Ruotsin nosti terrorismin uhkatasoa – ja media aloitti sääliartikkelit muslimeista

Tukholman terrori-iskun aikaa.
Ruotsi nosti torstaina terroriuhkatasoaan tasolle neljä, viisiasteisella taulukolla. Tämä tarkoittaa ”korkeaa terrori-iskun uhkaa”.

Ruotsin turvatasoa nostettiin hallituksen päätöksellä ja turvallisuuspoliisi Säpon suosituksesta. Tasoa nostettiin kolmesta neljänteen pykälään viisiasteisella taulukolla. Tason nostaminen tarkoittaa sitä, että turvallisuusviranomaisten arvion mukaan nyt on suuri riski siihen, että joku tai jotkut tahot voivat tehdä terrori-iskun.

Säpon mukaan terrori-iskun uhan kasvun taustalla on koraanin poltoista aiheutunut pahentunut turvatilanne maailmalla, Ukrainan sodan kanssa. Turvatason nosto ei kuitenkaan johdu mistään erityisestä tiedosta, että joku taho suunnittelisi terrori-iskua. Kuitenkin suuret islamilaisen maailman järjestöt ovat kehottaneet muslimeja Ruotsissa kuten maailmalla tekemään iskuja Ruotsia vastaan.

Al-Qaida kehottaa muslimeja terrori-iskuihin Ruotsissa ja Tanskassa

Tason nosto aiheuttaa joitakin toimia suurissa yleisötilaisuuksissa, kuten huvipuistoissa ja festivaaleilla.

 

Päivä ehti kulua ennen kuin mediat alkoivat kirjoittelemaan säälijuttuja muslimien kokemasta rasismista terroritason nousun takia. Esimerkiksi Expressen kirjoittaa haikean säälitarinan otsikolla ”Muslimien huoli Säpon terrorivaroituksen takia”. Mutta, muslimit eivät ole huolissaan terrori-iskusta vaan sen takia, että – kuten artikkelissa sanotaan – ”ihmiset ovat alkaneet katsomaan meitä kummallisesti, he ovat epäystävällisiä”.

– Muslimit ovat 10 % Ruotsin väestöstä. Tällaiset toimenpiteet (terroritason uhan nosto) aiheuttaa sen, että ei-muslimien käytös muslimeita kohtaa muuttuu. Siksi, että he ovat huolissaan. Ja se taas vaikuttaa negatiivisesti muslimeihin, ikävä kyllä, yksi haastateltava malmölöinen muslimimies kertoo.

Lopuksi haastateltava kertoo, että turvallisuuspoliisin tehtävä ei ole puuttua kantaruotsalaisten asenteeseen muslimeita kohtaan. Kyse on väärinymmärryksestä ja parempi yhteistyö muslimiseurakuntien kanssa ratkaisee ongelman.

Toisin sanoen, kun islamilaisen terrorin uhka kasvaa, niin media itkee haikeaa hoosiannaa muslimeihin kohdistuvan epäluulon takia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments