Västeråsissa hurja ilta ja yö – yksi ammuttiin hengiltä, yksi haavoittui

Västeråsissa vietettiin hurjan puoleinen viikonlopun aloitus. Kaksi erillistä ammuskelua, joissa yksi pääsi hengiltä ja toinen loukkaantui vakavasti.

Ensimmäinen ammuskelu tapahtui ilta kahdeksan aikaan. Poliisi sai useita paniikkisoittoja hurjasta ampumisesta. Paikalle saapui nopeasti partioita ja pensaikosta löydettiinkin yksi, noin 35-vuotias mies, jolla oli neuvottelut menossa Pietarin kanssa. Tai kuka tässä tapauksessa neuvotteluja hoitaakaan, sillä  miehen nimi ei viittaa sellaiseen henkilöön, jota ensikädessä arvioidaan Pietarin kanssa neuvottelevaksi henkilöksi.

Yhtä kaikki neuvottelu saatiin päätökseen Pietarin suosiollisella avustuksella ja mies otettiin vastaan tuonpuoleiseen, sairaalan lakanoilla.

Seuraava ammuskelu tapahtui kello kolmen aikaan yöllä. Täälläkin kuultiin useita laukauksia ja poliisin saapuessa paikalle, löydettiin pensaikkoon kontannut noin 25-vuotias mies, joka oli haavoittunut vakavan puoleisesti. Pietari ei kuitenkaan saapunut paikalle.

Tapahtumia tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä, mutta ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni epäiltynä teoista.

Alamaailman tietojen mukaan kyse on jengien välisistä kiistoista. Siinä mielessä tuo kuolleen tapaus on poikkeuksellinen, että melko vanhaksi elänyt gangsteri. 35 vuotta alkaa gangsterimaailmassa vastaamaan tavallisen ihmisen myöhäisvanhuusikää.

 

Kuluvan vuoden tilastoa

Vuoden 2023 aikana tähän asti poliisi on tilastoinut 237 ammuskelua, joissa on kuollut 32 ja haavoittunut 76 henkilöä. Tahti on suurin piirtein samaa tahtia kuin viime vuonna, joka oli ennätysvuosi tähän asti. Vuonna 2023 kuolleita oli hiukan katsantokannasta riippuen 61–64 henkilöä. Kyse on siis pelkästään ammuskelutapauksissa kuolleista.

Pikkuisen kun kiristää tahtia, niin tänä vuonna voidaan saada vielä ihan hyvä tulos.