Ovatko gangsterit jo voittaneet Ruotsin?

Kuvakaappaus 2019-12-14 14-49-31

Trollhättanin viime viikkoiset tapahtumat ovat paljastaneet taas kerran sen, että poliisi on aivan hampaaton uusruotsalaisten gangsterien edessä. Poliisi ei uskalla tehdä mitään, eikä sillä ole edes kapasiteettia siihen. Peli on hävitty.

Kansalaisjournalisti Joakim Lamotte oli viime viikolla Trollhättanin ongelmalähiö Kronogårdenissa kuvaamassa ja haastattelemassa paikallisia ihmisiä alkuviikon mellakoiden takia. Lamotte kirjoittaa tänään Facebookissa, että ennenkuin lähti Trollhättaniin hän teki Facebookiin ajastetun päivityksen siltä varalta, että hän ei tule elävänä takaisin. Vähänkuin jäähyväiskirje.

 
– Kuulostaa ehkä dramaattiselta, mutta sain sellaista tietoa ennen Trollhättaniin lähtöä, että siellä on henkilöitä, jotka ovat suunnitelleet minun listimistä jos ilmaannut Kronogårdeniin tekemään livelähetystä. Ja tiedän ennestäänkin, että Kronogården on tällä hetkellä Ruotsin vaarallisin paikka. Alueella riehuu rikollisia henkilöitä, joilla ei ole minkäänlaista kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan. Jengirikollisuus voi hyvin ja he ovat jatkuvassa sodassa poliisia ja pelastuslaitosta kohtaaan, Lamotte kirjoittaa.
– Useat ihmiset varoittivat minua menemästä Kronogårdeniin, mutta ajattelin, että poliisilla on jonkinlainen valmius pari päivää jatkuneiden mellakoiden takia. Ja että heillä on hyvä tilannetaju ja tilanne hallinnassa mahdollisten uusien mellakoiden varalta. Mutta paikanpäällä huomasin, että eihän siellä ole kuin yksittäisiä poliiseja kun samaan aikaan vastassa oli suuria ryhmiä jengiläisiä.
Lamotte kertoo, että mietti hetken ennenkuin aloitti livelähetystä. Joidenkin mielestä hän jopa hieman naivilla tavalla ajatteli, että ei halua antaa rikollisille valtaa päättää sananvapaudesta. Niinpä kuuluisa livelähetys sitten laitettiin tulille.
– Heti kun astuin autosta ulos ja aloin kuvaamaan alkoi älämölö. Naamioituneet henkilöt huusivat “huoranpenikka”. Jengiläiset piirittivät minut ja kun yrititn haastatella erästä naista niin uhkailevat henkilöt osoittivat taskulampuilla suoraan silmiin. He käskivät minun häipyä paikalta ja samalla latelivat uhkauksia. Torille tuli koko ajan lisää naamioituneita henkilöitä. Kun jouduin piiritetyksi poliisi yritti puhua nuorukaisille, josta seurasi, että tilanne vain paheni.
– Kolme poliisia yritti suojata minua ja pitää nuorukaisia kauempana, mutta nämä vähät välittävät poliiseista. He seisoivat poliisin varpailla ja huusivat naamat punaisina “huorakytät” ja muita uhkauksia. Sitten tunsin polttavaa kipua jalassa. Luulin ensimmäisten sekunttien ajan, että minua on lyöty puukolla. Helpottuneena tajusin sen kuitenkin olevan vain potku tai nyrkin isku. Sitten tuli useita iskuja selkään ja takaraivoon ja yrittivät varastaa kamerani.
– Ihmettelin kuinka kauan tämän pitää jatkua ennenkuin poliisi puuttuu asiaan. Sitten tajusin, että jos poliisi pidättää jonkun jengiläisen niin siitä seuraa, että he hyökkäävät poliisin päälle ja heidät pahoinpidellään vakavasti. Poliiseja oli aivan liian vähän eikä heillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia esimerkiksi vetää aseita esille ja ampua.
– Yhtäkkiä ympärillä alkoi paukkua. Joku heitteli paukkupommeja ja ihan jalkojen juuressa räjähti useita voimakkaita pommeja. Korvat soivat eikä kuulo ollut normaali. Tässä yhteydessä joku sitten lopulta onnistui varastamaan kamerani.
– Nyt poliisi sai hieman lisäjoukkoja ja he päättivät sulkea koko torin. Torin laidalla on 50 – 100 mölisevää henkilöä, jotka olivat aivan kuin hyeenoja eivätkä he halua muuta kuin tappaa minut. Yksi poliiseista sanoi minulle, että  minun pitää myös mennä pois suljetulta torilta jos en halua tulla pidätetyksi. Katsoin poliisia ja kysyin, että eikö hän tajua, että minut hakataan kuoliaaksi jos lähden kävelemään tästä torilta.
– Vitun sama sitten, ajattelin täynnä adrenaliinia. Jos poliisi haluaa minun lähtevän täältä niin menköön asiat sitten kuten menevät. Lähdin kävelemään kohti sitä naamioitunutta porukkaa, joka vain odotti, että saa minut käsiinsä. Henkisesti päätän tapella henkeni edestä. Jos ne aikovat teurastaa minut niin eivät saa tehdä sitä ilman vastarintaa.
– Siinä tilanteess yksi poliisi sanoi, että käänny takaisin. Hän selvästi ymmärsi, että minut hakataan kuoliaaksi jos menen naamiotuneiden jengiläisten joukkoon. Paikalle järjestettiin poliisiauto ja minut istutettiin sen takapenkille. Sen jälkeen poliisit tekivät auton ympärille muurin ja lopulta lähdimme paikalta kovalla vauhdilla.
 


 
Suora lainaus loppuu. Siinäpä tiivistetty kuvaus Kronogårdenin tapahtumista Joakim Lamotten sanoin. Toivottavasti osasin kirjoittaa asian niin hyvin suomeksi kuin tekstissä Lamotte kertoo sen ruotsiksi.
Olen itse nähnyt vastaavan tilanteen Rinkebyn tammikuun 2016 mellakassa miten poliisi ei uskaltanut puuttua tilanteeseen. Torilla oli arviolta 30-50 nuorukaista, jotka mättivät paikkoja paskaksi. Poliisi antoi nuorukaisten mellastaa 30-45 minuuttia ihan rauhassa. Poliisit ilmestyivät paikalle vasta sen jälkeen kun nuorukaisten turnauskestävyys loppui ja koko Rinkebyn tori oli pistetty remonttikuntoon.
Poliisin strategia on se, että se ei halua provosoida enempiä mellakoita. Kuten Lamotte yllä kertoi niin jos poliisi olisi vaikkapa pidättänyt jonkun mölisijän siitä olisi seurannut, että satapäinen uusruotsalaisten lauma olisi hyökännyt poliisin kimppuun eikä heillä olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä voitolle tilanteessa. Sama asia oli Rinkebyssä. Jos poliisi olisi tullut kesken kiivaimman mellakan torille niin poliisit olisi hakattu, heidän aseet varastettu ja autot poltettu.
Joakim Lamotte kritisoi tätä. Hän sanoo, että kyse ei ole yksittäisen poliisista vaan siitä, että ei ole poliittista halua. Kyse on siitä, että asioihin puututaan matalalla teholla. Siitä seuraa, että rikollispiirit ovat kadottaneet kaiken respektin poliisivoimia kohtaan. Ne voivat käyttäytyä miten huvittaa ilman minkäänlaisia seuraamuksia. Joka kerta kun poliisi perääntyy niin rikolliset voittavat lisää valtaa ja statusta. Missään muussa maassa ei voi kuvitellakaan, että nuorukaiset käyttäytyvät poliisia kohtaan kuten Ruotsissa, Lamotte kertoo. Ja jatkaa:
– Olin Malmön Rosengårdissa 2008 kun siellä oli pienimuotoinen sisällissota poliisin ja nuorukaisten kesken. Silloin ajattelin, että jos tähän ei puututa kovalla kädellä ja nopeasti niin katastrofi on Ruotsissa valmis. Sama politiikka kuitenkin jatkui ja tänään näemme miten rikolliset ottavat alue alueelta Ruotsin valtaansa. Enää kyse ei ole siitä, että tulevatko jengit voittamaan vai ei. He ovat jo voittaneet.


 
Tuosta vielä kerran video katsantoon, jotta näkee miltä monikulttuurisuus näyttää. Kannattaa katsoa, vaikka ei ymmärtäisikään ruotsia.

Subscribe
Notify of
guest
47 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ädjö sverige

Jaa-a. En usko että tuo mitään ns satua on. Taitaa vaan olla todellisuutta. Mutta eihän nämä konkreettiset kokemukset olekaan muuta kuin vihapuhetta. Kun lukee näitä twiitejä yms, missä puolustellaan esim isis terroristeja, täytyy omana mielipiteenä todeta että, koko skandinavia on tullut hulluksi. Joku viisaampi kirjoittikin, että tämä on verrattavissa jopa historiaan, jossa on olemassa samankaltainen ideologia, joka vain vyöryy omalla painollaan.

Anonymous

Eilen Huomenta Suomi ohjelma maikkarilla juttu Malmön tilanteesta. Kadunmiehet ja naiset kertoivat haastatteluissa että Malmön tilannetta on media liioitellut vahvasti. Kaikki on kuulemma Malmössa aika hyvin ja rikollisuus on kuulemma itseasiassa vähentynyt. KRP:n poliisi vakuutti että Malmössa ei ole no go alueita poliisille vaan poliisi menee tilanteisiin normaalisti eikä nössöile. Valehteleeko valtamedia ja poliisi taas kerran aivan pokkana sillä mm. Pt-media on vuosia kertonut aivan toista?

Jarno Lehmussalo

Tämän kaverin odotukset, kun täyttyvät. Niin…..
” Osmo Soininvaara blogissaan: Suomen on varauduttava useiden miljoonien ihmisten tuloon – ”eikä sitä meiltä kysytä” ”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0631a4c0-64bd-4163-b9af-d9517610d87c

M

”eikä sitä meiltä kysytä”
Niin, ei varmaan kysytäkään nykyisillä säännöillä. Siksi meidän pitää hyvissä ajoin säätää säännöt sellaiseksi, että meiltä kysytään. Nyt on hyvä aika aloittaa.

Näin on

Niin. Minun mielrstäni siitinvaara vain korostaa ideologiaa, eli syyllistämistä. Me olemme vastuussa. Ja vmp eli valtamediapuolue on täysillä mukana ideologiassa. Täysin läpinäkyvää. Kun esim nämä ideologiaa ajavat esim ylellä, saavat loputttomiin kehua asiaansa vailla vastaargumentteja, on selvää missä yhteiskunnassa elämme. Esim tuttuni jotka kokivat rikastajan rikoksen, heitä uhkailtiin että turpa kiinni. Tai se voi vaikuttaa lasten osalta. Ja ihan saatanan faktaa.

Anonymous

Panssarivaunuilla ei tarvitse olla passia.

Sooman

Voihan sitä vastata vaikkei kysytäkkään.

Hermo menee

Vastaamisen voi aloittaa samantien, ettei tule epäselvyyksiä.

Fatwantarkistaja

Siinäs näette, mitä varten se ilmastonmuutos on keksitty. Sota ja vaino ei mene enää läpi, uusia tekosyitä täytyy olla. Toinen syy on tietysti pumpata rahaa itselle ja kavereille, helvetin hyvä syy onkin. Ja vaikka jonkin maan asukit tuhoaisivatkin omansa, ei se ole mikään syy auttaa heitä, saati tuhota tätäkin. Auttaa tietysti voi, mutta ei ole pakko.
Hienoa, että Soininvaarakin tunnustaa väestönvaihdon olevan käynnissä, ja sen, ettei meiltä kysytä, koska vastaus olisi väärä. Painakaa tuo mieleenne, sillä väestönvaihdonhan piti olla salaliittoteoria. Nyt sitä on hankalampi kiistää.
Soininvaaralta loppuu käsityskyky kesken. Miksei meidän kuuluisi elättää satoja miljoonia pakolaisia, jos kerran miljooniakin? Lopettavatko ne muka hässimisen, jos niitä otetaan muutama koteihimme asumaan? Enpä oikein usko.

Anonymous

Niin, eihän tässä nyt ole mitään uutta. Kyseiset alueet eivät enää kuulu ruotsalaisille tai viranomaisille. Mitä nuo poliisit edes turvaavat tuolla torilla? Paikalle ei ole muita kuin keharigangstereita. Tuskinpa tuolla edes päiväsaikaan liikkuu kantaväestöä.

M

“Hur skall vi någonsin kunna vända den här utvecklingen om vi inte pratar klarspråk om problemen?”
Onko esim. pääministeri tai joku muu ministeri myöntänyt, että Ruotsissa olisi jonkinlaista ongelmaa? Pääministerinhän mielestä tämä jengiongelmahan johtuu vain asuinpaikasta, ei ihmisistä. Kuka tahansahan Kronogårdenissa voi siis olla jengiläinen tai tulla sellaiseksi, riittää että muuttaa sinne. Entä journalistit, onko kukaan muu kuin Lamotte sitä mieltä, että jotain ongelmaa olisi olemassa? Maria Pettersson ei ainakaan. Hänellähän ei ollut minkäänlaista ongelmaa Ruotsin-vierailunsa aikana. Pitäisikö hänen siis mennä näyttämään Lamotelle, miten journalismia tehdään turvallisesti?

#sipilä ATC EFOU2ESSB

Ei myöskään lappilaisen psykolekurin mielestä ole pienintäkään ongelmaa, vaan paikkaseutu on unelmien täyttymystä. Psyko tietää, on näes kouluttautunnu Uppsalassa ja levittää ilosanomaa tuon gangstakylän ihkuista oikein sontasiionin (LK) yleisön osastossa. Kiitos siitä psykolle.

Fatwantarkistaja

Gangsterit johonkin hienostoalueelle ja he muuttuvat kauniisti käyttäytyviksi lapsiksi. Huono asuinalue sileäksi ja kauniimpaa lähiörakentamista tilalle, eikä siellä synny yhtään gangsteria enää. Kas niin, ratkaisin kaikki ongelmat taas. Hienosto ei sitten käytä enää kokkelia, sillä siitähän nämä ongelmat alkoivat. Toisaalta ei olisi myyjiä ilman lähiöitä.. eiku…

Sivusta seuraaja

Käsitykseni mukaa Trollhättan on ensinmäinen täydellisest Ruotsalainen menetetty kaupunki , sotaa, ja vainoa paenneille parta lapsille.

Anonymous

Ja se on vasta alkua. Kun 5 vuotta sitten inistiin, että olemme rasisteja. Pyh. Me olimme realisteja. No. Mites on. Raiskaustilastot salataan. Isis terroristien tuominen salataan jne. Ai jaa. Miksi ne nyt pitääkin salata. Eikö ne nyt olekkaan se voimavara, uskomatonta paskaa saamme niellä valheiden kera.

#sipilä siivellä

Nieltiin raskasta propagandaa eli 6kköluokan kusetusta 5/5.

Fatwantarkistaja

Tosiasioiden tunnustaminen on rasismin alku ja juuri. Ruotsikin pärjää kieltopolitiikalla ihan hyvin. Kielletään tosiasiat lailla.

Pekka Räsänen

Odotan toivekkaana päivää jolloin ruotsissa miesten veri kuohahtaa. Vai ovatko ne tosiaan kaikki “tigerin-rippikoulupuvussa” keekoilevia akkoja?
Viikinki – Joakim Lamottelle voimia jaksamiseen.

#sipilä / legendaa legendaa

Joakim, Legenda Jo Eläessään!

Anonymous

Ruotsissa ei miesten veri kuohahda. Ovat senverran lepsuja ettei heistä ole. Sen varaanhan kaikenlaiset jengiläiset laskevatkin, että vastusta ei ole. Ei Ruotsissa, Norjassa eikä Suomessa.
Miehet pohjolassa ovat alistettu femakkojen tossun alle niin monta kymmentä vuotta, että hyvä kun itsensä jotenkin pelastavat.

Vittuuntunu Stadilainen

Niitä tilanteeseen liittyviä videoita kannattaisi jakaa jatkossa ajoittain kaikkien katsottavaksi. Eritoten poliisien katsottavaksi. Suomalaiset poliisit voivat sitten miettiä omaa tulevaisuuttaan…
Miksei Ruotsin poliisi käytä virka-aseitaan noissa tilanteissa?

M

“Miksei Ruotsin poliisi käytä virka-aseitaan noissa tilanteissa?”
Sehän olisi rasismia ja ties mitä. On kielletty. Tämähän on syy miksi esim. kolme ruotsalaispoliisia menee parakkivokkiin päihtyneen, sotaa ja vainoa paenneen painijantteriksi sen sijaan että laittaisivat pakettiin ja putkaan. Parempi on poliisin pysyä loitolla ja antaa hajottaa paikkoja turnauskestävyyden hiipumiseen asti, lähikontaktissa voivat vaikka napata aseita poliiseilta ja siten tilanne vain pahenee.

Kaitsu

Koska asetta käyttävä poliisi tapetaan..Siinä paikassa,tai seuraavalla viikolla..

Seant

Samnytt. kertoi viime perjantaina Sollentunnassa suomalainen tapettiin. Olivat syömässä asikkaan kanssa, mennessä autoon kolme naamioitunut ulkomaalaista tuli ryöstämään kelloja, avasi oven kun ei suostunut niin puukotettiin kaulaan ym. kun toinen yritti auttaa niin ammuttiin mutta ohi.

Anonymous

Ruattaalaaset nöyristelöö liikaa. Kovat piippuun jonka jälkeen vielä kovempi nöyristely😁

Terhomatti Hämeenkorpi

Voimaa ja kestävyyttä Joakim Lamottelle! Onko noin uljas mies tosiaan ruotsalainen, siis kantaruotsalainen?

Anonymous

Pistää vihaksi, että Suomi on menossa samaan jamaan. Ongelma vaatisi asellista ratkaisua. Eiköhän sitä rautaa vielä löydy.

Terhomatti Hämeenkorpi

Ei ruåtsalaiset enää; kadut on menetetty ja monikulttuurisuus jyllää yli maan. Nouse siitä sitten! Ei tu mittää

Kossu

Tätähän tää ollut pitempään ja ei taida nurkkakuntaa löytyä missä sama ilmiö,isompana tai pienempänä mutta kuitenkin….jostainhan se aina leviää….ruotsin hallitus ei tule tätä ongelmaa myöntämään….silloinhan ne myöntäis olevan olleet väärässä ja sitä ei politiikko tee….
Olen sanonut jo jonkin aikaa ettei näihin ongelmiin auta muu kuin armeija ja edelleen uskooko joku että ruotsi ottaisi armeijan kaduille 🤣🤣
Ei,menetetty maa….ollut jo jonkun vuoden….jos joku ajattelee että sd pääsee valtaan niin asiat hoituu…ei hoidu koska keinoja siihen ei enään yksinkertaisesti ole….
Suomi tästä jaskasta vielä voisi selvitä koska määrältään näitä elukoita kuitenkin sen verran vähän suhteutettuna ruotsiin mutta jokunen vuosi nykymenolla ja alkaa tapahtumaan suomessakin….onhan siitä viitteitä jo esim.itäkeskus,varissuo jne. Jostainhan se hurrilassakin alkoi ….

Kossu

Näin se on juurikin,eli päätelmä ajan kanssa tää peli on pelattu,onneksi täältä voi häipyä ja se tosiaan edessaä heti kun taloudellisesti riippumaton ja jos pari vuotta vielä kituis täällä niin saa hurrila olla……ja nehän jo lähtevätkin kellä mahdollisuus on eikä tästä pitkä matka ole esim. eestiin jossa jo ihan toinen meininki ja sitten tulee tietysti unkari mieleen…no pääasia että vaihtoehtoja on……

Sisukas

Miten ne sissit voisi löytää? Simppelillä tavalla. Pistetään kunnolla natolankaa(ja mieluusti miinoja) lähiön ympäri, ja linnoitetut checkpointit kulkuväylille ulos ja sisään. Sitten katkaistaan sähköt, lämmöt, vedenjakelu ja odotetaan. Jossain vaiheessa siellä ollaan kypsää poikaa. Ulostulijat ratsataan yksitellen, ns. sotilasikäiset miehet (12v ja ylöspäin) pistetään sopivaan aidattuun parakkiympäristöön jatkoselvityksiä varten, ja tyhjä lähiö ratsataan perinpohjin ja kerätään aseet ja huimausaineet talteen….

Poliisi

No jos poliisit sulki torin valta on silloin poliisilla eikä gängstöillä.

HalutaanOllaN

Kaikki on hyvin sitten

Anonymous

Saiskos suomalaisilta feministeiltä kommentit tästä tilanteesta johon ruotsin feministinen politiikka on johtanut? Tähänkö tähdätään nyt suomessa?

Anonymous

Joo. Haloska vastaa: Syväitkää!!!

Päänarri vaihtoon!

”… kyse ei ole yksittäisen poliisista vaan siitä, että ei ole poliittista halua. Kyse on siitä, että asioihin puututaan matalalla teholla. Siitä seuraa, että rikollispiirit ovat kadottaneet kaiken respektin poliisivoimia kohtaan. Joka kerta kun poliisi perääntyy niin rikolliset voittavat lisää valtaa ja statusta. Missään muussa maassa ei voi kuvitellakaan, että nuorukaiset käyttäytyvät poliisia kohtaan kuten Ruotsissa…”
Asioista PUHUTAAN jotta niihin ei tarvitsisi PUUTTUA. Nykyinen hallitus haluaa vain pitää retoriikan käynnssä, höpinan. Kaikki muu on heille liian vaativaa! Päänarri on vaihdettava ja tilalle saatava henkilö jolla on järkeä päässä ja kykyä saada tuloksia. Emme voi vain katsella sivusta miten hallitus antaa kaiken mennä pilalle!

Kusetusta

Eiköhän tämä selitä missä mennään: https://samnytt.se/video-invandrargang-misshandlar-och-urinerar-pa-svensk-pojke/
Kuvitelkaapa sama tilanne Suomessa..

Ertsika

“Poliisi ei uskalla tehdä mitään, eikä sillä ole edes kapasiteettia siihen. Peli on hävitty”
Poliisi pysytyisi putsaamaan gangsterit aika nopeasti, mutta on sionistien, siis Rotschild’in, intressissa ajaa kaaosta ruotsiin.

Beni

Qui bono, Paavo, Qui bono Euroopan tuhosta?

Selina3

Huvittavinta tässä lienee lopulta se, että kehitysmaalaisten riehunta johtaa lopulta fasismiin, valvontaan, rangaistusten koventuneistumiseen jne kantaruotsalaistenkin osalta.
Tavan ruotsalainen kyllä on lakia kunnioittava, kehitysmaalainen mentaliteetti, kulttuuri ja sosiopaattinen viha taas ei – ei näitä tulisi edes tuomita samoilla laeilla.

HalutaanOllaN

Jossain vaiheessa kantis herää, mutta ei auta enää.

HalutaanOllaN
JoodeJoode

Mitenkähän kauan tuollainen terrorisointi onnistuisi tuolla venäjän toreilla, pelkäisikö
omonin miehet pistää pakettiin ja koppiin riehuvia partalapsia?