Kenen kelloja soitat?

Pienessä Tanskassa on sattunut vast´ikään pieni, liki viattoman tuntuinen tapahtuma mikä kuitenkin avaa aivan perustavaa laatua olevia yhteiskunnallisia ydinkysymyksiä – ja vastauksia.

Tarina lyhyesti: vaikka Tanska ei ole missään vaiheessa ollut lähelläkään Ruotsin hulluutta monikulttuurin syleilyssään, niin sielläkin ovia on avattu tasa-arvoisuuden merkeissä niin politiikkaan, poliisiviranomaisille kuin puolustusvoimiinkin. On mahdollisuus liittyä ja vaikuttaa vaikka olisi nainen, maahanmuuttaja tai vaikka musliminainen. Joskus ne arvot kuitenkin kolahtavat pahasti – kuten tässä Varden kasarmeilla sattuneessa tapahtumassa: Nuori tanskassa asuva musliminainen oli liittynyt puolustusvoimiin, mutta joutui jättämään kasarmin – ja suht´ hyväpalkkaisen sotilaskoulutuksen – jo 4 palveluspäivän jälkeen.

Syy: hän ei suostunut poistamaan huiviaan.

Tanskassakin on pieniä häiriöpuolueita (De radikale, vihreät ja etenkin Enhedslistan), joiden mielestä tämä oli tietenkin sortoa ja rasismia ja vääryyttä yhteiskunnan ja puolustusvoimien taholta. Puolustusvoimien kun tulisi vaatetukseltaan sopeutua kaiken maailman tapoihin ja kulttuureihin. Vai pitäisikö?
Ehkä tämä tapaus antaa aihetta syvempään pohdintaan. Asiaan tarttui myös ex-maahanmuuttoministeri Inger Stöjberg,  jonka artikkelista B.T. -lehdestä pari poimintaa:
”Heittäisit nyt ihmeessä se huivisi jorpakkoon – miksi Tanskan armeijan pitäisi sopeutua vieraiden uskontojen tapoihin? Eikö asian pitäisi olla juuri päinvastoin kun Tanskan puolustusvoimista on kysymys? Miksi tälle nuorelle naiselle on tärkeämpää pitää kiinni huivistaan kuin sopeutua puolustusvoimien vaatetukseen?” Tässä yhteydessä tulee mieleen myös Suomen uimahallien suljetut vuorot ja burkina-keskustelut. Mutta mistä tässä on lopulta kysymys?

Stöjberg kuittaa asian selkeästi ja ymmärrettästi:

”Tälle naiselle ovat siten konservatiivisen islamismin (jihadismin – kirjoittajan lisäys) arvot tärkeämpiä kuin tanskalaiset arvot.” Siinä sitä arvopohjaa.

Entä siinä tapauksessa jos tulisikin todellinen kriisitilanne, jopa Ruotsissa puhutaan armeijan käyttämisestä ns. No Go -alueilla (siis muslimimaahanmuuttajien kantaruotsalaisilta valloittamilta asuinalueilla). Kenen etuja tämä koulutuksesta poistettu neitonen siinä tilanteessa ajaisi? Uskontonsa vaiko Tanskan?

Kun samaan aikaan muistetaan, että jopa useissa arabimaissa on voimakkaita naisten vapauksia ajavia liikkeitä (mm. Facebookissa ”My Stealthy Freedom” – mukana yli miljoona naista), joilla juuri huivipakon poisto on jopa keskeisenä vaatimuksena naisten kamppailussa kohti tasa-arvoa ja vapautta etenkin arabimaissa.
Inger Stöjberg lopettaa kirjoituksensa tähän tapaan:

”Asia on nyt kerta kaikkiaan siten, että jos alamme antamaan puolustusvoimia myöten eri vapauksia esimerkiksi huivipäisille, niin olemme väärällä tiellä. Mehän tukisimme silloin naisia alistavaa synkkää vanhakantaista islamismia ja hylkäisimme samalla kaikki ne musliminaiset, jotka haluaisivat elää normaalia vapaata länsimaista elämää pohjoismaiseen tapaan. Sen sijaan, että vaaditte erityisoikeuksia teidän pitäisi liittyä taisteluun naista alistavia ja synkkiä kulttuureja vastaan – useathan teistä ovat juuri paenneet tällaisista maista ja saaneet Tanskassa niin suojelun kuin täydellisen vapauden ja tasa-arvon.”

Eli miksi tästä pitäisi ylipäätään edes keskustella?

Eli heittäköön huivinsa.

–Kari Ilmarinen–

 

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
23.2.2020 17:11

Rätit ei kuulu armeijaan eikä kyllä minun mielestä ämmätkään.

Mito Islam
Mito Islam
23.2.2020 17:43
Vastaa...  Anonymous

Vanhojen jermujen mielestä jalkaRÄTIT olivat ihan kelpo asusteet.

Minä
Minä
23.2.2020 17:48
Vastaa...  Mito Islam

Jalkarätit olivat tarkoituksenmukaisia ja siksi hyödyllisiä. Uskonnollinen rätti päässä ei ole sitä. Eivätkä muutkaan uskonnon perusteella keksityt poikkeamat.

Anonymous
Anonymous
24.2.2020 01:57
Vastaa...  Minä

Yritetaan ymmartaa etta muslimit ovat laittaneet jalkaratin paahan kun ei sandaalin kanssa voi kayttaa jalkarattia, minne sen isovarpaan ja sen vieressa olevan varpaan laittaa jos pitaa ratti jalkaan laittaa.

Hauki
Hauki
23.2.2020 18:07
Vastaa...  Anonymous

Naiset kuuluu armeijan viihdytysjoukkoihin 😉

Anonymous
Anonymous
23.2.2020 18:24
Vastaa...  Anonymous

Ei ainakaan tuollaiset jotka eivät halua sopeutua armeijan sääntöihin.

Meitä tapetaan jo tukussa
Meitä tapetaan jo tukussa
29.4.2020 17:13
Vastaa...  Anonymous

Ne eivät kuulu sairaalaankaan. Hoitajien asuun aiemmin kuulunut ”hilkka” poistettiin aikoinaan sen epähygienisyyden vuoksi.
Muslimihoitajilla on erillisoikeus kantaa omaan kulttuuriinsa kuuluvassa huivissaan bakteereja potilaan luota toiselle. Suomalaiseen kulttuuriin tuollainen välinpitämättömyys ja sairaalan aiemmin tarkoista ohjesäännöistä piittaamattomuus ei kuulu. Sairaalabakteerit ovat levinneet, tappavat ja vahvistuvat eri syistä, sairaalatyössä toimiville muslimeille sallittu epähygienisyys ja -siisteys on tässä yksi syy.
Mikseivät he käytä omien, likaisten huiviensa sijasta vaihdettavia kertakäyttömyssyjä, jotka kuuluvat sairaala-asuun? Sekin on päähine, mutta sairaalan kaikille tarvittaessa jakama.
Koska… He eivät tulleet maahamme sopeutuakseen meidän tapoihimme, vaan levittääkseen jihadinsa mukana kuolemaa myös hoitolaitosten kautta.

Huru-ukko
Huru-ukko
23.2.2020 17:44

Elähän mittään ja sit myö mentin…Huulipunahallituksen päätös tuoda ”yksinhuoltajia” kakaroineen kaikilta alueilta Välimeren ympäriltä tarkoittaa laajasti ottaen myös alkoholin leirillä olijoita. Viherpiiperöt keksivät tämmöisen kikan tuoda nuo muijat mukuloineen tänne. Sitä se Ohisalo tarkoitti sanoessaan, että lapsia jne.. Homo-pekka pistää tuulemaan ja ämmät tulemaan. Taas on kustu suomalaisia silmään ja eritoten kepulaisia. Sanokaa mun sanoneen, että näin käy….

Minä
Minä
23.2.2020 17:46

Uskonnollinen pukeutuminen ei ole puolustusvoimien hommissa tarkoituksenmukainen ja voi olla vaaraksi itselle ja muille.
Uimahalliin ja armeijaan ei ole naisen pakko mennä.

Huru-ukko
Huru-ukko
23.2.2020 17:47

Niin ja se vielä, että on kiire toimilla. Mikä kiire siinä muu on kuin se, että porukat huomaa kupletin juonen, ei mikään muu. Vai pelkääkö virheät, että ne karkaa kesken kaiken sieltä pakoloisleiriltä?

Anonymous
Anonymous
23.2.2020 18:25

Ruotsissa kustaan suuhun ja suomessa silmään.

Anonymous
Anonymous
24.2.2020 02:00
Vastaa...  Anonymous

Paskantaa ne Ruotsissa kuulema jo hiekkalaatikoihinkin. Ne eivat viela osaa kayttaa wc-pyttya ja ovat nahneet kun kissa kay hiekkalaatikolla niin ovat hokanneet etta no noinhan se menee…

Puosuvaari
Puosuvaari
23.2.2020 18:35

Olisi muuten kiva tietää kuka ministereiden kavereista saa meiltä verorahat näiden kakaroiden kasvattamiseen ja hoitamiseen. Taitaa olla yrityksiä sieltä kaveripiiristä (ei ne niin hulluja voi olla, että vain mielikuvapolitiikan takia lähtevät näitä jihadisti-lapsia noutamaan – vai ovatko??), niinhän tuo yleinenkin nimityspolitiikka tuntuu tytöiltä sujuvan. Eri asia sitten on kun alkavat kiljumaan perheenyhdistämisen puolesta nämä noudetut – sieltä tulee nykysäännöillä helpostikin 1000 elätettävää lisää.
Eli kyllä meitä kusetetaan koko rahalla.

Särmääjä
Särmääjä
23.2.2020 19:33

Suomessa ja Ruotsissa kaikki islamirätteihin kajoominen uskonvapauden loukkaamista.

Klarsyn
Klarsyn
23.2.2020 19:42

Huivista kiinnipitäminen on sitä ainutta ”ylpeyttä”, mitä islamissa naisille suodaan. Mutta kunnia tässä asiassa kuuluu vain Inger Stöjbergille, hän edes yrittää pitää kiinni länsimaisista arvoista. Meidän sisäministerimme, jolla ei ole kunniaa eikä vastuuntuntoa, pyrkii saamaan musliminaisia huivipäisiksi poliiseiksi. Nainen on kuin suoraan keskiaikaisesta Arabiasta, alistunut islamille. On järjetöntä kutsua näitä änkyrä suvaitsevaisia liberaaleiksi, kun he ovat kaikkea muuta – relativistisia kulttuurimarxisteja, jotka yrittävät hukuttaa meidät oppeihinsa.
Muuten olen sitä mieltä, että noiden 175 ”lapsen” lennättäminen Suomeen osoittaa Ohisalon heikkoa luonnetta, ei osaa panna EU:n painostukselle vastaan, uskaltaa toki vastustaa tämän kaiken kestävän kansan tahtoa kuvitellen olevansa sekä humaani lasten ystävä että kova johtaja. Hallitus on kuin pikkutytöt hiekkalaatikolla.

Anonymous
Anonymous
23.2.2020 20:04

Huivi on radikalismin merkki. Tanskan puolustusvoimat antoi koulutusta radikaalille muslimille.
Huiviämmät on joko radikaaleja tai alistettuja/painostettu pitämään huivia. Alistettu ei pyrkisi armeijaan opettelemaan ampumista ja tappamista.

Neutraali mielipide
Neutraali mielipide
23.2.2020 20:12

Tervehdys!
Minulla on nuori opiskelemassa tanskalaisessa yliopistossa ja sai siellä soluasunnon paikalliselta opiskelija-asumisyksiköltä, kämppäkaverina on onnekkaasti nuori nainen lähi-idän alueelta.
Noh. tuolla etnisyydellähän ei ole mitään merkitystä ja kämppis on kuulemma tosi mukava.
Mutta eräänä päivänä tässä hiljattain sain viestin että ovi josta tullaan porrashuoneesta sisälle soluasuntoon, oli tämän lähi-itäläisen toimesta sählätty siten että kieli oli ulkona takalukitusasennossa ja ovi apposen auki, eli ei osaa käyttää ovea mutta pitäisi kuitenkin valmistua diplomi-insinööriksi ja tuli nyt järjestäneeksi avoimien ovien päivän nuoreni asuntoon.
Asunnolta on nyt sitten jatkossa mukava olla poissa esimerkiksi koululla, kun ei tiedä milloin on taas avoimien ovien päivä ja kuka tahansa voi käydä esimerkiksi jääkaapilla, syödä ja vaikka kusta maitotölkkiin.
Yöllä kun käy huoneestaan vessassa, saattaa lähi-itäläisen sukulaismies iskeä kiinni hanuriin ja antaa tyttärelleni yllätysseksiä, jota tyttäreni tietysti kovasti toivookin.
Mutta miten se menikään:
Monikulttuurisuus on rikkaus, eipä mulla muuta.
Poliitikkomme ovat täysiä narsisti-idiootteja.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.2.2020 02:49

Nyt oli kyllä koskettava tarina. Loppuosa varsinkin.

Anonymous
Anonymous
24.2.2020 05:49

Ei hätiä mitiä, jos sinne asuntoon yrittääkin muslimi tulla maistamaan ”hunajaa” niin ei se pääse sisälle kun se on niin tyhmä että yrittää aukoa ovea saranapuolelta.

Ytimeen
Ytimeen
27.2.2020 15:07
Vastaa...  Anonymous


Vanhan sanonnan mukaan kannettu vesi ei kaivossa pysy.
Laske siitä yksi plus kaksi ja tulos on nollan alla.

Ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu.
Kolmantena päivänä kalat ja vieraat alkavat haista.
Kansan vaihtovuodet (1990->) menossa, tosin IQ >105 korvautuu tuonnin 400 000 määrällä IQ < 80 – laajennettu kattamaan koko maapallo.
Tilasto: Suomessa asui 2018 402 619 ulkomaalaistaustaista, 7.3% väestöstä.
https://www.google.com/search?q=ulkomaalaisten+osuus+suomessa
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014062818447456
Suomalaisten IQ on Euroopan korkein ja heillä on myös Euroopan parhaat tulokset pisa-testeissä.
https://www.is.fi/tiede/art-2000000832704.html
Suomalaisten karut olot menneisyydessä tekivät heistä Euroopan älykkäimmän kansan.

GLGL
GLGL
24.2.2020 11:27

Hänelle kannattaa hankkia riistakamera, jonka sitten jemmaa kuvaamaan tärkeimpiä henkilökohtaisia assetteja.

Marcello.Marakatti
Marcello.Marakatti
23.2.2020 22:24

Mitenköhän on, muuttikohan tuokin yliopisto-opiskelija skandinaviaan suoraan puusta kun ovi ja sen käyttö ei ole tuttua.
Tuli tässä silti oikeasti mieleen ennemminkin toisenlainen skenaario:
Koska Lähi-Idässä aivan takuulla pidetään kaikki ovet lukossa, niin oliko ovi jätetty tarkoituksella auki jotta sukulaismies pääsee saalistamaan vaaleaa suomalaista lihaa?
Minä kun en näihin luota, kuten en meidän omiin kultsi-puppeli-romaneihinkaan.

Me koulutamme terroristit
Me koulutamme terroristit
23.2.2020 23:35

Katsokaapa valokuvia Vekarajärveltä kotituneista aremijan käyneistä sotilaista. Kuinka monta värillistä bongaatte kuvista? Niitä oli sielä kuulemma satoja. Ne lonni pihoilla 20-30 laumoissa ja ne oli poikkeuksetta erikoisjoukoissa.
Eli, Suomi kouluttaa Jihadistit toimimaan Suomen armeijan tavoilla. Nyt ne tietää kaluston, varuskunnat, varapaikat, ne tietää patruunat, ohjukset ja ennen kaikkea ne tiedää milloin on mikäkin komppania viikonloppuna kineksessä. Ei siis tarvi itkeä jos joku maanantai herää siihen että viimeinen asia jonka näki oli rynkynpiippu.
Joku sanoo että ulkomaalaiset ei tiedä miten Suomessa soditaan ja että meillä olisi etulyöntiasema maaston ja vuodeniakojen kautta. Kissan paskat. Ei ole. Se etu menetetään silloin kun värilliset marssii armeijassamme.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
24.2.2020 03:10

Olisi se kyllä ollut, jos oma siskoni Vekaralla olisi vaatinut saada pitää jotain heimolaishametta (ei ole mustalainen, mutta kumminkin). Nykyään tietysti voisin itsekin identifioitua mustalaisrouvaksi, mutta ensin tulisi turpaan tupakavereilta ja sitten näiltä, joita pelleilyni loukkasi. Hai!

ike
ike
24.2.2020 08:21

Jos aloitettaisiin tuo tilanteen normalisoiminen vaikka noista uimahallivuoroista. Jos paikallinen tapa ei kelpaa ei tarvitse mennä uimaan. On niitä uimapaikkoja afrikassakin.

Jaana
Jaana
24.2.2020 19:12

Onhan se kumma että nainen ei kelpaa armeijaan yhden huivin takia. Kyllä on typeriä kommentteja, aivan ala-arvoisia kirjoituksia maailman ihmiskunnasta. Suurimmalla osalla kirjoittajista on suomen salainen historia jäänyt lukematta.!
Suurin osa suomalaisista todella ihannoi Mannerheimiä, jonkin sortin suurena sota sankarina.! Muistakaa aina mitä Mannerheim sopi Mikkelissä Hitlerin kanssa junavaunussa.
Mannerheim lähti itse maanpakoon Suomesta, Sveitsiin väitettiin että kyseessä oli sairaus. Kyllä Mannerheim jätti suomalaiset ihmiset oman onnensa nojaan vaikka teki niin suuren vahingon ihmisille.

braindead masses
braindead masses
24.2.2020 23:16

https://www.extrauutiset.com/paikallispuolustusharjoituksissa-mukana-eri-alojen-toimijoita-toimintaa-koko-maassa/?unapproved=5010&moderation-hash=6c0454f81fec61e002cd9b4a85c7e6fe#comment-5010
juutalais/vapaamuurarien valheet liian monen tiedossa nyt alkaa teurastus!! Toivottavasti tämä aivokuollut ihmisjäte massa kärsii maksimaalisesti! VITUN KUSIPÄINEN JÄÄKIEKKO POTKUPALLO KANSA! Te olette sanoinkuvaamattoman tyhmiä ihmisiä jos teitä ihmisiksi voi edes kutsua!!
Aivopestyä ihmis saastaa jolta viedään kaikki ja sitten teurastetaan ja kansainvälinen juutalainen nauraa räkäisesti niinkuin historia oikea sellainen osoittaa!!