Onko ”Finska pinnar” rasistinen pikkuleipä?

Moni suomalainen tuskin tietää, että Ruotsissa on olemassa sen niminen suosittu pikkuleipä kuin ”Finska pinnar”. Suomeksi jotakin sellaista kuin suomalaisia tikkuja tms.

Suomalaiset tikut ovat suurin piirtein vastaavaa kuin Hanna tädin keksit tai jotain sen suuntaista. Nimestään huolimatta Finska pinnareilla ei tosiasiassa ole mitään tekemistä Suomen kanssa vaan ne ovat ihan puhtaasti ruotsalaisia keksejä.

Suomalaiset tikut ovat ihan yleinen kahvileipä Skoonesta Norrlandiin eikä sitä voi sijoittaa mitenkään erikseen minkään maakunnan pikkuleiväksi. Samantapaisia keksejä on joka maassa, ja Ruotsissa sen nimi nyt sattuu olemaan suomalaiset tikut.

Olisiko tässä nyt hyvä tekosyy lähteä Tukholman kaduilla pätkimään näyteikkunoita paskaksi ja kaatamaan patsaita? Voisi huutaa ”Finska pinnar är rasism!” ja samalla vaatisi vastaantulijoita ei polvistumaan, sillä sehän on lanseerattu mustien rotumellakoitsijoiden symboliksi, mutta vaikka seisomaan päällään.

Jos nyt ei ihan mellakoiksi, niin ainakin voisi vaatia konditorioiden edustalla kylttien kanssa, että nimi Finska muutetaan muotoon vaikka… no pelkkä pinnar riittäkööt. Vähän samaan tapaan kuin on käynyt neekerinsuukkojen, Eskimo-jäätelöiden ja lasten intiaanipäähineiden kanssa.

Aina meitä niin sorretaan.

Finska pinnar resepti, jos joku haluaa leipoa:

30 kpl

  • 2 ½ karvasmantelia
  • 100 g voita
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl tomusokeria
  • 1 vispattu kananmuna
  • ¼ murskattu manteli
  • 1 rkl raesokeria

Mantelit, voit, jauhot ja sokerit vatkataan kulhossa. Jäähdytellään jääkaapissa tunti. Jaetaan kahteen osaa. Kaulitaan 60 cm pitkäksi tikuksi. Voidellaan munalla. Leikataan 4-5 cm palasiksi. Uuniin 200 asteeseen 9-10 minuutiksi.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jävla Saftdrickare
Jävla Saftdrickare
20.7.2020 09:06

Samaan hengenvetoon niin kaduille huutelee: DET HETER FINLÄNDARE!!! INTE FINNAR!!! Ja pistät paikkoja paskaks, pöllit muutaman tonnin arvosta adidaksii ja iphoneja, tuikkaat naapuruston autot tuleen, raiskaat ja hakkaat naapurin mummon, haukut muita rasisteiksi ja vaadit heitä polvistumaan. Tai vaihtoehtoisesti vedät nyrkillä naamaan jokaista joka tulee sulle mussuttamaan, muuten elät ja käyt töissä veroja maksaen kuten normaali ihminen.

Minä
Minä
20.7.2020 23:44
Vastaa...  Admin Pt-media

Suomalaisista kuulemma pääsee Clearasililla. Med Clearasil blir man snabbt av med finnar. On aika tavallinen vitsi Ruotsissa.

Finne tarkoittaa sanana suomalaista ihan virallisesti. Se tarkoittaa suomenkielistä suomalaista. Finländare tulisi kääntää ”suomenmaalainen”, jotta sen merkitys olisi selvä.

Esim. ruotsinkielinen suomalainen ei ole finne, mutta on finländare. Myös suomenkielisestä voi sanoa finländare, mutta se ei kerro, että kyseessä on suomalaisten heimojen vesa.

Last edited 7 months ago by Minä
Finka Piroger
Finka Piroger
20.7.2020 09:12

Ruotsissa on suomalaisia kohtaan vapaa rasisteeraaminen, kaikkia Pohjoismaita saa rasisteerata ilman seuraamuksia. Mutta pohjoismaalaisista ilman muuta ylenkatsotuin- ja rasisteeratuin- ryhmä ovat suomalaiset. Me olemme tyhmempiä ja rumempia kuin kaikki muut. ”De är så mycket efter”, ”de är så himla bakom” sanottiin 70-80- luvuilla.

Monet ruotsalaiset eivät tiedä Suomesta ja suomalaisista juuri mitään. Ihan ällistyvät kun kerron että Suomessakin laulettiin samoja Tegnerin lastenlauluja.

Ers Böghet
Ers Böghet
20.7.2020 12:04
Vastaa...  Finka Piroger

Eihän ruotsalaiset vieläkään voi käsittää että suomalaiset ovat pitäneet ruotsalaismiehiä ylisuper-megahomoina ja heppoisina pikkutyttömiehinä jo semmoiset 60-70 vuotta. Ja syystäkin..

kanander
kanander
20.7.2020 09:34

Koulussa opettaja käski oppilaat marssimaan voimistelusalin ympäri ”ruotsalaistuntumassa”. Se oli sitä terveen Suomen aikaa, joten ei siitä kukaan pillastunut.

Klarsyn
Klarsyn
20.7.2020 12:25

Tanskassa joulunaikaan tarjotaan aina pikkuleipiä, joiden nimi on Finsk brød, samanlaisia kuin ruotsalaiset https://gr.pinterest.com/pin/90283167519519297/.

Emme polvistu
Emme polvistu
20.7.2020 13:41

Rasistinen leivonnainen. Puolison kanssa leivomme ja maistelemme. Jos maistuu yhtä rasistiselta kuin nimi, alamme heittelemään sädetikkuja sekä kiljumaan. Ehkä potkimme jotain valotolppaa.

Juha II
Juha II
20.7.2020 14:16

Pitääpä kokeilla reseptiä ennen kuion se julistetaan maailman suurimmaksi laittomuuseksi ja vääryydeksi tuossa puolimielisten luvatussa maassa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
20.7.2020 14:52

Suomalaisuus on rotu. Minulla on täysi syy masinoida oikein perinteiset rotumellakat Ruottinmaalle. Sieltä lähtee kuulkaa kaikki vanhat mummotkin kuninkaanlinnan eteen ja kunkun on erottava ja kiillotettava kaljumme.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
21.7.2020 09:04

Toisaalta tuo Hanna tädin keksit taas on sukupuolittunut nimi. Se pitäisi muuttaa oitis muotoon Henkilön keksit tai Erään naisoletetun pikkuleivät. En yllättyisi yhtään, jos joku täällä päivystävä suvakki nappaa idean ja lähtee viemään eteenpäin.

Reima
Reima
21.7.2020 11:12

Voi että kun olen loukkaantunut tästä, pitää varmaan hakee korvauksia kun tuli löysä traumatisoiva kakka lukemisen jälkeen.

Gående ollonet
Gående ollonet
23.7.2020 02:31

Joskus oli vitsi suomalaislortosta, joka meni johonkin leipomoon kielitaidottomana ja ymmärsti pakattavasta tuotteesta kaksi sanaa Finska ja pinnar eli suomalainen pinnaa. Siinä lortto sitten pakkasi ennätysvauhtia monta päivää kunnes joku kielinen sitten selitti asian. Voi olla tosi juttu.

Noin muuten, Suomesta lähti aika heikkokuntoista porukkaa vielä 60- ja 70-luvuilla Ruotsiin. Oli riisitautia ja tubia ja muuta kroonista, lapsilla reikäinen hammaskalusto ja jo rippikouluikäisellä saattoi puuttua koko kalusto, puutostauteja. Ihan vain sen takia, että kansanterveyslakia ei vielä ollut eikä kunnallista hammashoitoa. Ruotsissa oltiin 20 vuotta edellä. Nykyisin ei taida kovin helpolla erottaa kantaruotsalaista ja 3-4 polven suomalaista. Ruotsi oli kyllä mahtava paikka elää vielä 80-luvulla ja pian 90-luvun alussa paska alkoikin osua tuulettimeen.