Johanna Vehkoon tuomio säilyi hovioikeudessa

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut faktam_tarkastajana tunnetun poliittisesti aktiivisen toimittelijan Johanna Vehkoon tuomiota Junes Lokan solvaustapauksessa.

Vasemmistolaisena tunnettu Vehkoo nimitteli aiemmin vuonna 2016 Lokkaa natsipelleksi Facebook-sivuillaan. Käräjäoikeuden ja nyt myös hovioikeuden mukaan tämä aiheutti halveksuntaa Lokkaa kohtaan.

Lyhykäisyydessään hovioikeus ei katsonut, että teksti olisi voitu ymmärtää jossain muussa kontekstissa tai, että sillä olisi ollut jotain suurempaa yhteiskunnallista merkitystä. Lähinnä kyse oli siis solvaamisesta ja Lokan häirinnästä.

Vehkoon puolustuksen mukaan Lokka yritti rikosilmoituksellaan saada mainetta ja kunniaa, mutta oikeuden mukaan tällä ei ollut merkitystä: solvaaminen on solvaamista, vaikka sen tekisi Johanna Vehkoo.

Vehkoo tuomittiin korvaamaan Lokalle kivusta, särystä ja kärsimyksistä 200 euroa (kunhan Vehkoo on maksanut korvaukset, niin tulen osallistumaan rahojen ryyppäämiseen) ja noin 14 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Näin siis saatiin päätös asialle, jossa vasemmistolaistoimittelija yritti käyttää ideologiaansa hyväksi ihmisten solvaamiseen, jotka eivät ole samaa mieltä hänen kanssaan. Koko jutussa on toisin sanoen kysymys vain ja ainoastaan siitä, että Vehkoo katsoi olevansa pikkuisen parempi ihminen kuin muut. Hän kuvitteli, että tällä mandaatilla voi kulkea pitkin kylänraittia ja osoitella ihmisiä rasisteiksi.

Tätä samaahan vasemmisto tekee koko ajan ja kaikkialla. He kirkuvat naamat punaisina, että ne, jotka ajattelevat asioista eri tavalla, ovat milloin rasisteja, milloin natseja. Johanna Vehkoo nyt sattui tässä tapauksessa osoittelemaan väärää henkilöä, ja sai vastapalloon. Mutta vastaavia esimerkkejä on sosiaalinen media täynnä joka päivä.

 

30 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ZzZ
ZzZ
1.10.2020 14:53

Onkohan Johannan oikeudenkäyntikulujen keruulla rahankeräyslupaa? Olisiko syytä tehdä tutkintapyyntö poliisille?

Paperilehdessä
Paperilehdessä
1.10.2020 07:14

Lapin Kansan painetussa lehdessä oli tänään Kalevan oikeustoimittajan versio asiasta. Siinä annettiin Juneksesta rikollinen kuva, että hän häiritsisi toimittajia ja ehkä jopa tuomareita. Tosi omituinen juttu. Tuomareiden häirintä oli vedetty jutun aihepiiriin mukaan. Lokan kannattaisi tehdä siitä jutusta uusi rikosilmoitus, jotta asia tutkittaisiin. Pelkkää paperilehteä lukeva vanhus jää tuon paperilehden jutun varaan. Näköjään tällä yhdellä tuomiolla tuota Lokkaa halventavaa kirjoittelua ei saada loppumaan vaikka oikeuslaitos päättäisi mitä.

Nyyh
Nyyh
1.10.2020 03:46

Yksi vähäälyinen vitunvirkkaaja, ei muuta.

Kilttimies
Kilttimies
1.10.2020 00:51

”…Lokalle kivusta, särystä ja kärsimyksistä 200 euroa (kunhan Vehkoo on maksanut korvaukset, niin tulen osallistumaan rahojen ryyppäämiseen)…”

Sinänsä aivan mainio suunnitelma, mutta varaa Hyvä Veli toinen mokoma omaa massia mukaan, että saatte Tiina & Junes & Paavo tajunne oikeen kunnolla kankaalle. Nimittäin ette taida olla niinsanotusti ensikertaa pappia kyydissä, joten sitä menovettä pitää varata piisalle asti…

Onnittelut Lokalle ja oikeusvaltioperiaatteelle.

Dena
Dena
30.9.2020 21:39

Olikohan tuo järjestänyt itsellensä noin saatanan isot asianajapalkkiot kun ajatteli, että kaatuu lokan niskaan..

juha II
juha II
30.9.2020 21:18

Kuvituskuvassa on Ikoni!

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
30.9.2020 18:53

Taidanpa kipata kossupaukun tai kaksi tai, no menköön koko pullo (!) tuon päätöksen kunniaksi!

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
30.9.2020 17:47

IL >Tottakai se on mahdollista. Rikosilmoitusten tehtailu on yksi häirinnän tapa, jota käytetään…< Hmm, vassarivihreepunikit on juuri näitä tehtailijoita, maalittajia ym ym muuta paskaa. Nyt inistään ja ihan joukolla kun hieman vain kraappaisee pintaa.

Vittuuntunut Stadilainen
Vittuuntunut Stadilainen
30.9.2020 16:33

Tässä jutussa erityisen merkillepantavaa on, miten media on suhtautunut tähän oikeudenkäyntiin alusta alkaen. Niille saatanan umpikieroille sosiopaateille ei tullut mieleenkään, että voisivat joutua vastuuseen mistään teoistaan.

Minusta tämä paljastaa sen, että siellä tiedostetaan, että kaikki vihapuhe- ja viharikoslainsäädäntö on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan valkoihoisia ja oikeistolaisia vastaan. Tai yleisemmin sanottuna kaikkia heidän vastustajiaan vastaan. Hussein al-Taee, anyone?

Järkytys olikin sitten melkoinen kun löytyikin riittävän puolueeton oikeusistuin tulkitsemaan lakia.

Pitäisi lakkauttaa
Pitäisi lakkauttaa
30.9.2020 16:08

Itse pitäisin asiallisena, että Journalistiliitto lakkautettaisiin,koska heidän joukossaan on ainakin yksi tuomittu rikollinen

Pitäisi lakkauttaa
Pitäisi lakkauttaa
30.9.2020 16:14

Ja koska Journalistiliitto suhtautuu tuomioon väheksyvästi ja tekoon hyväksyvästi.

Fas ist das
Fas ist das
30.9.2020 14:11

Tuli liitolle kalliiksi tuo Vehkoon natsipelleily. Ei voi ku nauraa röhöttää! =)

Minä
Minä
30.9.2020 13:09

Itseään suvaitsevaisina pitävien suvaitsemattomien mielestä tämä on ihmisoikeuksien vastaista, rikkoo kansainvälisiä sopimuksia, heikentää sopivan sanan vapautta ja kasvattaa vastakkainasettelua sekä on muutenkin hirviömäisen väärin.

Särmääjä
Särmääjä
30.9.2020 12:56

Tossa koko hommassahan kyse oli vaan siitä että suvakkeja vastaan käytiin niiden omilla säännöillä joissa sananvapauden käyttö on rikollista ja kun se menikin läpi tän yhden vajakin kohdalla niin siitä synty niin hirvee raivo että veivät jopa hovioikeuteenkin vielä tommosen mitättömön sakkoasian.

Puolueeton
Puolueeton
1.10.2020 11:59
Vastaa...  Särmääjä

Särmääjä särmäsi tarkasti. Lisätään vielä, tuomio oli mitätön sakko ja korvaus, mutta asian käsittely oli tarpeen nykymenossa. Älykäs Lokka teki oletettavasti rikosilmoituksen juuri tästä syystä. Tuskin hän jostain FB-kirjoituksesta loukkaantuisikaan niin, että lähtisi oikeutta käymään.
Onneksi oikeislaitos toimii edelleen harkitun tasapuolisesti huonostikin laaditun lain mukaisesti eikä ole postmodernisoitunut. Toivottavasti hävinnyt osapuoli tekee vielä valituksen korkeimpaan niin nähdään senkin kanta.

hemis
hemis
30.9.2020 11:57

Nyt se on välillisesti vahvistettu, että Vehkoo on puolueellisena ja rikollisena solvaajana kyvytön faktantarkastajaksi.

Minä
Minä
30.9.2020 13:11
Vastaa...  hemis

Tästähän ei tietenkään seuraa mitään, koska tuomio on väärä ja sopivan sanan sekä hyvän suvaitsevaisuuden vastainen. Jos tuomio koskee väärää mieltä olevia, nousee siitä haloo ja hurja ”sanoudutko irti” -kampanja.

Sooman
Sooman
30.9.2020 11:50

Abban The Winner Takes It All oli aika jäätävä musiikkivalinta. Ruotsi 1980 luvulla. Never again. Never.

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2020 11:24

Nyt voitaisiin lohduttaa Johannaa lohisoppakulhon äärellä. Kopsahti pahasti nyt nuija pöytään. Kyllä Johannalla on täysi oikeus tuntea itsensä paremmaksi ihmiseksi kuin me maahanmuuttokriittiset.

Ehkäpä Johannakin lopulta ymmärtää, että me maahanmuuttokriittiset emme välttämättä lainkaan ’vihaa’ maahantulijoita, vaan yksinkertaisesti ymmärrämme, ettei kehitysmaista tapahtuvasta maahanmuutosta ole yhteiskuntamme kannalta valoisaa tulevaisuutta näkyvissä ja siksi haluamme pitää humanitaarisen maahanmuuton mahdollisimman vähäisenä.

Maahantulijat eivät tietenkään kaikki ole vahingoksi maallemme, mutta liian nopeasti tapahtuva muuttoliike aiheuttaa lopulta massiivisia ongelmia ja kun suvaitsevaistolla on suuria vaikeuksia hyväksyä tätä tosiasiaa, täytyy järjen äänen olla kuuluvissa, jottei rakkaalle isänmaallemme tehdä peruuttamatonta vahinkoa.

Hah-hah
Hah-hah
30.9.2020 13:03
Vastaa...  Suomi Finland

Johanna on suorittanut korkeakoulututkinnon ja kokee kenties olevansa yli-ihminen, siis oikea arjalainen?

sekoomus
sekoomus
30.9.2020 14:24
Vastaa...  sekoomus

Aika monet kokee olevansa, vaikka mitä, kun on pikkasen tuloja, on siis muiden yläpuolella?

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2020 14:45
Vastaa...  sekoomus

Ei helvetti mitä touhua. Onkin syytä erota jos ei ymmärrä että asbestin käsittelyn sääntelyyn on varsin hyvät syyt. Jollei asianmukaiseen käsittelyyn kyetä, niin silloin urakasta on varmaankin pyydetty liian pieni hinta.

Jarmo
Jarmo
30.9.2020 22:51
Vastaa...  sekoomus

Vaikuttaa siltä että annilla on sitä selkärankaa joka valkoiselta mieheltä on kadoksissa. Juuri noin tulee toimia kun kunniakansalainem perseilee! 😀
HYVÄ Anni ja kiitokset ryhdikkäästä toiminnasta.

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2020 14:39
Vastaa...  Hah-hah

Johannalla on maassamme vapaus tuntea olevansa aivan mitä häntä huvittaa. Monessa islamilaisessa maassa moiset kuvitelmat naisen kannattaa oman turvallisuuden vuoksi haudata piiloon alitajuntaan niin syvälle, ettei itsekään huomaa moisia ajatuksia olevan.

Suomalainen mies
Suomalainen mies
30.9.2020 21:10
Vastaa...  Hah-hah

Niin, tämähän menee aivan kulttuurimarxilaisten oppi-isän Herbert Marcusen (1898-1979) oppien mukaisesti.

Vuonna 1965 ilmestyneessä kuuluisassa kirjoituksessaan ”Repressive tolerance” eli suomeksi ”Sortava suvaitsevaisuus” Marcuse nimenomaisesti tähdensi sitä, että ”väärin” ajattelevia ei tarvitse suvaita. Eli jos joku henkilö edustaa ”väärää” mielipidettä, häntä ja hänen mielipidettään ei tällöin tarvitse suvaita eikä hyväksyä.

Sanomattakin on selvää, että tällainen ajattelutapa on täysin demokratian vastaista.

Tästä huolimatta kyseinen ajattelutapa on muodostunut ihan kulmakiveksi nykyisen vihervasemmiston keskuudessa. Käytännössä homma menee niin, että kritiittisiä näkemyksiä esittänyt henkilö leimataan ensin ”rasistiksi” tai ”fasistiksi”, ja sen jälkeen hänen mielipiteitään ei sitten tarvitsekaan enää ottaa huomioon, koska nämä mielipiteet ovat jo lähtökohtaisesti ”vääriä”.

Ja vaikka kyseinen henkilö pystyisi esittämään mielipiteilleen kuinka pätevät perustelut tahansa, ei tällä ole mitään merkitystä, koska ”vääriä” mielipiteitä ei tule ottaa huomioon.

Ideologia siis asetetaan kylmästi faktojen edelle.

Juuri tämä on ihan avaintekijä siihen vihervasemmiston nykyiseen tyyliin, jossa suvaitsevaisuutta kyllä kovasti hehkutetaan – mutta käytännössä suvaitaan vain niitä, jotka ovat samaa mieltä heidän kanssaan.

Suomalainen mies
Suomalainen mies
30.9.2020 21:46
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

”Oikeisto” on aika epämääräinen termi.

Epäilemättä globalistinen bisneseliitti (eli meillä Suomessa lähinnä kokoomus ja kepun oikea laita à la Juha Sipilä) ajattelee tuohon tapaan. Eli että he – ja vain he – tietävät mikä on kaikille parasta. Ja kunhan heille annetaan mahdollisimman paljon rahaa ja päätösvaltaa, niin he sitten järjestävät asiat niin, että hyvinvointi kaikilla lisääntyy…

Kansallismieliset oikeistolaiset ajattelevat asioista kuitenkin melko lailla toiseen tapaan.He eivät ole hamuamassa jättimäisiä omaisuuksia sieltä ja täältä, jopa oman maansa rajojen ulkopuolelta. Heille riittää oikein mainiosti se, että pistetään oman maan asiat kuntoon.

Tämä ero selittää pitkälti myös sen, miksi USA:n republikaanipuolueestakaan osa ei diggaa Trumpia. Nämä ovat juuri niitä globalismin nimeen vannovia liituraitapukuherroja ja finanssikeinottelijoita, joille Trumpin ajama kansallismielinen ”oma maa ensin” -ajattelu on suuri kauhistus.

Finanssiherrat kun eivät piittaa pätkääkään oman maan edusta. He haluavat vain junailla itselleen entistä enemmän rahaa, mistään muusta piittaamatta.