Johanna Vehkoon tuomio säilyi hovioikeudessa

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut faktam_tarkastajana tunnetun poliittisesti aktiivisen toimittelijan Johanna Vehkoon tuomiota Junes Lokan solvaustapauksessa.

Vasemmistolaisena tunnettu Vehkoo nimitteli aiemmin vuonna 2016 Lokkaa natsipelleksi Facebook-sivuillaan. Käräjäoikeuden ja nyt myös hovioikeuden mukaan tämä aiheutti halveksuntaa Lokkaa kohtaan.

Lyhykäisyydessään hovioikeus ei katsonut, että teksti olisi voitu ymmärtää jossain muussa kontekstissa tai, että sillä olisi ollut jotain suurempaa yhteiskunnallista merkitystä. Lähinnä kyse oli siis solvaamisesta ja Lokan häirinnästä.

Vehkoon puolustuksen mukaan Lokka yritti rikosilmoituksellaan saada mainetta ja kunniaa, mutta oikeuden mukaan tällä ei ollut merkitystä: solvaaminen on solvaamista, vaikka sen tekisi Johanna Vehkoo.

Vehkoo tuomittiin korvaamaan Lokalle kivusta, särystä ja kärsimyksistä 200 euroa (kunhan Vehkoo on maksanut korvaukset, niin tulen osallistumaan rahojen ryyppäämiseen) ja noin 14 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Näin siis saatiin päätös asialle, jossa vasemmistolaistoimittelija yritti käyttää ideologiaansa hyväksi ihmisten solvaamiseen, jotka eivät ole samaa mieltä hänen kanssaan. Koko jutussa on toisin sanoen kysymys vain ja ainoastaan siitä, että Vehkoo katsoi olevansa pikkuisen parempi ihminen kuin muut. Hän kuvitteli, että tällä mandaatilla voi kulkea pitkin kylänraittia ja osoitella ihmisiä rasisteiksi.

Tätä samaahan vasemmisto tekee koko ajan ja kaikkialla. He kirkuvat naamat punaisina, että ne, jotka ajattelevat asioista eri tavalla, ovat milloin rasisteja, milloin natseja. Johanna Vehkoo nyt sattui tässä tapauksessa osoittelemaan väärää henkilöä, ja sai vastapalloon. Mutta vastaavia esimerkkejä on sosiaalinen media täynnä joka päivä.