Pitkään karussa ollut uusruotsalainen murhaaja kiinni

Jorkki.
Parin vuoden takaisessa Tukholman Råckstan murhassa on riittänyt käänteitä ja vauhdikkaita kuvioita. Nyt homma lienee toistaiseksi päätöksessä, kun tekijä on vihdoinkin kalterien takana.

Sotatoimet elokuussa 2019 Tukholman uusruotasalaisten välillä olivat kiivaat. Miestä kaatui kuin heinää ja yksi kostoisku tehtiin Länsi-Tukholmassa Råckstassa.

Asemies avasi konekivääritulen kerrostalon alakerran huoneistoon. Tulitus tapahtui kadulta. Kohteena oli muuan uusruotsalainen gangsteri. Tulituksen alkaessa gangsteri osasi maastoutua, mutta tämän naisystävä panikoi eikä lyönyt maihin.

Seurauksena naiseen osui toistakymmentä laukausta. 18-vuotias Ndella Jack kuoli heti paikanpäällä.

Muutaman kuukauden päästä poliisi otti kiinni uusruotsalaisen 30-vuotiaan Ahmad Al-Shewanin ja asia eteni oikeuteen. Kaikkien yllätykseksi käräjäoikeus vapautti Al-Shewanin ja toisen 23-vuotiaan murha-apurin.

Vapauttava päätös = äijä pihalle kopista. Syyttäjä vei asian kuitenkin hovioikeuteen ja nyt tapahtui täyskäännös. Hovi katsoi viime syksynä, että molemmat jorkit olivat syyllistyneet tekoon, Al-Shewani murhaan ja toinen avunannosta murhaan. Al-Shewanille 16 vuotta vankeutta.

Tässä tilanteessa, kun tällainen juttu menee käräjiltä hoviin, niin viranomaiset eivät voi tehdä paljon mitään muuta kuin odottaa. Kun hovin tuomio tuli lainvoimaiseksi, niin poliisi laittoi etsintäkuulutuksen päälle. Toinen saatiin nopeasti linnaan, mutta Al-Shewani pakoili puolisen vuotta.

Nyt mies sitten vihdoin löydettiin Trosan pikkukylästä 50 km Tukholmasta lounaaseen. Lehtitietojen mukaan poliisi oli seurannut Al-Shewanin naisystävää, jonka tiedettiin oleskelevan Trosassa ja lopulta itse päällikkökin saapui paikalle. Otettiin kiinni. Raudoitettiin. Ja vietiin linnassa käytännössä seuraavat 10 vuotta 6 kuukautta ja muutaman päivän päälle.

Tukholma: nainen ammuttiin hengiltä ikkunoiden läpi huoneistoon