Työperäinen maahanmuutto puhdasta huijausta

Ruotsissa on viime aikoina puhuttu paljon työperäisestä maahanmuutosta, ei niin positiiviseen sävyyn vaan päinvastoin. On pikkuhiljaa paljastunut, että käytännössä lähes kaikki työperäiset oleskeluluvat muista kuin länsimaista, perustuvat tavalla tai toisella jopa puhtaaseen orjuuteen.

Onhan asia ollut tiedossa jo pitkään, mutta moni on kuitenkin ajatellut, että työperäisiä oleskelulupia myönnetään sellaisiin ammatteihin kuten klassinen koodari. Tosiasiassa mitään koodareita ei tule yhtään mistään vaan työperäinen maahanmuutto perustuu kahteen asiaan:

1. Joko keksitään joku veivaus, jolla voi kupata ruotsalaisia veronmaksajia ja samalla saadaan joku maanmies Ruotsiin. Tällainen veivaus on koko syksyn esillä ollut kotipalveluveivaus. Tästä huijausmuodosta puhutaan ruotsiksi ”brukarimport”, eli suomeksi jotain… hyväksikäyttömaahanmuutto tms.

Esimerkki: kolmannesta maailmasta tullut henkilö laittaa pystyyn kotipalveluyrityksen. Sen jälkeen etsitään kotimaasta perhe, jonka lapsi on liikuntavammainen. Perhe palkataan kotipalveluyritykseen aluksi ikään kuin oikeisiin töihin. Näin perheenpäällä on osoittaa Ruotsin Maahanmuuttovirastolle ruotsalainen työpaikka. Maahanmuuttovirasto hyväksyy tällaisen työperäisen oleskelulupahakemuksen melko helposti. Henkilöllä on valmis työpaikka hoitoalalla, ja hoitajiahan tarvitaan.

Veivaus jatkuu nyt niin, että henkilö työskentelee kotipalvelussa ”oikeissa töissä” muutaman kuukauden. Sen jälkeen vanhemmat hakevat kotihoidon tukea omalle lapselleen ja aloittavat työskentelyn oman lapsensa kotihoitajina samaisessa firmassa.

Kehitysmaasta tullut perhe voi nyt ruotsalaisten veronmaksajien kustannuksella puuhastella päivät pitkät mukavia tekemättä mitään oikeaa työtä. Suurin hyötyjä on tietenkin kotipalveluyritys, joka vetää suurimmat rahat taskuun. Perheelle maksetaan pientä ”kipurahaa”. Mutta tässä tilanteessahan perhe ei voi mennä kertomaan kenellekään, että he eivät saa oikeaa palkkaa. Muuten kotipalveluyritys antaa potkut. Potkuista taas seuraa oleskeluluvan loppuminen ja paluu kotiin.

Mutta joka tapauksessa perheen elämä on mukavaa ja yltäkylläistä verrattuna kotiin kehitysmaahan.

 

2. Toinen melko suoraviivainen ja hyvin yksinkertainen huijaus on puhdas kusetus. Tässäkin kehitysmaista tulleet, jo Ruotsissa oleskelevat henkilöt kusettavat maanmiehiään orjiksi.

Kaava on yksinkertainen. Pizzeria, siivousfirma tai mikä tahansa firma palkkaa jonkin maanmiehensä Ruotsiin töihin. Tehdään työsopimukset ja anotaan työperäinen oleskelulupa.

Mutta itse työ onkin sitten orjatyötä. Henkilölle maksetaan muutaman kymmenen kruunun päiväpalkkoja 15 tunnin työpäivistä. Kuka nyt eniten kehtaa kusettaa.

Tässäkin tilanteessa orjaksi joutunut ei voi tehdä yhtään mitään. Palkka on pieni, mutta koska on työperäinen oleskelulupa, joka loppuu jos loppu työ, niin orja joutuu siinä arvioimaan, että onko elämä parempaa Ruotsissa pizzaorjana vai kotona kehitysmaassa kivikasan keskellä.

 

Maahanmuuttovirasto myöntää vuosittain satoja työperäisiä oleskelulupia yksin tähän kotipalvelutoimintaan. Syksyllä paljastui, että mongoliaanot ovat erikostuneet tähän hommaan erityisesti. Joukossa tietenkin klassinen syyrialaisten kotipalveluhuijaus.

Näyttää siis siltä, että koko työperäinen oleskelulupa ihan samanlaista teeskentelyä kuin turvapaikkamaahanmuutto.

♦   ♦   ♦

Laskin huvikseni, että mitä joku pikku kaupungin pizzerian pyörittäminen maksaa. Jätetään laskuissa arvonlisäverot pois, niin asian ymmärtää helpommin.

Montako pizzaa pitäisi kuukaudessa myydä, jotta voisi maksaa normaalia palkkaa vaikkapa kahdelle työntekijälle? Jos pizzeria on auki ma-su vaikkapa 10-01.00, niin silloin pitäisi olla kaksi työntekijää, jotka molemmat tekevät yksin 8 tunnin vuoron.

Leikitään, että duunarien palkka on 1 500 euroa. Tähän summaan pitää lisätä erilaisia työnantajamaksuja noin 45 %, eli kaksi työntekijää maksaa yrittäjälle 4 350 euroa. Tämän verran pitäisi vähintään myydä pizzoja.

Päälle tulee tietenkin kiinteistön kulut, oletetaan vuokra 1 000 euroa, muut kiinteistöhoitokulut vedet, sähköt jne. 500 euroa. Sitten pitää tietenkin hakea tukusta tavaraa, jotta niitä pizzoja pystyy leipomaan. En osaa sanoa mitään summaa, mutta leikitään, että tukkuun menee kuukaudessa 5 000 euroa.

Näin ollen pizzerian menot olisivat alakanttiin 10 850 euroa. Yrittäjän pitäisi nostaa itselleenkin vielä palkkaa, mutta antaa sen tällä kertaa olla.

Jos pizzeria on auki siis joka päivä, niin kuukaudessa jokaisen päivän myynti pitäisi olla 360 euroa. Jos pizza maksaa vaikkapa 10 euroa kappale, niin päivässä pitäisi tietenkin pyöräyttää tuollaiset 36-37 pizzaa.

Tämä saattaa olla mahdollista jossain vilkkaalla liikennepaikalla, mutta enpä usko, että jossain pikkukaupungissa päästään tällaisiin myynteihin kuin muutamana viikonlopun perjantaina. Vastapainoksi tyhjät maanantai-illat, joilla pitäisi tasoittaa kuukauden keskimääräistä myyntiä.

 

Ei siis ihmekään, että tekee mieli hankkia entisestä kotimaasta pizzeriaan nöyrä orja. Itsekin voisin perustaa firman, jossa olisi orjia.

 

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fatwantarkistaja

Päivisin uunitetaan pizzaa, yöllä kolataan lunta. Sitten afgaani nukkuu lumikiepissä kaksi tuntia ja lähtee jakamaan postia. Yksikin ulvahdus ja soitto maahanmuuttovirastoon, ettei jätkää ole työmaalla näkynyt. Tietty pitää olla joku hima-/seksiorja kanssa.

Nyt sulla on pizzeria, kiinteistöhuolto, postipalvelu ja kotihoito. Kaikkiin starttirahat tietysti ja palkkatuet. Laittaa vaikka sen seksihuoran nimiin ne ja velat tappiin. Kylläpä monikulttuuri on ihanaa.

Minä

”Vanhoina hyvinä aikoina” tekivät niin, että oli sukulaisia pilkkahintaan töissä. Lisäksi, kun perustettiin firma, haettiin tukia aloittelevalle kehitysmaalaisyrittäjälle ja niitähän sai. Kun tukia oli nostettu niin kauan kuin tukia sai, vaihtui omistaja toiseen sukulaiseen ja taas juoksivat tuet joitakin vuosia. Kassaan tulevat rahat menivät tietysti mahdollisimman paljon suoraan taskuun.

Vastaava ruotsalainen yrittäjä teki kyllä jossain määrin pimeää, mutta ei saanut tukia, eikä halpatyövoimaa sukulaisista. Oli huomattavasti heikommilla kilpailuasetelmissa.

Tällä tavalla esim. Tukholmassa siirtyi vähitellen lukuisten hyvilläkin paikoilla olevien puotien omistus kehitysmaalaisten käsiin.

Kaipa tuo tavalla tai toisella pyörii vieläkin.

Ruotsalaiset aiheuttavat politiikallaan suuria kauppojen, kioskien ja ravintoloiden omistusten siirtymisiä kehitysmaalaisten käsiin, koska kehitysmaalaisia suositaan.

Valkoisten naisten unelmat

Ja sitten nuoret valkoiset naiset leveilevät sillä kuinka ulkomaalaiset miehet ovat niin ahkeria ja parempia miehiä kun ne tekee ”laiskojen” valkoisten miesten työt eikä yhteiskunta enää pyörisi ollenkaan ilman ”ahkeria” maahanmuuttajayrittäjiä. Valkoinen nainen ei koskaan tajua sitä ettei rehellinen valkoinen mies pysty kilpailemaan epärehellisen ulkomaalaisen kanssa.

Vähän sama kun nuoret valkoiset naiset kehuu kuinka maahanmuuttajat pukeutuvat valkoisia miehiä huomattavasti paremmin ja tyylikkäämmin. Kyllähän sitä kelpaa pukeutua tyylikkäästi kun sossu hoitaa kulut. Valkoiset miehet joutuvat taas itse maksamaan vaatteensa, mutta tätäkään ei nuori valkoinen nainen tule koskaan käsittämään.

h44

Noinhan se on, muttei pidä yleistää liikaa. On paljon asioista perillä olevia nuoria valkoisia naisia. Varsinkin somessa sana leviää nopeasti.

Volvo B20

Kuten myös ulkonäöstään ja pukeutumisestaan huolehtivia suomalaisia miehiä eli tilannepukeutuminen on hallussa nykyään.
Mulle v*ttuillaan kun tulen duuniin pilkkihaalareissa. Mun vastaus on aina, että jos mun auto hyytyy työmatkalla niin en ainakaan kuole kylmään odottaessa apua.
Geelipää, viimeistelty parta ja ei maskia asenne ei toimi pakkasessa, eikä näytä toimivan lähempänä päiväntasaajaakaan.

Juuri näin

Juuri tätä ajaa Suomessa kanssa tämä punavihreä hallituksemmekin. Varsinkin SDP ja Vihreät. Tuotahan tämä ns ”työperäinen maahanmuutto”, todellisuudessa onkin, jota hallituksemme haluaa Suomessa. Temppu työllistämistä, jotta näyttää työllisyys tilastot paremmalta kanssa. On kanssa tarkoituksena.

Simeoni Suokuokka

Suomessa on ennestään niin paljon työttömiä, että ne valtiovallan erityisessä suojeluksessa olevat Kepuisäntien kausityöntekijät voisi olla tuon listan kappale 3. ainakin Suomessa.

Jonas Sjöstedt

Ihan ok laskelma, mutta kyllähän tavallinen pizzapaikka pyöräyttelee helposti paljon enemmän pizzoja päivässä kuin tuo 36-37kpl. Varsinkin liikekeskuksissa, joissa tosin vuokran osuus saattaa olla suurempi.

Anna-Maria Korhonen

Mietin myös tuota etenkin kuluneen viiden vuoden aikana valtamediasta bongaamaani ajatuskulkua.

1. Maahanmuuttoa kehitysmaista perustellaan työvoimapulalla.

2. Kun maahanmuuttajia sitten alkaa virrata tuhansittain rajan yli, työmarkkinat eivät yhtäkkiä heitä vedäkään. Päättäjät toteavat, että nämä pitää saada töihin. Erilaisia työllistämisprojekteja syntyy kuin sieniä sateella samoin kuin Taksiuudistuksen kaltaisia hankkeita, joilla palvelun laatua heikentämällä saadaan työmarkkinat vetämään osa tulijoista.

3. Sitten valtamedia julistaa kuinka Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa etenkin Baltiasta, Venäjältä ja Itä-Euroopasta.

Tosiasiassa Itä-Euroopasta tulijat työllistyvät joko pimeille työmarkkinoille tai matalapalkka-aloille, joista verotulot jäävät vähäisiksi.

Itse suomalaisena ja keskustelua seuranneena minusta tuntuu, että päättäjät tietävät, että suomalaiset hyväksyvät maahanmuuttajat parhaiten, jos nämä tulevat työhön. Siksi maahanmuuttoa perustellaan työvoiman tarpeella.

Peter Orphan

Tänne koleaan veroperiferiaan tyrkyllä oleva maahanmuutto on siinä määrin tukiperäistä, että se taitaa vaan heikentää huoltosuhdetta entisestään.

Johan

Jonkun käsitys pitserian pyörityksestä on varpaanvälissä, joten en sitä noteeraa. Koitappa vääntää viidestä taikinasta pizzapohja ja heittää siihen kastike, juusto ja täytteet päälle alle 3-4 minuutin ja sitten heittää ne viis lättyä vielä uuniin ongelmitta niin tiedät mistä lätynväännössä on kysymys. Ainoa koulutus aiheeseen oli armeijan talousaliupseerin koulutus ja RUK. Olin silloin suomen armeijan reservin luutnantti!
En heittelisi asiasta herjaa ellen olisi valinnut lätynvääntäjän uraa kahdeksi ja puoleksi vuodeksi pelastautuakseni konkurssilta vuonna 1993 kun muut 10 000 päättivät päivänsä kuulalla kalloon, kun Koiviston konklaavi päätti mitä päätti, mutta minä päätin selviytyä!

seant

Ehkä on myös toinen tapa kuinka pääsee kelan kirjoille, ns sisäänheittäjät, jossa yksi esimerkki.
”POSTIN VASTUULLISUUSRAPORTTI 2018
Posti palkkasi pelkästään pääkaupunkiseudulla varhaisjakeluun vuonna 2018 noin 1 950 henkilöä, joista maahanmuuttajia oli 85 prosenttia”
Eli käytännössä n. 1600 ”Orpon mukaan” työnsyrjään päässyttä, jättää työnsä vuoden aikana.
Suomessa, ilmeisesti myös Ruotsissa, jota Sanvik käyttää eli saa maahanmuuttajat valtion piikkiin. Se tapahtuu Suomessa kun työnantajan maksaa n. 5500 euroa 6 kk:n aikana, jos sen jälkeen työntekijä jää työttömäksi, niin saa työmarkkinatukea ja tietenkin muut vuokra ym. tuet. Tietenkin jatkaa sen jälkeen pimeänä työntekijänä, joka ratsian tapahtuessa on ollut käymässä yms. pitseriassa.

Jyrki Salami

Oletteko huomanneet miten ei yksikään irakilainen pizzapaikka ole valittamassa että korona vie asiakkaita/tuloja? Meneekö muka irakilaisilla pizzoilla niin saatanan hyvin että näinä aikoina jengi ei muuta syökään? HAH! Valtiolta tukia pursuaa seinistä, velkoja ei makseta, vuokraa ei makseta, palkkoja ei makseta, vakuutuksia ei makseta ja ne 4 pizzaa jotka kuukaudessa myydään niin niitä ei kassaan tietenkään lyödä ja niitten päälle heitetyt ”täytteet” ja ”juusto”..sitä ette kyllä halua tietää mitä se oikeasti on.. Mutta HYVIN MENEE! Konkurssi? Mikä se on?? Ai se on se pieni paperi joka pitää aina muutaman vuoden välin täyttää, eli siis kirjoittaa nimeen yksi Mohammed lisää niin homma alkaa uudestaan. Ei se kyllä hetkauta Mohammedia jos nykyiseen nimeensä Mohammed Mohammed Mohammed Mohammed El Mohammed laitetaan muutama Mohammed lisää kunhan valtio (lue: Allah) lahjoittaa lisää rahaa.

Jones

Ja vaikka he oikeita töitä tekisivätkin, niin jokainen tekee työtä vain omalle itselleen. Ei muille. Sitäpaitsi kehitysmaalaisille tuppaa tulemaan paljon lapsia, joten he saavat suuret lapsilisät ja ehkä kotihoidontukeakin. Yksinhuoltajalisääkin saa, kun valhtelee eronneensa mihestään. Tuskinpa he kunnioittavat pohjoismaalaisia lakeja ja haluavat olla niinkutsutusti laillisesti naimisissa. Jos on vaikkapa 8 lasta, niin rahaa tulee jotain 2500 euroa käteen. Ei pizzerian palkoilla veroissa makseta tuota rahaa takaisin. Joten heidän lapsensa elättävät muut. Ja jos valehelee olevansa erossa mihestään, niin silloin on yksi tyhjä asunto vuokrattavissa jollekkin tarvitsevalle. Ei ne laittomat ulkona oleskele. Millähän rahoilla maksavat sitten vuokran? No siitähän ei saa puhua, saati sitten kirjoittaa.

Oikeus kuuluu muille!

Syyllistyit nyt rasistiseen vihapuheeseen! Nyt soitat työpaikallesi ja irtisanoudut sekä marssit suoraan poliisikammarille tunnustamaan rikoskomisariolle tämä vakava rikoksesi niin saadaan ensin iso sakko kirjoitettua ennenkuin laaditaan pitkä rikoosyyte johon saavut sitten syksyllä oikeuteen vastaamaan. NATSISIKA!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Minäkin syyllistyn. Kävin tänään Lidlissä 37 vuotta vanhan autoni kanssa. Katselin niitä tummahipiäisiä pariskuntia uudehkojen autojen kanssa ja mietin ; kukakohan maksaa noille sen auton , asunnon ja kaiken muun. Ja noiden pitäisi maksaa se minunkin eläke tekemällä ei yhtään mitään.👹

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ps. Toivottavasti sanomasi oli sarkasmia.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Edellinen piti mennä Oikeus kuuluu muille. Nääs alkoholismi ja dementia on huono yhdistelmä😆

Suomi Finland

No niin. Uutisissa tuumittiin, että Ruotsin ja Norja kasvavat taloutensa osalta selvästi nopeammin kuin Suomi seuraavan kymmenen vuoden aikavälillä.

Syyksi mainitaan maahanmuutto.

Nyt herää kysymyksiä, että onko kaikkia muuttujia nyt kyetty arvioimaan realistisesti. Jos nimittäin kehitysmaamaahanmuutto aiheuttaa valtavia ongelmia mm kasvavan rikollisuuden vuoksi, niin näiden ongelmien tulisi tietysti myös näkyä tulevaisuuden talousluvuissakin.

Ovatko ruotsalaiset onnistuneet eristämmän ongelmat tietyille alueille niin, että ongelmat eivät niin kosketa ulkomailta tulevaa osaavaa työvoima? Luulisi, että osaava työvoima lähtisi kiireenvilkkaa karkuun, jos toteaisi asuvansa alueella, jota hallitsevat rikollisjengit?

Ovatko ruotsalaisten kuntien sosiaaliturvamenot niin suuria, että nämä menot todella vahingoittavat vakavasti kuntien taloutta? Vai onko Ruotsi vain niin kertakaikkisen rikas maa, etteivät nämä ongelmat tunnu missään?

Olemmeko täysin väärässä, kun ajattelemme, että kehitysmaista tuleva maahanmuutto on enemmän vahingollista kuin hyödyllistä? Jos siis ajatellaan pelkästään talotta?

Jos näitä veivauksia on valtava määrä ja kehitysmaamaahanmuutto johtaa keskimäärin vain matalapalkka-alojen työvoiman riittävyyteen, niin mistä Ruotsi saa työvoimaa aloille, jotka uutisten mukaan niin kovasti parantavat Ruotsin talouskasvua?

Nyt tulee ilmiselvästi talouden osalta kysymys, että kuinka väärässä tai oikeassa olemme kehitysmaamaahanmuuton todellisesta vaikutuksesta Ruotsin talouteen? Vai annetaanko lehdissä sellaisia talousarvioita, joista on unohdettu muuttujia, jotka vaikuttavat oleellisesti osaavan työvoiman saantimahdollisuuksiin?

Suomen progressiivinen verotus ei varmaankaan houkuttele osaajien terävintä kärkeä.

Ja jos tosiaankin Suomen talous kasvaa muita hitaammin, pitäisikö meidän kenties vetäytyä täysin esimerkinnäyttäjän saappaista vihreän energian suhteen? Oikeastaan tuota ei pitäisi edes kysyä, vaan todeta, että jos nämä esitetyt ennusteet ovat realistisia, niin Suomen pitäisi päinvastoin pyrkiä hyödyntämään edullisinta mahdollista energiaa ja pitämään tehtaat SUomessa vaikka väkisin? Onhan selvää, että jos taloutemme kasvu on heikkoa ja muilla tilanne on selkeästi parempi, niin silloin meidän pitäisi unohtaa moiset naurettavat hiilineutraaliuspelleilyt ja pistää vihreitten kannattajat kuokkien kanssa soille. Toki naamat sirkuspelleiksi meikattuina.

Minä

tuskin kukaan voi mitenkään osoittaa, että miten maahanmuutto on palvellut esim. Ruotsin taloutta, ellei tarkastelua rajoiteta 60- ja 70-luvuille.

Sittemmin pitkälti sosiaaliturvan ja muiden avustusten varaan saapunut maahanmuutto ei ole kasvattanut taloutta, mutta se vähitellen raunioittaa sen.

Suomi Finland

Tällainen käsitys minullakin on aika vahva. Pizzakeisarit eivät voi olla mikään vakaasti kasvavan talouden moottori.

Nuo arviot ovat kuitenkin olemassa ja asetettu selvästi nähtäviksi. Mutta onko niissä oikeasti perää? Ei noihin voi millään suhtautua luottavaisesti.

Ruotsalaisten koulujen katastrofaalisen huonot päästötodistusprosentit puhuvat jo vahvasti huume/pizza talouteen siirtymisestä ja sellaisella pelillä ei kyllä mitään kymmenien prosenttien talouskasvuja tehdä.

Tyhmällä kansalla tyhmä johto

Ruotsissa on 700.000 työtöntä ja silti maahan tuotetaan siivoojia ja pizzapaakareita joista kuitenkin lopulta tulee pelkkää ongelmaa.

Kaikki typeryys tapahtuu punaviherfeministisen jallituksen hyväksyvän katseen alla.
Ja kansaa tuijottaa ja pohtii vain ”Melloa” ja laulajien vaatteita…

Ike

Tuntuu jotenkin tutulta. Sama meno suomessa.

Se pizza vasta maksoi!

Tämäkin ”pizzapaakari” on tehnyt pari vuotta pimeitä hommia 36kr tuntipalkalla ja nyt valittaa. Itse hän on kuitenkin hyväksynyt työehtonsa so what?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/arbetskraftsinvandraren-maein-lurades-pa-lon-och-arbetstillstand

On kerinnyt tuottamaan kotomaastaan myös vaimonsa ja lapsensa tänne. Lopputuloksena on että Ruotsin veronmaksajat saavat kolme elätettävää plus 1-10 tulevaa lasta, papat ja mummot ja yhden vaivaisen ”pizzapaakarin” aiheuttamat kustannukset nousevat astronomiseksi vuosien kuluessa. Voipi pizzaperhe myöskin radikalisoitua…

Suomi Finland

Epäilen, että täällä palaa aika monelta hihat noiden ’tiedostavien’ ihmisten kanssa. Tämä ns Pouta insidenssi on taas tuottanut sellaisia aivopieruja, että vitutuskäyrä kohoaa tappiin, kun niitä lukee.

Erehdyin katsomaan jonkun lukijan linkkaaman videon ’Hugh Mungus’ ja vitutuskäyrä oli vielä senkin osalta menossa ylöspäin. Älkää katsoko, jos ette halua verenpainetautia.

Khmm

Eilen jo Ylestä ym. kuulutettiin, että Ruotsi on Suomea paljon-paljon paremmassa talousjamassa reippaasti suuremnan maahanmuuton ansiosta ( työperäisin olletikin)…

Kukavaan

”Eilen jo Ylestä ym. kuulutettiin, että Ruotsi on Suomea paljon-paljon paremmassa talousjamassa reippaasti suuremnan maahanmuuton ansiosta (”

Eivät sitten voineet kertoa, että Ruotsilla on oma valuutta, joka on mahdollistanut talouden kasvun.

Sakari Rajamäki

Kyllä se johtuu kruunustakin, sillä ennen finassikriisiä Suomi ja Ruotsi olivat taloudellisesti melkein tasoissa, mutta kun Ruotsin kruunun arvo laski finanssikriisissä, se sai Ruotsin viennin vetämään hurjasti, jonka jälkeen Ruotsi on menny menojaan taloudellisesti.

Kyllä eurosta on merkittää haittaa Suomelle ja aihetta on myös tutkittu
https://www.suomenuutiset.fi/koskenkyla-euro-aiheuttanut-suomelle-20-miljardin-hyvinvointitappiot/

Tietysti euro ei ole ainoa syy Suomen ahdinkoon. Mainitsemasi asiat vaikuttavat varmasti myös siihen.

Tanskan kruunu on esim. vahvasti sidottuna euroon, mutta silti Tanskalla pyyhkii ihan hyvin.

Last edited 3 vuotta sitten by Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki

Suomihan on aikoinaan liittynyt euroon, joten kyllä siinä on kysymys omasta tekemisestä. Virossa on paljon isänmaallisempia päättäjiä. Jos kaikessa ajatellaan oman maan etua, niin tottakai se vaikuttaa.

Sakari Rajamäki

Elintasoero kehitysmaiden ja Suomen ja Ruotsin välillä on, niin suuri että kaikki mahdolliset temput keksitään, että oleskelupa heltiäisi. Esimerkkinä viisikymppinen kaljamahainen mies saa helposti jonkun 20-30 thaimaalaisen matkaan siellä(Joo ja tiedän ettei se ole kovinkaan haitallista maahanmuuttoa, mutta esimerkki mihin kaikkeen kehytysmaalaiset ovat valmiita saadakseen oleskeluvan täältä)
Vastaavasti iskeehän moni afrikkalainen nuorimies suomalaisen/ruotsalaiset sotanorsunkin saadakseen oleskeluvan. Siks ongelmallinen maahanmuutto ei koske pelkästään humanitaarista vaan aivan kaikkea maahanmuuttoa. Tämän takia aivan kaikenlaista maahanmuuttoa tulisi rajoittaa kehitysmaista.

Sakari Rajamäki

Ainakin Suomessa ilmion takana on kehitysmaa maahanmuutto yhdistettyna oikestolaisella(talousoikeisto) talouspoliitikalla. Otan esimerkin. Suomessa taksiala toimi ihan hyvin ennen taksiuudistusta, mutta kun taksialallata poistettiin säätelyä kaikki meni päin persettä. Ennen taksiuudistusta Helsingin rautatientorilta löytyi pääasiassa suomalaisia kuskeja, mutta uudistuksen jälkeen sieltä on vaikea enää löytää valkoista kuskia ja sillä on syynsä.

”Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen toteuttama taksiuudistus avasi paraatiovet veronkiertäjille.
Kaikissa takseissa ei enää ole taksamittareita, eivätkä uudet taksisovellukset ole luotettavia.
Verohallinnon valvontajohtaja Marko Myllyniemi kertoo, että joidenkin taksiyritysten käyttämät mobiilisovellukset mahdollistavat veronkierron eli talousrikollisuuden.
– On tullut vastaan sovelluksia, joista tiedot kyydistä saa pyyhittyä pois senkin jälkeen, kun asiakas on saanut kuitin, Myllyniemi sanoo.
Kuitin saaminen taksinkuljettajalta ei siis välttämättä tarkoita sitä, että tällä olisi puhdasta bensaa tankissa.
Verohallinto otti vuonna 2019 taksialalta vastaan kaksinkertaisen määrän ilmiantoja veronkierrosta vuoteen 2018 verrattuna.
– Tämä on tuore tieto, jonka olen saanut juuri pari päivää sitten. Tähän on varmasti vaikuttanut taksialan ongelmien esilläolo mediassa, mutta joka tapauksessa tieto on meitä huolestuttava asia, Myllyniemi sanoo Iltalehdelle.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/970aef35-7494-4687-82b6-51877376ec12

Ainakin Kokoomus ja RKP Suomessa vastustavat jatkuvasti kaikkia sellaisia toimen piteitä joilla harmaata taloutta voitaisiin torjua. Törmäsin vuonna 2011 tähän alla olevaan muistioon, jonka jälkeen olen alkanut seuraamaan politiikkaa aktiivisesti.

https://voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoomus-ja-rkp-jarruttavat-harmaan-talouden-torjuntaa/

”Kokoomus ja RKP asennoituvat nihkeästi muun muassa viranomaisten tietojen saannin helpottamiseen, ulkomaisten yritysten ja työntekijöiden verovalvontaan ja sijoitusten läpinäkyvyyteen.
Kokoomus esimerkiksi ei halua antaa työsuojeluviranomaisille oikeutta tarkistaa, että työntekijöiden ”palkkaus on työpaikkaa koskevan työehtosopimuksen mukainen”.
Rakennusalalla on pidetty ongelmallisena työsuojeluviranomaisten hampaattomuutta valvontatehtävissä. Urakat valuvat yrityksille, jotka käyttävät usein ulkomailta tuotua alipalkattua työvoimaa. Kokoomuksen vaatimus heikentää kotimaisten pienten ja keskisuurten yritysten kilpailuasemaa”

Kun törmäsin tuohon muistioon aloin googlettamaan aiheesta ja törmäsin moneen muuhunkin aiheeseen liittyvään asiaan.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarirajamaki/86576-harmaan-talouden-torjunnasta-puuttuu-poliittista-tahtoa/

Oikeistopuolueet vastustavat tälläisiä toimenpiteitä, koska niiden vaalihoittajina on suuryrityksiä, jotka hyötyvät harmaasta taloudesta. Lisäks he ajattelevat, että liika säätely heikentää liikaa yritysten toiminta edellytyksiä. Itse en allekirjoita asiaa siitä olen kirjoittanut mm. hommaforumille.
https://hommaforum.org/index.php/topic,130258.msg3173998.html#msg3173998

Last edited 3 vuotta sitten by Sakari Rajamäki
rellinen

Suomessa ei ole mitään oikeistopuolueita. Elä naurata. Pelkkää punaista paskaa. Mikäli siltä joskus vaalien alla näyttää niin idioottivaalikarjalle tarkoitettua vaalirehua se vain on.
Mikäli joskus joku ”porvari”(hohohohooo)puolue toteuttaakin jonkin ”oikeistolaiselta vaikuttavan” tai ”talouden vapautta edistävän” tempun niin nekin temput jostain kumman syystä näyttävät kolahtavan suomalaisen yrittäjän nilkkaan tuottaen mielihyvää ”rikkaita yrittäjiä”(ajelevat mersuilla) ikänsä kadehtineille kommareille.

Sakari Rajamäki

Mitähän muuta taksialan uudistus sitten oli kuin oikeistopolitiikkaa? Mulle on ihan sama millä nimelle tuollaisia uudistuksia kutsutaan, mutta perseestä ne ovat joka tapauksessa.

rellinen

Marxilais-kgb:läistä terroria yhteiskunnallisen vaikuttamisen kautta.
Hyvin toimivien asioiden ja järjestelmien tarkoitushakuista pilalle paskomista ”vihollisen” leiristä käsin.

juhaII

Suomessa on samat asiat aivan päin persettä, mutta viranomaiset eivät halua / uskalla ratsata paikkoja. Ja mitä tulee hallituksen ministereihin. Heitä ei kiinnosta mikään muu kuin rahdata lisää perus-matuja ja sitä siuurinta herkkua: Ehtoja ISIS-terroristeja kesoineen päivineen, jotka saavat maistaa sellaista vapautta, jota harva suomalainen pääsee nauttimaan!

Saavat varmasti sossusta ”harkinnanvaraisena” rahat kalasnikoveihin ja kranuihin! Ihmisoikeus nääs!!!