Rasismihössötys on päätöntä alusta loppuun – Sen tarkoitus onkin lähinnä poliittinen


Persujen vaalimainoskohussa nähtiin tästä jälleen esimerkki kun mainosta syytettiin rasistiseksi. Provokatiiviseksi sitä kyllä voi sanoa, mutta mitään rasismia siinä ei ollut, sillä eivät maahanmuuttajat edes pysty etuilemaan itse asuntojonoissa, vaan kyse on virkamiesten tai/ja poliitikkojen päätöksistä.

Jos oikein haluaa käyttää mielikuvitusta, niin mainoksesta voi saada käsityksen, että ainoastaan sosiaalialituilla elävien maahanmuuttajien tulisi antaa tilaa asuntojonossa oleville työläisille, joka olisi monien mielestä syrjintää. Kaikkinaisen rotusyrjinnän koskeva kansainvälisessä yleissopimuksessa kerrotaan kuitenkin syrjinnästä seuraavaa:

Tämä yleissopimus ei koske sitä erottelua, poissulkemista, rajoittamista tai etuoikeuksien myöntämistä, jota tämän yleissopimuksen sopimusvaltio harjoittaa kansalaisten ja ei-kansalaisten välillä

Seurasin vihervasemmiston keskustelua aiheesta, enkä huomannut yhdenkään vihervassarin kyseenalaistanut väitettä perussuomalaisten mainoksen rasistisuudesta. Vaikuttaa siltä, että kun vihervasemmistossa vain joku toteaa jonkun asian olevan rasismia, niin muut vain sokeasti nyökyttelevät päätään. Tämä ilmiö varmasti johtuu osaltaan siitä, mistä olen aikaisemminkin kirjoittanut, suurin osa ihmisistä ei todellisuudessa ajattele vaan matkii muita. Lisäksi vihervassareille rasismi näyttää olevan yksi yhteiskunnan pahimmista ongelmista, joten eivät he halua kuunnella omiensa syyttelyä rasismista tai sen puolustamisesta.

Aikaisemmin
rasismia on nähty ainostaan humanitaarisen maahanmuuton kritisoinnissa, mutta nyt kun persut ovat alkaneet tuomaan myös työperäisen maahanmuuton ongelmia esiin, niin senkin kritisoimisessa on alettu näkemään rasismia. Ehkäpä sen kritisoiminen ei ole enää silloin rasismia kun muut huomaavat samat ongelmat? Näin voi hyvinkin käytä, sillä aikoinaan persuja syytettiin rasismista kun he sanoivat valtaosan turvapaikanhakijoista olevan elintasopakolaisia. Kun muut puolueet huomasivat saman asian, se ei ollutkaan enää rasismia.

Suomen Kuvalehti julkaisi vuonna 2015 tutkimuksen, jonka mukaan lähes puolet persujen kannattajista olisi rasisteja, koska uskovat valkoisten olevan keskimäärin mustia älykkäämpiä, vaikka valtamedia oli kertonut saman asian 25 vuotta sitten. Luonnollisesti kukaan ei kyseenalaistanut julkisuudessa tätätutkimusta“. Huvittavinta asiassa on, että meille on ihan viime vuosina mediassa kerrottu, että älykkyyseroja on ihmisryhmien välillä niin Euroopan kuin Suomenkin sisällä. Eli jos ei halua olla rasisti, mutta luottaa valtamediaan, on uskottava matemaattisesti mahdottomaan yhtälöön, siitä että valkoisten kansojen välillä älykkyyseroja, mutta mustat ja valkoiset ovat keskimäärin yhtä älykkäitä. Kun vihervassarit viimein huomaavat tämän ristiriidan silloin ei enää ole rasismia uskoa valkoisten ja mustien välisiin älykkyyseroihin?

Sillä näyttää olevan paljon enemmän merkitystä kuka sanoo kuin sillä mitä sanoo. Toiseksi, koska rasismimääritelmä muuttuu kaiken aikaa, rasismihössöttäjiltä on syytä kysyä, mistä me tiedämme, onko tämä asia enää huomenna rasismia? Eivätkä vihervassarit yleensä edes suostu määrittelemään mitä sana rasismi tarkoittaa. He eivät sitä tee, koska muuten rasismikorttia ei voisi heittää joka paikkaan. Rasismikortti on paljon käytetty poliittinen lyömäase, tästä kertoo sekin, että sinisten erottua perussuomalaisista alkoivat hekin heti viljelemään sitä.

Joku tulee tietysti kommentoimaan ettei rasismikortin heittelijöistä kannata välittää. Moni ei niistä välitäkään, mutta hyvin moni välittää. Nk. tolkun ihmisiä on nimittäin helppo horjuttaa rasismikortilla. Tämä näkyy esim. elintarvikepakkausten muokkaamisenarasismintakia. Ja nyt viimeisenä sen persujen vaalimainoksen poistamisena. Siksi on välillä hyvä kertoa ettei tässä rasismihössötyksessä ole päätä eikä häntää.