Koska ihmiset eivät ajattele, niin kaikkialta löytyy keisareita ilman vaatteita

Thomas Edison sanoi yli 100 vuotta sitten, että todellisuudessa suurin osa ihmisistä ei ajattele vaikka moni niin luulee tekevänsä. Vähän aikaa sitten törmäsin toimittaja Ivan Puopolon videoon jossa hän puhuu ihan samasta asiasta. Tutkimustenkin mukaan asia menee näin, sillä niiden mukaan jopa 60 prosenttia ihmisistä ei edes lue juttuja joita jakavat.

Valtamedioissa esitetään useitakin irti kontekstista olevia väitteitä, joita ihmiset vain toistavat papukaijamaiseen tyyliin. Väitetään, että USA:n poliisi on rasistinen, koska mustat joutuvat 2,5 kertaa todennäköisemmin poliisin ampumaksi kuin valkoiset, mutta jätetään samalla kertomasta, että mustat ovat räikeästi yliedustettuna rikostilastoissa ja näin selvästi enemmän tekemisissä poliisin kanssa. Kauhistellaan Unkarin maastamuuttoa ja viitataan Orbanin politiikkaan, mutta jätetään kertomasta, että kaikki Itä-Euroopan maat kärsivät maastamuutosta EU:n vapaan liikkuvuuden takia, eikä Unkarin väestökato ole mitenkään suurta siinä sarjassa. Väitetään, että naisen euro on 80 centtiä, mutta jätetään kertomatta että kun vakioidaan työaika ja tehtävä naisen euro on 97 centtiä jne. Pahinta tässä on, että osa näiden asioiden hokijoista johtaa ihmisiä tietoisesti harhaan.

Aihe tuli minulle taas mieleen kun Riikka Purra saarnasi työmiehen tuumaustunnilla hallitukselle ulkomaalaisen halpatyövoiman haalimisesta. Hän kertoi, että muille puolueille perussuomalaisten saarna on mennyt sen verran perille, että nyt ymmärretään erotella humanitaarinen ja työperäinen maahanmuutto, mutta edelleen työperäinen maahanmuutto nähdään yhtenä könttänä. Ihmettelen itsekin suuresti, että jos nyt on ymmärretty ettei Suomea hyödytä sellaiset maahanmuuttajat jotka eivät osaa mitään, miten ei samalla nähdä sitä, että myös pienipalkkainen tulonsiirtoja saava maahanmuuttaja on yhteiskunnalle kuluerä? Ehkä kyse on siitä, että persut ovat saarnanneet humanitaarisen maahanmuuton ongelmista alusta asti ja näin asiat alkavat pikku hiljaa menemään muille jakeluun, mutta työperäisen maahanmuuton ongelmista persut ovat puhuneet vasta muutaman vuoden.

Erityisesti viime aikoina eri tahot ovat vaatineet työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Tämä tarkoittaisi maahanmuuttoa lähinnä matalapalkka-aloille, sillä osaajat pääsevät jo nyt varsin helposti Suomeen. Vaatimukset kiihtyivät sen jälkeen kun YLE uutisoi, että valtionvarainministeriön raportin mukaan Suomi on jäämässä taloudellisesti muista pohjoismaista jälkeen ja keskeisenä syynä mainittiin vähäisempi maahanmuutto. Ensinnäkin raportissa kerrottiin Suomen tarvitsevan lähinnä osaavaa työvoimaa. Toiseksi muiden pohjoismaiden parempi taloudellinen tilanne ei johdu maahanmuutosta, sillä se tuottaa niille persnettoa.

Faktoilla kannattaa kuitenkin hieroa muiden puolueiden naamaan, sillä siitä voi olla joskus jopa apua. Kun vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan persut sanoivat, että valtaosa turvapaikanhakijoista on elintasopakolaisia, se leimattiin muiden puolueiden toimesta rasismiksi, mutta kun tuolloin hierottiin faktoilla muiden puolueiden naamaan, he joutuivat lopulta myöntämään persujen olevan oikeassa.

Rehellisesti sanottuna niitä ei ajattelevia ihmisiä kuuluu myös kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvista ihmisistä, sillä ei ole sen viisaampaa uskoa kaikkia lennokkaita salaliittoteorioita netissä kuin luottaa sokeasti valtamediaankaan.

Ps. Kuvan henkilö liittyy aiheeseen vähien vaatteiden liksäksi siten, että hänellä on kyllä julkikuva kunnossa ja siksi pääsee jatkuvasti esiintymään kuuluisiin julkaisuihin ja muotilehtiin. Tämä on tehnyt hänestä suositun pääministerin, mutta ilmeisesti hänen talousosaamisensa ei ole kummoinen, sillä hän pyrkii välttelemään jatkuvasti talouteen liittyviä keskusteluja.

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Bökke

”Ihmettelen itsekin suuresti, että jos nyt on ymmärretty ettei Suomea hyödytä sellaiset maahanmuuttajat jotka eivät osaa mitään, miten ei samalla nähdä sitä, että myös pienipalkkainen tulonsiirtoja saava maahanmuuttaja on yhteiskunnalle kuluerä?”

Kyllä se on ymmärretty. Uskotko että poliitikot olisivat niin tyhmiä? Se miksi he haluavat tällaista on oletettavasti joillain tavoilla heidän ja lähipiirin edun mukaista.

Bökke

Esim. Vuonna 2015 jaakonsaari ja nasima puolustivat pakolaisten oikeutta tulla maahan. Osuuksia Luonassa.
Kumpula-natri ”insinöörit vaeltaa Balkanilla”, puolisolla osuus luonasta.
Orpo oli tulinen maahan tulemisen puolustaja, vaimon lakipalvelu yritys mainostaa SPRn pakolaisille jaettavassa esitteessä.

Mielestäni kyse on vain kusetuksesta.
Varmasti joku haluaa myös halpaa työvoimaa.

Sakari Rajamäki

Mun käsittääkseni ei ollut näyttöä siitä, että Orpon vaimon lakifirma olisi käsitellyt turpaikanhakijoiden asioita. Mistä tiedät, että hänen lakifirmansa mainoksia olisi ollut jossain SPR:n esiteessä? Oli miten oli, on selvää, että päättäjistäkin löytyy henkilöitä, jotka hyötyvät maahanmuutosta, mutta onko korruptio muka niin suurta, että se estäisi järkevän päätöksen teon maahanmuutossa? Miten Itä-Euroopan maat sitten pystyät vetämään tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa? Ovatko ne muka niin paljon vähemmän korruptuneita?

Last edited 2 vuotta sitten by Sakari Rajamäki
Bökke

Korjaan, EI Jaakonsaari, tarkoitin ulpu iivaria.
Mainoksesta oli kuva jossain vaihtoehtomediassa.
On se vaan niin suurta.

Patriootti

Jokos se Pate on alkanu ajattelemaan itsenäisesti loronasta ja maskeista vai vieläkö toistellaan papukaijana YLEN viisautta kauheasta tappajaviruksesta jota torjutaan huisilla rokotteilla ja maskeilla joista ei ole mitään hyötyä?

Sakari Rajamäki

Ilmeisesti ei ole olemassa tutkimustulosta, jonka mukaan maskit auttaisivat koronan torjunnassa, mutta voiko tästä vetää johtopäätöksen, että kaikki torjuntatoimet ovat turhia, eivätkä rokotteet tehoa?

Paavo TajukangasD

Mulla on niin kovat meriitit kyseenalaistaa valtamediaa ja sen kirjoituksia, ja vuosia taukoa jatkumaton toiminta, että eiköhän sillä saa yhden papukaijamerkin.

juhaII

Pääministeri Sanna Marin (SDP) on valtamedian lemmikki ja etenkin YLE on on aivan tohkeissaan kyseisestä typykästä.

Henkilöpalvonta hipoo jo pohjois-korealaista henkilökulttia. Vaatteita tippuu päältä sitä mukaa kun akka-hallituksen sössinnät etenevät. Se onkin muutamaa astetta kesympää kuin ”salamasota” Venäjää vastaan huomion viemiseksi ”oleellisempiin” asioihin suomalaisessa yhteiskunnassa.

Mielestäni missi pääministerinä on parempi kuin pääministeri, joka haluaa olla missi! Vaikka yleensä missit haluavat korjata kerralla koko maailman vääryydet sitä heiltä kysyttäessä,

Dickie

Jos ja kun Ruotsiin on otettu 20 vuodessa lähes miljoona matua sisään plus näiden kova sikiminen, niin Ruotsin väkiluku on kasvanut rajusti ja siinä sitten mukana BKT, juuh ja koulujen ja autojen sun muiden polttaminen myös lisää, surkuhupaista kyllä BKT:tä

Mutta, jos tarkastellaan sitä BKT:n kehitystä per asukas, ero lienee Suomen kehitykseen paljon vähäisempi, ja sehän se ratkaiseva mittari pitäisi ollakkin.. Tosin BKT on surkea mittari varsinaiselle elämänlaadulle. Se kun ei mittaa turvallisuutta tai henkisiä tai sivistyksellisiä tai kauneudellisia asioita

Fruppa

Pitäisi olla mittari joka mittaa semmoista että kun koiraa ulkoiluttaa niin musta Risto Räppääjä ampuu kuulan selkään tai jos menee lenkkipolulle niin saa tehdä tuttavuutta muslimpeniksen kanssa.

Paatunut rikollinen

Persuja aina kehutaan mutta kyllä hekin esittävät palkkojen polkemista,
juuri ehdottivat paikallista sopimista eli palkkoje alentamista.

Paatunut rikollinen

Kokoomusta ei tavinne edes mainita, työväestön riistäjiähän nuo ovat.

Dickie

Demi mooren 25 vuot vanha kuva pläntätty tuohon

Suomimies

Keisarinna.

Lintapiitäjä

Ei mitään tarvitse osata, pääasia että NÄYTTÄÄ hyvältä! Onhan se kansalle tärkeintä ettei meitä edusta RUMAT ihmiset joita saa aina HÄVETÄ!!!

Dickie

Moni asia on kivemmin nyt mitä 30 vuotta sitten tekniikan kehityksen takia, on paremmat autot kännykät sun muut. Mutta näitä paremmiin olevia asioita yhdistää se, että ne ovat tekniikan ja tieteen kehityksen ansioita.

Mutta kaikki,mihin poliitikot ovat vaikutattaneet, asiat ovat surkeammin mitä 30 v. sitten. tai 10 v. sitten tai 20 v. sitten. Koskee kaikkia elämänaloja ja instansseja Suomessa jotka on mädätetty suvakkien taholta. Media, koulut, oikeuslaitokset, yliopistot, poliisi,turvallisuus, syntyvyyskin on rommannut ja ihmiset asuvat aikaisempaaa pienemmissä ja kalliimmis kopeis

kuli

Itselle tuli nyt eilen semmoista tietoa, jonka jälkeen olen joutunut muuttamaan totaalisesti ummehtuneita asenteitani ”työperäisen maahanmuuton hyödyistä” Suomelle. Yksi kaveri on nimittäin päässyt nyt työllistämmisohjelman toimesta kouluttamaan työperäisiä maahanmuuttajia, jotta heistä tulee luvattuja avaruusraketi kirurgeja. Tosin hänen kertomastaan selvisi, että työsarkaa on vielä jonkin verran jäljellä, koska tälle 30-vuotiaalle pakistanilaiselle miehelle, jonka suuri unelma on saada oma uusi bemari, joutuu tällä hetkellä opettamaan esc ja space näppäimen käyttöä. Hiiren käyttöä…

Anonyymi

Kyllähän tuo varmaan onnistuu, koska onhan meidän edellinen presidenttimmekin alkanut koodaamaan! Samoin joitakin vuosia sitten valtion apurahoilla kiersi Afrikassa bussi, jossa opetettiin sikäläisiä lapsia koodamaan! Kuka vaan hullumman idean keksii, sille rahahanat aukeaa!

kuli

opiskellaan kuulemma pasianssi ohjelman voimin. Sen lisäksi tämä selkeä hiomaton huippuosaaja timantti ei osaa sanaakaan kieltä tai kirjoittaa, mutta on kuulemma TYÖPERÄINEN maahanmuuttaja. Joten kuultuani tarinan ymmärsin heti, että kaikki huoleni ja epäilyni tänne haalittavan porukan kyvyistä ovat luonnollisestikkin täysin turhia ja piankin voimme nähdä tämä UPEA ja OSAAVA porukka tulee siivittämään Suomen talouden ennennäkemättömään nousuun.

kuli

Olipas paljon kirjoitusvirheitä kun nopeasti kirjoitin, eikä noita voi enää muokata. Mutta ohjeena alempi teksti pitää lukea ensin ja sitten ylempi jatkoksi. En tajunnut, että olisi pitänyt jatkaa tekstiä tanne vastaus kenttään. Summa summarum jos joku ei ymmärtänyt raskasta sarkasmiani, niin nyt se on omien tietojen mukaan selvää, että tänne haalittu ”työperäinen” maahanmuutto on käytännössä humanitääristä maahanmuuttoa ja kyseinen porukka on käytännössä aikuisia lukutaidottomia kehitysmaalaisia. Eli tässä herää kysymys mikä on todellinen motiivi niiden tänne haalimiselle, koska se ei missään

kuli

tapauksessa voi olla taloudellinen. Ne vakavasti puhuu monista kymmenistä tuhansista vastaavista tapauksista vuosi tasolla. Tämä ei ole enää mitään lievää väestönvaihto agendaa mielestäni vaan nyt aletaan olla jo kokonaan eri levelillä mitä tulee haittamaahanmuuttoon. Herää kysymys mistä Suomen ”päättäjät” tällä hetkellä nämä uudet agendansa saavat ja kenen ohjauksessa he ovat. Tätä ei enää voi selittää tietämättömyydellä tai sattumalla koska kysymyksessä on poliittinen ohjelma jonka varjolla Suomeen valtiovallan suojeluksessa haalitaan käytännössä 100% tukiriippuvaista ylimäärä väestöä.

Talouden Kuningas

Se on ihan kuin valtiokin luulisi, kuten sossumuslimit, että KELA-tuet ovat maagista taikarahaa jota tulee ei mistään ja on loputon mannan lähde. Superkannattavaa bisnestä siis! Taikarahasta osa valtion kirstuun niin kaikilla on mukavaa.

Anonyymi

Vihervasemmisto haalii tällä tavalla maahan ihmisiä, jotka äänioikeuden saatuaan äänestävät heitä ja ylivaltaan päästyään nuo puolueet toteuttavat toistaiseksi haaveeksi jääneen onnelansa. Se onnela sortui tuossa naapurissa omaan mahdottomuuteensa jo kolmisenkymmentä vuotta sitten, mutta eipä takerruta pikkuasioihin.

Anonyymi

On se kummallista, miksi näiden maahanmuuttajien yms. omat maat ovat varsinaisia persläpiä, vaikka siellä on pilvin pimein näitä raketti-insinöörejä ja muita moniosaajia. Kaikki vähäinenkin kehitys esim. Afrikassa on länsimaiden aikaansaamaa ja heidän lähdettyään maat ovat taantuneet ja aikaansaaneet vain sotia ja konflikteja sekä omien että naapureiden kanssa. Kannattaa käydä lukemassa Yrjöperskeles-blogista Afrikan sotaisaa historiaa ja muistaa, että väkivaltainen kulttuuri ei lähde länsimaan rajalla ihmisestä.

Valtsu

Hetkinen! Eikö kukaan ajattele, miten nätiltä Sanna näyttää! Sätanan misogynistit!

Paatunut rikollinen

Kyllähän tota ihan kiimassa sorvailisi

Helposti löytyy

Löytyy äkkiä paikallisia naisia jotka paljonkin nätimpiä. Sekä paremmilla puskureilla ja uhkeilla muodoillakin. Eihän Sannalla ole muotojakaan pahemmin.

Paatunut rikollinen

Leuka ei tosiaan ole nätti, voisi kännissä kotiin kontatessa tehdä samalla naapurin lumityöt.

Qroquius Kad

Kuten kuvasta näemme, makea myrkky Manna Sariini on asettunut katseellemme avoimeksi yläosattomana.
Kauniin, kimmoisan, pehmeän, hyvätltä tuoksuvan ja maistuvan ihonsa hän tarjoilee meille kätkettynä Kalevala-koruun ja bleiseriin, jonka hän on valmis pudottamaan koska tahansa.

hänen kätensä ovat bleiserin napeilla avaamaan ne ja kohauttamaan, jolloin hän
paljastuu
meille
kaikessa

siinä, mitä kyseistä lehtikuvaa otettaessa haettiin;
jokin aikaa sen jälkeen Ilta-Sanomat julkaisi jutun pikkuista vaavia hoivaavasta Manna-äitiliinistä.

Manna Sariini puree pehmeästi molemmilta sivustoilta.

Ei se osaa

Tosin eipä ole minkäänlaista varustusta kuvan henkilöllä sitten paidan alla. Tulee mieleen läsähtänyt pannukakku. Vähän kuten on hänen hallituksensa ja sen tekemät päätökset.

No, ei hänellä oikein ole tosiaan mihinkään kompetenssia taikka osaamista. Sekä välttelee jatkuvasti hankalia kysymyksiä. Kuten nytkin tämä kysely siitä EU-paketin kiristämisestä, kuka sen oli tehnyt.

Niin tiedän kauniimpia paikallisia naisiakin, kuin kuvan henkilö.

Fiksu nainen Riikka

Kyllähän Riikka Purra on paljonkin hallituksen naisia fiksumpi nainen ja samoin Sanna Marinia. Monta kertaa Riikka jauhottanut nämä SDP ja Vihreiden väitteet.

Hallituksen haaveet työperäisestä maahanmuutosta on pelkkää utopiaa, että se kohentaa valtion talouden.

juha Anttila

Kiitos harvinaisen hyvästä artikkelista. Aihetta olen itsekin pohtinut paljon. Perusta lienee se että monimutkaisten ongelmien ratkaisussa ihminen pääsee paljon HELPOMMALLA RATKAISUUN luottamalla tunteisiin. Valitettavan usein ratkaisu ei ole hyvä / järkevä.

Erityisesti tykkäsin siitä että maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvissakin osoitettiin olevan faktoja ymmärtäviä ja myös salaliittoihin kompuroivia.
On oleellista tajuta että meillä KAIKILLA on taipumusta etsiä liian helppoa vastausta.

Sakari Rajamäki

Kiitoksia. Ivan Puopolon mukaan tosiaan yksi syy ajattelemattomuudelle on laiskuudessa ja samaa mieltä silloin herkästi sorrutaan ajattelemaan pelkällä tunteella. Toinen syy on silkassa tyhmyydessä, Ja jos joku mielipide pääsee riittävän suuren hegemonian, niin harva silloin edes uskoltaa olla siitä eri mieltä.

Anna-Maria Korhonen

Ihmisistä on tullut hyvin lyhytjänteisiä ja nykypropaganda perustu siihen, että ihmiset jaksavat kiinnittää huomionsa ain yhteen asiaan kerrallaan ja siihen vain lyhyen aikaa. Toisaalta me länsimaiset ihmiset olemme hyvin analyyttisiä, yksi analyysin osa-alue on erottelu, kyky jakaa kokonaisuus osiin, verrata osia ja vetää sitten johtopäätöksiä. Tällä luonteenpiirteellä on tietysti vahvuutensa, esim. tieteen kehitys ja ratonalismi versus taikausko ovat sen ansiota. Ongelmallista on kuitenkin kaiken liiallinen lokerointi ja loputon analysointi. Kun jokainen yhteiskunnassa tapahtuva liikahdus

Anna-Maria Korhonen

vaatii oman faktantarkastuksen, ei päästä puusta pitkään. Kun pitäisi toimia, ollaan vasta keräämässä informaatiota.

Lähestymistapa, jossa ei saa yleistää vaan jokainen ihminen tulee kohdata yksilönä on sukua tälle analyyttiselle lähestymistavalla. Siinä jokainen ihminen tutkitaan ulkonäön, käytöksen, puheen ja tekojen kautta yksityiskohtiin mennen. Tämä lähestymistapa on humaani, mutta kun yksilöitä saapuu rajan yli tuhansissa, se on liian hidas ja halvaannuttaa yhteiskunnan toimintakyvyn. Kyky yleistää on siis yksi yhteisön selviytymisen elinehto.

Anna-Maria Korhonen

Yhtenä esimerkkinä analyyttiseen ja lokeroivaan eurooppalaiseen mentaliteettien räätälöidyistä propagandasta nostaisin tämän 1. Pakolaiset 2. Turvapaikanhakijat 3. Maahanmuuttajat 4. Siirtolaiset 5. Työperäiset maahanmuuttajat jaottelun. Jokaiseen näistä maahantulijatyypeistä analyyttinen eurooppalainen yhdistää mielessään hieman muista poikkeavia piirteitä. Positiivisimmat piirteet yhdistetään tietysti työperäiseen maahanmuuttoon. Ihminen hankkii itse leipänsä, häntä ei tarvitse tukea, avustaa ja elättää ja kun hän käy töissä, ei hänellä jää aikaa tai energiaa aiheuttaa ongelmia.

Anna-Maria Korhonen

Kun katukuvaan siis ilmestyy koko ajan yhä enemmän 1. arabeja ja 2. afrikkalaisia heistä kaikista päättäjät ovat käyttäneet ja käyttävät jatkossakin kaikkia viittä termiä. Tulijat ovat siis samoja tulijoita, joku vain heijastaa meidän mielen valkokankaalle vuorotellen viittä eri diakuvaa aina sen mukaan, pyrkiikö hän vetoamaan myötätuntoon vai solidaarisuuteen omaa heimoa kohtaan (työperäisen maahanmuuton edut).

Anna-Maria Korhonen

Tuohon salaliittopuoleen sen verran, että nytkin kohistaan salaisesta muistiosta. Kyllä salailua ja salaisuuksia kuitenkin on. Jos elämme demokratiassa, jossa valta kuuluu kansalle, miksi päätöksenteko ei ole läpinäkyvää.

Minusta kuitenkin jotkut ns. salaliittoteoriat selvästi passivoivat ihmiset. Tuntuu, että vinksallaan olevien asioiden selityksestä tulee itse tarkoitus, kun tavoitteena pitäisi olla asioiden saaminen oikeille raiteilleen.

viherinhoojamestari

Minulle on jäänyt Halla-ahon eduskuntakyselyssä kysymys lukuisista valtiosihteereistä/avustajajoukoista. Sanna marinille kysymys ei ollut ollenkaan vaikea, sillä hän ei ymmärtänyt asian taloudellista puolta ja sen mielettömyyttä ja surkuhupaisuutta ja tuhlailevuutta, vaan vastasi, että avustajia tulee kunnioittaa heidän kokemuksiensa kautta, esimerkkinä KImmo Tiilikainen.

Anonyymi

Näitä avustajia palkattiin ennätysmäärä sen takia, että lainsäädännön taso nousisi. Sen huonon tason oli Sanna Marin jo kansanedustajana todennut. Miten kävi? Useat lakiesitykset lähtivät eduskunnasta bumerangeina takaisin, koska niiden taso oli niin ala-arvoinen! Ei tässäkään määrä, vaan laatu ratkaisee. Unelmahötöllä saadaan – unelmahöttöä!

viherinhoojamestari

Kaunis-ruma-kaunis ruma. Ihmisen pilaa se, mitä suustaan päästää. eli käytännössä, kaunis nainen voi olla äärettömän tyhmän vastenmielinen ja rajallinen ja sellainen S:M. on, ei kiinnosta ollenkaan.

viherinhoojamestari

Sanna marin ilman meikkiä- aivan tavan kadun tyttö, tosiaan marketin kassa.

HenkkaR

Hyvä kirjoitus sekä osuva otsikko ja viitekuva!

viherinhoojamestari

Suuri ilmastopuhallus on mennyt läpi, nyt pitäisi kaikkien ostaa sähköauto, suomi pelastaa maailmaa.

Fatwantarkistaja

Helppo ostaa, koska valtio takaa lainan ja se vehje maksaa kaikki kulunsa kahdessa vuodessa. Myyn omani Ruottiin.