Koska ihmiset eivät ajattele, niin kaikkialta löytyy keisareita ilman vaatteita

Thomas Edison sanoi yli 100 vuotta sitten, että todellisuudessa suurin osa ihmisistä ei ajattele vaikka moni niin luulee tekevänsä. Vähän aikaa sitten törmäsin toimittaja Ivan Puopolon videoon jossa hän puhuu ihan samasta asiasta. Tutkimustenkin mukaan asia menee näin, sillä niiden mukaan jopa 60 prosenttia ihmisistä ei edes lue juttuja joita jakavat.

Valtamedioissa esitetään useitakin irti kontekstista olevia väitteitä, joita ihmiset vain toistavat papukaijamaiseen tyyliin. Väitetään, että USA:n poliisi on rasistinen, koska mustat joutuvat 2,5 kertaa todennäköisemmin poliisin ampumaksi kuin valkoiset, mutta jätetään samalla kertomasta, että mustat ovat räikeästi yliedustettuna rikostilastoissa ja näin selvästi enemmän tekemisissä poliisin kanssa. Kauhistellaan Unkarin maastamuuttoa ja viitataan Orbanin politiikkaan, mutta jätetään kertomasta, että kaikki Itä-Euroopan maat kärsivät maastamuutosta EU:n vapaan liikkuvuuden takia, eikä Unkarin väestökato ole mitenkään suurta siinä sarjassa. Väitetään, että naisen euro on 80 centtiä, mutta jätetään kertomatta että kun vakioidaan työaika ja tehtävä naisen euro on 97 centtiä jne. Pahinta tässä on, että osa näiden asioiden hokijoista johtaa ihmisiä tietoisesti harhaan.

Aihe tuli minulle taas mieleen kun Riikka Purra saarnasi työmiehen tuumaustunnilla hallitukselle ulkomaalaisen halpatyövoiman haalimisesta. Hän kertoi, että muille puolueille perussuomalaisten saarna on mennyt sen verran perille, että nyt ymmärretään erotella humanitaarinen ja työperäinen maahanmuutto, mutta edelleen työperäinen maahanmuutto nähdään yhtenä könttänä. Ihmettelen itsekin suuresti, että jos nyt on ymmärretty ettei Suomea hyödytä sellaiset maahanmuuttajat jotka eivät osaa mitään, miten ei samalla nähdä sitä, että myös pienipalkkainen tulonsiirtoja saava maahanmuuttaja on yhteiskunnalle kuluerä? Ehkä kyse on siitä, että persut ovat saarnanneet humanitaarisen maahanmuuton ongelmista alusta asti ja näin asiat alkavat pikku hiljaa menemään muille jakeluun, mutta työperäisen maahanmuuton ongelmista persut ovat puhuneet vasta muutaman vuoden.

Erityisesti viime aikoina eri tahot ovat vaatineet työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Tämä tarkoittaisi maahanmuuttoa lähinnä matalapalkka-aloille, sillä osaajat pääsevät jo nyt varsin helposti Suomeen. Vaatimukset kiihtyivät sen jälkeen kun YLE uutisoi, että valtionvarainministeriön raportin mukaan Suomi on jäämässä taloudellisesti muista pohjoismaista jälkeen ja keskeisenä syynä mainittiin vähäisempi maahanmuutto. Ensinnäkin raportissa kerrottiin Suomen tarvitsevan lähinnä osaavaa työvoimaa. Toiseksi muiden pohjoismaiden parempi taloudellinen tilanne ei johdu maahanmuutosta, sillä se tuottaa niille persnettoa.

Faktoilla kannattaa kuitenkin hieroa muiden puolueiden naamaan, sillä siitä voi olla joskus jopa apua. Kun vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan persut sanoivat, että valtaosa turvapaikanhakijoista on elintasopakolaisia, se leimattiin muiden puolueiden toimesta rasismiksi, mutta kun tuolloin hierottiin faktoilla muiden puolueiden naamaan, he joutuivat lopulta myöntämään persujen olevan oikeassa.

Rehellisesti sanottuna niitä ei ajattelevia ihmisiä kuuluu myös kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvista ihmisistä, sillä ei ole sen viisaampaa uskoa kaikkia lennokkaita salaliittoteorioita netissä kuin luottaa sokeasti valtamediaankaan.

Ps. Kuvan henkilö liittyy aiheeseen vähien vaatteiden liksäksi siten, että hänellä on kyllä julkikuva kunnossa ja siksi pääsee jatkuvasti esiintymään kuuluisiin julkaisuihin ja muotilehtiin. Tämä on tehnyt hänestä suositun pääministerin, mutta ilmeisesti hänen talousosaamisensa ei ole kummoinen, sillä hän pyrkii välttelemään jatkuvasti talouteen liittyviä keskusteluja.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.