Miksi valtamedia vaikenee vihervasemmiston harjoittamasta canceloinnista?

 

IMG_20210325_193422.png

Canceloinnin tavoitteena on eristäävääriämielipiteitä esittävä ihminen sosiaalisesta piiristään, asettaa hänet boikottiin tai saada hänet menettämään työpaikkansa. Tämä tehdään nostamalla kohde julkisesti tikunnokkaan puheista, jotka määritellään epäsopiviksi. Tällainen toiminta on rantautunut Jenkeistä suomeen ja Suomessakin on ollut todella törkeitäkin tapauksia.

Yksi sellainen tapahtui muutama päivä sitten, kun mediapersoona Aleksi Valavuori kommentoi kovin sanakääntein transnaisen osallistumista olympialaisiin:

Ihan täyttä paskaa. Et pärjää miesten sarjoissa, vaihdat sukupuolta ja käyt voittamassa naisten sarjat. Toisaalta tällä systeemillä Suomi voii hyvin voittaa olympiakultaa 2028 vaikkapa naisten koriksessa, ei tartte ku 5 poikapelaajaa ja 1 lääkäri

Kommentti herätti kiivasta keskustelua somessa ja lopulta transaktivisti Mona Bling päätti mennä niin pitkälle, että yritti saada Valavuoren sponsoreita irtisanoutumaan sopimuksensa. Esimerkiksi eräälle sponsorille hän lähetti tällaisen viestin:

Hei, mitä kuuluu? Sinut on listattu yhdeksi Aleksi Valavuoren sponsoreista. Miksi sponsoroitte avoimesti transfobiaa, homofobiaa ja rasistia, joka syrjii vähemmistöjä ja naisia vuosi toisensa jälkeen huomautuksensa? Jaatko hänen arvonsa? Mitä mieltä olet tasa-arvosta yrityksenä? Onko vähemmistöjen turvallista osallistua Levi Spiritiin?”

Canceloinnissa oli mukana muitakin aktivisteja ja lopulta yksi Valavuoren sponsori irtisanoi yhteistyösopimuksen, jonka johdosta Valavuori menetti 30 000 euroa. Venäjänkielinen YLE uutisoi Valavuoren canceloinnista, mutta yhdenkään suomenkielisen valtamedian uutiskynnystä se ei ylittänyt. Sen sijaan uutiskynnyksen ylitti erään transnaisen pöyristyminen Valavuoren kommenteista. Vastaava esimerkki tulee mieleen kun lasten hyvästikäyttöä ehkäisevä Turvallinen Oulu -hanke sai valtavasti kritiikkiä somessa ja valtamedia uutisoi vain projektijohtajan uhriutumisen aiheesta, mutta jätti uutisoimatta mitä kaikkea pornoon liittyvää oli tarkoitus opettaa lapsille kouluissa. Tällaisella jatkuvalla uutisoinnilla luodaan narratiivia vihervasemmistosta uhriasemasta ja heidän vastustajiensa pahuudesta.

Myös kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas Miia Autere on joutunut vihervasemmiston canceloinnin kohteeksi. Hän kertoo siitä blogissaan: ”Luovun kunnallisvaaliehdokkuudestani Espoon kokoomuksen riveissä, koska olen rasisti, fasisti, natsi, sortaja, homofoobikko, ihmisvihaaja, elmukelmuun kääritty feikkibarbi, todellisuudesta vieraantunut työttömien vihaaja jne. Tämä on luonnollisesti kerrottu moneen kertaan jo työnantajalleni ja Espoon kaupungin opetusvirastolle ja monille muille tahoille, koska maailma ei todellakaan kaipaa kaltaisiani ihmisiä, eikä sellaisten lapsia. Siksi minulle on myös kerrottu, että kanssani eri mieltä olevat tietävät missä asun ja missä lapseni käyvät koulua. Tästä olen kirjoittanut blogissa jo aiemmin

PT-media on aikaisemminkin kertonut canceloinnista, josta valtamedia on vaiennut. Vihervasemmisto on nimittäin canceloinut myös Berliinissä asuvaa vapaatoimittajaa Pertti Rönkköä. Lainaan tähän sitä kirjoitusta, jotta ihmiset näkisivät miten heppoisin perustein vihervasemmisto yrittää tuhota ihmisten elinkeinoja.

Rönkkö kertoo, että joutui rasisminvastusteluryhmä Rasmuksen maalituksen kohteeksi Berliinissä joulukuussa 2016 tapahtuneen islamilaisen terrori-iskun jälkeen. Syy: Rönkkö kertoi sen, mitä saksalaiset mediat kertoivat.

Rönkön mukaan saksalaiset mediat käsittelivät terrori-iskua sen oikealla nimellä; islamilainen terrorismi. Saksalaisten medioiden käsittelytapa voi Rönkön mukaan poiketa aika paljon siitä, miten esimerkiksi Yleisradio kertoi asiasta.

Rasisminvastustelijoiden mielestä Rönkkö oli kuitenkin pahimman luokan rasisti, koska kehtasi siteerata saksalaisia medioita ja kertoa, että terrori-iskun takana oli muslimeja.

Tästä seurasi, että monet tunnetut rasisminvastustelijat aloittivat maalituskampanjan, jonka tarkoituksena oli tuhota Rönkön ura siten, että Yleisradio lopettaisi Rönköltä artikkelien tilaamisen. Tästä onnistuttiin hyvin. Rönkkö kertoo, että ensin tilaukset vähenivät, ja sitten loppuivat.

Lisäksi rasisminvastustelijoiden kampanjan tarkoitus oli aiheuttaa Rönkön maineelle sellaista haittaa, että mikään muukaan taho ei enää tilaa Rönkön artikkeleita. Tarkoitus oli yksinkertaisesti mustamaalata Rönkkö siten, että ura toimittajana oli ohi.

Rönkkö arvelee aivan oikein, että rasismivastusteluryhmässä on mukana monia toimittajia ja muita medioissa toimivia toimijoita. Nämä ovat omalta osaltaan tehneet sellaista näkymätöntä työtä, jossa Rönkköä on mustamaalattu uutispäälliköille. Voi vain kuvitella mitä mahtaa fanaattinen turvapaikka-aktivisti Outi Popp hääränneen taustalla Rönkön uran tuhoamisen eteen

Viimeisessä kappaleessa tuodaan esiin yksi syy sille miksi valtamedia vaikenee vihervasemmiston harjoittamasta canceloinnista. Seurasin Twitterissä Valavuoren canceloinnista noussutta kohua ja kävi ilmi, että ainakin kaksi toimittajaa antoi tukensa Valavuoren canceloinnille. Miia Autero ei ole yhtä tunnettu henkilö kuin Rönkkö tai Valavuori, mutta uskallan väittää, että hänenkin cancelointi on toimittajien tiedossa, sillä niin paljon se on ollut esillä Twitterissä jaa muualla somessa. Auteron cancelointi oli niin törkeä, että sen olisi pitänyt ylittää uutiskynnys, koska vasemmistoehdokkaaseen kohdistunut väitetty tönäisykin sen ylittää. Kyse oli nimenomaan väitetystä tönäisystä, sillä myöhemmin valvontakameroista paljastui, että ehdokkaaseen kohdistunut fyysistä väkivaltaa.

Siinäkin mielessä on epäloogista ettei valtamedia tuo esiin vihervasemmiston harjoittamaa cancelointia, sillä jatkuvasti siellä jauhetaan vihapuheista,maalittamisesta ja vainoamisesta. Ennen kunnallisvaalejakin oltiin kovasti huolissaan siitä ettei ehdokkaat uskolla lähteä ehdolle netin vihapuheen takia ja annettiin ymmärtää, että siitä kärsivät lähinnä vihervasemmiston ehdokkaat. Toki sen faktan ei annettu häiritä hyvää tarinaa, että kunnallisvaaliehdokkaiden määrä on kasvanut edellisvaaleista. Tein aiheesta myös videoversion.

20 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Doktor Ötker
Doktor Ötker
15.8.2021 10:14

Tällä hienolla nykymenolla saadan myöskin kauppoihin uusia tuotteita kuten miesten selluliittivoide. Lääketiedekin hyötyy kun saadan harjoitella uutta toimenpidettä: naisten eturauhastutkimus.

Järkitohtori
Järkitohtori
14.8.2021 06:36

Vasemmisto=huonot sosiaaliset taidot ja heikon/hämmentyneen itsetunnon omaavat ex-koulukiusatut ns. taiteilijasielut joiden ainoat keinot tuntea edes pienimuotoista tärkeyttä ja yhteenkuuluvuutta ovat selän takana paskanpuhuminen sekä netin käyttö juoruamiseen ja valittamiseen. Vasemmistolaisella on yleensä kissa, koska koiranomistajalla täytyy olla luonnetta jota koira kunnioittaa sekä taitoa opettaa koiraa. Myöskin joku ”eksoottinen” eläin käy oikein hyvin, kunhan sille ei tarvitse opettaa yhtään mitään, mutta sen pito luo tunteen siitä että eläin on pelastettu jostain. Sama psykologinen häiriö saa vasemmistolaisen haalimaan ympärilleen pakolaisia tai extremetapauksissa adoptoimaan mustan/arabi/aasialaisen lapsen. Pääasia että lapsi ei ole valkoinen, sillä kasvaessaan valkoinen lapsi tarvitsisi vanhempaa jota kunnioittaa. Eri väriset lapset eivät tätä tarvitse, sillä heidäthän on vasemmistolainen ”pelastanut” joten ovat heille velkaa ja siksi vasemmistolaista täytyy kunnioittaa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
13.8.2021 07:26

Ymmärtääkseni transseksuaali on henkilö, joka kokee olevansa syntynyt väärään sukupuoleen. Tällöin esim. miehen kehoon syntynyt naiseksi itsensä kokeva muuntaa kehonsa vastaamaan sisäistä sukupuolta. Tämä tapahtuu hormonihoidoin ja genitaalielinten plastiikkakirurgisin muotoiluin. Ja vastaavasti myös naisen kehoon syntynyt mutta sukupuoli-identiteetiltään itsensä mieheksi kokeva.

Naisen ja miehen kehot poikkeavat toisistaan kuitenkin myös muuten kuin genitaalialueiden tai rinnan rasvakudoksen suhteen. Esim. miehet ovat kookkaampia, heidän hartiansa ovat leveämpiä ja lantio kapeampi ja malliltaan erilainen kuin naisella. Erot ovat yksilöiden välillä kuitenkin pienet eikä vainajan sukupuolta voi 100%:n tarkkuudella varmistaa pelkän luurangon perusteella. Sukupuolen korjausprosessi ei kuitenkaan muuta kehon fyysistä syntymässä saatua rakennetta.

Yleensä sukupuolen korjaukseen lähdetään puberteetti-iän ohituttua, jolloin moni tuleva urheilija on harjoitellut jo vuosia oman. /..

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
13.8.2021 07:30

.. /. syntymäsukupuolen sarjassa. Poikien/miesten harjoitteluohjelma on yleensä rankempi kuin naisten. Tästä saavutetut edut, osaaminen ja harjoittelutahti siirtyvät myös naisten sarjaan siirtymisen jälkeen.

Transseksuaali on siis henkilö, joka käy läpi sukupuolen korjausprosessin. Minusta tässä yritetään nyt väittää, että korjausprosessin läpikäynyt mies on nainen tai vastaavasti nainen mies. Eikö tämä ole paluu binääriseen sukupuolikäsitykseen ja transihmisten mitätöintiin?

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
13.8.2021 10:00

Jeps Valavuori ja muutama muu on tuonut näitä faktoja esiin twitterissä ja Valavuori livessä, mutta toinen osapuoli keskittyy vain vinkumaan transfobiasta. Sama meininki kuin maahamuuttokeskustelussa. Toinen puoli tuo faktoja esiin. Toinen puoli vain vinkuu rasismista. Ja mitä tulee cancelointia, niin jotkut suvakit jopa väittivät ettei ilmainen ilmiötä ole olemassa. Kuulostaako tutulta?

Järkitohtori
Järkitohtori
14.8.2021 06:46

”kokee olevansa syntynyt väärään sukupuoleen” on epälooginen yhteenveto johtuen totaalisesta kieltäytymisestä tunnustaa itselleen olevansa ihan vain tavallinen homoseksuaalinen henkilö. Homofobiaa puhtaimmillaan, suorastaan homokauhua. Mielummin käyn läpi vaikka mitä silpomista ja hormonimyrkytystä kuin tunnustan itselleni että haluan rakastaa ja harrastaa seksiä samansukupuolisen kanssa. Ihmismieli sairastuessaan voi venyä vaikka mihin, mikään ei enää yllätä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
14.8.2021 16:52
Vastaa...  Järkitohtori

En minä sitä noin yksioikoiseksi vetäisi, vaikka siitä voi olla useassakin tapauksessa kyse.
Enemmän se näyttää psykoosisairaudelta, samoin kuin jos minä alkaisin kokea olevani Suomen marsalkka Mannerheim.

Ongelmaksi muodostuu yhteiskunnan asenne näihin samankaltaisiin psykooseihin:
jos kokisin itseni Mannerheimiksi, minulle hommattaisiin ensin antipsykoottinen lääkitys poistamaan harhat ja sen jälkeen psykoterapiaa saamaan minut ymmärtämään harhojen olleen epätotta.

Mutta jos alkaisinkin kokea olevani nainen, minulle alettaisiin hommata sukupuolenvaihdosta!
MIksen voisi Mannerheimina saada puolustusvoimien ylipäällikön asemaa ja palkkaa?

Järkitohtori
Järkitohtori
14.8.2021 17:27
Vastaa...  Qroquius Kad

Selkeä ero, seksuaalisuus ja sukupuoli ovat biologiaa. Jos koet olevasi vaikkapa kuusipuu niin sinulla on päässä vikaa. Jos taas koet olevasi ihan biologisesti Mannerheim, niin ikävä kyllä sinulla on taas vain päässä vikaa. Biologia ei valehtele, biologia ei tee virheitä. Mielenvikaisuus on opittua, kukaan ei synny hulluna. Eikä Mannerheimina, ei edes Mannerheim itse.

juhaII
juhaII
12.8.2021 22:32

Koska valtamedia on tasan sitä samaa sakkia!

Tästä syystä
Tästä syystä
12.8.2021 22:19

Siksi valtamedia on hiljaa näistä, kuten BLM-rötöksistä myöskin, koska nämä mediat ovat täynnä punavihreitä toimittajia ja näin ollen vihervasemmiston hallussa täysin. Tämä on tullut täysin ilmi, kun lukee uutisia näiltä sivuilta. Montakin kertaa on lokakampanja käynnissä perussuomalaisia vastaan, kuten nyt taas Mauri Peltokankaasta tänään olleet uutiset. Unohtamatta näitä legendaarisia ”ilmastohätätila” uutisia, jotka kanssa täysin naurettavia. Sitten lisäksi osaamattoman Sanna Marin hypetys tietenkin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
12.8.2021 21:19
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Eikös se Jeesus sanonut jotain sen tapaista että te näette kyllä korpin silmässä tikun, mutta ette sitä ettei korppi korpin silmää noki?

Ilmari
Ilmari
13.8.2021 11:29
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Niin kertoi mutta ei koskaan kertonut mitään Ilja Janitskinin pahoinpitelytuomioista

Qroquius Kad
Qroquius Kad
13.8.2021 12:47
Vastaa...  Ilmari

Iljan aviisi, Iljan valitsemat uutisaiheet.

jorma
jorma
12.8.2021 20:06

Poliisia näyttelevä Taponenkin tässä taas sai mukavasti mediatilaa ja uhripääomaa avautumisellaan.

En ole missään valtamediassa nähnyt tilastoa, millainen valtava vuori vihapuhetta on Halla-ahon työ-ja sometileillä.

Sairasta
Sairasta
12.8.2021 19:06

Olisipa mukava tietää, keitä ne toimittelijat ovat jne, jotka siihen rasisminvastustelija ryhmään kuuluvat. Ja tekevät tuollaista paskaa.