Mihin Li Anderssonin väitteet perustuvat?

Vähän aikaan sitten keskustan kansanedustaja Juho Pylväs kertoi ettei Suomi tarvitse loisivia elintasosurffareita. Tämä sai tietysti vihervasemmiston takajaloilleen. Esim. Li Andersson vinkui aiheesta Twitterissä.

Minua suoraan sanoen hävettää, että suomalaiset päättäjät käyttäytyvät ja puhuvat yhtä rumasti ja vastuuttomasti, kuin keskustan ryhmäpuheenjohtaja eilen. Kommentti tuntuu sitäkin irvokkaammalta, koska keskusta väittää tunnistaneensa ulkomaisen työvoiman tarpeen

Mihin perustuu usein esitetty väite siitä, että turvapaikanhakujärjestelmän hyväksikäytön kritisointi vähentäisi Suomen houkuttelevuutta työperäisten maahanmuuttajien keskuudessa? Esitän kysymyksen siksi, koska vihervasemmisto saa usein vain heittää lonkalta väitteitä niin etteivät toimittajat vaadi niihin minkäänlaisia perustelu. Vastaavasti persujen esittämiä väitteitä tutkitaan suurennuslasilla.

Suurin osa Suomeen saapuvista työperäisiä maahanmuuttajia tulevat Virosta,Venäjältä ja muista Itä-Euroopan maista. Virolaisten työkavereitteni ihmettelevät usein miten turvapaikan hakijat voivat elää Suomessa niin leveästi veronmaksajien rahoilla. Ihmettely on ymmärrettävää, sillä ei Virossa ei muuallakaan Itä-Euroopassa ole näin kattavaa sosiaaliturvajärjestelmää. Itä-Euroopassa myös muslimeihin suhtaudutaan paljon nuivemmin kuin täällä. Lisäksi ihan samalla tavalla huonon maahanmuuttopolitiikan takia lisääntynyt turvattomuus häiritsee tänne töihin tullutta ihmistä. Siksi on vaikea uskoa, että työn perässä tänne tullutta ihmistä häiritsee jos poliitikko ilmoittaa ettei halua maahan järjestelmän hyväksikäyttäjiä.

Vähän aikaa sitten myös saman puolueen kansanedustaja Mikko Kärnä kutsui Kauniaisen asukkaita loisiksi, koska maksavat Suomen pienintä kuntaveroa. Tästä vasemmisto oli puolestaan hiiren hiljaa, vaikka Kärnän väitteet ovat täysin perusteettomia, sillä Kauniainen maksaa Suomen kunnista kaikkein eniten valtionosuuksien tasauksia muille kunnille per/asukas. Vastaavasti vuonna 2015 Suomeen todella saapui paljon elintasosurffareita, sillä suurin osa turvapaikanhakijoista sai kielteisen päätöksen. Kummallinen moraali vasemmistolla, se paapoo järjestelmän hyväksikäyttäjiä, mutten sen rahoittajista saa sanoa mitä tahansa.

Rehellisesti sanottuna minua alkaa väsyttämään kommentointi vihervasemmiston lukuisista kaksoisstandardeista ja lonkalta heitetyistä virheellisistä väittämistä, sillä niitä on niin paljon ja niitä tulee kokoajan lisää. Perusongelman on siinä, että he ajattelevat lähinnä tunteella maahanmuuttoon liittyviä asioita, siksi eivät itsekkään huomaa näitä epäloogisuuksia. Tästä aiheesta pitääkin kirjoittaa seuraavan kerran ja siinä tuullakin sitten suoraan asian ytimeen..

Ps. Tietysti kritisoitavaa löytyy myös työperäisestä maahanmuutosta. Olen itsekin sitä myös usein kritisoinut, mutta tällä kertaa aiheena on vähentääkö kovat puheet turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttäjistä Suomen houkuttelevuutta työperäisten maahanmuuttajien kohdalla.

-Sakari Rajamäki-