Mihin Li Anderssonin väitteet perustuvat?

Vähän aikaan sitten keskustan kansanedustaja Juho Pylväs kertoi ettei Suomi tarvitse loisivia elintasosurffareita. Tämä sai tietysti vihervasemmiston takajaloilleen. Esim. Li Andersson vinkui aiheesta Twitterissä.

Minua suoraan sanoen hävettää, että suomalaiset päättäjät käyttäytyvät ja puhuvat yhtä rumasti ja vastuuttomasti, kuin keskustan ryhmäpuheenjohtaja eilen. Kommentti tuntuu sitäkin irvokkaammalta, koska keskusta väittää tunnistaneensa ulkomaisen työvoiman tarpeen

Mihin perustuu usein esitetty väite siitä, että turvapaikanhakujärjestelmän hyväksikäytön kritisointi vähentäisi Suomen houkuttelevuutta työperäisten maahanmuuttajien keskuudessa? Esitän kysymyksen siksi, koska vihervasemmisto saa usein vain heittää lonkalta väitteitä niin etteivät toimittajat vaadi niihin minkäänlaisia perustelu. Vastaavasti persujen esittämiä väitteitä tutkitaan suurennuslasilla.

Suurin osa Suomeen saapuvista työperäisiä maahanmuuttajia tulevat Virosta,Venäjältä ja muista Itä-Euroopan maista. Virolaisten työkavereitteni ihmettelevät usein miten turvapaikan hakijat voivat elää Suomessa niin leveästi veronmaksajien rahoilla. Ihmettely on ymmärrettävää, sillä ei Virossa ei muuallakaan Itä-Euroopassa ole näin kattavaa sosiaaliturvajärjestelmää. Itä-Euroopassa myös muslimeihin suhtaudutaan paljon nuivemmin kuin täällä. Lisäksi ihan samalla tavalla huonon maahanmuuttopolitiikan takia lisääntynyt turvattomuus häiritsee tänne töihin tullutta ihmistä. Siksi on vaikea uskoa, että työn perässä tänne tullutta ihmistä häiritsee jos poliitikko ilmoittaa ettei halua maahan järjestelmän hyväksikäyttäjiä.

Vähän aikaa sitten myös saman puolueen kansanedustaja Mikko Kärnä kutsui Kauniaisen asukkaita loisiksi, koska maksavat Suomen pienintä kuntaveroa. Tästä vasemmisto oli puolestaan hiiren hiljaa, vaikka Kärnän väitteet ovat täysin perusteettomia, sillä Kauniainen maksaa Suomen kunnista kaikkein eniten valtionosuuksien tasauksia muille kunnille per/asukas. Vastaavasti vuonna 2015 Suomeen todella saapui paljon elintasosurffareita, sillä suurin osa turvapaikanhakijoista sai kielteisen päätöksen. Kummallinen moraali vasemmistolla, se paapoo järjestelmän hyväksikäyttäjiä, mutten sen rahoittajista saa sanoa mitä tahansa.

Rehellisesti sanottuna minua alkaa väsyttämään kommentointi vihervasemmiston lukuisista kaksoisstandardeista ja lonkalta heitetyistä virheellisistä väittämistä, sillä niitä on niin paljon ja niitä tulee kokoajan lisää. Perusongelman on siinä, että he ajattelevat lähinnä tunteella maahanmuuttoon liittyviä asioita, siksi eivät itsekkään huomaa näitä epäloogisuuksia. Tästä aiheesta pitääkin kirjoittaa seuraavan kerran ja siinä tuullakin sitten suoraan asian ytimeen..

Ps. Tietysti kritisoitavaa löytyy myös työperäisestä maahanmuutosta. Olen itsekin sitä myös usein kritisoinut, mutta tällä kertaa aiheena on vähentääkö kovat puheet turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttäjistä Suomen houkuttelevuutta työperäisten maahanmuuttajien kohdalla.

-Sakari Rajamäki-

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Paavo TajukangasD

Sellainen pieni välihuomautus, että poistelin muutamat väkivaltauhkaukset ja lätkäisin kommentoijille suoraan blokkaukset kommentoida jatkossa juttua Pt-mediassa.

Lisäksi poistelin muutamat suorat Li Anderssoniin kohdistuvat solvaukset.

Aurinko paistaa

Ihan hyvä että asiattomuudet poistetaan.
Aika moni kommentoija varmaan kokeilee rajoja satunnaisesti silloin tällöin ilman mitään sen vakavampaa aikomusta.

Vittuuntunut Stadila

Melkeisella varmuudella osa rajan yli menevistä kommentoijista on suvakkeja, aikomuksenaan pilata median maine ja tehdä ilmiantoja rikollisesta vihapuheesta.

Poistoon vaan!

Vihervasemmisto

Li Anderssonhan vertasi yksityisautoilijoitakin siihen, että eihän kaikilla ole omaa hissiäkään kerrostaloissa. Kertoo tämäkin vihervasemmiston ajatuksen kulkemisesta, tai sen puuttumisesta.

Tässä vielä tämä Li Andersson taidonnäyte:
”Li Andersson: Miksi kaikilla pitäisi olla oma auto – ”Eihän kerrostalossakaan jokaisella ole omaa hissiä””

Sakari Rajamäki

Niin, eipä taipa Anderssonillakaan hissi menevän ihan ylös asti..

Suomi Finland

Eikä ole Venäjällä Mullovaa eikä viulunsoittoa.

Li aina ajattelee, että ’jotain ei ole’. Keskittyisi välillä siihen, että jotain saataisiinkin.

Huru-ukko

Niinpä, kaikilla ei ole oma hissiä. Ja paljon kerrostaloja joissa ei ole kenelläkään his, ei omaa eikä yhteistä, Mitäs siihen sanot soma li?
Kovasti higutaan työperäisiä muuttajia, niitä koulutettuja, vaan en tämmäöiseen takapajukaan tule. Korkeintaan käyvät ilmaisen opin hakemassa yliopistoissa ja muisa korkeakouluissa ja sitten kipinkapin kiireesti muualle maailmaan paremmille apajile.
Turha tänne on vuohia tai kamelipaimenia tuoda, ei niitä täällä tarvita.

Suomi Finland

Mitä korkeammat verot, sitä vaikeampi on saada hyvin koulutettua väkeä. Hyvä turvallisuustilanne voisi toimia jonkinlaisena houkuttimena, mutta jos sekin sössitään, niin eipä ole sitten sitäkään valttia.

Pirtsakka

Se hyvä turvallisuustilanne taitaa olla sössitty jo. Miettiihän nytkin osa suomalaisista, mihin pääsisi pakenemaan. Unkariinkaan eivät kohta huoli, sillä sinne on ainakin lehtitietojen mukaan muuttanut melkoinen määrä sekä saksalaisia että ruotsalaisia, ehkä muitakin. Melkomoinen näpäytys sekä Merkelille että ruotsalaisille, jotka taannoin lähettivät jonkun nuhtelemaan Orbania siitä hyvästä, että viimemainittu oli nostanut Ruotsin malliesimerkiksi huonosta maahanmuuttopolitiikasta. Nuhtelijan nimeä en tosin enää muista.

Fatwantarkistaja

Kaikissa taloissa ei ole hissiä, joten joukkoliikenne on täysin turha kuluerä, kävellenkin pääsee.

pöh

Maa jossa on mahdollisimman vähän niitä ongelmia aiheuttavia kehitysmaalaisia on paljon houkuttelevampi joillekin oikeille osaajille muuttaa perheensä kanssa.
Kehitysmaista ei tule mitään mitä Suomessa tarvittaisiin.

Sakari Rajamäki

Niin, eipä taida Ruotsin miltei päivittäiset kehitysmaalaisten ammuskelut lisätä hirveästi Ruotsin vetovoimaa osaajien silmissä..

Nih

Tästä aiheesta puhuttaessa, vihervasemmisto ja valtamedia joko unohtaa tai tietoisesti pistää ulkomaisen työvoiman tarpeen ja nuo loisijat samaan kuppiin ja syyttää mm. persuja ulkomaalaisvihasta, kun he puhuvat hallisemattomasta haittamaahanmuutosta.Sen jälkiä ja ”lieveilmiöitä” näkyy mm. Ruotsissa. Pääkaupunkiseudulla on jo paljon tuota porukkaa joka ei aiokkaan pistää tikkua ristiin tämän yhteiskunnan eteen, kun hyvät tuet juoksevat muutenkin ja he ovat tottuneet että heitä palvellaan mm. kelassa ja kela on lisännyt rajusti jopa heidän omalla äidinkielellä olevia palveluja ja hyviä neuvoja, muuten rasimikortti heilahtaa välittömästi. Suomen kielen opiskelu on jäänyt kun ilmankin pärjää vallan hyvin. En viitsi mainita nimeltä erästä Afrikan sarven lipeiltä ”kotoutunutta” kansaa, koska..

Kaitsu

Eihän näistä Lähi – idästä tulleista läpsyttelijöistä sen paremmin, kuin Afrikan aavikoilta ja syvemmältä viidakoistakaan tulleilla työvoimapulaa paikata.
Kyllä töihin haluavat tulevat jostain aivan muualta ja pääosin hoitavat hommansa hyvin. Tokihan porukkaan aina mahtuu muutama mätä omena, mutta näihin vihervasemmiston lempilapsiin läpsyttelijöihin verrattuna mitätön määrä.

Kukapas näistä vihervassareiden unelmaduunareista nyt töihin meniskään, kun taskussa on pakoloisen status ja kelan maksama helppo elämä, jonka me suomalaiset verovaroin kustannamme.
Tässä koko asiassa on menty metsään, ku aloitteleva rallikuski.

Lillukka se vaan jaksaa jauhaa paskaa.

p.grandell

tom of finlandiassa on puolimiljoonaa omaa työtöntä.on kouluja käynnyt kansa,osaa kirjoittaa lukea ja puhua, on sertifikaateja praktiikkaa jne.näillä karvakämmenillä ja yön-timoilla ei ole mitään näistä, eikä edes halua tehdä töitä. uskomatonta että voidaan toiselta puolellta maailmaa roudata jengiä meidän elätettäväksi ja vielä paapoa ja puolustella mokomia. laittaisivat oman maansa kodikseen. ei suomeakaan ole miljardeja lähetetty sodan jälkeen että olisimme päässeet jaloillemme. kyllä se oma kansan pitää tehdä. ulos maasta joka ikinen karvis ja timppa.omaa maataan rakentamaan.

A-L

Tom of finlandian omilla työttömillä on myös hyvä sosiaaliturva

Tuumailija

Mihinköhän se hyvyys perustuu? Ei makseta huonekaluja, vakuutuksia, vuokria, sähköä, auton pitoa tms. eikä kuukaudesa ropsahda tilille toimintatonnia kaiken päälle kuten elintasoturisteilla tai kanttihousuille.
Päinvastoin, aivan nahoilla mennään sosiaalituissa syntyperäisen suomalaisen kohdalla, pimitetään ja kiistetään tietoa eduista, pelkästään silmälasien hankinta on hirvittävän taistelun takana ja silloinkin mennään sen halvimman mukaan, millään ei haluta kustantaa sopivia laseja saati kaksitehoja.
Huonoimmassa asemassa ovat pienen eläkkeen saajat, ruhtinaallisten tukien jälkeen pitää päättää syötkä loppukuussa jotain vai ostatko mahdollisesti lääkkeitä. Eläkkeestä pidätetään vielä 30% veroa, mutta sosiaali ja kela ottaa summan bruttona huomioon.

Pirtsakka

Kävin joku aika sitten hammaslääkärillä, yksityisellä tietysti, koska kunnallisen puolen jonot ovat pitkät ja piti päästä hoitoon nopeasti. Isosta asiasta ei ollut kyse, mutta lasku sitävastoin oli. Pisti miettimään, miten ihmiset pystyvät maksamaan tuollaisia summia pienistä tuloistaan tai eläkkeistään kaiken muun lisäksi. En itsekään ole suurituloinen, mutta jos haluaa terveydestään pitää huolta, on pakko mennä yksityiselle, vaikka onkin veroja koko aikuisikänsä tälle yhteiskunnalle maksanut. Mitenkähän sitten vanhana, kun pitää tosiaankin valita syömisen tai lääkkeen välillä. Olisivat nyt edes saaneet sen eutanasia-lain rustattua valmiiksi.

Mutsi määrää

Oletettu, joka minut synnytti, teki työtä 35 vuotta RASKASTA työtä yövuorossa hoitaen vanhuksia. Sanoi ettei tule mitään, korvaamalla näillä nykyosaajilla. Lisäsi vielä, että häntä ette sitten laita sinne laitokseen. Kertoo paljon. No ei laiteta.

Tuumailija

Näin se menee, ei köyhällä ole varaa halpaan. Kun miettii että kunnalliseen odotat ensin 1/2 vuotta aikaa, tekevät tarkastuksen ja löytävät vaikka reiän, taas 3kk-6kk ennen kuin laittavat väliaikaisen paikan ja taas sama odotus, sitten se onkin siinä kunnossa että pitää vetää pois…
Itsekin tuossa sain aikoinaan (vuosia sitten) eläkeyhtiöltä prosyyrin, 30v. raatamisen tulos on 14,25€/pv eläkettä eli n.313/kk ja siitä 30% pois. Ei kauheasti kiinnosta eläkkeelle jäänti.
Vielä sekin että parhaat tulot osuivat ennen ikävuotta 21, jolloin aikoinaan eläke ei karttunut, elettiin itsenäisenä ja oman valuutan omaavana kansana.

p.grandell

onko?, minulla hyvä ystävä, merikapteeni, työyön, 34 euroa vain päivässä ,siinä lasketaan vaan arkipäivät, lyön vetoa että karvikset ja yön timot saavat enemmän, ei kyllä ole valkoisella samat palvelut, samoin naapurissa asuu romaaneja, 25-35 vuotiaita, kaikki työttömiä, pitoruokaa tuo kunta heille valmiina, ei tuoda tavalliselle pottunokalle, jokin mättää politiikassa ja kovin..kuinka helvetissä tähän on jouduttu?

Faktuz

Niin on. Oman maan kansalaisilla, täällä syntyneillä ja joilla on omat syynsä elämäntilanteisiinsa. Heille tarkoitettu oljenkorsi. Eivät ole tänne tulleet väärin perustein, valehdellen kaikesta, jopa nimensä. Nämä muualta tulleet ovat petollisia varkaita, kyllä, valheellisesti hankitut ilmaiset rahat ovat suomalaisilta VARASTAMISTA. Ja noita loisivia varkaita on jo maahamme jämähtänyt toistasataatuhatta, ja he NAURAVAT meille. Nauravat myöskin sille että täällä on vasemmisto joka PUOLUSTAA heitä!! Eivät voi uskoa tuuriaan, ei tämmöistä hölmölää pitäisi olla olemassakaan.

seant

Juuri tämä haittamaahanmuutto on työperäisen maahanmuuton este, ainakin nyt jo Ruotsissa, Volvo on monta kertaa varoittanut, ettei saa korkeamman koulutuksen saaneita Göteborgin tehtaille, kun hakijat pelkäävät kaupungin turvattomuutta.

Jumalautanytriittää

Jos minä olisin työn perässä, täällä töitä tekevä ja veroja maksava maahanmuuttaja minua vituttaisi suunnattomasti jos minua luultaisiin sossuilevaksi mukapakolaiseksi. Nämä ovat kaksi totaalisen eri asiaa. Yhdistävä tekijä on että kyseessä on ulkomailta tultu, mutta siihen ne yhdistävät tekijät sitten loppuvatkin. Vasemmisto voi aiukuisten oikeesti pitää ne helvetin tyhmät turpansa kiinni, tietävät itsekin tasan tarkkaan mitä saatanan paskasakkia ovat tänne meidän muitten RIESAKSI roudanneet. Tänne duunia tekemään tuleva ei tarvitse vasemmiston ”tukea” eikä ”apua” mihinkään. Li voisi vaihtaa tuon näyttämänsä tekstin oikeaan muotoonsa: ”Meillä on raiskattuja, hakattuja sekä päitään menettäneitä naisia”

p.grandell

olisi hyvä kommunistien vaalilause, äänestäkää vasemmistoa, sinun viimeinen lauseesi.

Jo 15 v sitten

Jlauta. En voisi paremmin ns kiteyttää. Juu onhan niitä ns työllistetty jne. Pieni osa. Ja vaikeuksia on. Itse omaan ihan omia kokemuksia, mitä se kummitusten kanssa on. Esim on 4 kummitusta,luuttuamassa lattiaa jne ja sitten pitää olla se yksi valvomassa näitä kummituksia. Eli mies. Ihan totta. Eräässä kohteessa oli näin. Siivous alalla. Ja valituksia tuli. Kaikki oli esimiesten syytä.

Idol ra(u)hanuskonto

Ruotsin Idol 2021- kilpailussa meni jemeniläinen melkein kokosäkkiin puettu 19- vuotias muslimityttö jatkoon. Tullut Ruotsiin kaksi vuotta sitten, ei juuri osaa ruotsia, sitä ennen asui Turkissa ja sitä ennen Saudissa eli tyypillinen matkareitti:

https://m.youtube.com/watch?v=EU7UTHRNZo4

Suomi Finland

Li on oikeassa siinä, että meillä on tilaa.

Se on aivan totta. Turha sitä on kiistää. Meillä on tilaa.

Tilan täyttäminen ja millä se tila täytetään vai täytetäänkö sitä ollenkaan sen sijaan on aivan toinen juttu.

Jos looginen ajattelu ei suju, niin se estää kyllä monet muutkin ammatit kuin poliisi.

Sakari Rajamäki

Vaikka välillä turhauttaa kirjoittaa suvakien aivopieruista, ehkä silti kannatta kirjoittaa niistä, sillä huomasin just, että Anna Kontula oli blogannut mut twitterissä, vaikka en ole koskaan hänelle kirjoitellut siellä. Kontulan lisäksi Oula Silvennoinen ainakin toinen sellainen jonka kanssa en ole koskaan jutellut, mutta hän on mut blogannut. Kummankin aivopieruista olen kirjoitellut ja koska ovat bloganneet he ovat selvästi noteeranneet kirjoitukseni. En tiedä auttaako vaikka noin fanaattiset ihmiset lukisivat kirjoituksiani, mutta ehkä jollain vähemmän fanaattiselle ihmisella saattaa jotain mennä perillekin..

juhaII

Todennäköisesti Li Anderssonin mainitsema ”kritisointi” rajoittuu pelkästään ”työperäisen maahanmuuton” epäköhtiin, jotka eivät takaa tarpeeksi suurta rahallista määrää, sosiaalista asemaa ja asuntojen riittävää neliöitä. Unohtamatta tietenkään tuikita tarpeellista massia vapaa-ajanviettoon kaikilla kuviteltavissa olevilla herkuilla!
Edellinen ilotulitulitus takaa tietenkin sen ettei juuri maahan saapunut ”tuloksentekijä” syrjäydy tuntien itsensä alemman luokan kansalaiseksi maassa, jossan on (vielä) harmillisen paljon umpimielisen oloisia pussit silmäin alla kulkevia punaniskoja, jotka kyllä kuitenkin ymmärtävät antaa tietä uudelle tulijalle!