70 % turvapaikkahakemuksista kielteisiä, palaajia integroidaan nyt kotimaihinsa

Ruotsalaiseen turvapaikkakieleen on syntynyt uusi käsite: “återintegration” eli suomeksi jotain sellaista, että kun turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen ja hänet palautetaan kotimaahansa, niin palaaja integroidaan takaisin kotimaahansa.

Återintegration, eli paluuintegraatio, kyse on siitä, että tällä hetkellä Ruotsi lätkii kielteisiä turvapaikkapäätöksiä siihen tahtiin, että 70 % hakemuksista on kielteisiä.

Sverigesradion mukaan Örebron läänihallitus on nyt aloittanut operaation, jolla vapaaehtoisjärjestöjä (lue: erilaiset turvapaikka-aktivistien organisaatiot) ja uskonnolliset yhteisöt koulutetaan auttamaan palaajia takaisinintegroitumaan omaan kotimaahansa, josta ovat jossain vaiheessa lähteneet Ruotsiin turvapaikanhakijoiksi.

Kotiinpalaajia halutaan toisin sanoen auttaa kotiinpaluussa, että he pääsisivät takaisin kiinni elämän syrjään omissa kotimaissaan. Monet palaajat ovat oleskelleet Ruotsissa jo ehkä pitkiäkin aikoja, eikä elämän aloitus kotimaassa ei ole helppoa. Monet tarvitsevat tukea ja olkapäätä, joka tukee vaikeassa tilanteessa.

– Kotiinpaluuseen liittyy paljon pelkoja, sillä he ovat joskus jättäneet kaiken taakseen. Me teemme nyt sen, että paluusta tulisi hyvä, kertoo integraatioasiamies Sverigesradiolle.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tare

Hyvä hyvä. Vielä kun lisätään tuo puuttuvat 30 prossaa lukuun mukaan, niin avot.

J. Jörgensen

Mutta hakemukset eivät tietenkään ole kielteisiä, vaan hakemuksia koskevat päätökset. Täsmällisempää kielenkäyttöä, jos kärsii pyytää!

Joppos123

Paljon tuntuu olevan löysää rahaa jaettavaksi. Mahtaa se kotiinpalaava vuohennussija ihmetellä kuinka helvetin tyhmää sakkia pohjolasta löytyykään. Laittasivat mukaan vielä yhden hyvin riippuneen matupatjan niin kaikki olisi täydellistä. Mummosta voisi tehdä oivan variksenpelättimen unikkopelloille.

Minä

Kumma kyllä meikäläinen on saanut aina itse huolehtia “integraatiostaan” joka maassa, jossa olen asunut ja myös Suomessa, kun olen välillä palannut. Ei ollut tarvetta millekään kukkahattutätien avulle. Enkä olisi huolinut, vaikka olisi ollut tyrkylläkin.

Joku ihmeen tarve noilla on holhota kaikkia tulijoita ikään kuin ne olisivat jotenkin kyvyttömiä hoitamaan itse omia asioitaan.

Minä

Näkyy olevan https-sertifikaatti vanhentunut. Se on usein palvelimen puolesta voimassa, mutta joissain tapauksissa se pitää erikseen pyytää ja maksaa.

Tuon sertifikaatin vanhentuminen tuottaa ongelmia ainakin Opera-selaimessa.

Minä

Ja sitten rahaa taskuun niin paljon, että “uudelleen integroitava” pääsee kotimaassaan paremmalle oksalle. Siitä sitten toiset keksivät, että kannattaa mennä Ruotsiin, koska kun sieltä palautetaan, siirtyy saman tien keskiluokkaan ja köyhyys jää menneisyyteen.

Suomi Finland

Palaaja integroidaan kotimaahansa kaikkein varmimmin laittamalla rautapallo ketjun päässä jalkaan. Siinä on hyvä vihje siitä, että nyt pitäisi pysyä kotona.

Huijarit nauravat

Ensin Ruotsiin hupihakemusasylum ja 1-2 vuotta voi vetää lonkkaa ruotsalaisten kustannuksella, sitten takaisin kotiin ja sinne ruotsista toimeentulotuki muutaman vuoden jotta ruotsalaiset eivät syrji ja ole rasisteja.

Aivan saatanan pöljää hommaa.

Riemurasia mukaan

Fantastinen idea!

Ei anneta rahaa mukaan muuta kuin kafferahat mutta lähetetään mukaan vihervassarikepusuvakkiämmä jonka tehtävänä on integroida kotiinpalaajaa siellä kakkamajan /paimentolaisteltan lattiavällyillä.

seant

Nyt näillä turvapaikka-aktivisteilla on tuhannen taalan paikka, lähteä mukaan tukemaan palautettavan kotimaahan ja jäämään sinne.

Moni moniosaaja

Kaikki ns. ”Apaattiset pakolaislapset” ja heidän huijarivanhempansa pitää myös poistaa maasta. Koko apaattisuus paljastui suureksi bluffiksi kun lapset myöhemmin kertoivat että heidät oli pakotettu esittämään apaattista ja jopa huumattu vanhempien toimesta.

Ruotsin Socialstyrelsen on nyt poistanut mokoman pellekäsitteen kokonaan:

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/rad-om-apatiska-barn-plockas-bort

On se uskomatonta tuo moniosaajien kekseliäisyys.
Moni heistä ON tosiaankin moniosaajia mitä kusetukseen tulee.

Minä

Ne tekevät sitä, mitä ammattipummit ovat aina tehneet: keksitään, miten huijata joku antamaan rahaa tai etuja.

jedemdas

MaTu-business muuntautuu, kun loisjoukolla ei ollutkaan minkäänlaisia perusteita jäädä veronmaksajien rahoittaman loppuelämän sponssin piiriin, niin MaTu-business alkaa rahastamaan järjestämällä kohti kotia kursseja”. Kyyditykset varmaan viivästyy ja/tai jää tekemättä kokonaan, jos/kun kehitysmaan väki ei pääse läpi kurssin loppukokeesta =(kumpi kuvassa neliö ja kumpi on vuohi).

Negasta samantien suljettuun laitokseen ja samalla viikolla kyyti kotimaata kehittamään ilman mitään hyysäystä olisi oikea ja kustannustehokas ratkaisu. Ei ole veronmaksajan vastuulla järjestää enää lisähyysäystä loisijoille.

Tuumailija

Se on kova paikka toimeentuiloturistille integroitua uudelleen kotimaahansa jossa joutuu ansaitsemaan elantonsa eikä taikaseinästä enää saakkaan rajattomasti rahaa kelgoldilla.
Varjopuoli on se, että oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat hukkuvat näiden turistien sekaan, mutta sehän kuuluu heidän kulttuuriinsa, sössitään toistenkin asiat että saadaan itselle etuja.
Suivakit voisivat mennä tekemään tykö sinne lähtömaihin, kalustamaan uudelleen kämpät yms. avustusta.
Nyt pitäisi aktivoitua ihmis”salakuljetus” käänteiseksi, maksa niin pääset kotiin. ;D

Tino

Tärkeintä on palauttaa nämä kotimaihinsa. Pois Ruotsista. Mieluiten ilman mitään tukitoimintoja.

Sami

Minulla on hyvä idea.

Koska Somaliasta sota loppui kymmeniä vuosia sitten, ja Afganistanistakin loppui sota, voivat Afgaanit hakea turvapaikkaa Somaliasta, ja Somalit Afganistanista 🙂

Mr X

Piikkilangan itäpuolelta lähtee useita tavarajunia,eka stop Novosibirsk,osa vieraslajeista ulos helmikuussa,lämpötila -35 varjossa,loikka huurteisen kamelin
selkään ja koukkunenä kohti etelää-kotimaataan, Allahu akbar.

juhaII

Tukea ja terapiaa on “suut ja silmät täyteen” niille, jotka eivät sitä tosiasiassa eivat tarvitse.