Göteborgin pommittaja edelleen etsinnässä

Göteborgin viime tiistaisella pommi-iskulla on ollut suurenpuoleiset seuraukset. Sadat ihmiset ovat jääneet asunnottomaksi. Joillakin lähes koko omaisuus tuhoutui räjähdyksessä.

Poliisi ei ole paljastanut toistaiseksi räjähdyksestä mitään uutta. Se on kerrottu, että ketä etsitään, ja että räjähdys aiheutti isoja tuhoja. Kaikkiaan 140 huoneistoa sai enempi tai vähempi vahinkoja. Jotkut tuhoutuivat täysin, joissakin tuli eteen vain pientä pintaremonttia.

Kerrostalo näyttää menneen purkukuntoon tai ainakin osia siitä, sillä vauriot ovat niin suuret ja perustavanlaatuiset. Esimerkiksi vesi- ja kaukolämpöverkosto on tuhoutunut siten, että tällä hetkellä rakennukseen ei tule lämpöä eikä vettä. Myös sähköt on katkaistu. Joitakin osia talosta on – ei romahduspisteessä, mutta monet suuret halkeamat elementeissä tekevät saneerauksesta melko mahdottoman ja toistaiseksi asuinkelvottoman.

Asukkaita on päästetty hakemaan huoneistoihin tavaroitaan, mutta ainakaan kolmessa rapussa ei voi asua.

 

Pommi-iskusta on etsintäkuulutettu 55-vuotias Mark Lorentzon. Mies on vangittu poissaolevana, mutta vielä ei poliisi ole löytänyt häntä. Ympäri kaupunkia ja Länsi-Ruotsia on tehty useita kymmeniä kotietsintöjä, mutta Lorentzon on edelleen vapaana.

Poliisin mukaan on mahdollista, että Lorentzon on häipynyt maasta esimerkiksi entiseen kotimaahansa Puolaan. Lorentzon ei ole miehen syntymänimi, vaan hän on vaihtanut puolalaisen nimensä enemmän ruotsalaiseksi joskus aikuisiällään Ruotsissa. Mies on muuttanut lapsena vanhempiensa mukana Ruotsiin, mutta hänellä on ollut yhteyksiä Puolaan.

Lorentzon tiedettiin viimeisten kuukausien aikana ajelevan puolivaloilla. Kasetti veti nauhaa pesään. Mies oli mm. saanut porttikiellon vanhainkotiin, jossa hänen äitinsä asuu. Mies oli mennyt sinne puolialastomana.

10 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
4.10.2021 10:40

Tuo tyyppi sopisi sen tanskalaisen sukellusvenemiehen kaveriksi.

Nuuskamuikkunem
Nuuskamuikkunem
4.10.2021 09:39

Sehän on Hemulin kadonnut veli!

Huomasikos kukaan, sitä miten avoimesti tätä pamausta uutisoitiin alusta asti, oisko ollu meedialla tietoa alusta asti mahdollisesta tekijästä, kun uskalsi ihan yle:kin uutisoida…

Klusöö
Klusöö
3.10.2021 23:24

Aika huonosti pikselöity tuo valkoisen miehen naama tuossa vasemmalla. Taisi vasemmistolainen operoida pikselöintikonetta juuri sinä päivänä.

Klusöö
Klusöö
3.10.2021 23:22

Eiköhän se gubbe löydy kun ruvetaan kaapimaan tapetteja risaisesta kämpästään. Joku hampaanpala varmaan ruotsalaisesta paskasementtiseinästä helposti löytyy..

Vilks
Vilks
3.10.2021 22:44

Muhammedpiirtäjä Lars Vilks ja kaksi poliisia on kuollut autokolarissa kuorma-auton kanssa Markarydissä! Autot syttyivät palamaan, toisessa paloivat siis Vilks ja poliisit eli Vilksin henkivartijat.

Riku Rantala
Riku Rantala
3.10.2021 23:25
Vastaa...  Vilks

ALLAH AKBAR !!!!!!!

Sellaista
Sellaista
3.10.2021 22:29

Mikä lie Agent 47, tämäkin sitten ollut.

Joko
Joko
3.10.2021 22:20

140 huoneistoa. Valtavia kerrostaloja Ruotsissa

matti mainio
matti mainio
3.10.2021 22:14

Onko epäillyksi kerrottu henkilö todellinen. Vai voiko poliisi taktisista ja tutkinnallisista syistä esitellä jotenkin keksittyä tai muunneltua juttua. Jos vaikka käy niin että ketään ei lopulta löydetä tai haluta löytää suuremman hälyn välttämiseksi.

K J
K J
4.10.2021 02:42
Vastaa...  matti mainio

Kaipa miekkonen todellinen on, vaikka nyt koko tapaus ihmisjahteineen tuntuu jotenkin savuverholta. Ruotsissa tapahtuu kaikenlaista nyt samaan aikaan ja hyvin polpomaisesti asian annetaan pyöriä medioissa.

On muuten ollut puolalaisella aivan järkyttävä arsenaali verrattuna siihen mitä on tapahtunut. Ei oikein uppoa tajuntaani tällainen, joten samaa tässä on miettinyt moni muukin. Hall-Of-Mirrors.