Lars Vilksin taide todisti pari seikkaa

Lars Vilksin kuoleman johdosta monet silmäätekevät ovat hurskastelleet, että Vilks oli taiteilija. Harva kuitenkaan edes tietää mitä Vilks teki ja mitä hänen taide oli.

Lars Vilksin taide osoitti yhden asian: muslimeilla ei välttämättä ole huumorintajua. Ja, että islam yksinkertaisesti ei sovi länsimaihin.

Lars Vilks joutui muslimien tappolistalle ns. Muhammed-piirrosten takia. Siitä jalostui myöhemmin Muhammed-liikenneympyräkoira. Seuraavat kaksi kuvaa ovat lähtökohta koko sille idiotismille, jota kuvien julkaisusta on seurannut. Kuvat julkaistiin vuonna 2007 Nerikes Allehanda NA-lehdessä, joka on Örebron maakuntalehti.

Näyttääkä erityisen taiteelliselta? Kun nämä kuvat julkaistiin NA:ssa, niin siitä alkoi show. Seuraavat kuvat herättivät lisää huomiota, sillä raivo oli syntynyt:

 

Tällaisten aivan harmittomien tuhrujen takia tapahtui seuraavaa:

 – Vuonna 2010 Irlannissa pidätettiin seitsemän muslimia epäiltynä Lars Vilksin murhasuunnitelmista. Pidätetyt olivat Jemenistä ja Marokosta ja olivat Irlannissa paossa sotaa, vainoa ja kidutusta.

– Tukholman pommi-isku 2010. Irakilainen mies viritti pommin joulukuussa 2010 Tukholmassa Drottningsgatanilla. Pommi kuitenkin hieman epäonnistui, useammasta putkipommista vain yksi räjähti ja kaksi sivullista loukkaantui. Irakilainen räjäytti heti tämän jälkeen itsensä.

Irakilaisen motiivina oli Al-Qaidan Vilksille julistama fatwa ja kosto ruotsalaisille, koska nämä olivat julkaisseet profeettaa halventavia kuvia.

– Joulukuussa 2010 Tanskassa pidätettiin viisi uustanskalaista ja yksi uusruotsalainen muslimi epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Kotietsinnöissä heiltä löydettiin rynnäkkökivääreitä, räjähteitä ja muuta materiaalia, jotka sopivat terrori-iskun suunnitteluun.

Iskun motiiveina oli kostaa tanskalaisen Jyllands Postenin julkaisemat Muhammed-pilakuvat sekä Lars Vilksin julkaisemat omat Muhammed-kuvat.

Pidätety ovat Irakista, Tunisiasta ja ainakin Libanonista. Tanskan tuolloinen pääministeri Lars Løkke Rasmussen jyrisi, että on vihainen siitä, että muslimeille on tarjottu turvapaikkaa ja sitten he siinä maassa suunnittelevat terrori-iskuja.

– 2013 Al Qaida julistaa maailmanlaajuisen ”most wanted dead or alive”-listan, jossa mukana on mm. Lars Vilks. Muita ovat Jyllands Postenin Muhammed-pilakuvien piirtäjä Kurt Westergaard ja muuta JP:n henkilökuntaa.

– Kööpenhaminan terrori-isku 2015. Kulttuurikahvilassa pidetty sananvapaustapahtuma muuttui terroristin kohteeksi, kun 22-vuotias muslimimies Omar El-Hussein avasi ulkoa tulen kahvilaan rynnäkkökiväärillä. El-Hussein ampui 28 laukausta ja kaksi sivullista kuoli. Lisäksi kolme poliisia haavoittui, kun nämä lähtivät tulitaisteluun terroristin kanssa.

Vilksin henkivartijat olivat ammattilaisia ja Vilks saatiin turvaan haavoittumattomana.

El-Husseinia ei saatu heti kiinni ja hän ilmaantui seuraavana yönä Kööpenhaminan synagogaan. Täällä kuoli synagogan ovivahti ja kolme poliisia loukkaantui.

Tanskalaiset poliisit kohtasivat hetken päästä El-Husseinin ja tämä ammuttiin hengiltä.

Näiden lisäksi Lars Vilksin kotiin on yritetty monenlaisia iskuja. Kannattaa huomata, että osassa iskujen takana on antifasistit. Lisäksi monissa julkisissa puhetilaisuuksissa Vilksin päälle on yritetty hyökätä muslimien ja antifasistien toimesta.

 

Eivätkö nämä kaikki selkkaukset muutaman kusisen nopeasti lyijykynällä hahmotellun pilapiirroksen takia todista sen, että islam tarvitsee jonkinlaisen uudistuksen.

Jotta tämä tulisi aivan selväksi, niin koko tämän päivän Ruotsin ja Tanskan muslimit ovat juhlineet Vilksin kuolemaa. Koska heidän mielestään profeetta Muhammedia pilkkaava vääräuskoinen sai mitä kerjäsi.

–  –  –

 

Muhammed-piirrosten lisäksi Lars Vilksin yksi taidepläjäys oli meren rannalle ajopuista kasattu teos ”Nimisis”. Se oli antifasistien kohteena ja yritettiin polttaa heidän toimesta muutaman kerran. Vastaava taidettiin yrittää Vilksin toimesta myös Suomessa Iin kuntaan.

 

 

26 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
5.10.2021 21:08

Joo, hästäg not all. On ollut varsinainen neronleimaus houkutella ja siirtää tätä muslimikehitysmaaväkeä Eurooppaan. Raato- ja perseilysaldo melkoinen näillä. Kaikki ulos, joka iikka. Ei väliä vaikka häshtäg not all.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.10.2021 10:37

Suomen uutiset:

”– Emme suhtaudu myönteisesti Lars Vilksin kuviin profeetta Muhammedista. Profeetta itse ei kuitenkaan olisi yllyttänyt vihaan, jos häntä olisi arvosteltu. Tietyt muslimimaailman mielipidejohtajat ja kommentoijat unohtavat tämän tosiasian, sanoo Nour Abdulsalam

Jos aivan tarkkoja ollaan, niin pilakuvat eivät mitenkään pilkkaa mitään profeettaa. Niiden tarkoitus on tuoda esiin järjetön aggressiivisuus, joka tietyissä ihmisissä herää jonkin uskonnon älyvapaan säännön ’rikkomisen’ vuoksi.

Profeetta on kuollut ja kuopattu ollut jo yli vuosituhannen.

En ole itse lukenut koraania, mutta taitaa olla täynnään kehoituksia kaulankatkaisuun? En erehtyne tuossa arviossa.

T
T
5.10.2021 08:26

Matti Vanhanenhan meni aikoinaan pyytämään anteeksi näitä kuvia.

Mr X
Mr X
4.10.2021 23:26

Ihan missä tahansa islam – musulmaanit,siellä ongelma – kaaos – älämölö .

juhaII
juhaII
4.10.2021 22:54

Hän kuoli vakaumuksensa puolesta ja kaatui saappaat jalassa halveksuen pelkoa ja muslimia!

Al-Qaeda oli luvannut hänen päästään 100 000 dollaria riihikuivaa!

Ja ne tahot, jotka tanssivat hänen haudallaan jatkavat sitä helvetin paketeilla, josta ei jäähylle lähdetä!

Ali S. Taja
Ali S. Taja
4.10.2021 20:20

Onhan tuo Islam kieltämättä nykyään kaikkein eniten elämävihamielinen ideologia.

Kätsää
Kätsää
5.10.2021 01:06
Vastaa...  Ali S. Taja

Se on ihan parasta, jos olet ruma muslimi joka haluaa pillua. Mikäs sen parempaa kuin ”uskonto” jossa naiset ovat pelkkää paskaa ja pillut ovat jokaisen miehen itsestäänselvää omaisuutta. Bonuksena vielä ”uskonto” käskee kurittamaan naisia, suorastaan raivokkaan mustasukkaisen naishakkaajaan lottovoitto! Eikä tässä vielä kaikki: saa valehdella, varastaa, raiskata, ryöstää ja tappaa muihin uskontoihin kuuluvia minkä ehtii! Jos minä olisin kiimainen, ruma ja väkivaltainen valehteleva barbaarivaras, niin islam olisi todellakin mun juttu!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
4.10.2021 20:14

Jos Lars Vilks piirsi noin parhaan kykynsä mukaan eikä tahallaan huonosti, oli hän piirtäjänä jopa huonompi kuin Ville Ranta, ja se on jo todella paljon se.

Mutta kas, nyt on Villeäkin alkanut pelottaa:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/87eabbd2-8f19-4fb3-98ba-76d0380c118b

Mistähän syystä? Ville kun on aina halveksinut Pahoja Ihmisiä eli natseja ja muita persuja.
Miksipä abdullahit sellaisen haluaisivat tappaa?

Etu Nimi
Etu Nimi
4.10.2021 20:28
Vastaa...  Qroquius Kad

Lars Vilks olikin itseoppinut piirtäjä, ei koulutettu taiteilija, mutta hän oli väitellyt filosofian tohtoriksi taidehistoriasta.

Julma juha
Julma juha
5.10.2021 19:46
Vastaa...  Qroquius Kad

Viimeeksi, kun kirjoitin villestä tuli banaanilasti ja böikotti. Mutta olen kehittynyt ja sanon,että ville on ehkä parempi piirtäjä kuin 3 v. tyttäreni, joka ei tykkää rättipäistä, eikä kamelinkusesta. Ville se ei tykkää piirtää sikoja, koiria ja on apukoululaisen tasolla ja saa apurahaa meiltä veronmaksajilta. Prkl. Ville eduskuntaan piipertämään vaikka maanpetturi salen kuva istuntosaliin ja kenties kuva voisi olla vaikka tikkataulussa häränsilmässä ja muut hallituksen persreijät ympärillä.

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
4.10.2021 19:45

Velkarahajärjestelmästä on hankkiuduttava eroon välittömästi.

Samalla päästään korruptoituneesta politiikasta, valhetta syöttävästä mediasta ja huuhaata opettavasta historiasta, sekä väestönvaihdosta. Irti EU:sta, niin meille ei enää lapata vihollistaistelijoita, joiden alkukantaisten uskomusten ja raakojen, loputtoman väkivaltaisten toimintatapojen kritisointia kutsutaan vihapuheeksi ja josta hätäänsä huutavat ihmiset raahataan tuomioistuinten tuomittaviksi, kas kun se on muka kansanryhmää vastaan kiihottamista.

Muhamettilaisia ei missään tapauksessa pidä kutsua missään pohjoismaassa kansanryhmäksi samasta syystä kuin valloittajia yleensäkään. Onko se sula hulluus, silkka tyhmyys, vaiko korruptio, joka tuomioistuimia nykyään ohjaa?

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
4.10.2021 19:54
Vastaa...  Pelle Hemppainen

Lars Vikin muistoa kunnioittaen.

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
4.10.2021 19:57
Vastaa...  Pelle Hemppainen

Pahus… sorry väärin kirjoitettu nimi.

pzkw
pzkw
4.10.2021 19:15

”muslimit ovat täydellisiä idiootteja, joilla ei ole minkäänlaista sijaa länsimaisessa yhteiskunnassa.” 👍🏻 Täysin samaa mieltä.

yönakit
yönakit
5.10.2021 09:28
Vastaa...  pzkw

Islam suosii lukutaidottomuutta, tyhmyyttä ja väkivaltaista toimintaa toisinajattelijoita kohtaan. Kumma, että esim. vihreät näkee siinä jotakin ylevää?

Kieltää pitäisi
Kieltää pitäisi
4.10.2021 18:30

No sama juttu, kun loukkaa Koraania. Autot palaa, mellakka pystyssä ja kättä pidempää kaivetaan esiin. Ja näitä puolustellaan, paapotaan sekä roudataan VIP lennoilla nauttimaan hölmölän etuuksista sekä valloittamaan. Puhumattakaan perseilyistä. Ja tytöt sekä naiset pelkäävät.

Daavidin poika
Daavidin poika
4.10.2021 17:42

Kiitos hyvästä uutisoinnista Pate. En ole ennen kuullutkaa tälläisestä taiteilijasta kuin, Lars Vilks. Rauha kuitenkin hänen sielulleen

jorma
jorma
4.10.2021 16:40

Ihanaa monikulttuurista värinää noiden vuosilukujen kohdalla. Ei tarvi poijaat enää mennä mekkaan asti kokemaan tätä.

Matti Hyyryläinen
Matti Hyyryläinen
4.10.2021 15:21

Islamin vastustaminen on tuleva olemaan elämänmittainen työmaa..niin Vilksille kuin kaikille muillekin..pakko vaan jaksaa koska vaihtoehto on huonompi..jokainen islamin vastustaja ansaitsee ympäristönsä tuen..Tynkkynen voisi ilmoittaa rahankeräyksen aloittamisesta sakkojen maksamiseksi..tai eipä mennä asioiden edelle..käräjäoikeudet ovat poliittisin perustein koottuja näennäisoikeuslaitoksia..Hovissa moni juttu muuttuu..jos tarpeeksi kauan elät niin ennemmin tai myöhemmin joudut valitsemaan puolesi suhteessa päälletunkevaan islamiin..mieti silloin ihan huolella minkä puolesta kannattaa seistä ja kaatua.

Pirtsakka
Pirtsakka
4.10.2021 15:38

Tällaisten tapausten vuoksi nousee niin valtava vihantunne, että toivoisi Vilksin pystyvän vastaiskuun sieltä ”toiselta rannalta”, niin tapakristitty kuin olenkin. Ajatella, miten maailman saisi muutettua puhtoiseksi, tai ainakin sellaiseksi, jossa ei fanatismia enää olisi missään muodossa – tämän voi itsekukin lukea omalla tavallaan. Hän, siis Vilks, on kuitenkin niin kiltin miehen näköinen, että tuskinpa ryhtyisi kostamaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
4.10.2021 15:20

Tiettyjen alueiden väestön fanaattinen suhtautuminen omaan uskontoon tuli näiden taiteilijoiden ansiosta hyvin esille kaikkialla länsimaissa.

Olen vieläkin ihmeissäni siitä, että miksi ihmeessä lukuisat länsimaalaiset eivät kunnolla ymmärrä, mistä on kysymys.

RIP Lars Vilks.

T
T
4.10.2021 14:56

Eikö Kiasmassa ollut virtsaan upotettu raamattu? Se ei tainnut työllistää poliisia.

Anonyym
Anonyym
4.10.2021 16:01
Vastaa...  T

Kenenköhän daideilian tekonen se oli? Onkohan samalla tyypillä ollut mitään muhamettilaisuutta pilkkaavaa? Turha kysyäkin. Ei takuulla ole.

Catilina
Catilina
4.10.2021 18:31
Vastaa...  T

Sikamessiaan tekijää Harro Koskista ihailtiin kaikissa kyldyyripiireissä hänen rohkeutensa vuoksi. Koskinen on edelleen elossa. Ehkä kannattaisi laajemminkin kertoa, miten tämä ah niin rohkea taiteilija kuvasi islamin toiseksi suurimman profeetan saastaisena sikana.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.10.2021 21:55
Vastaa...  T

En löytänyt kuukkeloimalla Raamattua kusessa, mutta tällaisen hengentuotteen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ