Miksi kryptovaluutat ovat suosittuja tällä hetkellä?

Kryptovaluutat ovat yksi puhutuimmista aiheista nykyään, kun digitaalinen kehitys on huipussaan ja ihmiset hakevat uusia tapoja rahojensa investoimiseen.

Kryptovaluuttoihin investoiminen kiehtoo monesta syystä, osa haluaa pitää sijoituksensa poissa valtion tai pankkien käsistä ja osa taas haluaa muuten vain kokeilla jotain uutta. Monet sijoittamisen asiantuntijat ovat kuitenkin sanoneet, että kryptovaluuttoihin investoiminen on kuitenkin hyvin riskialtista. Tästä huolimatta niiden suosio ei ole ollut laskussa ainakaan kovin dramaattisesti.

Uusi virtuaalinen valuutta kiinnostaa

Digitaalisiin valuuttoihin investoiminen kiehtoo monia sijoittajia ja tavallisiakin ihmisiä, sillä kyseessä on hyvin erilainen maksuväline ja sijoituskohde. Harva käyttää kryptovaluuttaa täysin jokapäiväisenä maksuvälineenä, mutta varsinkin koodauksesta ja tietotekniikasta kiinnostuneista saattaa olla jännittävää kokeilla maksuvälinettä, joka toimii pelkästään koodin perusteella. Kryptovaluuttoja pystyy hyödyntämään jo nyt joissakin verkkokaupoissa, mikä on jännittävä askel tulevaisuutta kohti.

Nykyään myös tietoturvallisuudesta puhutaan yhä enemmän ja kryptovaluuttojen koodia on hyvin vaikea murtaa, ellei ole todella taitava hakkeri. Esimerkiksi digitaalisiin pankkipalveluihin pystytään murtautumaan valitettavan usein, mikäli rikollinen pääsee käsiksi asiakkaan kirjautumis- tai luottokorttitietoihin. Tähän verrattuna kryptovaluutat ovat monella tapaa kaukana digitaalisten rikollisten käsistä.

Julkisuuden henkilöt ja media ovat tuoneet kryptovaluutat yleisön tietoisuuteen

Erilaiset kryptovaluutat ovat saaneet varsinkin viime vuosina paljon huomiota median ja julkisuuden henkilöiden kautta. Media on toki uutisoinut aiheesta ristiriitaisesti, sillä digitaalisiin valuuttoihin investoimiseen liittyy sekä hyviä että huonoja puolia. Kyseessä on uusi ja kiinnostava uutisaihe, johon kuitenkin liittyy monia riskejä.

Esimerkiksi Elon Musk on hyvin tunnettu kommenteistaan esimerkiksi Bitcoineista ja Dogecoineista, joiden arvot heilahtelevat kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Monet muut sosiaalisen median vaikuttajat ovat myös puhuneet kryptovaluutoista uutena sijoituskohteena, johon he ovat huvin vuoksi investoineet.

Mitkä ovat suosituimpia kryptovaluuttoja?

Mikä tulee eri kryptovaluuttojen suosioon, niin kaikki kryptovaluutat eivät ole yhtä suosittuja. Monelle tuttu Bitcoin on todennäköisesti suosituin sijoituskohde, mutta myös Dogecoin, Ethereum ja Litecoin ovat olleet suosittuja sijoittajien keskuudessa.

Suosituimpiin kryptovaluuttoihin sijoittaminen on viisaampaa, sillä niiden arvo yleensä kasvaa samaan tahtiin. Varsinkin Ethereumin arvo vaikuttaa huomattavasti monien muiden kryptovaluuttojen arvoon, sillä ne on luotu Ethereumin pohjalta.

Miksi kryptovaluuttoihin investoiminen on niin riskialtista?

Monet liittävät esimerkiksi rikollisen toiminnan kryptovaluuttojen käyttöön, sillä niitä pystyy käyttämään valtiolta ja pankeilta salassa. Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta, sillä rikollista toimintaa rahoitetaan edelleen enimmäkseen perinteisillä valuutoilla.

Se, mikä tekee oikeasti kryptovaluuttoihin investoimisesta riskialtista, on niiden arvon jatkuva heilahtelu. Sijoittajan on hyvin vaikea ennustaa, miten esimerkiksi Bitcoinin arvo tulee seuraavien kuukausien aikana käyttäytymään, sillä kryptovaluuttojen arvo on niin riippuvainen kysynnästä ja tarjonnasta.

Pienikin negatiivinen viesti mediassa saattaa vaikuttaa kryptovaluutan suosioon ja näin ollen laskea digivaluutan arvoa. Toisaalta liika kysyntäkään ei ole hyväksi, sillä jos kysyntä ylittää kryptovaluutan tarjontakapasiteetin, ei valuuttaa pystytä louhimaan tarpeeksi nopeasti, joka johtaa kryptovaluutan kurssin äkilliseen laskuun pörssissä.

Miksi digitaalisiin valuuttoihin investoiminen on ollut suosittua riskeistä huolimatta?

Monelle sijoittajalle kryptovaluuttoihin investoiminen on ollut uudenlainen kokeilu, sillä niiden kurssit eivät käyttäydy aivan samalla tavalla kuin pörssin osakkeiden kurssit. Osa kryptovaluuttoihin on myös kyllästynyt perinteisen valuutan käyttöön, sillä sen arvo määräytyy taloustilanteen perusteella ja valtio ja pankki pääsevät käsiksi jokaisen tilitietoihin.

Lisäksi digivaluutat ovat monella tapaa vasta kehitysvaiheessa ja koko ajan pyritään kehittämään työkaluja, joiden avulla digitaalisiin valuuttoihin investoimisesta on pystynyt tekemään turvallisempaa. Kenties digivaluutat tulevat oleman uusi tulevaisuuden maksutapa perinteisten valuuttojen rinnalla.