Turussa turpaan turkkilaista

Vanha Kakola.
Sattui niin, että muuan turkkilainen joutui Turun vankilaan Saramäkeen lusaisemaan pientä tuomiota seksuaalisesta ahdistelusta. Tällä kertaa ei mennyt kuin Strömössä.

Yleensä vankiloissa seksuaalirikoksista tuomitut eivät lusi kakkuaan ns. tavallisten vankien osastoilla. Tällä kertaa vartijoilla sattui epähuomio tai tahallinen vahinko. Luultavasti epähuomio.

Muuan Turussa majaa pitävä turkkilainen oli tuomittu 2 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Syynä oli alaikäisiin kohdistuneita seksuaalisia ahdisteluita. Kun tuomio “tuli alas”, niin jostain syystä turkkilainen siirrettiin tavalliselle vankiosastolle.

Vankien kesken syntyi kinaa. Muuan varkauksista istunut laitilalainen suomalainen vanki katsoi, että turkkilainen ei ollut sovelias lusimaan seksuaaalirikoksiaan samalla osastolla. Syntyi kärhämää. Turkkilainen oli käynyt kertomsasa vartijoille, että häntä kiusataan. Vartija kertoi kuulusteluissa, että hän ei ymmärtänyt yhtään mitään mitä turkkilainen yritti selitttää. Mies oli kyllä käynyt vartijakopissa, mutta huonon suomen kielen taidon takia asia jäi epäselväksi. Vartija kertoo, että oli yrittänyt puhua myös englantia, mutta asia ei ollut selvinnyt yhtään sen enempää.

Tästä parin tunnin päästä turkkilainen oli tullut uudestaan vartijan koppiin. Poiju oli tummunut ja nenästä tuli verenpuoleista. Vartija ohjasi nyt vangin hoitoon ja asiaa alettiin selvittämään

Turkkilaines vanki osasi poliisikuulusteluissa nimetä kaksi suomalaista vankia, jotka olivat epäilyn mukaan pahoinpidelleet turkkilaista. Turkkilainen kertoi, että häneltä oli kyselty “tuomiota” ja kun hän ei ollut sitä antanut, niin kaksi miestä XX ja NN kävivät hänen päälle.

XX ja NN taas kertoivat kuulusteluissa ihan eri tarinaa. Molemmat kiistivät tietävänsä yhtään mitään mistään pahoinpitelystä. XX kertoi olleensa vankilan kirkossa tapahtuma-aikaan. NN kertoo olevansa hyvin uninen ja luultavasti nukkuneen tapahtuma-aikaan. XX (toim. huom. romani) kiistää uskovaisena miehenä edes ajattelevansa mitään rikoksia. Hän kertoo olevansa syyttömänä vankilassa ja sanoo, että Jeesus pelastaa henkilön, joka väittää hänen olleen mukana jossain niinkin kaameassa rikoksessa kuin pahoinpitely.

XX lusii 9 vuoden tuomiota taposta ja NN 2 vuoden tuomiota sekalaisista rikoksista.

Syyttäjä katsoo, että syytteen nostamiselle ei löydy mitään perusteita, joten epäiltyjä XX ja NN kohtaan ei nosteta syytteitä.

Turkkilainen siirretään Riihimäen vankilaan.