Jarrutusjäljet osoittavat, että Vilksiä kuljettanut auto teki äkkijarrutuksen

Lars Vilksin kolaripaikalta otettujen kuvien perusteella näyttää siltä, että Vilksiä kuljettanut auto teki juuri ennen kolaria ns. telat tönköksi-jarrutuksen. Jarrutuksen voimasta auto ajautui vastaantulevien kaistalle.

Rekka-auton sisältä yläviistosta otettujen kuvien perusteella Vilksiä kuljettanut auto ajoi moottoritien oikeanpuoleista kaistaa, kunnes jostain syystä aloitti äkkijarrutuksen. Kuvista voi päätellä, että auto on jarruttanut pitkän matkaa ja ajautunut sitten vastaantulevien kaistalle.

Poliisi ja syyttäjä eivät toistaiseksi ole kertoneet onnettomuudesta uutta tietoa.

Jos pohtii, niin mikä voisi aiheuttaa tällaisen äkkijarrutuksen. Onko Vilksiä kuljettaneen auton kuljettaja tehnyt äkkijarrutuksen esimerkiksi väistääkseen hirveä tai peuraa. Joka tapauksessa tällaista äkkijarrutusta tuskin tehtäisiin jonkun jäniksen tai pienen eläimen takia.

Toinen kysymys kuuluu, että miksi jarrutus on jatkunut näin pitkästi. Kuvista näkyy miten jarrut ovat olleet tönkkönä vielä senkin jälkeen kun auto on ylittänyt keskikaiteen. Tästä kuvasta näkyy myös hyvin se, että mutka ei ole mitenkään erityisen jyrkkä vaan ihan peruskurvi. Lisäksi tie on perus hyväkuntoinen, eli siinä ei ole mitään jotain sellaisia kuoppia tai repeämiä, joiden takia kuljettajan pitäisi tehdä tällaisia jarrutuksia.

Sekin herättää kysymyksiä, että autoa kuljettanut henkilö on ollut poliisin erikoisosastoa ja heille auton käsittelyn ei pitäisi olla ongelma. Vaikka vauhtia olisikin toista sataa, niin siltikin ABS-jarrut eli lukkiutumattomat jarrut eivät toimi siten, että auto lähtee holtittomasti käsistä. ABS-jarruin varustetulla autolla voi vetää jarrut kyllä täysin pohjaan ja silti se jatkaa matkaa suhteellisen suoraan.

68 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mr X
Mr X
12.10.2021 23:14

Ja aivan lopuksi kaikille ”tietäjille” , abs estää pyörien lukkiutumisen…miltä kuvat näyttää….?

Terästäydy
Terästäydy
13.10.2021 15:43
Vastaa...  Mr X

Perän stefa vuotaa, nyt housupyykille

Krande
Krande
12.10.2021 22:48

Itselläni mersun perävaihteen stefa oli korkannut ja öljyt valunu ties minne. Seurauksena tästä 90km/h vauhdista perä hirtti kiinni ja molemmat renkaat suttina puolelta toiselle luistellen ja tuusulanväylän keskikaiteen viereen loppu vauhti. Toki oli pakkaskeli mutta kuiva asfaltti. Pysähtymismatka erittäin pitkä. Kaikkea kun voi spekuloida, niin honoa huoltoa valtionautossa ja tekniikka petti.

Sellaista
Sellaista
12.10.2021 23:06
Vastaa...  Krande

Yleensä se perän stefa vuotaa aika hitaasti ja perästä alkaa kuulua äkkiä aika kovaakin vollotusta, mikäli se on kuivana pitkään. Ei se ihan yks kaks leikkaa, se kissanpääratas ja se isompi lautasratas kiinni siitä perästä. Ettei ole sittenkin jarruvika ja ne hirttänyt ennemmin siinä mersussa.

Sellaista
Sellaista
13.10.2021 21:03
Vastaa...  Sellaista

Minulla on kokemusta ääntävästä perästä esim. Volvo 240 ja sitten takavetoisista Ladoista. Kuulostaa ihan samalta kuin hajoamassa oleva pyöränlaakeri. Kovasti viritetyissä takavedoissa taas on katkennut vetoakseleitakin boorin vierestä.

sakari
sakari
14.10.2021 20:29
Vastaa...  Sellaista

Kun se perä laukee, eli isolautas- pyörä tai pieni- vetopyörä pettää,,niin ääni on kuin konekivääristä…tasauspyörästö voi myös hajota,,sitä ei noin yleensä voi olla kuulematta.

juhaII
juhaII
12.10.2021 22:28

Metsään onb ajettu oravankin takia, sillä refleksille ei voi mitään ellei erikseen todella yritä muuttaa politiikkaa uhraamalla jyrsijät. Vaikka kaiketi kuollut kurre (ei lindström) sääliä joissain herräsieluissa herättääkin — pärkkele!!!

Onnettomuuksiin liittyy aina omituisuuksia, jotka jälkiviisaudella tuntuvat olleen aivan ”kypsää kauraa”!

Etenkin lentoturmatutkinnasta tämä on erityisen tuttua silloin kun ei ole kysymys selvästä teknisestä viasta.

Väsymys, stressi, lääkkeet, perhehuolet, sairaana töissä, epäsäännöllinen työ, univaikeudet, alkoholi, pelko eli ”kuolemaan tuomitun” suojeleminen fanaattisilta islamisteilta, jota on vielä höystetty 100 000 dollarilla.

S5lloin ei ole kyse aivan lapsen kaitsemisesta

Mr X
Mr X
12.10.2021 20:15

Ja oikein mielenkiintoistavaa kuulla uutta tietoa ”experteiltä”,koska tämä on faktaa. Kuinka moni on purkanut,kasannut abs yksikön ?

Abs-miina
Abs-miina
12.10.2021 21:22
Vastaa...  Mr X

Tunnen erään patologin joka on purkanut kaikenlaisia ihmisiä jotka luottivat liikaa abs-jarruihin, joukossa myös ammattitutkinnon suorittaneita.

Mr X
Mr X
12.10.2021 19:42

E4,Helsingborg-08,ei ole tiukkia mutkia,oik hyvää-tulsaa baanaa ajaa.
Missään,ei missään normaalin ajokortin omaava voi toimia noin,kuin kuvat kertoo.
Yhtälö on mahdoton.

Hiipijäkissa
Hiipijäkissa
12.10.2021 19:14

Veikkaan kuljettajan sydäninfarktia syyksi

Mr X
Mr X
12.10.2021 18:59

Ja abs idea on,että pyörät eivät lukkiudu,katso kuvat,NO abs. Pitkää lukkorengasjarrutusta,No abs. Haisee ( ko ) ?

Mr X
Mr X
12.10.2021 18:51

Abs Faktaa…abs kuviossa pieni sähkömoottori pyörittää epäkeskoakselilla jarrupaineventtiiliä,joka antaa pyörille go-no go tiedon,kun abs toimii,poljin ”pumppaa” ja pyörät ei koskaan lukkiudu.Kuvien perusteella NO abs. Ja ihan perus kaarre,ei mutka,E4,jotain mätää kuviossa…?

Kuviosta
Kuviosta
12.10.2021 19:03
Vastaa...  Mr X

Mustat vanat eivät vastaa suoraan kulkevan turva-ajoneuvon raideleveyttä vaan ovat paljon lähempänä toisiaan kuin jos auto olisi suorassa linjassa vanojen kulkusuuntaan nähden, ajoneuvo on kuvan vanojen kohdalla ollut luisussa ja poissa hallinnasta.

Mitä sitä ennen on tapahtunut, sitä kai nyt tutkitaan.

Fittig finnjävel
Fittig finnjävel
12.10.2021 12:41

Mielenkiintoinen jarrutusjälki. Jos auton jarrut on kunnossa tulisi molemman puolen pyörien jarruttaa tasaisesti. Jäljistä päätellen vasemman puolen pyörät on jarruttaneet voimakkaammin ja tästä syystä vetänyt autoa vasemmalle vastaantulijoiden kaistalle. Voi toki olla, että kova vauhti ja lievä kaarre oikeaan on aiheuttanut painopisteen siirtymisen vasemmalle pyörästölle aiheuttaen kyseisen ilmiön. Miksi yhtäkkiä on jarrutettu niin voimakkaasti ?.

Sami
Sami
12.10.2021 15:31

Mitä jos nuo jäljet eivät ole jarrutusjälkiä, vaan sivuluisujälkiä?

ABS jarrutus ei jätä noin mustia raitoja, mutta sivuluisu jättää.

Fittig finnjävel
Fittig finnjävel
12.10.2021 20:22
Vastaa...  Sami

Jos kyseessä olisi sivuluisu pitäisi luisun kulman olla vakio koko jarrutusmatkan liikesuunnassa, jotta jarrutusjälkien välinen etäisyys pysyisi samana. Pitäisin tätä epätodennäköisenä mutta toki mahdollisena. Kuvasta katsottuna jarrutusjälkien etäisyys pysyy samana, joka viittaisi siihen että auto on kulkenut pääsääntöisesti suoraan, kaartaen lievästi vasemmalle.

Range
Range
12.10.2021 09:03

Kuten joku jo mainitsi, auto oli Land Roverin tehdaspanssaroitu Range Rover Sentinel.

Panssaroinnin tuoman lisäpainon vuoksi, auton alusta, jousitus ja jarrujärjestelmät on myös päivitetty.

https://www.landrover.com/special-vehicle-operations/range-rover-sentinel/index.html

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
12.10.2021 06:03

Toivottavasti tulee selkeä tutkimustulos ja tiedot sitten pöytään rehellisesti. Olof Palmen murhatutkimus sössittiin perusteellisesti niin, että jäytää yhä swedujen sielua erinäisine salaliittoteorioineen.

Bling Bling
Bling Bling
12.10.2021 02:03

Rento veikkaus: sabotaasi. Eikö kukaan ole ylistänyt Allahia nostamistaan tapporahoista tai muutoin ilmaissut rauhanjärjestönsä ottavan vastuun tästä(kin) vääräuskoisten saattamisesta ikuiselle tuomiolle?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
12.10.2021 10:59
Vastaa...  Bling Bling

Siinäpä se.
Kukaan ei ole!

Jos joku pomminvirittelijä olisi nostanut islamistien lupaamat 100 000 rahaa Vilksin murhasta, eivätkö nämä muka olisi jo ulvoneet allahuakbarin myötä koko tapahtumakuvauksen yksityiskohtia myöten kautta maailman?

Köyhää on
Köyhää on
12.10.2021 15:54
Vastaa...  Qroquius Kad

Melko aneeminen summa 100 000 kronor elinkautisesta

Qroquius Kad
Qroquius Kad
12.10.2021 16:15
Vastaa...  Köyhää on

Nimenomaan.
Kuka ryhtyisi näin monimutkaisen operaatioon noin pienestä rahasta, tietäen jäävänsä kiinni kun toimeksijantajat julistavat riemuaan kuka teki mitä ja miten?

Ennen kaikkea, miksi islamistit olisivat halunneet salamurhata Vilksin niin, että se näyttää onnettomuudelta sen sijaan, että olisivat tehneet sen tienvarsipommilla tai itsemurhakuskin autopommilla?

Kurssi
Kurssi
13.10.2021 01:35
Vastaa...  Köyhää on

100.000 dollaria = noin 1.000.000 kr

aneeminen summa
aneeminen summa
14.10.2021 12:37
Vastaa...  Kurssi

On edelleen aneeminen summa elinkautisesta

Antti Tifa
Antti Tifa
12.10.2021 00:17

On mahdollista, että nykyautoon pääsee netin kautta ulkopuolinen krokkaamaan ajotietokoneen sekaisin. Huipputason tyypit on pysäyttäneet autoja valvotuissa olosuhteissa, estäneet niiden käynnistymisen ja suorittaneet hätäjarrutuksia ym. Autotehtaat ovat rahoittaneet testit löytääkseen keinot suojata systeemeitään mutta aina jostain pääsee.
Kun aidassa on porsaanreikä, on myös porsaita. Tuolta: https://www.youtube.com/watch?v=MK0SrxBC1xs

ECU:n kautta
ECU:n kautta
12.10.2021 08:22
Vastaa...  Antti Tifa

Jokaisessa ECU:ssahan on GSM-siru johon pääsee kun tietää runkonumeron (ja nykyautoissa se näkyy tuulilasin alareunasta). Tätä sirua alettiin asentamaan piirilevyille sen vuoksi että kun kallimpien autojen omistajat jättivät avaimet sisälle, niin soittamalla tukikeskukseen, ovet avattiin lukosta etänä. Jenkit aloittivat sen kautta myös webastojen käynnistykset. Ja nykyään kolarin jälkeinen ajonesto voidaan ottaa etänä pois.

Ne sirut laitettiin jokaiseen autoon koska ei voitu tietää mikä piikirkortti menee mihinkin autoon. Siksi oli helpompaa linjalla laittaa ne jokaiseen.

ECU:sta näkyy mm. ajetut nopeudet (nyt en muista pitkältäkö) ja kolaritilanteissa nähtäisiin niistä suoraan ajonoeudet, jarrutukset jne. Mutta niitä ei saa käyttää oikeudessa todisteina.

Pena
Pena
12.10.2021 09:09
Vastaa...  ECU:n kautta

Tuskin moottori tai abs ecu mitään Webastoja osaa ohjata. Webastolla on oma ohjain, jota voi ohjata etänä. Eikä nuo moottorin tai abs ecut liity yhtään mitään ovien lukkoihin, niitä ohjaa autoissa CEM ohjainyksikkö, eli Centar Electric Module. Uusissa autoissa. Se ohjaa myös ajovaloja.

Sitä paitsi näin kalliissa panssari autossa on tasan varmasti otettu hakkerointi mahdollisuus huomioon, jos sellainen olisi mahdollista, ettei se kovin helpolla onnistuisi mihinkään ohjainyksikköön.

Hiipijäkissa
Hiipijäkissa
12.10.2021 19:09
Vastaa...  Pena

Kyllähän tuollaisen auton hakkeroi alle mopoikäiset jonnet, jos toimija on organisaatio jota voi verrata valtiolliseen toimijaan ainakin tukirahoituksen suhteen, niin eiköhän hommansa osaavia alaa opiskelleita aikuisia löydy homma tekemään.

Sellaista
Sellaista
12.10.2021 20:22
Vastaa...  Hiipijäkissa

Itse en todellakaan usko että tällaisessa panssaroidussa Land Rover Sentinel turva-autossa olisi jätetty tietoturvaan tuollainen aukko, että auton järjestelmän voit hakkeroida. Ihme on jos olisi. Eikö nuo ole myös EMP suojattu myös.

Ilmeisesti joissain autoissa on etäohjaus mahdollista, mutta senkin voi kytkeä pois päältä mikä on varmaan ollutkin tässä Sentinelissä, ettei etäohjaus todennäköisesti turvallisuussyistä ollut päällä.

Autoissa tosiaan on montakin eri ECU yksikköä olemassa. ABS, moottorille ja sitten tämä CEM-yksikkö. Kuten vanhoissakin autoissa saattoi olla oma ECU sytytykselle ja bensalle. Vaikka vanha LH-Jetronic 2.4 järjestelmä. Samoin Motronic mitä oli aikoinaan Volvoissa ja Saabeissa, sekä joissain muissakin autoissa paljon.

Monopolisointia
Monopolisointia
13.10.2021 07:34
Vastaa...  Sellaista

Heh, eihän ne osaa tehdä edes toimivaa sähköohjattua automaattilaatikkoa Lantikalla. Vai oletteko kuulleet että joku ei olisi käynyt Lantikallaan huollossa oudosti toimivan sähköohjatun laatikon vuoksi? Työkaverin auto oli vuoden pajalla ja myyjä hermostui totaalsesti kuin kaveri palautti samanlaisen laina-auton lunastaessaan omansa ja mittarissa oli noin 70 000km.

Mutta joo, nykyään niitä ECU:ja tekee Siemens ja Bosch. Ja poikkeuksetta Bosch on se merkittävämpi toimija markkinoilla.Ei oikein ole enää edes Japanilaisissa tai Italialaisissakaan omiaan.

kylä lähtee
kylä lähtee
13.10.2021 07:29
Vastaa...  Pena

Mitä? Etkö sinä käynnistä webastoasi soittamalla gsm-puehelun autoon? Minä käynnistän.

Sellaista
Sellaista
13.10.2021 21:07
Vastaa...  kylä lähtee

Tuolla luki ihan selvästi, että Webastolla on oma ohjain, jota voit ohjata etänä eli tarkoittaa tätä GSM-ohjausta. Samalla tavalla voit etäohjata, vaikka riistakameraa tekstiviestillä. Eli voit muuttaa kameran asetuksia sieltä kotisohvalt käsin jne…

Muuten esim. metsäkoneidenkin Webaston voit laittaa sen GSM-kautta käyntiin, jollei sitä ole ajastettu käynnistymään, mikä myös onnistuu niissä. Eli vaikkapa kuski laittaa ajastuksen edellisenä päivänä ja Webasto käynnistyy sitten automaattisesti.

Luusalmi
Luusalmi
11.10.2021 22:25

Muistaakseni hänestä oli annettu palkkio jos joku hänet tappaa.. Nyt kun jokusen näitä eri otsikoita nähny ni voisin pikkuhiljaa alkaa ottaa huomioon tilanteen että heidän päällensä on hyökätty, ehkä heitä on jahdattu, nyt kun jarrutus jälkiäkin kattoo niin äkkiseltään voisin kuvitella että se alkuun ilmoitettu 160km/h nopeus vois pitää kutinsa, sit toi vois näyttää siltä et jos sitä vastaan on jopa tultu omalla kaistalla, tai siellä on ollut pimee auto edellä pysähdyksissä, tai esteaidat koko motarilla mitä ei ole havaittu kuin vasta viime hetkellä jolloin on tapahtunut se kaikki voima jarruille ja 160km/h nopeudessa raskas autolla joka suojattu, paino 4500kg-5500kg ei enää välttämättä pysähdy nätisti, ja paineet on kovat letkuissa.. Ruotsin poliisi on ollu aika huono näissä ikäväkyllä.

Sellaista
Sellaista
12.10.2021 00:09
Vastaa...  Luusalmi

Kyllä muuten teräspunos-hydrauliikkaletku, kestää aika kovan paineen hajoamatta. Monessa työkoneessa on samanlainen letku ja paineet 250bar-300bar kovimmillaan. Harvoin auton jarruletku räjähtää, kute työkoneen hydrauliletku.

”Neste- eli hydrauliikkakäyttöiset jarrut ovat umpinaisia. Hydrauliikkaputkien pitää kestää 230 barin paine. Henkilön painaessa jarrupolkimen pohjaan siirtyy voima pääsylinterin mäntään. Männän liike muuttuu paineeksi, joka siirtyy putkea pitkin työsylinterin mäntään. Levyjarruissa mäntä työntää jarrupalat kiinteästi autossa oleviin jarrulevyihin aiheuttaen kitkavoimaa. Rumpujarruissa mäntä työntää jarruhihnan avustuksella jarrukenkiä rumpua vasten. Pääsylinterin halkaisijaa pienentämällä tai työsylinteriä isontamalla voidaan jarrutuksen tehoa lisätä.”

Täyshiljaisuus
Täyshiljaisuus
11.10.2021 22:16

Tämä nyt ei mitenkään tähän liity mutta liittyy kuitenkin: muistatteko matun (muistaakseni irakkilainen) Gamla Stanissa joka ajoi ihmisten päälle? Jotkut kuolivatkin, moni vammautui. Kovat olivat selitykset jarruista sun muista kunnes lopulta selvisi että ukko teki sen tahallaan.

Tässä tapauksessa poliisi on kovin hiljaa, vähän liian hiljaa?

Radiotystnad
Radiotystnad
11.10.2021 22:29
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Nimenomaan. Mutta miksi poliiseista ei ole edes julkaistu kuvia kuten esim. Malexanderin jälkeen ja Malmön poliisimurhan? Nimiäkään ei ole julkistettu, siis valtamediassa.

Mikä estää?
Mikä estää?
12.10.2021 04:11
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Normaalisti valtamedia aina julkistaa naamat kun poliisit ovat menehtyneet virantoimituksessa. Nyt ei naamoja ole näytetty. Nyt on hiljaista kuin huopatossutehtaalla, kusi sukassa.

Voihan sen naamakuvan julkaista ennen kuin tutkimustulos on valmis. Sitäpaitsi joku saattaa tietää jotakin kun tunnistaa tyypin ja sehän voisi tuoda lisävaloa tapahtuneeseen, typ ”näin poliisi Xn siellä ja siellä Tukholmassa”.

Anonyymi
Anonyymi
12.10.2021 08:05
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Suomalainen media julkaisi hiljattain kuvan amerikkalaistytöstä, joka ensin katosi ja sitten löydettiin tapettuna. USA:ssa katoaa nuoria satamäärin ellei enemmänkin vuodessa ja ihmettelin iltapäivälehtien runsasta uutisointia juuri tästä tapauksesta. Tosin senkin huomion olen tehnyt, että juuri USA:sta täytyy median saada esille nagatiivisia uutisia, varsinkin nyt, kun Trumpia ei enää voida syyttää kaikesta mahdollisesta.

Haventseen
Haventseen
12.10.2021 12:17
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Missä medioissa olet nähnyt Vilksin kanssa kuolleitten poliisien naamakuvat?

Samuel Sniper
Samuel Sniper
12.10.2021 09:40
Vastaa...  Radiotystnad

Kovin on tainnut olla hiljaista myös Notre Damen tulipalon jälkeen.
Liekö kemu-terroristien nykykäytäntö se, että katsovat ensin mitä viranomaiset saavat selville ja kertovat.
Jos ne viranomaiset nyt ylipäänsä kertovat…

Sellaista
Sellaista
11.10.2021 22:04

Muuten hyvä, mutta taitaa olla Rand Rover Sentinel ihan ABS-jarrujärjestelmällä. Ellei se sitten ole jostain syystä vioittunut, kuten anturivika tai ABS ECU:n häiriö. Näyttää kyllä toinen puoli jarruttaneen enemmän kuin toinen, eli puoltanut jälkien perusteella vasemmalle rajustikin. Oikean renkaan jälki jostain syystä paljon kapeampi ja miedompi väriltään.

Lopussa näkyy myös kolmas renkaan jälki, eli onko auto lähtenyt menemään poikittain tuossa vaiheessa, mikä monesti jarrujen puoltamisesta seuraa.

Vasen eturengas jäljen perusteella on enemmän ns. hirttänyt jarruista tai muusta syystä jumiin. Tuollainen jälki jää kuorma-autostakin kun jarru jää jumiin.

Last edited 16 days ago by Sellaista
Waltsu
Waltsu
12.10.2021 14:16
Vastaa...  Sellaista

Sitä paitsi ABS:n pitäisi käsittääkseni toimia niin, että lukkojarrutus ei edes ole mahdollista. ABS-järjestelmä seuraa renkaan pyörimistä ja ”pumppaa” jarrua, siksi jarrupoljin täristää, kun paniikkijarruttaa. On nimittäin todettu, että lukkiintunut rengas ei hidasta nopeutta yhtä tehokkaasti, kuin juuri ja juuri pyörivä.
Joskus näkee raskaan kaluston hätäjarrutusjälkiä ja ne ovat pätkittäisiä, rengas on siis hyvin nopeaan tahtiin välillä pyörinyt ja ei-pyörinyt.

Sellaista
Sellaista
12.10.2021 20:25
Vastaa...  Waltsu

ABS-järjestelmä toimii VR-antureilla jotka ovat pyöränavassa. Niillä se lukee renkaan pyörimistiedon ja joissain autoissa toimii nopeusmittari noiden kautta. Kuten vanhassa takavetoisessa Volvo 940 on vain tasauspyörästössä takana 1-anturi lukemassa hammaskehää ja siitä toimii ABS/nopeusmittari samasta anturista.

Mikäli ABS tulee häiriö, se toimii kuten tavallinen jarru eli menee lukkoon.

Reaalimaailmaa
Reaalimaailmaa
11.10.2021 21:56

Kovaa vauhtia kulkeneessa reilusti ylipainoisessa panssaroidussa ajoneuvossa alitehoiset jarrut ja huonot renkaat kuten yleensä valtion ajoneuvoissa. Kuljettajan spesiaalitaidotkin voivat hyvin tarkoittaa jotain kaksikymmentä vuotta aiemmin käytyä viikon kurssia.

Pena
Pena
12.10.2021 02:06
Vastaa...  Reaalimaailmaa

Eiköhän tuon hintaiseen panssariautoon ole kunnon jarrut laitettu jo tehtaalla, sekä testattu kunnolla ennen tieliikennekäyttöä. Eli perusmallia tehokkaammat jarrusatulat ja isommat jarrulevyt.

Tuskin on alitehoisia jarruja tuollaisessa autossa.

jorma
jorma
11.10.2021 21:33

Poliisin lausunto pitää käyttää ensin poliittisen korrektiuden osastolla tarkistettavana.

Huru-ukko
Huru-ukko
11.10.2021 21:26

Pitäisiköhän tuollaisiin erikoisautohin laitta lentokoneista tutut ohjaamonauhurit? Kuultaisiin sitten nauhalta miten kuski huutaa allahu akbaar…
No, tää on tämmöistä foliohattuilua.

Tehdäänkehitysmaayhd
Tehdäänkehitysmaayhd
11.10.2021 21:23

Ei kai täällä nyt mihinkään foliohattujuttuihin uskota , eihän Paavo?🙌 Normaali liikenneonnettomuus kuten Itävallan Jörk Haiderille.

Mr X
Mr X
11.10.2021 21:20

Homma haisee , abs,no abs,jotain mätää…?

Ihimemies
Ihimemies
11.10.2021 21:15

Ei kai abs-jarrullisesta autosta tuollaisia jälkiä saa muuten kuin käsijarrun avulla?

Epäilen
Epäilen
11.10.2021 22:01
Vastaa...  Ihimemies

Oikeassa autossa ei ole abs-jarruja, abs on avuttomille.

Kysykää vaikka joltain ratakuskilta kummilla jarruilla saa paremman kierrosajan.

Epäilen että erikoisjoukkojen autossa ei ollut abs-jarruja.

monta kysymystä
monta kysymystä
11.10.2021 23:29
Vastaa...  Epäilen

Minä taas veikkaan että oli. Tuolla ei ajeta missään radalla vaan liikenteen seassa. Sekin vielä ihmetyttää todellakin että tuota viivaa riittää, riittää ja riittää. Olisko kaasu ”hirttänyt kiinni” ja mahdollisesti sähköinen ohjaustehostin ”kääntänyt” vasemmalle? Kuski teki sitä mitä se parhaiten hartialukossa osasi: jarrut pohjaan ja käkkäri perään. Eikä esim. tajunnut kääntää avaimesta virtoja pois. Tai, taitaa nykyiset avaimenpesät olla pelkkiä releiden ohjauslaitteita.

Harjoittelua
Harjoittelua
12.10.2021 11:02
Vastaa...  monta kysymystä

Itse olen ajanut sekä asfalttirataa että runsaasti liikenteessä ja voi kertoa että abs on susi, auton pysähtymismatka pidentyy huonoilla abs-jarruilla, ajamisen hallitseva kuski hallitsee ajoneuvoa paremmin kovilla jarruilla, niillä kun saa autoa myös ohjattua kuten kaasullakin.

Abs on kuten mainittu avuttomille jotka eivät edes rataolosuhteissa opettamalla opi ajamaan autoa turvallisesti, osalle ei pitäisi ollenkaan myöntää ajolupaa yleisille teille kun eivät edes vuosikymmenien harjoittelun seurauksena opi hallitsemaan ajoneuvoa ja lukemaan tilanteita ennalta kun ns. pelisilmä puuttuu kokonaan, puusilmällä ja yhdellä aivosolulla on vaikeata ajaa.

Eikä se virkakaan tee kenestäkään hyvää kuskia.

sakari
sakari
12.10.2021 13:37
Vastaa...  Harjoittelua

Se abs lähinnä korvaa sen kytkimen pohjaan laittamisen ja vedon loppumisen, eli ohjattavuuden kun esim. väistää jotain? toi vasemman puolen jälki on mustaa viivaa, oikea ihan kuin tyhjän renkaan jättämää viirua,tai luistatellu pelkän vanteen varassa? tiedä sitten? on tullut linjaautolla harjoiteltua huittisissa, radalla, raskas ajoneuvo ei käyttäydy ollenkaan samoin kuin perinteinen henkilöauto.

sakari
sakari
12.10.2021 13:42
Vastaa...  sakari

Osaakko joku sanoa oliko toi landis automaatti vai kovalla askilla?

sakari
sakari
14.10.2021 20:39
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Eli se veto on päällä 160km/h se vaan menee ja menee, pitäis osata heittää neuraalille eli N tuskin onnistuu ihan kaikilta noissa vauhdeissa? noin yleensä ihminen vain seisoo sen jarrupolkimen päällä, viimeseen asti, abs tosin pitäis huolehtia siitä että autoa voi ohjata.

Dan Wesson
Dan Wesson
12.10.2021 13:49
Vastaa...  Epäilen

Kyllä 3-4 tonnia painavalle panssariautolle on hyötyä abs jarruista. Ei se mikään kilpa-auto ole, eikä poliisit ole rallikuskeja. Nuo ovat luistojäljet. Jos noin painava auto kulkee vaikkapa 160km/h, niin ei se kummoista tönäisyä tai muuta epävakautta tarvitse kun se lähtee kuskilta tangentin suuntaan. Niissä nopeuksissa ei enää auta luistonesto tai abs, kun renkaista ei löydy pitoa. ABS:n ja luistoneston tarkoitus nimenomaan on säilyttää renkaiden pito ohjattavuuden säilyttämiseksi.
ECU kertoo varmasti kaiken tarpeellisen tiedon (jos on ehjä), jolla voidaan tehdä tarpeelliset johtopäätökset.

Sellaista
Sellaista
12.10.2021 20:32
Vastaa...  Dan Wesson

Kiva se varmaan tavallisilla jarruilla mennä renkaat lukossa ja toivoa minne se auto menee. ABS yleensä pysähtyy paljonkin lukkojarrua paremmin. Moottoripyörissä on kanssa nykyään ABS-jarrut

”Perinteiseen jarrujärjestelmään verrattuna ABS:n jarrutusmatka on märällä ja liukkaalla pinnalla lyhyempi. Monet nykyaikaiset ABS-tekniikat ovat myös kuivalla tehokkaampia.”

Itse en ole yhtään autoa onnistunut yhdellä jarrupolkimella ohjaamaan, vaan traktorilla se jarruohjaus onnistuu kun on 2-jarrupoljinta. Tietysti jos käsijarrukäännöstä ei ota huomioon, se tosin ei ole ABS/ei ABS riippuva muutenkaan.

Lisäksi rata-ajo ja tavallinen maantieajon vertaaminen on todella typerää. Ehkä hieman eri asia ajaa radalla mitä auto kulkee ja paremmilla jarruilla, kuin ajaa maantiellä.

Pah
Pah
11.10.2021 21:08

Ettei vaan olisi ollut niitä etäohjattavia ajoneuvoja? Niistä on ollut monenlaista juttua kun ovat milloin kiihdyttäneet holtittomasti ilman että kuljettaja voi vaikuttaa asiaan ja milloin muuten vaan lähtenyt käsistä ja ohjautuneet kuin ihmeen kaupalla sattumalta juuri jonkun vastaantulevan tärkeän merkkihenkilön autoa päin.

Pah
Pah
11.10.2021 22:42
Vastaa...  Pah

Muistelen että Jenkkilässä eräskintoimittaja sai surmansa kun hänen uusi mersu muuttui jonkun ison paljastuksen alla yllättäen täysin pitelemättömäksi ohjukseksi – ja se oli sen toimittajan menoa. Jäi toimittajan työ tekemättä ja skandaali paljastumatta.

Eräässä toisessa tapauksessa joku hädässä oleva kuski soitti kesken moottoritie-ajoaan hätäkeskuksesta apua kun auto oli riistäytynyt hallinnasta ja auto lisäsi aina vaan vauhtia moottoritiellä, kuljettajan voimatta tehdä asialle mitään, – sillekin kuskille kävi huonosti.

Naapurimaan pressan autoa päin suorastaan lensi tuommoinen vastaantulijoiden kaistalta ohjukseksi muuttunut loistoauto.

Hämmästyttää ihmisten into hankkia moisia huipputeknisiä kiesejä. Autoja joista ei välttämättä löydy edes mekaanisesti toimivaa käsijarrua.

Antti Tifa
Antti Tifa
12.10.2021 00:29
Vastaa...  Pah

Ja kehitellään autoja jotka liikkuu ilman kuljettajaa. Mikä voisi mennä pieleen?