Jousipyssyllä aseistautuntu mies hyökkäsi ihmisten kimppuun Norjassa

Norjassa Kongsbergissä on ollut väkivallanteko, jossa jousipyssyllä varustautunut mies kulki kadulla ja ampui ihmisiä. Useiden kerrotaan loukkaantuneen ja mahdollisesti kuolleitakin on.

Noin 70 km päässä Oslosta sijaitsevassa Kongsbergissä tietojen mukaan yksin liikkeellä ollut mies oli varustautunut jousipyssyllä ja kuolettavilla nuolilla. Mies oli liikkunut ympäri kaupungin keskustaa ja ampunut ohikulkevia ihmisiä. Tapahtuma alkoi noin 18.30 aikaan.

Kongsbergin poliisipäällikkö Øyvind Aas kertoi illalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa tarkempia yksityiskohtia. Asiasta kertoo mm. Nrk.no.

Tekijän tiedetään liikkuneen laajalla alueella kaupungin keskustassa. Poliisi hälytti heti paikalle kymmeniä poliiseja ja Oslosta sekä naapurikaupungeista saapui lisäjoukkoja.

Tekijä saatiin elävänä kiinni ja hänet on viety Drammeniin poliisivankilaan odottamaan tutkinnan aloittamista.

Alueen sairaalat ovat valmiustilassa ja nyt poliisijoukot kulkevat ympäri kaupunkia tarkastamassa, että millaista jälkeä tekijä on saanut aikaan. Poliisi on kehottanut paikallisia asukkaita pysyttelemään sisätiloissa.

Loukkaantuneiden ja mahdollisten kuolleiden määrästä ei toistaiseksi ole annettu mitään tietoa.

Poliisijohto ei ottanut kantaa siihen, että onko kyseessä terrori-isku. Poliisin mukaan asiaa tutkitaan.

Ampujan kiinniotto.

 

Juttua päivitetään illan mittaan.

21.15. Ampuja oli ehtinyt riehua yli puoli tuntia, ennen kuin poliisi sai taltutettua miehen. Paikalla on kymmeniä poliiseja, poliisin erikoisjoukkoja ja sotilaspoliiseja. Myös pommiryhmä haravoi kaupunkia. Tekijä oli aloittanut ampumisen paikallisen ruokakaupan Coopin sisällä, josta siirtyi ulos.

20.20. Tekijän kerrotaan myös olleen aseistaunut puukolla, jolla oli lyönyt uhreja.

 

Kaupungin laitamilla oli kymmeniä pelastuslaitoksen yksiköitä odottamassa poliisin lupaa siirtyä alueelle.

 

Kaupunkifakta: Kongsberg on vajaa 30 000 asukkaan kaupunki.

21.50. Kaupungissa on edelleen meneillään valtava poliisioperaatio. Poliisit tuktivat ihmisten autotalleja ja ulkovarastoja. Maan kaikkia poliisipiirejä on kehotettu valmiuteen.

21.55. Norjalaisten medioiden mukaan neljä on kuollut.

22.05. Poliisijohtaja kertoi tiedotustilaisuudessa, että useita on kuollut, mutta hän ei suostunut tässä vaiheessa kertomaan asiasta tarkemmin. Sama koskee loukkaantuneita.

Tekijä saatiin kiinni ilman, että poliiseja loukkaantui. Tekijästä poliisi ei kerro tässä vaiheessa enempää. Se kerrotaan, että terrorismia motiivina tutkitaan, mutta siitä ei voida vielä sanoa varmuutta.

Poliisi ei halunnut tässä vaiheessa kertoa kiinniotetusta epäilystä mitään. Tekijä oli kuitenkin yksin liikkeellä eikä tässä vaiheessa epäillä muita osallisuudesta tekoon.

Sosiaalisessa mediassa on tullut ilmi, että ainakin yksi uhri oli vajaa parikymppinen norjalainen poika.

23.30. Viiden ihmisen kerrotaan nyt kuolleen. Kaksi on loukkaantunut. Toinen oli vapaalla oleva poliisi.

Tekijästä ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Monilla keskustelupalstoilla leviää muutama kuva väitetystä tekijästä, mutta nämä kuvat ovat puhdasta trollausta.

 

Päivitys tähän juttuun loppuu klo 00.10. Seuraamme tilannetta kun päivä valkenee.