Parhaat kotimaan matkailukohteet 

Kotimaan matkailu on nostanut koronan aikana suosiota ja useat ovatkin joutuneet vaihtamaan perinteisen ulkomaanmatkan Suomen sisällä tapahtuvaan matkusteluun.

Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, sillä myös Suomessa on lukuisia upeita kohteita aina Pohjois-Lapista Hankoon saakka. Esittelemme Suomen kiinnostavimmat kohteet, jotka ovat upeita vaihtoehtoja myös syyslomalle!

Koe värikäs Lapin ruska

Lappi on upea kohde jokaisena vuodenaikana. Lapin luonto tarjoaa elämyksiä etenkin urheilulliselle matkailijalle vuoden ympäri. Suositut talvikohteet, kuten Levi ja Ylläs ovat panostaneet myös talvisesongin ulkopuoliseen aktiviteettitarjontaan. Esimerkiksi Levillä on kesäkaudella avoinna täysreikäinen golfrata, seikkailupuisto, alamäkiajoa ja paljon muuta.

Lappi on upea kohde etenkin syyslomalla, jolloin kaunis ja värikäs ruska piirtää maisemaa ja tällöin myöskään hyttyset eivät ole enää kiusaksi. Esimerkiksi Levillä upeita maisemia voi ihailla tunturin päälle menevällä gondoliajelulla, ja reippaampi voi taittaa matkan takaisin alas jalan.

Syksyisin myös majoittuminen on edullisempaa ja tasokkaan mökin taikka hotellihuoneen voi saada huokeallakin hintaa. Levi tarjoaa upeita ravintoloita, viihtyisän kylpylän hemmotteluineen sekä lukuisia aktiviteetteja lomailijalle. Lisäksi tunturissa saa nauttia enemmän omasta rauhasta hiljaisemmalla sesongilla.

Kolin maisemat vetävät sanattomaksi

Koli on Pohjois-Karjalassa sijaitseva Suomen Grand Canyoniksi kutsuttu kansallispuisto, joka on yksi Suomen kuvatuimpia maisemia. Kolin huippu tarjoaa poikkeuksellisen upeat ja laakeat maisemat Pieliselle. Kolille on merkitty useita patikointireittejä eri tasoisille retkeilijöille ja tarjolla on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten issikkaratsastusta.

Kolilla on runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja aina perinteisistä mökeistä upeisiin villoihin. Kolilla on myös suosittu hotelli, josta avautuu upeat näkymät. Sen yhteydessä toimii myös erittäin tasokas kylpylä Koli Relax Spa, jossa viimeistään stressin sekä kiireen tunteen saa hälvenemään.

Koli on erittäin suosittu kohde kesäisin, mutta erinomainen valinta myös syyslomalle. Koli on aktiivisen lomailijan valinta, joka arvostaa upeita maisemia sekä raikasta ilmaa.

Järvisydän – koe uniikki kylpyläelämys

Järvisydän on Rantasalmella sijaitseva hotelli- ja kylpyläkompleksi. Se on tullut tunnetuksi erittäin uniikista miljööstään, jossa kylpylä on louhittu kallion sisään. Sen sisustuksessa on käytetty paljon luonnonkiveä sekä puuta, joka luo kylpyläelämykseen aivan omanlaisensa tunnelman. Ikkunoista avautuu upeat näkymät järvelle ja ulkoilmasta pääsee nauttimaan ulkoaltaasta käsin, joka on auki vuoden ympäri.

Kylpyläloma sopii erityisesti pariskunnille paikan tunnelmallisuuden vuoksi, ja kylpylä tarjoaa muun muassa romanttisen iltakylpylän, joka on tarkoitettu vain aikuisille. Tästä huolimatta paikka sopii myös perheelle, ja kylpylässä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Järvisydän on puitteiltaan uniikki kohde, jollaista ei löydy toista samanlaista ja ehkä siitä syystä se on yksi tämän hetken suosituimpia lomakohteita Suomessa. Hotellissa on panostettu niin majoituksen, ruoan kuin palvelunkin tasoon tarjoten kokonaisvaltaisesti rentouttavan sekä rauhoittavan lomaelämyksen.

Hanko on kesälomailijan paratiisi

Hanko on Suomen eteläisin kaupunki, jossa vallitsee aivan omanlaisensa lomatunnelma. Hanko erottautuu upeilla hiekkarannoillaan, joita on tarjolla jopa 30 kilometrin matkalta! Ei siis ihme, että paikka muistuttaa enemmän Etelä-Euroopan kohdetta kuin suomalaista merenranta kaupunkia.

Hanko on erittäin suosittu kohde kesäisin, niin turistien kuin kesämökkiläisten keskuudessa. Hangon suosituin tapahtuma Regatta kokoaa vuosittain tuhansia ihmisiä yhteen. Hangossa on lukuisia korkeatasoisia ravintoloita, mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä aktiviteetteja, kuten erilaisia risteilyjä sekä viihtyisä kylpylä erilaisine hoitoineen.

Mikäli lomabudjetti on vielä hakusessa, tarkista uudet nettikasinot, jotka hyväksyvät PayPalin, josta voit hyvällä tuurilla napata sievoisen summan. Voit hyvällä tuurilla varata korkealuokkaisen loman vaikkapa Hankoon tulevana kesänä. Hanko on kohde, joka tulee kokea ainakin kerran elämässä!

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa

Mut Ylistarosta 10km koilliseen on Liipantönkkä ja sitä ei voita matkailukohteena kuin ehkä Ylihärmä.
Jos joku erehtyy Liipantönkkään sille maksetaan muodollinen korvaus. Yli 2 tuntia kun ihmettelee niin punainen muoviämpäri vielä matkamuistoksi.
Löydä Liipantönkkä googlaamalla ja lähe meneen.

Kielikukkanen

Vanha vitsi:

Ruska Pakkasella.

ullatuspizza

Lapista palatessa kannattaa poiketa myös uudessa monikulttuurisessa Oulussa, jossa afrikkalaiset pizzakuskit ja lähi-idästä opiskelemaan saapuneet opiskelijapojat luovat vahvan kansainvälisen tunnelman pohjolan valkean kaupungin kaduille.
Oulu oli kaukaa viisas jo 2015 ja aloitti useita monikulttuurisia projekteja turismin edistämiseksi ja tulihan kannustusta ihan pääministeritasolta saakka!
Eipä siis ihme, että Oulu valittiin Euroopan kultturipääkaupungiksi jo etukäteen vuodelle 2026!

juhaII

Siinäpä pääpiirteittäin Suomen parhaat puolet.