Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

No, nyt tuli hyvää musaa.

Huru-ukko

Niin tulikii:) Eppäilen, että Paavon kaunilla assistentilla on ns. lusikkansa sopassa vaan se on hyvä jos on. Jos ja kun ajatuksen kanssa kuuntelee, Sibelius on kuvannut suomalaisen luonnon kierokulun oivasti sävelin. Syksyn hidas kuolemaa enteilevä alakuloisuus, talven kylmyys ja kaamos, kevään tulo ja luonnon herääminen, oikein ryminällä ja kohinalla. Tykkäsin ja tykkään:)

Pirtsakka

Tästäkin saa mukavia vilunväreitä selkäpiihin. Hieno lauantaiaamun aloitus, kun saa kuunnella Paavon valitsemia kunnon ”biisejä”.

Pirtsakka

Minä tykkäsin ja tykkään tuosta runollisesta kielestä, jolla kuvailet musiikkia.

Huru-ukko

Kiitos kauniista sanoistasi:)

karelia

Mulla on paljon Sibelius CD-levyjä. On hienoa ja klassinen musiikki muutenkin, yleensä.

Huru-ukko

Mulla on myös koko Sibeliuksen tuotanto cd-levyillä. Kun oikein ahistaa laitan soimaan.
Joskus menneinä vuosina satuin Oslossa oikeaa musiikkia myyvään kauppaan ja tiedustelin myyjältä, että löytyykö Edvard Griegin musiikkia? Tämä nuorehko neitonen sanoi että kyllä, mutta hänestä Sibelius on parempi. Siitäpä kehkeytyi mielenkiintoinen keskustelu, lopputuloksena oli se, että ensin tulee Sibelius, sitten on pitkähkö väli ja seuraavana on Grieg. Ja loput tulee seuraavalla junalla:)
Olen nähnyt/kuullut Sinfonia Lahden esittämänä Griekin musiikkia johon paikallisen kuvataidelukion oppilaan olivat tehneet musiikin heille näyttämät kuvat, siis miltä se musiikki näyttiheidän mielestään. Orkesteri soitti ja sen taakse suurelle kankaalle heijastettiin sama kuvina…….

Huru-ukko

Aivan mahtava kokemus. Ja sinänsä erikoinen, kun harvoin yleensäkään pääsee kuulemaan Griegin musiikkia sinfoniaorkesterin esittämänä. Syytä en tiedä miksi hän on hyljeksitty tuolla tavalla. Sillä hänen ns. pääteoksensä, Peer Gynt kyllä vetää vertoja mihin tahansa sävellykseen. Pois luettuna Sibelius:)

Minä

Minä en ole absolutisti, mutta en muuten vain tykkää alkoholista, koska poden jonkin sorttista allergiaa ja siksi se menee päähän. Siitä voi vain huonosti.

tulitikkutyttö

Belsassarin pidot on myös upea kappale. Ei taida olla kaikkein arvostetuimpia kun en ole kuullut sitä koskaan muiden kuin nuoriso-orkesterin soittamana.

Qroquius Kad

Sosiaali- ja Terveysministeriön vuonna 2012 julkaiseman dokumentin “Kansallinen varautumissuunnitelma influenssapandemiaan” sivulla 50 kappaleen 8.1.4 taulukossa 3 on määritelty “lieväksi pandemiaksi” tilanne,
jossa 8 viikon aikana 11.480 ihmistä joutuu sairaalahoitoon ja kuolleita on 3.450.

Maaliskuusta 2020 alkaen Suomessa on THL:n virallisten tilastojen mukaan kuollut koronatautiin vain pieni murto-osa tästä,
myös sairaalahoidossa olevien määrät ovat olleet kaukana lievänkin pandemian määritelmän vaatimuksesta.

Lisätietoa täältä:

https://oikeamedia.com/o1-166805

Qroquius Kad

Mitäpä jos kirjoittaisit tämän uudestaan kun olet vähän selvempi?

Qroquius Kad

Liian kauan jatkuva hyvinvointi aiheuttaa veltostumista, joka aiheuttaa naisistumista.

Sen myötä miesoletetutkin alkavat saada naisellisia käyttäytymisen piirteitä, kuten pelätä hirveästi asioita joissa ei ole todellaiuudessa pelättävää, kuten kausi-influenssaa lievempi kulkutauti.

Samalla ei osata vähääkään pelätä mielettömän vaarallisia asioita, kuten muslimien massamaahantunkeutuminen.