Koronapassi käyttöön Suomessa, Ruotsi ei edes harkitse sellaista

Suomessa näytettiin otettavan käyttöön koronapassi. Tällainen terveyspassi on käytössä monissa muissakin Euroopan maissa idästä länteen ja etelästä pohjoiseen.

Esimerkiksi Virossa ei pääse ihan noin vain ravintolaan, jos ei ole näyttää jotakin passia. Ei koske tietenkään kaikkia ravintoloita. Entinen kantabaarini mustamäessä kertoo, että he eivät kysele asiakkailta mitään passeja, jos laittaa tiskille sen määrän rahaa, mitä kaljatuopista pyydetään.

Keskustan monissa hienostoravintoloissa tulee kuitenkin ei-oota, jos ei ole näyttää koronapassia.

Myös Tanskassa voi olla vaikeaa päästä sisälle yökerhoihin tms. paikkoihin ilman jotakin passia. Taidenäyttelyt ja sen sellaiset vaativat niin ikään passia hyvin usein.

Sen sijaan Ruotsissa mitään koronapassia ei ole edes suunniteltu otettavan käyttöön. Koronapassista ei ole oikeasti edes puhuttu vakavasti ja passilausunnot ovat  lähinnä yksittäisten politiikkojen tai virkamiesten lausuntoja. Lehdissä passista ei puhuta, uutisissa sellaista vaihtoehtoa ei mainita eikä ihmiset yleisesti kannata mitään passia.

Passi koetaan aivan turhana yhtenä byrokraattisena toimena. Useimmat ihmiset, joiden kanssa olen puhunut asiasta, niin sanovat, että eivät hankkisi mitään koronapassia kuin vain jos suurin piirtein se olisi lain mukaan jonkinlainen pakko.

 

 

Lisäksi erilaiset rajoitukset ovat tällä hetkellä hyvin epäselviä. Käytännössä korona ei näy arkielämässä enää yhtään mitenkään. Kävin eilen ruuhkajunalla Tukholman cityssä ja matkustin muutaman pysäkin metrollakin. Siinä kymmenien tuhansien ihmisten väkimäärässä näin yhden ihmisen pitävän maskia.

Kukaan ei käytä maskia. Ravintolat ovat auki normaalisti, tosin siinä kerrotaan olevan joitakin rajoituksia. Mutta en tiedä mitä. Lähibaari Tumbassa on auki normaalisti kahteen ja cityn baaritkin vaikuttavat olevan auki ihan normaalisti. Yhden baarin portsari sanoi, että ei tiedä onko tällä hetkellä jotakin rajoituksia.

Ainoa mistä koronaepidemian näkee on se, että monissa kaupoissa, ravintoloissa yms. paikoissa on kyltti ”max antal kunder 10” eli maksimäärä asiakkaita sisällä kerralla esim. 10 henkeä.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Evp Lasse

Talvisota kesti 105 päivää, korona passia puolsi 105 kansan kusettajaa. Uusi talvisota on alkanut

Pena

Nämä 105 kyttäyspassin puolesta äänestivät tietenkin SDP, vihreät, keskusta, kokoomus, RKP, sekä liike nyt kansanedustajat. Heitä voimme kiittää tästä.

Vain perussuomalaiset, VKK ja Kd äänestivät vastaan. Heillä oli ainoastaan järki mukana.

Runtiti-pou

PS olisi voinut vastustaa passai perustuslakivaliokunnassa. Nyt äänestivät vastaan vasta sitten, kun läpimeno oli varmaa. Johtavat persut ovat puhuneet passien ja rokotteiden puolesta. Huijaavat siis tässäkin

Näin se vaan on

Joo persut petti tässä asiassa.

Sellaista

Ehkä kannattaisi käydä lukemassa Jani Mäkelän lausunto tästä miten perustuslakivaliokunta toimii. Kertoi sen aivan selvästi.

Siellä lukee näin:

”Perustuslakivaliokunnan tulkinta taas on tästä erillinen kuvio.

Perustuslakivaliokunnan tehtävä on ennakkotarkistaa säädettävät lait, ovatko ne perustuslain, valtiosäännön ja kansainvälisten sopimusten näkökulmasta mahdollisia säätää normaalissa järjestyksessä. Harkinta on juridinen, eikä siihen saa missään tapauksessa liittyä politiikkaa. Jos liittyisi, järjestelmä olisi rikki.”

Rokotepassin tapauksessa valiokunta havaitsi ongelmia mm. lasten oikeuksien toteutumisen kannalta rokotepassin ikärajan säätämisessä 12 vuodesta alkaen. Tähän ikärajaan kiinnitetään huomiota ja se korjattaneen.”

Sellaista

Jatkoa:

”Toisaalta ongelmia oli myös testaamisen korkeissa kustannuksissa ja siinä, että julkista valtaa siirtyisi osin yksityiselle, kun yrittäjä päättää käyttääkö passia vai ottaako käyttöön koronarajoitukset.
Kokonaisuudessaan valiokunta ei kuitenkaan katsonut esitystä perustuslain vastaiseksi, eikä yksikään kuultu valtiosääntöoikeuden asiantuntija esittänyt sellaista mahdollisuuttakaan.

Esitys on ajallisesti ja alueellisesti rajattu. Se on vaihtoehtoinen toimi jo määrätyille koronarajoituksille, ja koskee vain ei-välttämättömiä palveluita.
On syytä huomata että muualla maailmassa on käytössä paljon jyrkempiä koronapassikäytäntöjä, jotka mitä todennäköisimmin olisi katsottu Suomessa perustuslain vastaiseksi. Nyt kuitenkin arvioitiin sitä esitystä joka Suomessa on annettu.”

Name*

Lainaan Greta thunberia, Blaa Blaa blaa

Hupsista

ja sopivasti osa persuista ei ollut edes paikalla äänestämässä vastaan. Olettehan myös ymmärtäneet että tyhjää äänestäminen on myöntymisen merkki. Sillä silloin pienemmällä JAA äänten määrällä saadaan esitys läpi.

nimellinen

Näin se menee ”demokraattisessa” Suomessa.

Sellaista

Se kyyläpassi olisi silti mennyt läpi, vaikka ne 9 persua olisi äänestänyt siellä. Myös Kokoomuksesta (Taantumus), puuttui 17-edustajaa paikalta, SDP myös 11. Niin täällä valitetaan kun 9-persua ei ollut paikalla.

Sellaista

Sieltä puuttui paikalta yhteensä 60-kansanedustajaa.

Muuko

Kivahan koronapassi varmaan on, mutta ei itsekkö ole sille mitään tarvetta. Jos ei raha kelpaa ilman passeja, niin käytän rahani muualla!

Sellaista

Vain Perussuomalaiset, VKK ja KD äänestivät tätä kyyläpassia vastaan.

Muistakaa siis jatkossakin ettei SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Kokoomus, Liike Nyt ja RKP kannata äänestää, nämä kannattivat kyyläpassia.

antigeeli

Persut äänesti passia vastaan vain, koska heitä alettiin nimittämään valeoppositioksi – mitä he ovatkin ja ovat aina olleet. Lähes koko eduskunta on kaapattu globalistien kontrolliin ja ne muutamat höntit, jos niitä on, eivät uskalla rikkoa puoluekuria.

Moonman

No vaikka ensialkuun kaikki jotka kuuluvat ylikansallisiin hyväveli-verkostoihin, kuten bilderbergiin jne. Ei se ole mitään salaliittoilua.

Matut, korona, tuli

Klopalistit ovat niitä itseään muita parempina pitäviä ihmisiä jotka päättävät että viedään Ruotsiin 100.000 matua vuodessa niin saadaan kunnon kaaos aikaan.

Miksi muuten Ruotsissa palaa joka päivä?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/storbrand-i-balsta

nimellinen

Kyllä. Ja ruotsin eduskunta ei uskalla ottaa koronapassia koska iso osa väestöä on islamilaisia jotka eivät sulata paskapiikityksiä

Perus-Vipe

No jos muslimit eivät ota rokotetta ja kuolevat koronaan niin hetken se kuormittaa terveydenhoitoa. Suomessa uutisoidaan että teholla makaa yli 90% vieraskielisiä. Ja Turussa on imaameja kehoitettu kannustamaan pyllistelijöitä ottamaan rokote. Parempi olisi kun yksikään muslimi ei ottaisi rokotetta. Menisi vähän aikaa niin virusmuunnokset listisivät yhden maailman ”syövistä”.

Särmääjä

Silloin Ruotsissa on jotain järkeä edes yhdessä asiassa niin Suomi tekee päinvastoin.

puolueeton

Taustalla voivat olla paremmat tai pahemmat vaikuttajat. Siirtolaiset karttavat rokotuksia ja jos vieraita on riittävä määrä, kysymykseen voi tulla rotusyrjintä.
Suomen hallitus voi olla niin pöljä ettei sitä ajatellut.

Ei vaikuta minuun

Ei koske konstaa. En tarvitse passia mihinkään. Niin että ne jotka sen haluavat ottaa käyttöön, voivat ottaa. Itse en aio jatkossa asioida paikoissa joissa sitä tarvitaan.

Rahaa ne uskoo. Mitään muuta ne ei usko.

Passitus

Joka rokotuksesta saa todistuksen eli mitä myrkkyä on annettu ja miten paljon ja passin saa ilmaiseksi netistä jos meinaa etteivät rokotustodistukset riitä.

Sakari Rajamäki

Löytyykö dataa Ruotsin tämän hetkisistä koronakuolemista vs. muihin tiukan rajoituksen maihin? Tehohoitoon joutuneita olisi kanssa hyvä vertailla. Varsinainen koronatartuntojen vertailu ei välttämättä kerro mitään, sillä se riippuu testailujen määrästä ja testitkin ovat epätarkkoja.

seant

Tästä löytyy
https://news.google.com/covid19/map?hl=fi&mid=%2Fm%2F02vzc
Kuolleisuutta
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
Taisi olla Dagens Nyheter lehti, joka kertoi muutama päivä sitten 70% on kuolleista on kaksi kertaa rokotettu, jotka ovat pääasiassa iäkkäitä ihmisiä.Vaikka Ruotsi on kertonut koronasta aika hyvin, mutta nyt puhutaan siellä siitä, kun SVT eli Ruotsin yle laittoi äänen pois kun oli Norjan poliisin suora lehdistötilaisuus jousi ampujasta.

seant
Sakari Rajamäki

Kiitti sulle ja kaikille muillekkin tilastoista. Ton ekan linkin mukaan kuoleisuus Ruotsissa ja Suomessa on ollut viime päivinä samaa luokkaa, kun huomio, että Ruotsissa on noin tupla määrä asukkaita..

Valottaja

Kuolleisuus on luku jota eivät pääse väärentämään määritelmiä muuttamalla. Koronavuonna 2020 Ruotsissa kuoli 9,45 ihmistä tuhatta asukasta kohti, mikä on ihan normaali määrä. Sulkutiloihin haksahtaneessa Suomessa kuolleisuus oli suurempi: 10,03. Luvut kummankin maan tilastokeskuksista.

15.000 kuollutta

80% väestöstä yli 16v. saanut molemmat rokotteet. Tänään Ruotsissa makaa teholla koronan takia 30 ihmistä, se oli jo jossain vaiheessa 20 mutta on nyt nousussa. Ihmisillä on kauhea änky Etelään, matkat ovat loppuunmyytyjä. Sieltä taas tuodaan tautia vääjäämättä.

Parhaat tiedot löytyy täältä: https://www.svt.se/datajournalistik/corona-i-intensivvarden/

Feikkitestit

Miksi Ruotsissa oli korkea kuolleisuus viime vuonna.
Hoitokodeissa vanhuksille tehtiin valepositiiviset PCR-testit ja ”lääkitiin” morfiinilla, midasolanilla ja sen jälkeen tapettiin hengityslaitehoidolla.

yle.fi/uutiset/3-11433976

iltalehti.fi/ulkomaat/a/16fd14fa-9a7c-4bc2-bb96-3123edb53b08

Suomi-Kustu

Eipä tuo koronapassi kiinnosta. Ei sitä viitsi vastustaa eikä kannattaa. En usko että minulla on sille käyttöä, mutta jos kuitenkin sitä jossain vaditaan, rokotettuna saan sen sekunneissa.

E:H

””””Kävin eilen ruuhkajunalla Tukholman cityssä ja matkustin muutaman pysäkin metrollakin. Siinä kymmenien tuhansien ihmisten väkimäärässä näin yhden ihmisen pitävän maskia.
Kukaan ei käytä maskia. Ravintolat ovat auki normaalisti, tosin siinä kerrotaan olevan joitakin rajoituksia. ””””

Täällä itä suomessa , jossa ole paljon ihmisiäkään, niin on menossa oikea mania ja hysteria.
On täysin päin vastoin kuin siellä. Lähes jokaisella maskit naamassa ja desinfektioainetta hihansuut märkinä ihmiset kaupoissa yms yleisissä paikoissa.

Minua on ruvennut ottamaan koko hysteria päähän. Itse silloin alkuaikoina olin varmaan ensimmäisiä sairaanhoitaja vaimoni vaikutuksesta jotka laittoi sen maskin . Muttaolen luopunut siitä kun se tauti ei kuitenkaan sellainen katastrofi kun aluksi luultiin.

Zeropoint
    Vasurit ovat aina se aloitteen tekijä.

    Esimerkkejä: kulttuurivallankumous, globalismi, monikulttuuri, feministi, intersektionaalisuus joka on äärimmäisen rasistinen oppi, setalaiset arvot, sukupuolineutraaliuden tuputus, ilmastoöyhötys, koronapassi, blm, meetoo, kansojen vaihto, erään uskonnon hyysäys, kommunistinen liittovaltio.

juhaII

Suomi on WEF:in koelaboratorio ja pääministeri Sanna Marin innokas ”kympin tyttö”!