Monet Norjan jousipyssyiskun uhreista olivat ikäihmisiä

Kongsbergin poliisin mukaan vaikuttaa selvästi siltä, että kaikki jousipyssymurhaajan uhrit valittiin ihan sattumanvaraisesti, eikä mitään ns. entisyyttä ollut mukana murhissa.

Kaikki menehtyneet ihmiset olivat naapureita keskenään ja asuviat melko lähekkäin toisiaan ja olivat ikäihmisi. Menehtyneet ovat Andrea Méyer, 52, Hanne Merethe Englund, 56, Liv Berit Borge, 75, Gunnar Erling Sauve, 75 ja Gun Marith Madsen, 78.

Liv Berit Borge ja Gunnar Erling Sauve olivat aviopari.

Tekijä Espen Bråthen ei ole poliisin mukaan pystynyt antamaa teoilleen mitään järjellistä motiivia. Sellaista tuskin onkaan. Miestä on kuulusteltu useaan otteeseen ja poliisin mukaan tällä hetkellä käydään läpi tapahtumien kulkua.

Norjassa asian tiimoilta tietenkin tutkitaan hyvin tarkasti, että onko Bråthenilla mitään yhteyttä Anders Breivikiin. Tällä hetkellä vaikuttaa, että mitään kontaktia ei ole ollut eikä Bråthen ole saanut inspiraatiota Breivikiltä. Suurimmaksi syyksi kerrotaan mielenterveysongelma. Bråthen oli toisin sanoen latvakakkonen.

Asiaa tutkitaan murhina ja murhan yrityksinä terrorimotiivin kanssa. Tapahtuma lasketaan Norjassa siis terrori-iskuksi.

68 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Manne Menuetti
Manne Menuetti
18.10.2021 11:33

Jos minä juuri tänään päätän etten ole enää suomalainen vaan kirjaimellisesti Koraaniin (jota en ole edes nähnyt saatikka lukenut) uskova muslimi ja menen kadulle ampumaan nuolipyssyllä ihmisiä niin tekeekö se minusta terroristin?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.10.2021 20:17
Vastaa...  Manne Menuetti

Ei. Terrorismi edellyttää tavoitetta, johon pyritään toistuvilla väkivallanteoilla.

Tässä tapauksessa, kuten vastaavissa itse teko on ollut tavoite, koska tekijällä ei ole osoitettavissa pyrkimystä vaikuttaa mihinkään se ulkopuoliseen asiaan;
päinvastoin teossa vaikuttaa olleen henkilkökohtaisia motiiveja.

Kukavaan
Kukavaan
17.10.2021 16:56

Uhreilla on yksi merkittävä yhteinen ominaisuus. Yksikään heistä ei ole rikastaja. Eivät ole siis sattumanvaraisesti valikoituneita.

Daavidin poika
Daavidin poika
17.10.2021 15:50

Esimerkiksi Suomessa on pilvin pimein henkilöitä jotka leimaavat Perussuomalaiset jonkin sortin äärioikeistolaisiksi. Syy lienee siinä, että Perussuomalaisilla on tiukkoja, ja ajankohtaisia kysymyksiä eduskunnan kyselytunneilla jotka tulevat suora lähetyksenä ihmisten taulutelevisiossa heidän koteihinsa. Mielestäni paras tapaus tapahtui kun Perussuomalaiset ”grillasi” Ohisalo:a elo-kapinan laittomista tien sulusta. Ohisalo ei osannut vastata perussuomalaisten kysymyksiin.

Mikä tässä sitten mättää.? Miksi valtamedia ei voi julistaa näitä pohjoiseuroopan kansalaisia äärioikeistolaiseksi, aina kun he ovat muuttaneet henkilökohtaisen statuksen muslimiksi.? Kyllä tämä Norjan murhatapaus on niin ikävä, ja turha tapaus, että sitä ei voi sanoin kuvailla. Kiitos Pate luotettavasta uutisoinnista.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
17.10.2021 15:01

Epätoivoiselta kuulostava poliittinen aloite, jolla yritetään hoitaa seurauksia kun ei uskalleta puuttua syihin:
Polisen skippar ”Sluta skjut” i Stockholm (aftonbladet.se)

Olisipa se historiallinen innovaatio jos sodatkin saataisiin lopetettua jonkinlaisella ”älä ammu” -kampanjalla.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 09:13

Vai Breivik. Bråthen oli muslimi ja esikuvia omasta takaa löytyy pilvin pimein. Tuorein kenties Ruotsista viime maaliskuulta Vetlandan puukkoisku. Kyllä se uutisoitiin varmasti Norjassakin ja muslimit juhlivat sitä moskeioissa. Bråthenilla oli tietty mielenterveysongelmia, mutta hän oli muslimi ja islamiin kuuluu vihanpito vääräuskoisia kohtaan, vihasaarnat. Terroritekoja kantaväestöä vastaan juhlitaan ja niiden tekijöitä ylistetään paratiisiin pääsevinä marttyyreinä. Tämä kaikki on varmasti vaikuttanut Bråtheniin, joka kävi moskeijoissa. Nyt mielenterveysongelmien ja Breivikin avulla huomio yritetään viranomaisten toimesta viedä sivuraiteelle.

Normihullu
Normihullu
17.10.2021 09:24

Ei se mikään muslimi ole. Paikallisen moskeijan pomo sanoi että Bråthen kävi siellä kolme kertaa viisi vuotta sitten, siinä kaikki, eikä tiennyt islamista mitään, ei osannut rukoilla, täysin nuija ja sitäpaitsi kummallinen eikä hänen kanssaan voinut edes keskustella normaalisti.

Bråthenin naapurissa asui kaksi tyttöä jotka pelkäsivät häntä. Valkoihoiselle tytölle B. oli OK mutta tummalle tytölle (puoliafrikaano) hän sanoi aina jotakin ilkeää ja uhkaavaa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 10:57
Vastaa...  Normihullu

Kas kummaa, kun imaami ei sanonut, ettei ollut tyyppiä koskaan nähnytkään Bråthen oli kuitenkin ollut poliisin seurannassa radikalisoitumisen vuoksi. Nyt ei tosiaan olla varmoja tästä radikalisoitumisen sisällöstä, mitä oikein on seurattu. Ja tämä vasta outoa on ja kyseenalaistaa poliisin aiemmat lausunnot ja ammattitaidon. Toisaalta ihmisen muisti on lyhyt. Totuus muuttuu aina seuraavan uutisen mukaan kunnes se sopii aatteeseen. No kyllähän Vetlandan puukkoafgaani ja moni muukin Euroopan terroristi on matkan varrella muuttunut mielenterveysongelmaiseksi ja parin päivän päästä asia on jo loppuun käsitelty.

Islam on joka tapauksessa vihauskonto ja se pitäisi lailla kieltää etenkin mielenterveysongelmaisilta samaan tapaan kuin tietynsisältöisillä elokuvilla ja TV-sarjoilla on ikäraja.

Last edited 1 month ago by Anna-Maria Korhonen
Joonas
Joonas
17.10.2021 14:39

Vetlandan puukkoafgaani sai elinkautisen joten se siitä. Ruotsissa ei ole sellaista tuomiota kuin Norjassa, ”förvaring”, joka voi tietää säilössä istumista kuolemaan saakka.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 11:16
Vastaa...  Normihullu

Lisäksi valtaosa mielenterveysongelmaisia on normaaleja jopa työssäkäyviä ihmisiä, jotka eivät tee kenellekään mitään pahaa. On määrätynlaista rasismia leimata henkirikoksen tekijät mielenterveyskuntoutujiin. Toisaalta on eräänlaista rasismia liittää islamilaiset terrori-iskut mielenterveysongelmiin. Tämä kertoo kykenemättömyydestä ymmärtää islamin periaatteita, kuten jihadia, ja pyrkimyksestä arvottaa uskonsotureiden toimintaa omasta kulttuurista käsin. Oma kulttuurimme suhtautuu väkivaltaan kielteisesti ja sen harjoittaminen katsotaan seuraukseksi itsekontrollin heikentymisestä esim. mielenterveyden horjuessa. Muslimeille väkivalta on keino saavuttaa rauha kukistamalla sodan (vääräuskoisten) alue.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 11:34

Islamin tapa käsitellä erilaisuutta (eli kaikki muut kuin muslimit) on äärimmäisen suvaitsematon. Ei-islam edustaa sille sotaa. Rauha saavutetaan oikeutetun eli pyhän sodan kautta, jossa kaikki ei-muslimit joko pakkokäännytetään tai heistä tehdään hyödyllisiä pakottamalla maksamaan veroja. Erilaisuus siis joko tuhotaan tai alistetaan. Me olemme ne erilaiset. En ole ainakaan kuullut, että islamissa olisi luovuttu tästä ajattelusta tai siihen suhtauduttaisiin samalla pidättyväisyydellä kuin kristityt Mooseksen kirjoihin. Ja missä on vuoropuhelu. Missä on takeet, että kaikki miljoonat tänne tulevat kohtelevat meitä, kuten me heitä?

Reijo Ruotsalainen
Reijo Ruotsalainen
17.10.2021 19:39

Olet oikeassa. On solvausta ja kiihoittumista kansanryhmää vastaan kutsua mielenterveysongelmaisia islamisteiksi.

Tulee mieleen vanha tarina kun miehen kuplavolkkarista puhkesi rengas mielisairaalan vieressä, ja ryhtyi vaihtopuuhiin. Nosti auton, irroitteli pultit, pisti ne pölykapselin sisälle talteen, irroitteli vararengasta. Ohi pyyhälsi auto, osui pölykapseliin ja lennätti pultit pöpelikköön. Mies ryhtyi kiroamaan sitä että reissu meni kävelyhommiksi. Aidan takaa kommentoi potilas: irroita jokaisesta muusta pyörästä yksi pultti, ja saat kaikki pyörät ovat kolmella pultilla kiinni, pääset kyllä kotiin. Mies teki työtä käskettyä, kiitteli potilasta, ja sanooi että eihän sinunlaistesi siellä hullujenhuoneella pitäisi olla. Potilas vastasi: kyllä minä hullu olen mutten tyhmä.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 01:00

Outoa tuo alapeukku tähän. Onko niin, etteivät jotkut suvaitse mielenterveyskuntoutujia, vain muslimeita ja värillisiä. Hiukan valikoivaa muutenkin tuo alapeukuttelu, näkyy usein keslimmäisissä kommenteissa ikäänkuin annetaan kuva, että olisi kaikki luettu.

Ilmari
Ilmari
17.10.2021 16:03
Vastaa...  Normihullu

Bråthenista ollaan kovasti tekemässä mielisairasta ja samalla häivytetään hänen muslimiuttaan

Särmääjä
Särmääjä
17.10.2021 20:42
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Mihin se radikalisoituminen ja seurannassa olo sitten on liittyny? Johonkin ideaan ton iskunkin on täytyny perustua miksi on halunnu tappaa ihmisiä.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 00:03
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Itse asiassa suomalaisessa valtamediassakin oli melkein heti, että Bråthen on käännynnäinen muslimi. Nyt ainakaan google ei löydä näitä uutisia. Nyt tuosta muslimiksi kääntymisestä ei olla enää varmoja.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 08:15
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ehkä näin on. Toisaalta ei voi tietää, paljonko on itsekseen lukenut koraania tai katsellut YouTubesta vihasaarnoja ja saanut päänsä entistä enemmän sekaisin. Aika näyttää, mihin lopputulemaan poliisi ja oikeuslaitos sitten tulevat.

Paakkels
Paakkels
17.10.2021 21:03
Vastaa...  Särmääjä

Radikalisoitumisia on poliisin mukaan monenlaisia, on islamisteja, miljöterroristeja, äärioikeistolaisia, äärivasemmistolaisia, AntiFaa, inceleitä ynnä muita. Kaikkia näitä seurataan ainakin Ruotsin SäPon mukaan.

PS Vuosia sitten onnistui puolalainen vanha antifa-akka lyömään kermakakun Jimmie Åkessonin naamaan (tai mihin se nyt osui) useasta turvamiehestä huolimatta. Eli poliisin seuranta saattaa myöskin ontua.

Puunanen
Puunanen
17.10.2021 20:56
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Täällä on monella kova halu nähdä terrorismia silloinkin kun mikään ei siihen viittaa. Pettymys on suuri. Ihan samalla tavalla kuin jos rikoksen on tehnyt tavallinen svenssoni tai pottunokka eikä matu. Taas petytään.

Pitää pysyä asiassa ja totuudessa. Sen on jokainen maa lainsäädännössään ihan tarkkaan määritellyt mikä katsotaan terrorismiksi ja mikä ei.

Jos Bråthen olisi ollut terroristi olisi häneltä löytynyt musu-tukijoukko takaa, kuten esim. löytyi Drottninggatanin terroristi Akilovilta tai Turun Kauppatorin Puunaselta.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 23:36
Vastaa...  Puunanen

Aika monen terroristin kohdalla se ”totuus” on ollut, että ”toimi yksin” eikä yhteyksiä mihinkään terrorijärjestöön muka ole. Silti muslimit juhlivat kadulla. Näiden tulijoukko on kaikki oikeauskoiset.

Toisen leipä toisen
Toisen leipä toisen
17.10.2021 23:56

”Silti muslimit juhlivat kadulla” ei todista yhtään mitään tekijästä tai yhteyksistä. Kyllä siihen tarvitaan parempaa näyttöä kuin vain että joku iloitsee.

Vertaa Suomi-Ruotsi, Palestiina-Israel, Iran-USA, Turkki-Kurdistan jne.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 00:06

Kertoo kyllä sen, mitä rikastajat ajattelevat elättäjistä ja ylläpitäjistä. Terveen itsesuojeluvaiston omaavassa sen pitäisi jotakin kelloa kilistää.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 00:56

Eli on ihan ok, kun suomalaiselta, ruotsalaiselta, norjalaiselta, ranskalaiselta jne, jne vedetään kurkku auki tai jyrätään Skanialla, koska Istael-Palestiina, Turkki-Kurdista jne, jne?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 01:18
Vastaa...  Puunanen

Kyllä, ja tuo lainsäädäntö kieltää terroristiseksi katsottavat teot. Niistä taitaa saada jonkin rangaistuksenkin.

Potkulautaraiskaaja
Potkulautaraiskaaja
17.10.2021 09:05

Pitää ajatella positiivisesti: heitä ei sentään raiskattu koska tekijä oli pottunokka.

Lauantai-iltana löi sähköpotkulaudalla ajava maskeerattu mies naisen katuun Tukholman Årstan sillalla ja raiskasi. Äijä on hakusessa, syyte törkeä pahoinpitely ja raiskaus.
Kuulostaa kehari-innovaatiolta, polkupyörä on vaihtunut potkulautaan.

Kuumakalle kälkätys
Kuumakalle kälkätys
17.10.2021 02:56

Latvakakkonenhan vihasi omia vanhempiaan ja oli uhkaillut heitä joten atakki suunnattiin juuri samanikäisiin. Hän tavallaan tappoi vanhempansa tässä teossa.

Mutta tämäpäs oli merkillinen uutinen: Portugalilainen äärioikeistolainen poliitikko ampui kohti lomalla olevan ruotsalaisen lapsiperheen autoa. Tai niin no: perhe tuli Ruotsista mutta olivat afrikkalaisia, iskä, äippä ja SEITSEMÄN lasta. Holy Moses! Voi sitä kälinää, portugiiselta paloivat käämit. (Expressen)

PSn äänestäjä
PSn äänestäjä
17.10.2021 02:27

MURHAAJA NIMETTY. Lontoossa kansanedustajan murhannut somali-terroristi on nimetty. Ali Harbi Ali, 25 vuotta, Englannin kansalainen

Sisäministeri Priti Patel antoi mustassa mekossaan lauantaina lausunnon somalin tekemästä katolisen kansanedustajan Sir David Amessin murhasta, että tämähän rikollisuus pannaan kuriin ja turvallisuutta lisätään, mutta kansanedustajien on syytä edelleen tavata ja pitää kansalaisten vastaanottoja matujen aggressiosta huolimatta
security measures to be put in place – but MPs ’cannot be cowed by any individual’

Patel on intialaisperheestä, joka on karkotettu Ugandasta ja tuntee matumetkut

kuplettiräppäri
kuplettiräppäri
17.10.2021 10:08

Ainoa tapa estää viattomien sivullisten puukottamisen lisääntyminen vaikkapa täällä pohjoismaissa olisi pitää kehitysmaamuslimit mahdollisimman pienenä etnisenä vähemmistönä.
Muutoin joudutaan joko turvautumaan kiinalaiseen uiguurimenetelmään tai annetaan koko homman mennä ihan palestiinaksi.

Särmääjä
Särmääjä
16.10.2021 23:20

Miten joku muslimia leikkivä hullu muka liittyisi Breivikiin? Onko Isiskin saanut inspiraation Breivikiltä?
Miksi Norjassa on julkastu jenkkityyliin uhrien kuvat?

PSn äänestäjä
PSn äänestäjä
17.10.2021 02:39
Vastaa...  Särmääjä

Ei ole vain jenkkityyliä vaan Englanti, Usa, Australia ovat vapaan tiedotuksen maita, jonkin verran myös Tanska täällä päin

Englanti on parlamentaarisen demokratian kotimaa ja siten vapausvaltio, jossa ei ole tarvittu vallankumousta (toisin kuin esim. Ranskassa, Venäjästä puhumattakaan)

Suomi on sensuurivaltio, jossa uhreja pilkataan ja rikosten taustoja ei kerrota ja tekijät salataan ja niitä ymmärretään ja paapotaan pikkuruisilla tuomioilla

Puhutaan passiivissa, surmattiin, vaikka esim. tässä Lontoon kansanedustajan murhassa tiedettiin, että murhaaja on somali-terroristi

Salailu/valehtelu johtuu YYA-kauden Kremlin painostuksesta. Nykyisin sitä ajavat demlat. Googlaa
Mikä on demla homma

Taavi Attenporo
Taavi Attenporo
17.10.2021 10:31

Juuri niin. Sellainen ilmiö tuottaa mm. koomisia lieventäviä sanamuotoja uutisiin, kuten ”ruhjottiin puukolla”.
Uhreja saalistava Demlahyeena saattaa olla YYA-kaudella kehittynyt laumaeläin.

Särmääjä
Särmääjä
17.10.2021 11:44

On kyllä tuttua, mutta ihmettelin vaan että onko jopa Norjassa noin paljon vapaampaa tiedonvälitystä.

Ilmari
Ilmari
17.10.2021 16:08
Vastaa...  Särmääjä

Yleensä eri maissa uhrien nimet ja kuvat julkaistaan. Siinä samalla kunnioitetaan heidän muistoaan. He olivat ihmisiä joilla on nimi.

Suomessa koulusurmien uhrien nimiä ei ole vieläkään julkaistu. Ei se tietysti salaista tietoa ole, mutta median tehtävänä olisi ollut ne julkistaa.

kuplettiräppäri
kuplettiräppäri
16.10.2021 23:12

Englannin puukkosomppu on kuulemma joku ”Ali Harbi Ali”.
Taitaa olla samaa klaania kuin se tunnetumpi ”Arbeit Macht Frei”.

Sami
Sami
17.10.2021 00:59

Jos norjalaiset ja englantilaiset olisivat maksaneet ilmastonmuutoksen torjuntaan enemmän, ei näitä tapauksia olisi koskaan tapahtunut. -ihan oma vika.

Historiaa
Historiaa
17.10.2021 09:16

Muistanethan että tuo slogan oli Puolalaisten maanviljelijöiden slogan. Siksi se oli Treblinkan portilla. Mutta kun reblinka purettiin niin se siirrettiin Auschwitziin.

kuplettiräppäri
kuplettiräppäri
17.10.2021 10:41
Vastaa...  Historiaa

Tuota alkuperäistä merkitystä en tiennyt.
Olen mieltänyt tuon iskulauseen ikäänkuin minkä tahansa julman autoritaarisen vallan vittuiluksi uhreilleen.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 15:21

Tuo, miten olet mieltänyt kyseisen lauseen, on se mitä meidän tajuntaamme haluttiinkin. Sotaponnistelut edellyttävät resurssien täysimääräistä hyödyntämistä. Tämä pätee myös työvoimaan. Sitä ei hukata. Juuri tähän kätkeytyy se syy, miksi emme löydä fyysisiä todisteita ihmisten massamurhaamisesta kaasulla.

Tietenkin luulet niitä olevan, olethan nähnyt kuvia ja filmejä, mutta tosiasiassa et tiedä mistä ne todistivat. Ne todistivat tuhotusta infrasta, joita seurasi nälänhätä ja kulkutaudit. Kiistä tämä ja todetaan sen jälkeen yhdessä: Todistustaakka kuuluu väitteen esittäjälle. Todista siis massamurhakaasutukset. Jätä pois tarinatodisteet, koska fyysisiä pyydän.

Ilmari
Ilmari
17.10.2021 16:13
Vastaa...  Tyrsky

Harva asia on niin hyvin todistettu kuin juutalaisten joukkomurha. Churchill olisi ammuttanut natsirikolliset suoralta kädeltä.

Nurnbergin oikeudenkäynti järjestettiin juuri sen vuoksi että kukaan ei voisi väittää, että mitään ei ole tapahtunutkaan.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 21:39
Vastaa...  Ilmari
  1. Miksi Nürnbergin tuomaritribunaalia sitten ohjeistettiin siten, että heidän ei tule vaatia todisteita ’yleisesti tiedossa olevista tapahtumista’?
  2. Miksi myöhemmissä oikeudenkäynneissä on todettu, että fyysisiä todisteita ei ole?
  3. Miksi kukaan ei suostu niitä kaikkien tiedossa olevia fyysisiä todisteita esittämään, jos ne todellekin on maailman parhaiten todistettu juttu?
  4. Miksi holokausti + kuusi miljoonaa näkyi tuon tuostakin jo ennen toista ja ensimmäistäkin maailmansotaa, itse asiassa jo 1800-luvulla sen ajan lehdissä.

”Harva asia on niin hyvin todistettu kuin juutalaisten joukkomurha.”

Tuossa voit vedota monenlaisiin väittämiin, mutta siis et fyysisiin todisteisiin. Kokeiles huviksesi. Niin minäkin tein – ja jouduin muuttamaan kantaani. Minäkin olin nääs ennen pihalla.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 23:19
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Leirejä on tietenkin ollut eikä sitä kukaan kiistä. Väitettyjä kuolemanleirejä oli nykyisen Saksan alueellakin, mutta edes nykyinen historiankirjoitus ei väitä enää sellaista, vaan sanoo niiden olleen rautaesiripun takana eli itäblokin alueella. Jo tämän pitäisi soittaa hälytyskelloja.

Narratiivia holokaustista ja kuuden miljoonan juutalaisen uhrin on sovitettu milloin mihinkin. Eräs pieni kooste:

SIX MILLION JEWS 1915-1938 HDhttps://www.altcensored.com/watch?v=Dda-0Q_XUhk

Huomasit varmaan linkin:
http://chroniclingamerica.loc.gov/search/pages/results/?state=&date1=1836&date2=1922&proxtext=6000000+jews&x=11&y=17&dateFilterType=yearRange&rows=20&searchType=basic

Jos motiivit ovat olleet poliittiset, lienevät ne sitä myös The Holocaustin kohdalla.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 23:40
Vastaa...  Tyrsky

”Väitettyjä kuolemanleirejä oli nykyisen Saksan alueellakin, mutta edes nykyinen historiankirjoitus ei väitä enää sellaista”

Tulipa sekavasti. Korjataan:

Tarkoitin, että edes nykyinen historiankirjoitus ei enää väitä, että nykyisen Saksan rajojen sisäpuolella olevilla keskitysleireillä olisi ihmisiä massamurhattu kaasulla.

Tyrsky
Tyrsky
18.10.2021 07:26
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tuo näyttää siltä usein viljellyltä ’Etkö lainkaan tunne sympatiaa uhreja ja heidän omaisiaan kohtaan’?

Tunteeni eivät määritä mitä on tapahtunut. Tunteiden ei myöskään pidä vaikuttaa tulkintaamme tapahtuneesta.

Tunteet pitää linjata tosiasioihin eikä päinvastoin. Tosiasioiden selvittämisessä täytyy pitää pää kylmänä. Se ei tee kenestäkään mitään kovasydämistä hirviötä.

Tee kuvahaku ’haavara coin’ ja selitä tulokset. Jos on joutunut aivopestyksi, tuo purkaa sitä tehokkaasti.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 23:49
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Viimeiseen kysymykseesi vastaa tämä:
https://i0.wp.com/www.helpfreetheearth.com/img/almanac.jpg

Juuri tuon kyseisen lähteen arvoa en tällä kertaa tarkistanut, mutta vastaavia löytää haulla jewish world almanac. Kaipa joskus olen tarkistanut niiden kohdalla mitä silloin löysin, silloin kun itse halusin saada asiaan selvyyttä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.10.2021 14:05
Vastaa...  Historiaa

Tunnettiin kyllä Saksassa 1800-luvun lopulla eikä ollut Treblinkassa;
ei sinne tultu portista vaan junalla, eikä sitä yritettykään esitellä vangeille työleirinä, vaan kauttakulkuleirinä työleireille.

Sen sijaan se oli monen muun leirin, mm. Dachaun portilla.

MattiS
MattiS
16.10.2021 22:47

Jahas, tyyppi on islamisti mutta tutkitaan onko yhteyttä Breivikiin.

Tätä se on kun äärioikeisto pitäisi väkisin saada edes jollakin tavalla syypääksi.

Muutenkaan mitään yhteyttä Breivikiin ole, jätkä käytti jousta ja puukkoa, Breivik veti pommilla ja aseilla poliisiksi pukeutuneena Hollywood-tyyliin.

kuplettiräppäri
kuplettiräppäri
16.10.2021 23:19
Vastaa...  MattiS

Suomenkin viranomaiset nostaa pöydälle aina sen äärioikeisto -nimisen olkiukon,
koska he eivät uskalla nostaa sitä sapelikyntistä kissaa.

Sami
Sami
17.10.2021 01:25

Äärivasemmistolaisen teolle täytyy löytää syyllinen, maksoi mitä maksoi.

Sami
Sami
17.10.2021 01:02
Vastaa...  MattiS

Terroristi-iskut ovat ihan ok, kunhan saadaan syyllistettyä ja verotettua köyhät raskaantyön raatajat putipuhtaaksi.

Maksaja on jo löytynyt 🙂 (y)

TavallinenJörnDonner
TavallinenJörnDonner
17.10.2021 07:28
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Niin tai voisihan olla yhteys Aatuun, KKK:hon, Kolumbukseen, häntäapinaan tai peräti Neandertaliin tai peräti luojaan. Voi hyvä ihminen näitä lapsen lintukoto aivoilla ajattelevia ihmisiä jotka nielevät kaiken roskan mitä valtamedia suoltaa.

Normi meininki
Normi meininki
17.10.2021 09:18

Mitä ihmeellistä tässä on? Samalla tavalla kuin tutkitaan mikä se olisi voinut olla, voidaan poissulkea väärät vaihtoehdot. Jolloin mahdollisia oikeita jää vähemmän.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.10.2021 14:06
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Koska sen alle on niin helppo haudata todelliset motiivit.

Turha kaivaa
Turha kaivaa
17.10.2021 14:47
Vastaa...  Qroquius Kad

Ei sillä motiivilla niin väliä. Pääasia että Norjan poliisi oppii olemaan sössimättä ja että äijä joutuu elinkautiseen.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 15:07
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ongelma on se, että yhteys Muhammediin sivuutetaan tai ainakin minimoidaan. Kuitenkin Breivikillä on paljon vähemmän seuraajia eikä tämä tappanut yhtä paljon ihmisiä. En myöskään muista kuulleeni, että olisi olemassa mitään Breivik-kulttia, saati että sellainen olisi tehnyt tuhojansa esikuvansa toimintaa ihaillen.

Rullattu
Rullattu
16.10.2021 21:26

Eli syy oli 2 mielisairautta, niin kutsuttu, ”normaali” mielisairaus ja sitten islami, tuo isoin mielisairaus maailmassa.

Sami
Sami
17.10.2021 01:26
Vastaa...  Rullattu

Tekijä sairastui äärivasemmistolaiseen vihaan.

Suomi-Kustu
Suomi-Kustu
17.10.2021 12:05
Vastaa...  Rullattu

Mielisairaus sai hänet etsiytymään muslimiporukoihin. Ikävin seurauksin.