Puolassa isoja mielenosoituksia turvapaikanhakijoiden puolesta

Ympäri Puolaa on pidetty sunnuntaipäivän aikana useita mielenosoituksia, joista suurin pääkaupunki Varsovassa. Mielenosoitusten teemana oli osoittaa solidaarisuutta maan rajoilla olevia tulijoita kohtaan.

Mielenosoitusten taustalla oli puolalaisia feministiryhmiä. Heidän sanoma oli se, että ”Kidutus rajalla pitää lopettaa”. Kaduilla huudettiin iskulausetta ”Tervetuloa pakolaiset, rasistit helvettiin!”.

 

Mielenosoittajien puheissa sanottiin, että on aivan turhaa julmuutta mitä Puolan sekä Valko-Venäjän rajavartijat rajalla tekevät. Mielenosoittajat vaativat, että kaikki, jotka haluavat jättää turvapaikkahakemuksen Puolaan, on saatava tehdä se. Tässä on taustalla se, että Puolan hallitus päätti viikolla, että henkilö, joka on saapunut laittomasti Puolaan, ei voi jättää turvapaikkahakemusta. Laittomasti maahan tullut saa myös automaattisen maahantulokiellon pariksi kolmeksi vuodeksi.

Mielenosoittajat vaativat, että laki pitää kumota.

 

Mielenosoitukseen osallistui useita tuhansia ihmisiä. Rajalle jumiin jääneistä turvapaikanhakijoista on syntynyt Puolassa iso kansallinen kysymys. Vaikka hallitus on tehnyt isoja toimia estääkseen tulijoiden maahan pääsyn, niin mikään ihan yksimielinen asia ei ole ollut.

Vaatimukset lisääntyvät siitä, että asia on jotenkin ratkaistava. Tulijoita ei voi loputtomiin pitää 50 metrin maakaistaleella. Monet ihmiset ovat sitä mieltä, että turvapaikanhakijat eivät varsinaisesti ole syyllisiä tilanteeseensa, sillä heidät on ohjattu Venäjän ja Valko-Venäjän toimesta Puolan rajalle valheellisin lupauksin. Monet tulijat ovat kertoneet, että myös Venäjä ohjaa tulijoita länteen.

44 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Johan Poutanen
Johan Poutanen
20.10.2021 15:09

Ei kai Puolakin ole ajautumassa järkensä ja itsesäilystysvaistonsa menettäneiden pellevaltioiden sankkaan joukkoon. Suomi toivottaa lämpimästi tervetulleeksi.

Elvis Pommeri
Elvis Pommeri
20.10.2021 17:09
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Suomi on EU:n leikkikalu, narusta vedettävä leikkiukko, Pääministerilläkin on lapsen tasolla oleva ajatusmaailma.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.10.2021 20:51
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Mutta epämiellyttävän totta. – Puola EI OLE ajautumassa mihinkään lällydemarivaltioiden seuraan, kuten alempana on moneen kertaan sanottu.

Nuo pellet ovat Puolassa kylähulluja, joita ei oteta tosissaan.
Toisin kuin Suomessa, kuten kommenteistakin ikävästi näkee.

U. Kamutapsa
U. Kamutapsa
20.10.2021 11:37

Puolassa on nähtävillillä mielenterveyshoitoa tarvitsevien määrän kasvu. Intersektioanaalisuus senkun lisääntyy.

https://www.youtube.com/watch?v=GOPfCKEYEtM

o1125129
o1125129
20.10.2021 08:05

Kommunismin syväjäädytys sulaa pikkuhiljaa, Puola on 20-vuoden sisällä aivan samanlainen ulkomaalaisia palvova sirkus kuin länsimaat nyt

Lukalele Kiero 2.0
Lukalele Kiero 2.0
19.10.2021 10:46

Ylva Johansson kertoo Lukashenkon menetelmän saada kokoon ”ihmisohjuksia” joita lähettää Länteen Eurooppaa tuhoamaan:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utrikesbyran-putins-knahund-ylva-johansson-lukasjenko-anvander-migranter-for-att-straffa-eu

Esim. irakkilaisia kutsutaan Minskiin luksushotelliin. Irakilaiset maksavat siitä pitkän pennin. Heidät kuskataan sitten rajalle ja tökkästään yli. Paluuta ei ole. Luka pitää rahat.

(Y)
(Y)
19.10.2021 17:54

Muutama vuosi sitten ei olisi tullut kuuloonkaan että joku sosdem-poliitikko (tämä (Y) sitäpaitsi entinen VPKare) olisi sanonut jotakin kielteistä maahantunkemisesta, tungettiin sitten millä konstilla ja millä lukumäärällä tahansa. Jokin on piintyneimmänkin matuttajan päässä, olosuhteiden pakosta?

Suomi Finland
Suomi Finland
19.10.2021 08:53

Sensuroidaankohan noita rajalla kuvattuja videoita pois Youtubesta? Ei ehkä kannattaisi. Jos ne osuvat matkalle lähtöä hautovien silmiin, voisi järkeä löytyä yllättävän paljon sen jälkeen.

Pitäisi siis kääntää videoiden tekstit lähtömaiden kielille ja tekstitysrikollinen voisi myös kääntää noiden rajavartijoiden puheet.

juhaII
juhaII
18.10.2021 22:12

Suosittelen näille ”elämysmatkaa” ”humanitääriseen suurvaltaan” ja sen kaikkein parhaiten onnistuneiden kotouttamisohjelmien kukkeimmille alueille, joita myös No-Go-alueiksi kutsutaan.

Ihmiset ovat surkean tyhmiä, hulluja ja epäitsekkäitä.

Hyvyyden ja tyhmyyden välinen ero on vain ”veteen piirretty viiva”!!!

Tuollaiset ihmiset on torjuttava kaikin laillisin keinoin, sillä heitä voi syyllä kutsua desanteiksi kun maa on sodassa taistellein itsemäärääµisoikeutensa puolesta. Todennäköisesti masinoitu EU:n taholta.

He, jotka pitävät ”toiseudesta” voi lähettää sinne missä toiseus on! Ei tarvitse sen takia edes maailmanääriin taivaltaa!

Mörkö
Mörkö
18.10.2021 22:02

Tämä osoittaa, että myös puoöassa on runsaasti idiootteja.

Sam Colt
Sam Colt
18.10.2021 13:00

Ihmettelen noitten puolalaisten ymmärrystä. Sadan vuoden sisään heitä ovat kurittaneet ainakin saksalaiset ja venäläiset. Ja nyt halutaan riesaksi porukka, josta ei ole muuta kuin vahinkoa ja kuluja Puolalle ja Euroopalle.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.10.2021 15:29
Vastaa...  Sam Colt

Eivät puolalaiset haluakaan, vaan sikäläiset egonapinoitsijat.
Ja heitä on vähän. Hyvin vähän.

Toisin kuin meillä.

Kemu on uusi Fazer
Kemu on uusi Fazer
18.10.2021 20:52
Vastaa...  Qroquius Kad

Aivan niin. Kaikissa yhteiskunnissa on ryhmiä jotka ovat menettäneet etnoekonomisen realisminsa. Pohjoismaisissa hyvinvointiyhteiskunnissa muita enemmän.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.10.2021 12:32

Jokaisessa kansakunnassa on jonkinlainen määrä omaan pesään paskojia, se lienee jokin luonnonlaki jolle ei mitään voi.
Sen sijaan heihin suhtautumisessa on valtavia eroja eri kansakuntien välillä:

Puolan kansakunnan valtaenemmistö ja heidän äänestämänsä valtiomiehet eivät lotkauta tuollaisille korvaakaan.
Suomessa tuollaiset on äänestetty istumaan hallituksessa.

Suomi Finland
Suomi Finland
18.10.2021 12:18

”Mielenosoittajat vaativat, että kaikki, jotka haluavat jättää turvapaikkahakemuksen Puolaan, on saatava tehdä se.”

Äärisuvakit huomaavat pian virheensä ja vaativat, että turvapaikanhakijoille on annettava vapaa oikeus kulkea Puolan läpi haluamaansa maahan.

Jortonki
Jortonki
20.10.2021 01:09
Vastaa...  Suomi Finland

Esimerkiksi Suomeen. Helsinki-Danzig väliä matkustellut alus ”GRYF” pitää saada takaisin. 70/80 lukulaiset muistavat.

EU kostaa
EU kostaa
18.10.2021 11:06

EUhän on sanonut näyttävänsä Puolalle ”närhen munat”, tämä kuuluu vissiin siihen. Aloitetaan rahoittamaan mölyjoukkoja ja tehdään muutenkin elämä hankalaksi maalle joka haluaa olla vapaa.

Särmääjä
Särmääjä
18.10.2021 10:43

Niin kauan kun Puolassa ei suvakit päätä asioista niin aivan sama miten paljon ja kuinka paljon niitä kadulla mölisee.

Antti Tifa
Antti Tifa
18.10.2021 09:27

Rajalla mölisevät kehitysmaalaiset vaativat päästä Germaniii, germanii. Puola voisi ratkaista tilanteen antamalla bussikyydin suoraan Saksan rajalle ja mama Merkeleen puurokattiloille. Reilua eiks jeh ?

Antti Tifa
Antti Tifa
18.10.2021 09:33
Vastaa...  Antti Tifa

Valko-Venäjän rajavartijat työntää väkisin kehareita yli rajan. Aika ruljanssia sano. https://www.youtube.com/watch?v=EsK2EqHHYX4

Antti Tifa
Antti Tifa
18.10.2021 09:36
Vastaa...  Antti Tifa

Sitte väliin vähän teatteria.
https://www.youtube.com/watch?v=OWsgBMPDuaY

Minä
Minä
18.10.2021 10:33
Vastaa...  Antti Tifa

Ruotsihan tarjosi ilmaisen kyydin pohjoiseen, jotta pääsisivät mahdollisimman monet Tornioon.

jääpiikki
jääpiikki
18.10.2021 11:36
Vastaa...  Minä

Sitähän suomalaiset edelleenkin haluaa, koskapa puomi-petterin johtama Kansallinen Kokomatutus -niminen puolue keikkuu Galluppien kärjessä.

Tornion jälkeen?
Tornion jälkeen?
19.10.2021 10:52
Vastaa...  Minä

Onko kukaan tutkinut minne Tornion kautta Suomeen tulleet menivät, ovatko töissä, montako veroäyriä ovat maksaneet ja montako lasta siittäneet? Ja paljonko ovat kerinneet nostamaan avustuksia?

Roseirako?
Roseirako?
18.10.2021 08:22

Onks toi paikallinen ”Smba Roseira”? Ainakin yksi rumpu näkyy lainatun joltain brassi-kytkökseltä. Eikä niitä varmaan Puolassa ole kuin jalkapallo-faneilla ja sambaajilla.

Minä
Minä
18.10.2021 06:45

”Tervetuloa pakolaiset, rasistit helvettiin!”

Mutta kun nämä elintasosurffarit eivät ole pakolaisia ja lisäksi ne ovat paljon rasistisempia kuin eurooppalaiset.

Minä
Minä
18.10.2021 06:41

Kun ”turvapaikanhakijat” laittelevat iPhoneillaan viestiä kavereilleen, että ei tästä tule mitään, heikkenee yrittämisen suosio. Se on parempi kuin se, että viestittävät, jotta ei kun rajalle, kyllä suvakit levittävät punaisen maton ja ottavat avosylin vastaan.

Nämähän eivät ole mitään turvapaikanhakijoita, jos asiaa katsotaan rehellisesti.

On näköjään Puolassakin omat suvakkijärjestönsä, jotka varmaan saavat tukea joltain Sorosin kaltaiselta taholta, jotta saisivat organisoiduksi omat suvakkinsa mielenosoituksiin.

Jos tuolle syntyy vastakkainen mielenosoitus, on se luultavasti paljon suurempi.

Jos on porukkaa raja-alueella ”jumissa”, on vastuu täysin Valko-Venäjän.

Last edited 1 month ago by Minä
Sota kiihtyy
Sota kiihtyy
18.10.2021 03:33

Nytkö tämä sairaus on levinnyt jo Puolaan. Muualta johdettua hybridivaikuttamista ja jäljet johtavat EU:n pääkallopaikalle, rahaa kyllä löytyy tällaisiin operaatioihin.

Batsi
Batsi
18.10.2021 02:50

Laittakaa rajalle isot kyltit arabiaksi ja somaliksi jne jne jossa lukee Puolan sossun jokakuukautinen antelias loisimisraha niin rajalla ei ole enää ketään. Voi tehostaa printtaamalla kyltteihin vertauksen vuoksi saksan, ruotsin ja mikseipä vaikka suomenkin samat niin saadaan porukkaa vetämään sinne. Ja vielä superbonuskultaturbona voi ilmoittaa kuinka monta samanlaista muslimia on jo näissä maissa jos päätös on vielä vähän kimurantti. Myöskin maiden talven kylmyys/pituus voi auttaa. Taitaa saksa viedä voiton niukasti ruotsin nenän edestä. Puolahan näyttää yhtäkkiä maanpäälliseltä helvetiltä.

Minä
Minä
18.10.2021 06:43
Vastaa...  Batsi

Tuskin ne pyrkivät Puolan sossun piiriin. Tavoitteena on Saksa, Ruotsi, Suomi jne.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 01:08

Vanhana feministinä en tahdo ymmärtää tuota turvapaikka-aktivismia. Feministinen liike syntyi sukupuolten tasa-arvon ajamiseen. Turvapaikka-aktivismille taas on omat liikkeensä. Sen ymmärrän, jos tasa-arvon ideaa vietäisiin jo maassa oleville maahanmuuttajille tai tehtäisiin yjteistyötä kansainvälisten geministijärjestöjen kautta. Mutta että haalitaan lisää maahanmuuttajia epätasa-arvon kulttuureista ja tuodaan lisää tätä mallia. Minusta feministinen liike on kaapattu islamilaisen valloituspolitiikan käyttöön.

Tyrsky
Tyrsky
18.10.2021 08:46

Parasta feminismissä on se, että sitä ei itse asiassa tarvita. Minäkin kannatan kaikenlaista tasa-arvoa, mutten sen varjolla asioiden sössimistä.

Ohmygod
Ohmygod
18.10.2021 12:55

Feminismissä on monesti kysymys pelkästä miesvihasta.
Hölmöimmät femakot liittoutuvat vaikka pirun kanssa tehdäkseen jäynää miehille.
Pirun puuttuessa ulkomaan kulkuritkin käyvät.

Wittgenstein
Wittgenstein
18.10.2021 00:04

No höh; Eihän niitä rasisteja tarvitse Helvettiin toivoa eikä lähettää,jos feministien harras toive toteutuu ja nämä kaaderit maahan saapuvat Helvetti on tullut sinne missä rasistit jo ovat. Molemmat toiveet täytetty. Ongelma ratkaistu.

Muuko
Muuko
17.10.2021 22:56

Isoja ja isoja… 40-50 femakkoa ainakin noissa kuvissa näkyy ulinaa tummasta patukan tarpeesta julistavan.

tare
tare
17.10.2021 22:48

Puolassa on poliitikoilla vielä selkärankaa. Eivät taivu tuollaisille reaalimaailmasta irtaantuneille tyhjäntoimittajille.

MattiS
MattiS
17.10.2021 22:42

Toivottavasti päättäjät eivät anna periksi tuolle pienelle mutta kovaääniselle sekopääporukalle. Vastamielenosoittajat vain paikalle näyttämään kuka käskee. Käy muuten kuin täällä Pohjolassa.

Pääsy länteen
Pääsy länteen
17.10.2021 23:04
Vastaa...  MattiS

Eivät ne tulijat ole tietenkään jäämässä Puolaan vaan jatkavat siitä eteenpäin. Siinä mielessä ei ole käymässä kuin Pohjolassa.

MattiS
MattiS
18.10.2021 01:42
Vastaa...  Pääsy länteen

Pointti.

Huru-ukko
Huru-ukko
17.10.2021 22:29

Menisivät suoraan sylttytehtaalle rettelöimään, eli Minskin kaduille hillumaan. Siellä on jo ennestään miekkareita, ei tosin pakoloisten puolesta, mutta kuitenkin. Syyllinen ainakin löytyy sieltä presidentin palatsista.

Monta asiaa
Monta asiaa
17.10.2021 22:22

Tässä takana lienee myös Puolan hallituksen torstainen päätös karkottaa kaikki turvapaikan hakijat jotka yrittävät Puolaan ei-virallista reittiä. Eli laittomasti.

Ja osansa varmaan tekee sekin että Puolan poliisi löysi kuusi kuollutta ”pakolaista” Puolan rajalta. Ja aikoo rakentaa muurin Valkovenäjän rajalle, jotta ei tulisi lisää kuolleita. Siis rakkaudesta ihmiselämää kohtaan.

https://euobserver.com/tickers/153241

Niin että sinne vaan takas mistä tulivat.

Muuko
Muuko
17.10.2021 22:50
Vastaa...  Monta asiaa

Jokaiselle rajalla jumissa olevalle puhelimet ja puheaikaa, niin voivat ilmoitella kotiin, että kohta on kolmas viikko taivasalla ilman ruokaa ja vettäkin on niukasti. Seuraava invaasio rajoittuisi jo lähtöpaikassa…