Voiko tavallisen koulun opettaja tulla kouluun islamilaisessa asussa?

Koulun opettajia, joista mies kirjoittaa.
Muuan ruotsalainen isä kirjoittaa, että yhteiskuntasopimus on purettu. Mies kyselee, että miten on mahdollista, että moni opettaja voi tulla kouluun uskonnollisissa tunnustuksellisissa asuissaan.

Isä kertoo, että kuvassa on hänen kahdeksasluokkalaisen tyttärensä koulun opettajia. Koulu on ihan tavallinen koulu, eikä ole profiloitunut mitenkään erityisesti maahanmuuttajalasten kouluksi.

Siitä huolimatta moni koulun naisopettajista kantaa islamilaista asua. Kuvan opettajat ovat ihan normiopettajia; matematiikkaa, englantia jne.

Isä kysyy:

– Miksi 8. luokkalaisten lasten pitää tottua tällaisiin islamilaisiin huiveihin? Miten lapset oppivat erottamaan ääri-islamismin tavallisesta islamista, kun kaikki naiset peittävät päänsä? En halua osoitella tässä muslimeja ryhmänä, vaan haluan, että koulu ja varsinkin opettajat ovat poliittisesti ja uskonnollisesti neutraaleja. Varsinkin kun koulu ei ole edes mikään koraanikoulu.

41 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sota kiihtyy
Sota kiihtyy
18.10.2021 03:35

Ruotsissa peli on menetetty ja islamisaatio etenee jo vauhdilla, valitettavasti.

Minä
Minä
18.10.2021 04:30
Vastaa...  Sota kiihtyy

Ei ole vielä menetetty, mutta hyvin on lähellä, koska kansa ei ole herännyt tajuamaan, mihin ns. suvaitsevaiset ovat heidät huijanneet.

Lingdingding
Lingdingding
18.10.2021 11:22
Vastaa...  Minä

Juuri nyt vaatii MiljööPöljät että verotusta on kiristettävä, avustuksia kohotettava ja Miljööpöljien nuorisoliitto vaatii rajojen täydellistä avaamista. Katso kuva:

https://www.expressen.se/nyheter/mps-david-ling-jag-raddar-klimatet-varje-dag/

Hyvä Kysymys
Hyvä Kysymys
17.10.2021 23:45

Voiko tavallisen koulun opettaja tulla kouluun mustassa, isossa samettihameessa plus kaikki tilpehöörit? Onko koskaan tapahtunut Suomessa?

Tupunainen
Tupunainen
18.10.2021 11:39
Vastaa...  Hyvä Kysymys

Ainakaan ei päiväkoteihin ole voinut tulla heimopukuun puettuna töihin. Kouluista en tiedä. En ole myöskään kiinteisöhuoltofirmoissa nähnyt ko. asuissa, tarkoitan lähinnä siivoustyössä. Tuskin sairaaloissakaan voi työssäollessa olla heimoasussa. Aika epäkäytännöllisiä ovat monissa tapauksissa. Juhliin soveltuu asu hyvin.

Tuumailija
Tuumailija
20.10.2021 19:59
Vastaa...  Hyvä Kysymys

Olihan tuosta asusta jokin oikeusjuttu 2018 joka päättyi siihen että työnantaja tuomittiin sakkoihin syrjinnästä hovioikeudessa.
Lain mukaan jos ei ole määritelty työnantajan toimesta erillistä työasua esim. rakennusala, elintarviketyöntekijä, tehdastyöläinen, ei ole kriteereitä kieltää tällaista asustetta vaikka se olisi poliittinen tai ”rodullinen”.
Tietty tämä ei koske poliitikkoja vasemmalla laidalla, jotka voivat esiintyä eduskunnassa provokatiivisessa t-paidassa ilman sanktioita, vaikka siellä on tietyt kriteerit pukeutumiselle ns. pukupakko.
Kovasti rummutetaan sitä, miksi romanit kohtaavat epäluuloisuutta ja ”syrjintää” valtaväestön puolelta ja eräät korkeakoulubesserwisserit selittävät sen yksipuoliseksi rasismiksi. Miten oli se peiliin katsominen?

juhaII
juhaII
17.10.2021 20:50

Naisilla ei ole vaihtoehtoa, sillä miesväki vain ja ainoastaan määrittelee ”muodin” ja PISTE!!!

Vielä on kulttuurinen puoli on se, että musliminaisten hynttyyt ovat heille yhtä itsestään selvyys kuten länsimaiselle naiselle ja miehelle farkut.

Se on toinen juttu mitä monikulttuurisuus merkitsee varsinkin munattomissa pohjoismaissa, jossa innokkaimmat suvakit ovat valmiit hylkäämään ne kuuluisat juhannissalotkin.
Islam on niin kertakaikkisen sovittamaton uskonto ja kulttuuri ”kristittyihin” länsimaihin, joissa eletetään täysin erilaisten normien mukaisesti itse ”kuin kala vedessä”.
Ymmärrän paremmin kuin hyvin ruotsalaisen tytön ja vanhempien tympääntymisen, koska naisopettajien habitus saa ruotsalaisoppilaiden tuntemaan kuin olisi koraanikoulussa.
Kun suvakit kuulevat porun niin natseja!

Moonman
Moonman
17.10.2021 20:29

Tälle on 2 syytä: a) Toisten pyhä on pyhempää kuin toisten. Ristejä voidaan vaatia poistettavaksi eikä kukaan sano mitään, mutta kaikki tietävät että huivittomuuden vaatiminen muslimilta on uusi holokausti, josta tulee huutoa ja kunniamurhaamista. Lisäksi jos kaapuja ei saa pitää normiduuneissa, muslimit ”syrjäytyvät” ja jäävät sossulle. Huivittomuus ei ole mikään neuvoteltava asia, tai sitä ei jakseta edes yrittää vaatia. b) kantikset ehdollisestaan ympäristöön jossa islam ja huivit ovat mukamas jotain arkipäiväisiä ja normaaleja asioita, jolloin islamia ikäänkuin valkopestään ja opitaan olemaan varomatta.

Moonman
Moonman
17.10.2021 20:52
Vastaa...  Moonman

Ja sitten aivan yhtäkkiä ja ollaankin tilanteessa jossa huivittomat ovat vähemmistönä ja heitä solvataan ja ahdistellaan. Niinhän se islamisaatio toimii

Sellaista
Sellaista
17.10.2021 20:28

Ruotsi on jo ollut pitkään menetetty maa. Valitettavasti Suomikin on sillä tiellä, kiitos vihervasemmistonhallituksen.

Last edited 1 month ago by Sellaista
Muuko
Muuko
17.10.2021 20:23

Tuohan on vain rikkautta!

Kaapuasu joku päivä ja tuskin sille on mitään estettä jos astelee joku toinen päivä kouluun Tottenkopf SS-univormussa asiaan kuuluva hihanauha käsivarressa. Sinä päivänä ei tietysti kiljuta jumalan suuruutta vaan heilaillaan aseveljen ylipäällikköä roomalaistervehdyksen kera.

Eri päivä – eri asu. Rikkautta toverit, rikkautta!

timo
timo
17.10.2021 20:04

Järkyttävää. Totaalinen virhe päästää poliittinen islam soluttautumaan yhteiskuntaan kouluihin, politiikkaan. Tuosta ei hyvää seuraa. Ruotsalaisille koittaa haikea huominen ja vielä haikeampi ylihuominen.

Minä
Minä
18.10.2021 04:29
Vastaa...  timo

Eräänä päivänä ruotsalaiset oppilaat lukevat koulussa historiaa siitä, miten islam vapautti Ruotsin.

jorma
jorma
17.10.2021 20:01

Sitten vaan kantaruotsalaiselle opettajalle vastineena college-paita päälle, jossa lukee ”Wien 1683”. Eikä muuta kuin odottelemaan, milloin kattila alkaa kiehumaan.

Moktar
Moktar
17.10.2021 19:39

Samanlaista keskustelua olen tulkuttanut vallankin useasti. Toki aihe on uimahalliin keskittynyt mutta ajatteleva ihminen kyllä osaa ymmärtää ettei se liene keltään pois jos vaateparsi poikkeaa lieksalaisvähäpoikatyylistä.
Vaatteenvapaus on ihmisoikeus
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17109550/lieksan-vahapojatnaiset-
PS. Kyllä minä huomasin ettei tämä ole suvaitsevainen sivusto kun pää punaisen öyhötätte persupöljinä maahanmuuttajista. Nauretaan kaksi varttia huutonaurua. 😉

Muuko
Muuko
17.10.2021 20:29
Vastaa...  Moktar

Ahaa, sinä olitkin se ”tulkuttaja”. Antteeksi pieni kohtelias korjaus/opastus… Se mitä teet uimahallissa on suomeksi oikealta nimeltää ”tumputtamista”.

PS. Paven sivusto on yksi suvaitsevimmista sivustoista! Kaikkea täällä suvaitaan kunnes Pave toisin ilmoittaa, koska ”Pave is the Law” täällä.

Minä
Minä
18.10.2021 04:21
Vastaa...  Muuko

Jos menemme ns. suvaitsevaisten sivuille, saamme pika pikaa kokea, mitä tarkoittaa ankara suvaitsemattomuus.

Zeropoint
Zeropoint
17.10.2021 17:59
    Islam on enemmän kuin uskonto, se on poliittinen ja hallintojärjestelmä.
Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
17.10.2021 17:40

Islamisaatio on salaliittoteoria – kunnes pää on irti.

Pah
Pah
17.10.2021 18:05

Jep! Veikkaan että noin typerät ja rasistiset vihakysymykset loppuvat kuin veitsellä leikaten viimeistään siinä vaiheessa kun vääräuskoisten ”isin” päät on irroiteltu ja ripusteltu aidan tolppiin varoituksena muille natseille.

Tyrsky
Tyrsky
17.10.2021 17:15

”15-vuotias koululainen ei saanut pitää ristiään ryhmäkuvassa ruotsalaisessa koulussa. Muut koululaiset saivat kuitenkin pitää muita uskonnollisia symboleitaan, kertoi kristillinen sanomalehti Dagen.”
https://mvlehti.net/2020/10/12/ruotsalaisilta-oppilailta-kiellettiin-ristit-koulukuvissa-muslimit-saivat-pitaa-huivinsa/

Nyt julkaistun uutisen suhde tähän vanhaan on ihan jees, kysy vaikka Demlan oikeusoppineilta.

Minä
Minä
17.10.2021 19:13
Vastaa...  Tyrsky

Tuohon suuntaan vihervassut ovat kallistuneet. On kultt****mar***miin perustuva idea vähemmistöjen suosimisesta ja vastakkainasetteluiden kehittämisestä. Tuohon jotenkin yhdistyy tämä kanta-asukkaiden nöyryyttäminen ja pyrkimys rikkoa eurooppalaisperäisten kansakuntien eheys kehittelemällä noilla keinoilla ristiriitoja.

Minä
Minä
17.10.2021 19:14
Vastaa...  Minä

Näkyy olevan tuo sana kultt****mar***mi kielletty. Hieman erikoinen ratkaisu.

Minä
Minä
18.10.2021 03:54
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kulttuurimarxismi on yksi ilmaisu ns. Franfurtin koulukunnan opeille. Tämän alkujuuret olivat Moskovassa kohta vallankumouksen jälkeen 20-luvulla, siis sata vuotta sitten. Pohtivat, että miksi eurooppalaiset työläiset eivät yhtyneet vallankumoukseen. Päätyivät tulokseen, että euroopalaisilla työläisillä oli liian hyvät oltavat, oli liian voimakas uskonnollinen side sekä liian voimakas kansallistunne. Suunnittelivat työläinen-kapitalisti vastakkaiasettelulle vaihtoehtoa ja siitä syntyi nykyisin näkyvät ajatukset vähemmistöjen ja enemmistön välisille vastakkaiasetteluille. Moskovasta siirtyivät Keski-Eurooppaan ja sieltä USA:aan sekä myöhemmin Frankfurtiin, jonne kotiutuivat ja siitä juontuu tuo nimitys Frankfurtin koulukunta.

Minä
Minä
18.10.2021 03:58
Vastaa...  Minä

Jos siitä kirjoittavan jutut tuntuvat ”sellaiselta soopalta”, johtuu se siitä, että niiden jutut ja suunnitelmat ovat ”sellaista soopaa”. Ne ovat aivan poskettomia. Ihmeellisintä on, että juuri niiden opit näkyvät nykyisessä vihervasemmiston ja eri sorttisten ns. suvaitsevaisten touhuissa hyvin selvästi.

Kun itse joskus vuosia sitten lueaskelin heidän täysin julkisesti esillä olevia oppeja, ajatelin, että tuo on sellaista soopaa, että eihän tuollaiseen kukaan ryhdy. Kuitenkin viimevuosina on näkynyt selvästi, että niitäpä juuri toteutetaan.

Se näkyy selvästi taktiikoissa ja aatteissa, joita käytetään ja tarjotaan.

Last edited 1 month ago by Minä
murre riepunen
murre riepunen
17.10.2021 17:10

Noh, seuraavana meillä uutisia lueskelee burkiin ja hiapiin sonnustautuneita ankkureita, ainaskin Yle haluaa olla siinä ykkönen.

Vihaan i-liikettä
Vihaan i-liikettä
17.10.2021 17:09

Ei pitäisi sallia, kun ei sallita kristillisiä tunnuksiakaan. Kaiken kukkuraksi i-uskonto on sairas.

Rullattu
Rullattu
17.10.2021 18:57

Itse olen ateisti, mutta mielipiteeni on että jokainen uskoo siihen uskontoon mihin haluaa, mutta islami ei ole uskonto vaan mielisairaus, se on minun poikkeus muihin uskontoihin.

Seuraavaksi?
Seuraavaksi?
17.10.2021 16:53

Näin se pikkuhiljaa viedään ns rakenteisiin.

Minä
Minä
18.10.2021 04:24
Vastaa...  Seuraavaksi?

Niinpä. Kristiuskoa syrjitään ja islamia kumarretaan. Tämä tapahtuu jopa ev.lut. kirkossa, josta vasemmistolaiset ovat tehneet poliittisen ja hylänneet kirkon muodollisesti tunnustaman uskon.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 16:42

”Miten lapset oppivat erottamaan ääri-islamismin tavallisesta islamista, kun kaikki naiset peittävät päänsä?”

Kysymys on ns. sosiaalisesta kontrollista. Muutin täällä Suomessa pk-seudulle ensin Vantaalle vuonna 2006, enkä nähnyt ennen vuotta 2015 yhtään hijabiin tai burkaan pukeutunutta lukuun ottamatta somaleja. No Itäkeskuksessa en tullut käyneeksi, kun ei siellä päin ei ollut asiaa. Vuonna 2015 burkien ja hijabien määrä suorastaan ryöpsähti. Muslimeita yksinkertaisesti oli yhtäkkiä niin paljon, että he katsoivat, ettei heidän tarvitse enää sopeutua. Toisaalta muslimimiehiä tuli kerralla kymmeniä tuhansia, jolloin he katsoivat, että heidän piti alkaa kontrolloida omaisuuttaan heimoveljiensä himokkailta katseilta. Kolmas syy lienee viestiminen kantaväestölle invaasion etenemisestä.

Perttu Kääpä
Perttu Kääpä
17.10.2021 22:41

Miksi pitäisi erottaa pään peittämisestä? jos joku peittää päänsä tai ylipäätään pukeutuu mitenkään jonkun uskonnon vaatimusten mukaan, on hän silloin ääriuskonnollinen. Eli sen ääri-islamilaisen erottaa siitä että se on islamilaisessa asussa. PIste. Vai meinaatteko että jos joku pukeutuu körttipukuun tuolla kaupungilla tai töissään ei olisi äärikristitty? tietysti on.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 23:52
Vastaa...  Perttu Kääpä

Minusta on näköjään tullut suvakkimagneetti. Nykyään ne ovat opetelleet kirjoittamaankin. Lukemista voisi vielä opetella. Missä kohdassa mainitsen, että ääri-islamilaiseen asuun pukeutuvat pitäisi erottaa? Olen itse asiassa sitä mieltä, että heidät pitäisi palauttaa johonkin sellaiseen maahan, jonka kulttuuriin kuuluu ääri-islamilainen pukeutuminen. Körttiläisyys taas juontaa juurensa Suomeen paremmin istuvasta kristill8sestä kulttuurista, eikä se horjuta samalla tavalla yhteiskuntaa tai yksilöiden välistä asemaa.

Itse olen kasvanut työikäiseksi aikana, jolloin periaatteena oli, ettei työpaikalla ole sopivaa puhua uskonnosta, politiikasta tai määrätyistä sairauksista. Selkeästi poliittisten tai uskonnollisten tunnusten pukeminen on samalla tavalla kannanilmaisu ja periaatteessa. /..

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
17.10.2021 23:54

.. /. työnantaja voisi ne kieltää ihan samalla periaatteella kuin puhumisen. Se, ettei se niin tee kertoo vain suhtautumisesta islamiin alkukantaisella pelolla.

Perttu Kääpä
Perttu Kääpä
18.10.2021 08:16

Vai suvakki…… LOL. Opettele lukemaan. Sanoin että kaikki huiviin tai muuhun ismlamilaiseen vaatteeseen pukeutuvat ovat pohjoismaisittain katsottuna uskonnollista ääriporukkaa. Ei ole maltillista joka pukeutuisi sillä tavalla. Eli ei ole tarvetta erottaa ketkä näistä huivihemmoista ovat sitä tai tätä, koska mitään sellaisia eroja jotka meidän tarvitsisi erottaa ei ole. Toki niitä eroja on, mutta ne ovat islamin sisäisiä ja ei ainakaan minua kiinnosta tietää kuka noista kiihkoilijoista on enemmän oikeaoppinen minkäkin lahkon edustaja, yhtä vaarallisia ne ovat meille kaikki.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.10.2021 08:43
Vastaa...  Perttu Kääpä

Anteeksi vain, mutta tuosta ekalauseesta tuli se käsitys, että opettaja pitäisi erottaa virastaan muslimihuivin takia. Sitä en kannata, koska sen jälkeen hän jää kotiin synnyttämään lisää ananaksia ja hijabeja.

Olen samaa mieltä tuosta huiviasiasta ja kaikesta muystakin uskonnollisesta pukeutumisesta. Kyse hijabeissa, niqabeissa ja burkissa on sharialain tulkinnasta, onko naisen peitettävä itsensä ja minkä asteisesti. Se taas on pilkun viilaamista. Huivi yksiselitteisesti kertoo sen, että nainen on alisteinen sharialaille, ei Ruotsin laille, arvoille, normeille tai ko. työpaikan käytöskoodille.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
17.10.2021 16:42

Vaaleissa valitut päättäjät ovat ilmeisesti käyneet vaan kuseskelemassa kansankodin kammarin nurkkaan. Sama taitaa olla meneillään myös täällä itämaan pirtissä.

Ongenkoukkuja
Ongenkoukkuja
17.10.2021 16:40

Siksi että sielä missä noita näkyy, pitää jo lapsena tietää että se alue on miehitetty islamilaisille. Tuo ei ole sinänsä uskonnollinen asu vaan poliittinen asu. Sielä missä noita näkyy, sielä vallitsevat islamilaiset lait.