Erään afgaanin tarunomainen tarina Ruotsiin saapumisesta

Turvapaikkamaahanmuuttoon liittyvät asiat ovat ihmeellisiä. Niitä ei oikein voi järjellä ymmärtää. Tsekkasin huvikseni erään lempiafgaanini tarinaa vuodelta 2015. Että mitä miehelle nykyään kuuluu.

Kun invaasio oli pahimmillaan vuonna 2015, niin Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigesradio kertoi rakkaudentäyteisen jutun Afganistanista tulleesta Jamaluddinista.

 

Jamaluddin oli tehnyt pitkän matkan päästäkseen Ruotsiin. Ennen Ruotsiin tuloa piti majailla Saksassa ja Tanskassa. Haave Jamaluddinilla oli kuitenkin: Ruotsi. Jamaluddinni lainasi Afganistanissa Kabulissa, mikäli uskomme Sverigesradion tietoja, 2 500 dollaria rahanlainaajalta, jotta pääsee matkustamaan Ruotsiin. Rahaa tuli tuhlattua matkalla, joka meni Pakistanin, Iranin, Turkin, Kreikan, Makedonian, Unkarin, Itävallan, Saksan ja Tanskan kautta Ruotsiin.

Ei mnneyt kuin Störmsössä. Nimittäin Jamaluddin osoittautui pieneksi valehtelijaksi. Hän ei ollut ikinä asunut Afganistanissa. Mitä siitä, pääasia, että sen perusteella sai hakea turvapaikkaa. Iranissa sitä pienet yksintulleet afgaanipakolaiset ovat asuneet.

 

Kävi kuitenkin niin onnettomasti, että Ruotsiin maahanmuuttovirasto teki virhearvioinnin. Mies ei ollutkaan 16, vaan arvion mukaan yli 23 vuotias. Eikä turvapaikallekaan ollut erityistä tarvetta. Jamaluddin ei saanut jäädä elämään Tukholman sumuun ja humuun vaan sai palautuksen kotiin 2020. Tätä edelsi tietenkin hirveä valitusruljanssi.

– – –

Sitten tapahtui jotakin hyvin merkillistä. Jamaluddinia ei saatu palautetuksi kotiin. Tuli koronapandemia, ja viime kesän afgaanien vallankumous. Tiedättekö niitä afgaanitulkkeja, joita tuli maahan.

Nyt yhtäkkiä Jamaluddin ei ollutkaan enää yksin tullut lapsi vaan afganistanilainen tulkki! Jos ikä oli vuonna 2015 16-vuotta, niin nyt hänen pitäisi olla joku reilu parikymppinen jorkki. Tapahtui jotain surrealistista. Nyt Jamaluddin on 37-vuotias afganistanilainen tulkki. Jamaluddin ei olekaan yksin tullut afgaani vaan liittouman palveluksessa tulkkina toiminut tulkki. Tulkki tulkki ja tulkki.

 

Voi vain arvailla mitä tässä välissä on tapahtunut. Migrationsverketistä (maahanmuuttovirasto) kerrotaan, Jamaluddin on yritetty palauttaa alkuvuodesta 2020. Kun karkotusta ei ole voitu toimittaa, niin Jamaluddin on tullut maahan Afganistanista uudestaan kesällä 2021.

Jamaluddin tuli Ruotsiin siis 2015 16-vuotiaana. Sai karkotusmääräyksen 2020, jota ei ole voitu toimeenpanna, ja tuli Ruotsiin uudestaan 37-vuotiaana tulkkina.

Subscribe
Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
23.10.2021 21:01

Kiitos tutkivasta journalismista, Taju!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.10.2021 21:52
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Täytyy muuten tähän kohtaan heittää todella suuret kiitokset vinkistäsi uBlock-mainostorjuntaan!
Se on helpottanut Internetin ihmemaan löytöretkeilyä siivoamalla matkan varren paskaväen huuthelvettiin

U. Kamutapsa
U. Kamutapsa
24.10.2021 11:02
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Jos on hieman epäluuloisempi mainosten ja ”träkkereiden” suhteen kannattaa miettiä Tails-käyttöjärjestelmää muistitikulta käytettynä. Mutta siihenkään ei ehkä kannata luottaa liikaa. Huonoa huumoria, mutta lisään tämän vielä: en omista foliota valmistavien firmojen osakkeita.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.10.2021 21:07

Mikä tulkki ja tulkki?
Kyseessä on KulliMulkkuKikkeli joka on tuotettu Ruotsiin sikäläisten vaginallisten ja peniksellisten naisten tarpeisiin.

Suomen äänestävästä kansanosasta vain viidennes vastustaa tätä väestönvaihtopolitiikkaa. Meitä vastassa on samankokoinen viidennes, joka haluaa juuri tätä!
Ne loput kolme viidennestä peesaavat äänestyskopissa tämän Viidennen Kolonnan tuhotyötä, vaikka suuri osa ei ole edes samaa mieltä.

And this is how the work continues, sanoi Portia Reiners.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
23.10.2021 21:22

Ihmeiden aika ei ole ohitse, valitettavasti 🤡🤡🤡

Gated community
Gated community
23.10.2021 21:32

Länsimaissa valtion tärkein tehtävä oli asukkaidensa turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen. Enää ei ole näin. Alikehittyneissä maissa niin ei ole ole ollutkaan lukuunottamatta mahdollista siirtomaavalta-aikaa.
Ihmiset, jotka äänekkäimmin ja näkyvimmin vaativat vapaata liikkuvuutta ja maita ilman aitoja, asuvat itse aidatuilla asuinalueilla vartijoiden suojaamina.

Moonman
Moonman
23.10.2021 21:55
Vastaa...  Gated community

Kehitysmaalaisille lienee vierasta länsimainen käsitys valtiosta, niin että kaikki pelaavat yhteisten sääntöjen mukaan ja jakavat samat oikeudet ja velvollisuudet. Paskastanioissa ollaan kai uskollisia vain suvulle, ”valtio” on siellä joku sellainen asia mikä tyrannisoi ja vainoaa. Nyt kun täälläkin valtiot korruptoituvat ja alkavat vainota kansalaisiaan niin voisivatko pohjoismaalaisetkin siirtyä evoluution myötä tuollaiseen matalaälyiseen klaanijärjestelmään?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.10.2021 22:22
Vastaa...  Moonman

Paskastanialaisille se valtio nimeltä ”Paskastan” ei merkitse mitään, koska he eivät kerta kaikkiaan kykene ymmärtämään sentasoista organisaatiota:
heille ainoa ymmärrettävissä oleva yhteisöjärjestys on perhe-suku-klaani-heimo.

Tästä saatiin juuri äsken sellainen oppimiskokemus, että jokaisen normaalijärkisen pitäisi ymmärtää.
Ja ymmärtäväthän he.
Ongelma on siinä, että liian moni heistä haluaa juuri tätä.

Ei siksi, etteivät ymmärtäisi sen olevan tuhoisaa.
Vaan juuri siksi.

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
23.10.2021 22:11

Selvisikö se ikinä kuinka vanha tämä Suomea sulostuttanut Fahad Firas tjsp. oli oikeasti? Se, joka väitti Sipilälle olevansa 17v. Missähän lie sekin pullistelee lihaksiaan nykyään.

Petri
Petri
24.10.2021 07:43
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

ei loisi enää täällä Lahes…. tietojen mukaan landella tuolla kehä 1 sisäpuolella

Lahjakkuus
Lahjakkuus
24.10.2021 13:17
Vastaa...  Petri

Vanhako on nyt? 17,5 vuotta?

juhaII
juhaII
23.10.2021 22:54

Nuo kaikki ovat saman näköisiä. Olin varma, että tämä jantteri oli se raiskaaja… vaiko murhaajako? Piruko siitä selvän ottaa eikä Allahkaan pimeässä!

pöh
pöh
23.10.2021 22:58

Tulkkaus varmaan sujuu hyvin kun on vuodessa kertynyt 20-vuoden kokemus siitä..

Fazu
Fazu
23.10.2021 23:03

Näillä on kaikilla fantastinen muuntautumiskyky joka tilanteen mukaan. Moraalia, kunniaa tai selkärankaa ei ole yhtään mutta mitäpäs valehteleva opportunisti semmoisilla. Huono omatunto, ei se ole kivaa. Ihan sketsiporukkaa koko lössi.

seant
seant
23.10.2021 23:08

Migrationsverketistä (maahanmuuttovirasto) taitaa vuotaa kuin seula, sillä nyt tullut esille, sinne voidaan palkata kuka tahansa Ruotsissa asuva ilman turvaluokituksen tarkistamista.
Ruotsin maahanmuuttovirasto vastasi yksityiskohtaisesti ja ilmoitti, että mainitut työsuhteet eivät kuulu Ruotsin kansalaisuuden edellytyksiin ja että siksi ilman Ruotsin kansalaisuutta olevilla henkilöillä on ollut mahdollisuus hakea ja saada työtä. Tilastot osoittavat, että vuosina 2016–2020 91 prosenttia Ruotsin Maahanmuuttoviraston kansalaisuutta koskevista päätöksistä oli yhden turvaluokittoman henkilön tekemiä ja loput kahden.

BachaBazi
BachaBazi
24.10.2021 00:29

Jutusta tuli hyvät naurut, kiitos Paavo.
Vaikka oikeastaan ei saisi naurattaa yhtään, korkeintaan systeemin typeryydelle.

Nih
Nih
24.10.2021 04:55

Ei ullata ainakaan minua koska nämä ”pakolaiset” eivät kai puhu koskaan totta, vaan valehtelevat enemmän kuin paskanjauhajan maailmanmestari. Voi kuulostaa kummalliselta esim. rehellisten kantasuomalaisten korvaan, mutta valehtelu kuuluu noiden kansanluonteseen samalalailla kuin rehellisyys suomalaisen ja osin ruotsalaiseen luonteeseen. Rehellisyys on katovaa siinä suhteessa kun noita lappaa rajojen yli, pohjoismaiseen kansanluonteseen on tulossa vuosien saatossa uusi piirre, jakuva valehtelu.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
24.10.2021 08:27

Suvaitsevaisilta löytyy selitys tähänkin, Jamaluddin pelkää jotakin niin paljon, ettei uskalla kertoa todellista syytä turvapaikan tarpeeseen. Ongelma vain on niin, että nämä valheet kerrotaan maasta lähtiessä sen systeemin rajaviranomaisille, jota paetaan. Kuka normaali hakee turvapaikkaa maasta, jossa pelkää tulevansa vainotuksi ja valehtelee maassa olo syyn. Ainoastaan sellainen, joka tulee pahoissa aikeissa. Jamaluddin nyt vaikuttaa ihan tavalliselta elintasosurffarilta, mutta onhan sekin systeemin hyväksikäyttöä.

h44
h44
24.10.2021 08:39

Ihmemies Afganistanista ei tule Afganistanista, vanhempi kuin ikänsä ja palaa takaisin vaikkei edes lähtenyt. Tästä miehestä vielä kuullaan…

Kaitsu
Kaitsu
24.10.2021 10:00
Vastaa...  h44

Eräänlainen ikiliikkujahan tämä herra afgaani on.

Kaitsu
Kaitsu
24.10.2021 09:21

Afgaani/valeafgaani on kuin herramme Jumala, moninaiset ja tutkimattomat ovat hänen tiensä ja tekosensa.

Eihän tuo Ahmetti oo mikään muu, ku elintasosurfari. Käyttää nyt vain härskisti hyväkseen olemassa olevia yltiöhumanismin ja pakolaiset on niin ihkuja järjestelmän suomia tilaisuuksia.

Juho
Juho
24.10.2021 09:56

Afgaanit ovat silmittömiä valehtelijoita.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
24.10.2021 10:05

Kun katoin tuota kuvaa ekaks, ni heti tuli mieleen, ettei tää Jumalaudini mistään Afkanistanista (nistanista) ole, eikä varmaan 16 v. Miksei hänestä kirjailijaa tule, sen verran heittää legendaa, että saisi jatko-osia useammankin. Ai ni, osanneeko lukea/kirjoittaa.

U. Kamutapsa
U. Kamutapsa
24.10.2021 10:48

Muunneltu ”parempi” totuus on tarua ihmeellisempää. Vihervasemiston äänestäjien kannattaa tulevaisuudessakin haaveilla tällaisista tuhkimotarinoista. Lasikengät ja avaruuskirurgian professorin paperit ovat tietysti jääneet kotimaahan tai pudonneet rankalla matkalla lihapatojen ääreen. Uusia tuhannen ja yhden yön vihervasemmistoon uppoavia nyyhkysatuja odotellessa-

Trampas
Trampas
24.10.2021 10:53

Ikä on vain numeroita

Tehdäänkehitysmaayhd
Tehdäänkehitysmaayhd
24.10.2021 11:53
Vastaa...  Trampas

😅

Juho
Juho
24.10.2021 11:26

Tällainen turvapaikanantomenettely, jossa henkilön omalla kertomuksella on merkitystä, on järjetön. He voivat kertoa aivan mitä vain. Kaikki henkilön itsensä kertomat asiat tulisi deletoida ja päätöstyössä ratkaisevaa tulee olla yksiselitteiset todisteet omasta henkilökohtaisesta vainosta. Videoita kidutuksesta, valokuvia tapaamisesta valtion vihaamien henkilöiden kanssa, yhdenmukaisia raportteja useilta eri henkilöiltä ja puhelutallenteita, missä kerrotaan että ko. henkilö on tarkoitus murhata. Se että henkilön verbaalinen lahjakkuus merkitsee ja mielikuvitus keksiä hyvä kertomus ja valehdella ovat järjettömät. Tämä järjestelmä tulee purkaa.

Matti Hyyryläinen
Matti Hyyryläinen
24.10.2021 12:58

Afghaanit kusettaa minkä ehtii ?..no..tehdään samoin heille..kusettakaamme ja riistäkäämme aina ja joka käänteessä jossa vain mahdollista..teetetään paskahommat ilmaiseksi ja kunnon töistä jätetään palkat maksamatta..taksi tavaksi..kyyti velaksi..sluibataan kybällä..luvataan kaikkee muttei sitte sittenkään..kyllä se into tänne tunkemiseen siitä hiipuu..kusettajalle kusettajan kohtalo..millähän KELAn sais vielä innostumaan samaan kuvioon ?

Löveenin lukiopoikia
Löveenin lukiopoikia
24.10.2021 13:26

Mites tämä pitäisi tulkita? Tästä voisi kirjoittaa räpin:

Jumalauta Jumaluddin,
tulkkijätkä ei osaa lukea,
kirjainta toiseen tukea,
Ei osaa pitää kynästa kii.
Mutt on se kova panomies,
Läpi kymmenen maan,
Kohti Hyvinvointirahoja
Valheella on pitkät jäljet.
Mutt kukaan ei näe, ei kuule, ei puhu!
Koskaan koska Razzzzz…

Waltsu
Waltsu
24.10.2021 19:43

Paroni von Münchhausen ei tainnut sittenkään olla kovinkaan kummoinen tarinoiden sepittelijä. Nämähän päihittävät tyypin mennen tullen…https://fi.wikipedia.org/wiki/Paroni_von_M%C3%BCnchhausen

Ingen Gripen
Ingen Gripen
24.10.2021 20:33

Kukapa olisi vielä 1980-luvulla uskonut että pohjoismaiden hallintokoneistot saadaan sisältä päin sabotoitua kyvyttömiksi torjumaan kehitysmaakulttuurien ”laskuvarjojoukkoja” ja ”maihinnousualuksia”.

Sellaista
Sellaista
24.10.2021 20:40

Tuli mieleen Juha Sipilä ja se 17-vuotias. Nyt jälleen kerran Sanna Marin oli myös päästellyt fiksuja kommentteja instagramissa. Hyvä niin, nytpä SDP kannatus tippuu entisestään. Kun ei ymmärrä sitä että hänen pitäisi olla Suomen pääministeri, ei bileprinsessa somettamassa.

Jälkeen sitten oltiin kuin eräs toinen ”sori siitä”, tämä olikin vitsi.

Ulla Boomerinen
Ulla Boomerinen
24.10.2021 21:53
Vastaa...  Sellaista

Ei ehkä kannattaisi vähätellä ja vaalilampaitaan, voi tulla vaalikakka housun Sanna pieni..

Sellaista
Sellaista
24.10.2021 22:13
Vastaa...  Ulla Boomerinen

Se on jo mennyt ajat sitten. Väittihän tämä Sanna Marin myös, että EU:n laki korkeampi kuin Suomen Tasavallan perustuslaki.
Tämä on pääministerimme ymmärrys, on todella huolestuttavaa että tälläinen henkilö pitäisi olla pääministeri.

Wittgenstein
Wittgenstein
24.10.2021 21:18

No, höh, Jamaluddin on selkeästi hindulainen, ja koska hän on hyvin harras ja vanhurskas hindulainen Visnu suuressa viisaudessaan ja rajattomassa armossaan, kun edellinen elämä oli ollut kurja orvon partalapsi sotaorvon elämä, tuuppasi hänet kiertoon ja reinkarnaatio oli sitten arvostettu aikamies ja vielä tulkki. Päivän selvä juttu.

Pullan tuoksuinen
Pullan tuoksuinen
25.10.2021 07:25

Hovioikeudessa alkaa ”Enon” seksuaalirikossyytteiden käsittely –
TAAS TÄTÄ LÖPPI PIMITYSTÄ IHAN KUIN SYYTETTY OLISI
 JOKU KANTASUOMALAINEN PULLALTA TUOKSUVA LAPSIEN ENO
Kun sitten jutussa selviää että hän on jotain ihan muuta
Hovioikeuteen tuomiostaan valittanut 67-vuotias *Mohamed El Fatimi *on vaatinut, että 
kaikki hänen syykseen käräjäoikeudessa luetut syytteet ja korvausvaatimukset hylätään.
kuinka monen kanta suomalaisen eno 
on koskaan tehnyt jotain samanlaista
 kuin valtamedian *Mohamed El Fatimi Eno

Pullan tuoksuinen
Pullan tuoksuinen
25.10.2021 07:25

mies tuomittiin 13 vuoden vankeuteen useista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista
Käräjäoikeudessa miehen syyksi luettiin yhteensä 26 seksuaalirikosta, pahoinpitely ja huumausainerikos. Kaikki teot oli tehty miehen kotona Helsingin Laajasalossa kymmenen vuoden aikana,
Miehen syyksi luettiin muun muassa kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, törkeä raiskaus, neljä raiskausta, kaksi raiskauksen yritystä, neljä pakottamista seksuaaliseen tekoon, seitsemän lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, pahoinpitely sekä huumausainerikos.
JA VALTAMEDIAN LÖPEISSÄ LUKEE SILTI VAIN *ENO *
Eikä Mohamed El Fatimi ööö Mistähän se johtuu 

Pullan tuoksuinen
Pullan tuoksuinen
25.10.2021 07:36

haluan tosissani tietää onko suomen rikos historiassa
yksikään kantasuomalainen eno tehnyt samalaisen teon

vai tarvittiinko tähänkin Suomen mittapuissa
ennätys törkeään rikokseen taas
PUNA VIHER VASURIEN Poliittista ohjausta

Siis että suomen rikos historia saa upo uusia meriittejä

Rikos nimikeitä
ja rikosten vakavuus aste nousee 80 prosenttia entisestä ajasta
ennen mamu invasiota suomeen ööö ruotsista 2015

VALTA DISFOMAATIOTA
VALTA DISFOMAATIOTA
25.10.2021 07:52

tajuan kyllä Mohamed El Fatimi ei ollut kenkään hänen uhrinsa *ENO*

Mutta valtamedia haluaisi että hän olisi ollut

suhteellisen sakeeta valtamedia journalismia valheellisen mielikuvan luontia

oikeiden lapsille hyvien kanttis enojen maineen kustannuksella

vain ja ainoastaan sen takia että mamu pedofiilin
identiteetti ei paljastuisi valtamedioissa

kuka tähän törkeään disiformaatioon valheellisen mielikuvan luomiseen tekijöistä syyllistyy

melkein joka kerta kun syyllinen rikoksiin on mamu

No ne valtamedian journalistit