Mistä erottaa hyvän kissanruoan?

Ostaessasi ruokaa kissallesi kiinnitä huomioita ruoanlaatuun ja ainesosiin pitääksesi kissasi terveenä ja hyvinvoivavana. Kissallesi sopimattomat raaka-aineet voivat ennen pitkään aiheuttaa monia ​​ongelmia, kuten ruoka-intoleranssia ja ruoansulatusvaivoja.

Kissat ovat lihansyöjiä

Kissat ovat puhtaita lihansyöjiä. Jotta lihansyöjä saisi riittävät ravintoaineet ruoastaan on niiden ruoan sisällettävä runsaasi eläinpohjaisia ainesosia.

Jotta kissasi saisi tarvittavan määrän ravinteitta, tulisi kasviperäisten ainesosien pitäisi muodostaa vain hyvin pieni osa kissasi ruokavaliosta. Ruoan tulisi olla myös helposti sulavaa.

Hyvä kissanruoka ei sisällä viljaa

Laadukas kissanruoka on viljatonta. Valitettavasti viljasta on jo kauan sitten tullut yleisesti käytetty kissanruoan ainesosa. Syy tähän on valmistajien pyrkimys pitää ruoan hinta kilpailukykyisenä tinkien samalla sen laadusta. Lihaan verrattuna vilja on huomattavasti halvempaa, mikä vähentää ruoan tuotantokustannuksia merkittävästi.

Halpojen ainesten lisääminen kissanruokaan ei luonnollisestikaan takaa sitä, että kissasi saa ruoasta tarvitsemansa ravintoaineet. Vilja ja erityisesti sen sisältämä gluteeni aiheuttavat usein ennen pitkää merkittäviä ruoansulatusvaivoja. Pitääksesi kissasi terveenä, käytä sen vuoksi vain sellaisia ruokia, jotka ovat viljattomia.

Ei keinotekoisia lisäaineita

Keinotekoisia maku- ja säilöntäaineita on monista ihmisten ruoissa, mutta valitettavasti niitä käytetään usein myös kissanruoan raaka-aineina. Varmista aina, että valitsemasi ruoka ei sisällä keinotekoisia lisäaineita ja varmista myös, että ruoka on valmistettu korkealaatuisista ja luonnollisista raaka-aineista.

Kumpi on parempaa kuiva- vai märkäruoka?

Kissan ruoaksi voi valita kuiva- tai märkäruokaa. Yleisesti ei voida sanoa, kumpi vaihtoehdoista on parempi. Jotkut kissat pitävät kostean, märkäruoan mausta enemmän, kun taas toiset syövät mieluummin kuivaruokaa.

Kuiva- ja märkäruoan yhdistelmä on usein paras. Molemmat voivat kuitenkin antaa kissallesi tarpeellisen määrän ravintoaineita, kunhan varmistat että ruoka on hyvälaatuista.

Laadukas kissanruoka

I love my cat -kissanruokatuotteet ovat korkealaatuisia ja sisältävät tarvittavat ravintoaineet. Sekä kuiva- että märkäruoka ei siis sisällä viljaa eikä keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita.

Tuotteet sisältävät paljon eläineräisiä ainesosien ja huolella valittuja hedelmiä ja vihanneksia. Tämän vuoksi ruoka on erityisen maukasta, ja samalla helposti sulavaa.

Zooexperte -verkkokaupastamme löydät laadukkaat kissanruokamme ja monia muita tuotteista, joilla takaat, että kissasi saa ruostaan tarvitsemansa ravintoaineet

Valikoimaan kuuluu muun muassa:

● Viljaton kuiva- ja märkäruoka

● Hypoallergeeninen kissanruoka

● Terveet kissan herkkkupalat

● Luonnollisista ainesosista valmistetut ravintolisät

● Laadukkaat kissanhoitotuotteet

Ekologisesti kestävät ruokatuotteet

Kestävän kehityksen tuotteilla on yhä kasvava rooli ihmisten ostopäätöksissä. Ympäristötietoiset kissojen omistajat löytävät Zooexperte verkkokaupasta klassisten kissanruokien lisäksi myös ekologisesti kestäviä hyönteispohjaisia ruokia. Raaka-aineena käytettävät Hermetia illucensin (mustasotilaskärpänen) toukat kuluttavat huomattavasti vähemmän resursseja kuin karja.

Niistä valmistetutulla hyönteisproteiinilla on korkea biologinen arvo. Hyönteisproteiinit ovat myös helposti sulavia ja antavat nelijalkaisille ystävillesi sen tarvitsemat aminohapot. Hyönteispohjainen kissanruoka kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän ilman että joudut tekemään kompromisseja kissasi ruokavalion suhteen.

Yhteenveto: laadukkaaseen kissanruokaan kannattaa panostaa

Laadukas kissanruoka on luonnollisesti hieman kalliimpaa kuin huonommista ainesosista valmistetut tuotteet. Hintaerot ovat kuitenkin pieniä eikä niiden vuoksi kannata säästellä kissanruoassa.

Kissallesi sopiva ruoka vähentää ruokinnasta johtuvia terveysongelmia ja pidät kissasi terveenä.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

­­­­­­­­­­­

19 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juhaII
juhaII
24.10.2021 20:22

Ennen muinoin kissa heitettiin viljasiiloon ja ”biologinen ase” oli viritetty!

Kurnau
Kurnau
24.10.2021 18:54

Ihminen jolla on kissa, ei ole terve.

Tauriini
Tauriini
24.10.2021 13:42

Vege ei kissalle sovi, ei myöskään pelkkä kalan syöttäminen, siitä tulee kissalle puutostauti. Kissa tarvitsee ruokaa/lisää missä on tauriinia koska kissan elimistö ei pysty sitä itse valmistamaan.

Puolueeton
Puolueeton
25.10.2021 10:44
Vastaa...  Tauriini

Gluteenia sisältävät viljat, vehnä, ohra ja ruis, eivät sovi useille ihmisillekään saati kissalle. Gluteenissa on proteiineja, jotka ovat eräänlaista huumetta, jolle altistuu. Pulla maistuu hyvälle, sitä on pakko syödä nautinnoksi ja se kasvattaa ison mahan.
Siksi kai puppugeneraatori on julkaissut vertausarvioidun tutkimuksen, että on aivan sama terveydelle kasvattako lihaksiaan vai rasvojaan.
Liika kala kissalle aiheuttaa kissa-allergiaa useille. Kun kalan jättää pois kissan ruuista, kissa-allergiakin katoaa.

Name
Name
27.10.2021 16:22
Vastaa...  Puolueeton

Kissat kyllä kestävät pieniä määriä viljaa. Syövähtän ne siemeniä syöneitä lintuja ja jyrsijöitä. Yksipuolista ravintoa pitää välttää, samoin liian kylmää vettä.

Catilina
Catilina
24.10.2021 09:41

Aikoinaan esim. Losolla (LSO) sai kahlailla teurasjätteissä, joita oli polviin asti ja jotka tukkivat kaiken. Sitten käydessäni vuosien jälkeen Losolla muissa asioissa ihmettelin, mikä oli muuttunut? Teurasjätteitä ei näkynyt missään, mutta pihan perälle oli noussut pieni vaja: Lemmieläinosasto.

Irmeli
Irmeli
24.10.2021 08:45

Paras kissanruoka on hiiri jos kissa itse saisi päättää. Ainakin oman jo edesmenneen kissani elämää seuranneena tuli todettua. Hänellä oli oma kulkuluukku ja sai näin ollen kulkea vapaasti sisälle ja ulos. Toi myös väillä sisällekkin hiiriä, joiden perässä ei juossut yksin kissa, vaan myös koira innostui myös ja se olikin kovaa menoa, kissa yleensä voitti kisan, hiiri hävisi ja koira vähät välitti, mutta hauskaa oli. No mulle jäi mattojen suoristelu ja ”raivoominen” siitä että pitääkö niitä hiiriä tuoda sisälle. Kissa söi myös raksuja, omia sekä koiran ja joitain purkkiruokia kelpuutti, ahventa ja haukea pilkottuna ja perattuna, silakka ei kelvannut. Ikävä on näitä jo edesmenneitä 2 kissaa ja 4:jää koiraa…Mutta ehkä joskus jossain….toivon.

Nih
Nih
24.10.2021 05:15

Eläin itse tietää onko ruoka syötävää. Meillä esim. koira ei syö atrian jauhelihaa, vaan pitää olla snellmanin jauhelihaa. Myös itse olen tullut tähän tulokseen koska yhteen aikaan atrian jauheliha haisi aivan helvetin pahalle paistettaessa.

Kissat ovat vielä nirsompia nykyään kun on vaikka mitä valinnavaraa. Ennen aikaan elämille annettiin ruokien tähteet kun muuta ei ollut antaa.Muistan kersana kun naapurin ajokoiralle annettiin raakoja perunoita ja vettä, hyvin kelpasi kun nälkä oli.

Wanhan saksanpaimenkoirani, nyt jo edesmennyt, ruoka oli raakaa jauhelihaa, naudan mahaa ja joskus noita koiranmakkaroita. Joskin makkaroissa oli eroja, joku pisti koiran mahan aivan kuralle.

Rullattu
Rullattu
23.10.2021 23:15

Omalle kissalle syötön jauhelihaa, lihapaloja, ja tuoretta ruohoa jota kissa syö silloin kun se puhdistaa suolistoaan karvoista, se unohtuu monilta että kissa tarvitsee ruohoa kehonsa puhdistamiseen.

Kissamies
Kissamies
24.10.2021 00:59
Vastaa...  Rullattu

Tuli tänään nähtyä netissä tapaus, jossa omistaja pyysi suosituksia hyvistä vegaaniruoista kissalleen ja saatuaan läjän vihaisia kommentteja miten kissa on lihansyöjä veti vielä raivarit ja vyörytti väitetysti vegaaniruokaa kissoilleen syöttäneiden lausuntoja, joiden mukaan ”meidän Miiru voi vegaaniruoalla paremmin kuin koskaan”.
”Keskustelu” meni (sinänsä aiheesta) eläinsuojeluilmoituksilla uhkailuksi ja lopulta katosi kokonaan.

Tolkkua näihin hommiin, kiitos.

Rullattu
Rullattu
24.10.2021 12:33
Vastaa...  Kissamies

Vege ei kissalle sovi.
Tuota ei ikinä pidä verrata ruohoihin mitä kissa syö, sillä villinä kaikki kissaeläimet puhdistaa suolistoaan ruohoilla.
Pahinta mitä ihminen voi kissalleen tai koiralleen tehdä on se että ei lihaa niille anna vaan koittaa elättää niitä pelkillä rehuilla.

Tuumailija
Tuumailija
24.10.2021 07:08
Vastaa...  Rullattu

Kissa saa ruohosta myös K-vitamiinia. Talvella voi kasvattaa vaikka rairuohoa kissalle ja mahdollisesti antaa mineraali/vitamiininappuloita.
Kokoliha, sisäelimet (maksa etc.), kala ovat kissan pääravintoa.

Heleppo homma
Heleppo homma
23.10.2021 20:15

Paras kissanruoka on se joka on aina kaupasta loppu.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.10.2021 19:10

Mitä muonaa P.T.Kangas itse suo kissilleen?

Pena
Pena
25.10.2021 06:06
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sitten Pate heräsi ja laski kissan ulos. Se olikin unta.

Hunden i Trakten
Hunden i Trakten
23.10.2021 18:56

Sekä koiran- että kissanmuonat kannattaa syynätä tarkkaan ja opiskella jatkuvasti mikä on mitäkin, mikä on totta ja mikä puppua.

Esim. useisiin koiran kuivamuoniin lisätään pellavansiemeniä koska ne ovat HALVIN (ja nimenomaan HALVIN) Omega 3- lähde valmistajalle vaikka muitakin olisi tarjolla. Moni hyväätarkoittava koiranomistaja ei tiedä että pellavansiemenet sisältävät CYANIDIA joka on vahingollista niin ihmisille kuin koirillekin. Jos ette usko niin googlatkaa!

Rullattu
Rullattu
24.10.2021 17:25
Vastaa...  Pellavansiemenet

Tuohon vielä päälle vieläkin yleisempi myrkky joka on lähes 90% kaikista elintavikkeista joita kaupassa on.
Tuo myrkky on nimeltä, palmuöljy.
Eteenkin rehumussuttat saa tuota kehoonsa melkoisesti sillä nuo tuotteet lähes ui ko öljyssä.
Oma ohje on että koettakaa välttää tuotteita joissa palmyöljyä on, vaikeaa se on mutta erittäin kannattavaa.