Helsingissä kesällä pöllitty auto edelleen kateissa, vinkkejä kaivataan

Helsingin Malmilta varastettiin jo heinäkuussa musta Kia Rio-merkkinen henkilöauto, rekisteri BRN-779. Auto on edelleen kateissa, joten alamaailman vihjeitä kaivataan.

Auton tarina on siinä mielessä vittumainen, että vakuutusyhtiö ei suostu korvaamaan varastettua autoa. Nimittäin sattui niin, että varas pääsi sisälle auton omistavan naisen huoneistoon raollaan olleen ikkunan tuuletusluukun kautta.

Vakuutusyhtiön mukaan, kun murron yhteydessä ei rikottu mitään, ts. sellaisia tavanomaisia murron jälkiä ei ole, niin tällä perusteella vakuutusyhtiö OP-Pohjola on päättänyt olla korvaamatta autoa. Perusteluna on myös se, että auton ovien lukkoja ei ole murrettu. Toisaalta autoahan ei ole vielä edes löydetty.

Auton on nähty pyörivän ainakin Vantaan Kivistön suunnalla. Tästä on varmaa havaintoa. Luultavasti auto on siis sellaisen tai sellaisten henkilöiden käytössä, jotka ovat erikoistuneet tuollaisiin ”helppoihin” asuntomurtoihin.

Jos joku tuntee Malmilla ja siellä suunnilla pyörivän tällaisen jorkin, niin vinkkiä poliisin suoraan, tai ptmedia@pt-media.org.

Nainen on luvannut auton löytymiseen johtavista tiedoista palkkion. Auton löytyminen olisi tärkeää nopeasti, koska se on ollut kateissa jo pari kuukautta. On riski, että varas polttaa auton lopuksi hylätessään sen. Jos omistaja ei saa autoaan takaisin, niin 8 000 euroa haihtuu savuna ilmaan.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Alpo

Matut ottaneet.

Rullattu

No, on noita autovarkaita kyllä ihan kotimaisiakin.

Qroquius Kad

Todennäköisesti olleet kantasuomalaisia. Maahantunkeutujia kiinnostaa aivan erityyppinen rikollisuus.

ernesti_loosonen

Ei tuo kaikille matuille edes kelpaisi. Kela maksaa niille paljon uudemmat ja kalliimmat autot.

Suomi Finland

Menisivät West Endiin autokeikoille. Ei tarvitsisi tyytyä 8.000 euron autoon. Westendiläiset ostavat uuden tilalle ilman suurta porua. Hieman vähempivarainen taasen menee kyykkyyn.

Suomi Finland

Menisivät West Endiin autokeikoille. Ei tarvitsisi tyytyä 8.000 euron autoon. Westendiläiset ostavat uuden tilalle ilman suurta porua. Hieman vähempivarainen taasen menee kyykkyyn.

On muuten rasismia, kun teleporttausta ei ole vielä kehitetty. Pääsisivät vaivattomasti Varissuolta potkimaan westendiläisten ulko-ovia.

Suomi Finland

Toivottavasti auto löytyy PT-Median avulla.

Last edited 2 vuotta sitten by Suomi Finland
Trampas

Ajettu mereen,käytön jälkeen? tuo pölliminen on vähän erikoinen. ja ei tommosta oikein tuhota haluais ihan huviajelun jälkeen.

Ainiin. unohtui tuo uusi muuttuja asiassa, eli kaikkea hassua voinee tapahtua.

Last edited 2 vuotta sitten by Trampas
Trampas
Trampas

Melkoisella todennäköisyyydellä olen väärässä.

Sellaista

Noin uusi auto ei lähde käyntiin, ilman avaimia muutenkaan. Siinä on sellaiset ajonestot ja avain liitetty sirulla siihen. Oli käytössä jo 2000-luvun alkupäänkin autoissa.

HenkkaR

Helpoitenhan se tosiaan avaimilla lähtee, mutta ainakin isossa maailmassa ajonestolla varustettuja autoja on jo pitkään varastettu tuomalla niihin mukana varkaiden omat moottorinohjausyksiköt, jotka yksinkertaisimmillaan on koodattu varkaiden avaimille, tai sitten hakkeroitu ajonesto kokonaan pois, tahika sitten on käytetty ihan yleismallista, ajonestotonta harraste/tuning/rallimiesten moottorinohjausyksikköä, joka on tietenkin etukäteen ohjelmoitu kohdeautolle sopivaksi ja varustettu siihen heittämällä istuvin johtosarjaliittimin.

Polttomoottori kun on pohjimmiltaan mekaaninen laite, joka tarvitsee elektroniikkaa lähinnä polttoaineen annosteluun, kipinän ajoitukseen, uusimmissa myös kaasuläpän ohjaukseen, niin näiden järjestely ei ole mitään rakettitiedettä.

Sellaista

En usko että sitä moottorin ECU:a välttämättä noin vain vaihdetaan. Vanhemmissakin autoissa on tullut vastaan Bosch LH-Jetronic, joissa ei toisella ECU:lla auto edes käynnisty ja samassa automallissa voi olla siitä ECU:sta montakin eri numerosarjalla olevaa versiota. Sitten ECU:ja voi olla kaksi, toinen ohjaa sytytystä ja toinen moottoria. Olen ihan itse asentanut Megasquirt-moottorinohjauksen ja voin kertoa, että siinä pitää tietää parametrit kuten kylmäkäynnistyksen rikastuskartta, suuttimille pitää osata säätää REQ-fuel kohdalleen ja samoin sytytyksen asetukset kartat, ajoitus jne myös. Ymmärtää ero onko Hall vai VR-anturi lukemassa kierrostietoa.

Joten epäilen vahvasti, että uusi auto sen ECU vaihtamalla mihinkään välttämättä käynnisty sekään. Oman kokemuksen perusteella.

Last edited 2 vuotta sitten by Sellaista
Sellaista

Kyllä ne varkaat käyttää uusissa autoissa sellaista laitetta, joka ottaa signaalin auton alkuperäisestä avaimesta ja sitten sillä saavat auton ovet auki ja käyntiin.

Sähköinen kaasuläppä löytyi jo Volvo V70 mk1 mallin autoista ja se oli surullisen kuuluisa Magneti Marelli, joka hajosi usein. Sitten vanhemmissa on vaijerilla toimivat kaasuläppä ja potentimetri lukee asentotiedon.

Täällä on selitetty, että jotkin varkaat vohkivat auton moottorinohjauksen uudelleenohjelmoinnilla ja läppärillä:

https://www.click2houston.com/news/2016/08/07/high-tech-car-theft-highlights-evolving-criminal-trade/

Muuten nämä aftermarket ECU:t eivät välttämättä sovi suoraan kaikkien autojen johtosarjaan vaan pitää olla adapteri välissä. Mutta kyllähän se ECU vaihtamallakin voi viedä.

juhaII

Enää ei edes eloktroniset koodilla toimivat auton ovien lukkojärjestelmät ole pitäviä vaan autovarkailla on härpättimet joilla mennään sisään kuin hollitupaan.