Peluri mysteerien jäljillä

Arki on monesti hyvin kiireistä, joten vastakohdaksi kaipaamme tekemistä, joka vie ajatukset aivan muualle. Meillä on kuin luontainen tarve irtautua omasta oravanpyörästä sekä löytää vaihtelun vuoksi erilaista tekemistä ja jännitystä. Tämä voi tarkoittaa kauhuelokuvien katsomista tai adrenaliinit saa kohdilleen vaikka benjihyppyllä tai muulla extreme-urheilulla.

Energiaa päiviin tuo erilaiset harrastukset ja tekeminen, jotka rikkovat perinteisen oravanpyörän. Osalle riittää se jännitys, mitä Leo Vegas Casino tarjoaa voittopotteja tavoitellessa. Toiset taas tarvitsevat jotain rajumpaa, kuten rikosten jäljille johdattelevat videopelit.

Aiheena rikokset samanaikaisesti herättää mielenkiintoa, kammottaa ja hämmentää. Erilaiset mysteerit ja niiden selvittäminen on kiehtovaa ja sitä on hyödynnetty kaikissa viihteen aloissa. Oli kyse sitten musiikista, elokuvista tai teatterista on rikokset tuoneet niihin sisältöä kautta aikojen.

Seuraavaksi olemme keränneet tietoa muutamista peleistä, joiden inspiraationa on toiminut rikokset ja siihen liittyvät asiat.

Yliluonnollisia kykyjä ja mysteeri avaruudessa

Syksyn pimetessä on ihana kietoutua vilttiin, vetää villasukat jalkaan ja istahtaa jännittävän kirjan pariin sohvalle. Tämä tuo loistavaa vastapainoa kiireiselle työpäivälle, mutta toisinaan mieli kaipaa aivan jotain muuta. Silloin kannattaa avata pelikone ja nämä seuraavat pelit tarjoavat takuuvarmaa jännitystä näihin hetkiin.

Control – 505 Games

Toimintaseikkailupelin tarina kietoutuu yhdysvaltalaiseen Federal Bureau of Controliin virastotalolla tapahtuviin yliluonnollisiin asioihin. Viraston johtaja, Jesse Faden, tutkii The Oldest Housea löytääkseen kadonneen veljensä Dylanin.

Virastoon on soluttautunut korruptoiva paha voima, Hiss. Faden hyödyntää taisteluun erilaisia yliluonnollisia kykyjä voittaakseen vihollisen. Pelin ainoa ase on käsiase, joka on mahdollista muuttaa useaan eri muotoon ja sen ominaisuuksia voi päivittää.

Peli on kokonaisuus, jossa pelaaja otetaan koukuttavalla tavalla osaksi seikkailua. Kaikkiin käänteisiin ei anneta suoraa vastausta ja tähän yhdistetty loistava pelimekaniikka luo loistavan pohjan varsinaiselle mestariteokselle. Ehdottomasti positiivinen lisä on se, että pelin on kehittänyt suomalainen Remedy Entertainment.

Observation – Devolver Digital

Monikansallinen avaruusasema on kadonnut mystisessä katastrofissa ja jäljelle on jäänyt vain lääkäri Emma Fisher. Hänellä on apunaan vain oikkuileva SAM eli System Administration Mainframe, joka hallitsee avaruusaseman kaikkia laitteita. Hengissä pysymisen ehtona on saada yhteistyöllä ratkaistua edessä olevat ongelmat.

Sinun on koottava uudelleen SAMin kadonneet muistot etsimällä vihjeitä aluksen huoneista, maassa lojuvista tavaroista ja asiakirjojen yksityiskohdista. Pelin grafiikka ja äänimaisema on tehty uskomattoman aidoiksi. Voit kokea kuinka sinut on eristetty muusta maailmasta ja tuntea uhkaavan tunnelman aluksella.

Voit pelata peliä Sony Playstation 4:lla tai Microsoft Windows’lla. Tämä teos on No Coden käsialaa.

NCIS: Hidden Crimes – Ubisoft Entertainment

NCIS Rikostutkijat on yhdysvaltalainen rikosdraamasarja, jota on esitettiin 15 tuotantokautta. Tämän inspiroimana on luotu pelisovellus, jossa pääset osaksi NCIS-tutkimusryhmää auttamaan rikosten ratkaisussa. Tehtävänäsi on tutkia rikospaikkoja, löytää todisteita ja paljon muuta.

Sinun on pidettävä huoli, että rikospaikalta löydetään kaikki tapaukseen liittyvät vihjeet mahdollisimman lyhyessä ajassa. Todistusaineisto analysoidaan laboratoriossa, jossa sarjan kollegat ovat apunasi. Tutkinta huipentuu syyllisen selvittämiseen.

Voit ladata pelin ilmaiseksi android-käyttöjärjestelmää tukeville laitteille sovelluskaupasta tai netistä.

Rikoksen viemää

Mysteerit, murhat, salaliittoteoriat ja kaikenlaiset rikokset samaan aikaan kiehtovat ja pelottavat ihmisiä. Niissä on samaan aikaan jotain surullista ja selittämätöntä, joka saa meidät pohtimaan syitä niin rajuihin ratkaisuihin.

Etenkin suomalaisia kiehtoo selvittämättömät ja mysteeriksi jääneet rikokset. Suureen suosioon ovat nousseet useat televisiossa julkaistut tositapahtumiin perustuvat rikossarjat ja kuuntelulistojen kärjessä on useita rikospodcasteja. Siinä tapauksessa, että haluat laittaa omat etsivän taitosi koetukselle, niin hyvään alkuun pääset Controlin, Observation tai NCIS:Hidden Crimes avulla.