Yhä useampi valitsee kulutusluoton – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Suomen Pankin tilastosta selviää, että yhä useampi suomalainen kotitalous rahoittaa hankintojaan jollakin kulutusluotolla. Itse asiassa asunto- ja kulutusluottojen osuus suomalaisten kotitalouksien lainoista on kasvanut edellisvuoteen verrattuna yhtä paljon, eli noin neljä prosenttia.

Kulutusluotto vaikuttaakin suosionsa perusteella olevan järkevä tapa rahoittaa elämän tärkeitä hankintoja. Kulutusluotto on nimensä mukaisesti tarkoitettu kulutukseen, kun on saatava lainaa esimerkiksi arjen akuutteihin menoihin. Sillä on tapana rahoittaa arjen yllättäviä hankintoja: kodinkoneita, sisustustavaroita ja esimerkiksi lomamatkoja.

Mistä kulutusluotto kannattaa ottaa?

Vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavat pankkien lisäksi myös lukuisat muut rahoituslaitokset. Kulutusluottojen vertailu voi tästä syystä muodostua haastavaksi. Kun luotto on saatava heti, ei aina jaksa paneutua kaikkiin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. Vertailu kuitenkin kannattaisi, sillä sekä lainaehdoissa että kustannuksissa voi olla suuria eroja.

On hyvä kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin, mutta myös muihin mahdollisiin kuluihin, joilta ei lainaa netistä hakiessaan voi aina välttyä. Tähän sisältyvät palvelun aloituskustannukset, laskutuskulut ja muut asiakkaan toivomat lisäpalvelut. Selkeyden vuoksi kannattaa lainaa hakiessaan turvautua kotimaiseen toimijaan, joka noudattaa Suomen lakia ja tarjoaa myös asiakaspalvelua suomeksi. Epäselvissä tilanteissa on aina suuri helpotus, mikäli voi hoitaa laina-asiat omalla äidinkielellään.

Kuinka nopeasti laina tulee tilille?

Kulutusluotto on hyvä vaihtoehto silloin, kun lainaa on saatava nopeasti ja helposti akuutteihin menoihin. Pienen luoton saa haettua mukavasti vaikka kotisohvalta käsin, ilman ainuttakaan paperia tai liitettä. Nykyteknologian avulla asiakkaan luottokelpoisuus saadaan tarkistettua muutamissa minuuteissa ja tarvittaessa myös rahat tulevat tilille heti. Lainan saamiseen riittävät säännölliset tulot, esimerkiksi palkka tai eläke, eikä ylimääräisiä vakuuksia tarvita.

Nykyasiakas ei kaipaa tuntikausien jonottamista konttorissa, vaan haluaa asioiden hoituvan mahdollisimman suoraviivaisesti. On tärkeää, että palveluntarjoaja mahdollistaa myös asioiden itsenäisen hoitamisen netissä. Myöskään tietoturvan merkitystä ei kannata aliarvioida, sillä lainahakemuksessa käsitellään aina luottamuksellisia tietoja, jotka eivät saa joutua vääriin käsiin. Kannattaa siis varmistaa, että sivusto, jolla lainahakemus tehdään, on luotettava.

Voiko kulutusluotto olla edullinen laina? 

Mikään laina ei ole ilmaista. Onkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, etteivät luoton kokonaiskustannukset nouse laina-aikana kohtuuttomiksi. Kannattaa siis perehtyä siihen, millaisessa ajassa luottosumma on tarkoitus maksaa takaisin ja siihen, kuinka suuren määrän lainaa tarvitsee. Joskus esimerkiksi satasen laina voi olla riittävä summa akuutista lainantarpeesta selviämiseen. Pienellä lainasummalla on myös yleensä kohtuullinen takaisinmaksuaika.

Esimerkiksi luottokortti saattaa muodostua loppujen lopuksi kaikkine korkoine ja kuluineen kalliimmaksi ratkaisuksi kuin pikalaina, joka aina tarvittaessa tuo helpotusta arkeen. Pikalaina on myös taloudellisen tasapainon kannalta luottokorttia turvallisempi valinta, sillä kun laina on maksettu muutaman kuukauden kuluessa kokonaan pois, ei siitä tarvitse enää tulevaisuudessa murehtia.

Onko vastuullisia luotontarjoajia olemassa? 

Kaikki luotonantajat eivät toimi vastuullisesti, ja liian heppoisin perustein myönnetty kulutusluotto voi ajaa asiakkaan velkakierteeseen. Vastuullinen toimija tarkistaa aina asiakkaan luottotiedot ja myöntää lainaa ainoastaan sellaisille asiakkaille, joilla on säännölliset tulot.

Vastuullisuus voi olla myös kokonaisvaltaista huolenpitoa. Asiakas voi esimerkiksi saada luotontarjoajalta säästövinkkejä taloudellisen tasapainon ylläpitämiseksi. On myös luotonantajan etu, että asiakkaan talous on kunnossa.

Lisäksi vastuullisuus näkyy luotontarjoajan muussakin toiminnassa. On tärkeää, etteivät yrityksen työntekijät tai asiakkaat koe minkäänlaista syrjintää ja että yrityksen toiminta on kaikin tavoin läpinäkyvää. Esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyiden jakaminen julkisesti on tärkeä osa läpinäkyvyyttä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments