Ruotsalainen poliisi kritisoi kovin sanoin gangstakulttuuria

Muuan ruotsalainen Tukholman poliisissa työskentelevä Filip Pelas on noussut somejulkkikseksi viime aikaisten Facebook-päivitysten kautta, joissa hän kritisoi ns. gangstakulttuuria.

 

Pelas kirjoittaa:

”Taas uusi ampuminen. Minulta on kyselty paljon mitä mieltä olen Einarin murhasta.

On selvää, että on surullista kun ihminen murhataan riippumatta siitä kuka hän on. Kun näin nuori mies, jolla olisi elämää vielä edessä, murhataan, niin totta kai se on väärin joka tavalla. Vaikka tämä on surullista, niin se oli valitettavasti myös odotettavaa.

Monille Einar oli tunnettu räppäri. Minulle, joka olin yhteydessä hänen kanssaan vain poliisiasemalla, hän oli vain yksi monista gangstaräppäreistä, jengirikollinen, joka oli mukana rikoksissa ja jopa hyvin vakavissa rikoksissa.

Käsitykseni mukaan monet räppärit, jotka ovat Ruotsin musiikkilistojen kärjessä, kuuluvat johonkin jengiin.

Mielestäni on aivan käsittämätöntä kuinka ruotsalaiset mediat glorifiorisoivat näitä rikollisia artisteja ja antavat heille erilaisia palkintoja niin, että heistä tulee enemmistölle esikuvia, vaikka he ovat aivan päinvastaista.

Olen itse valinnut, että en kuuntele tällaista musiikkia, joka tähtää poliisien vahingoittamiseen, kehottaa rikollisuuteen, kohtelemaan naisia huonosti jne. Ensinnäkin siksi, että nämä räppärit elävät sellaista elämää ja toiseksi se on surkaa musiikkia ja kolmanneksi siksi, että en halua tukea millään tavalla jengirikollisuutta. En halua tukea huumekauppaa tai sitä, että kadut ovat täynnä aseita.

Nimittäin suurin tulonlähde näille jengeille on huume- ja asekauppa sekä paritus.

Minua seuraa moni nuori, ja se olette te nuoret, joita vedetään mukaan tähän paskaan. Teitä houkutellaan hienoilla autoilla, kalliilla kelloilla ja rahalla. Teille haluan sanoa, että se kaikki on pelkkää bluffia. Monet näistä tyypeistä ovat korviaan myöten veloissa voudille tai toisille jengeille.

Näistä musiikkifilmeistä ja niiden teksteistä saa vaikutuksen, että siellä ollaan koviksia, mutta sekin on pelkkää bluffia. Kun heitä tuodaan poliisiasemalle, niin he haluavat ensimmäisenä soittaa äidille tai isälle. Kuulusteluissa jopa itkeä pillitetään.

Jengirikollisen tie on aivan väärä tie ja nythän se nähdään kun ampumisia on melkein joka päivä.

Jengistä on kolme tietä ulos:

1. Sinut murhataan.
2. Joudut linnaan.
3. Lopetat rikosten tekemiset ja saatat onnistua jättämään jengin.”

 

Teksti on saanut toista tuhatta kommenttia ja yli 20 tuhatta jakoa.

 

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Tässä esitetään juuri sellaisia ajatuksia kuin olen odotellut esitettävän. On tuo rikollisuuden glorifiointi jokseenkin mielisairasta. Varsinkin, jos sitä glorifiointia harrastaa joku sellainen, joka itse moisen rikoksen kohteeksi joutuessaan hajoaisi atomeiksi. Nuo idiootit naistoimittajat eivät enää ajattele järjellä, vaan kyseessä on jonkinlainen mielenhäiriö.

Qroquius Kad

Kun rauhan ja hyvinvoinnin kausi jatkuu liian kauan, sitä aletaan pitää normaalitilana jota ei tarvitse ylläpitää. Siitä seuraa yhteiskunnan naisistuminen;
miesten ylläpitämälle valtiolle ulkoisine ja sisäisine turvallisuusorgaaneineen ei ymmärretä olevan enää merkitystä.

Niinpä yhteiskunta alkaa suuntautua yhä enemmän naisten ja sitä kautta lasten tarpeisiin.
Ruotsi on jo ainakin tämän vuosituhannen ollut lapsistunut yhteiskunta, ja Suomi seuraa tuhotyttöjen hallituksen johdolla hyvää vauhtia perässä.

Suomi Finland

Kauankohan ne vielä kehtaavat väittää, että mitään ongelmia ei ole ja että pitää vaan pikkuisen kotouttaa paremmin?

Suomi Finland

Samalla kuitenkin tinkimättömästi kansainvälisiä sopimuksia noudattaen. Otetaan vaikka toiset 30000, jos ne vaan tulevat.

Sitten hoksataan, että perkules, on pulaa resursseista. Ei pysty kotouttamaan. Liian hapokasta.

Qroquius Kad

Puhumattakaan siitä, ettei mihinkään tällaiseen velvoittavia kansainvälisiä sopimuksia ole koskaan ollut olemassakaan.
Todellisuudessa olemassaolevia sopimuksia noudattaen mitään nykyisten kansainvaellusten kaltaista ei olisikaan.

Kemu on uusi Fazer

Takapajuisista maista tuleva massamigraatio on kehitysavun irvikuva.

Oikeassa kehitysavussa resursseja viedään kohteena oleviin yhteiskuntiin ratkomaan siellä olevia ongelmia.
Tässä uudessa ”versiossa” ne avuntarvitsijat ja heidän ongelmansa tuodaan sotkemaan hyväuskoisia EU-maita.
YK:n painostuksella (kts. Agenda 2030) lienee keskeinen rooli.

Jotkut eurooppalaiset valtiot sentään uskaltavat kieltäytyä kunniasta.

Sakari Rajamäki

Kotouttaminen on vaan ainoa sallittu ratkaisu maahanmuuton ongelmiin. Todellisuudessa kotiuttaminen olisi ainoa tepsivä keino, mutta ei puhettakaan siitä, tai edes haittamaahanmuuton lopettamisesta.

Alpo

On tosiaan tärkeää käsittää asiat. Muslimit eivät ole kotoutettavissa. Ratkaisu ongelmiin on olla ottamatta heitä ja karkottaa kaikki

Perkele

Tässä tulee minun totuus fakta ongelmiin.Kaikki matutaustaiset ryöstäjät ,pahoinpitelijät,raiskaajat ym.ihailee gängstalaiffia jota räppi niille suoltaa siihen ei auta kotouttamiset,rangaistukset eikä mitkään muutkaan.ainoa lääke ongelmaan on kyseisten henkilöiden lukitseminen vankilaan pois yhteiskunnasta.

T

”saatat onnistua jättämään jengin.”

juhaII

Ruotsin radio sen sijaan fanittaa nupit kaakossa!

ABD

Onhan se hassua kun poliisisetä olettaa matugangstojen osaavan lukea tuota tekstiä..

Anonyymi

Eihän se varsinaisesti heille ollut osoitettukaan, vaan heidän ja tuon kyseenalaisen ”musiikin” ihailijoille ja noihin piireihin pyrkijöille, ehkä myös poliitikolle ja muille päättäjille. Valkoihoinen Einarikin olisi elossa, jos olisi toiminut viisaammin.

Antti Tifa

Ruotsidemokraatit haluavat sulkea gangstaräpin ulos julkisilla varoilla kustannetuista medioista. Mielestäni parempi ja tehokkaampi toimi olisi, jos tällaisen musiikin tekijät ja esittäjät vain katoaisivat salaperäisesti. Aivan sama, mikä taho sen toimen kustantaa koska yhteinen etu. https://samnytt.se/sverigedemokraterna-vill-stoppa-gangsterrap-i-public-service/

Sossetant

Kumma ettei Ruotsalainen Spotify ole kovin innostunut poistamaan näiden musiikkia, kun samalla monet vähänkin epäilyttävät esim. black metal levyt on poistettu jo aikaa sitten sekä ihan pari vuotta sitten muistan että nousi joku kohu kun Spotify alkoi poistamaan artisteja joille oli tullut tuomioita esim. seksuaalisesta häirinnästä yms.

Paha vaan

Aiheesta somettanut poliisi saattaa olla jengien tappolistalla kirjoituksensa vuoksi.

Pena

Poliisi on oikeassa ja varsinkin siitä että räppi on paskaa musiikkia. Olen samaa mieltä.

Nih

YLE:llä, sen oma syöttipossu Paleface on valkopessyt Ruotsin tapahtumia sitä mukaan kun tuota sairasta ”kulttuuria” on arvosteltu.Kuulemma heillä on asiaa ja monet epäkohdat eivät olisi tulleet esiin ilman näitä velliperseitä ja yhteiskunnan syöpäläisiä.

Anonyymi

Suomalainen media valkopesee Ruotsin tapahtumia tai pahimmassa tapauksessa jättää kokonaan huomiotta. Onko myöskään keneltäkään suomalaiselta poliitikolta tai päättäjältä koskaan julkisesti kysytty, uskooko hän tosissaan, että naapurimaan mallin mukainen maahanmuuttopolitiikka Suomessa johtaa erilaiseen lopputulokseen?

Sossetant

Erittäin hyvä kirjoitus ja tämä oli sen parhain kohta:
Kun heitä tuodaan poliisiasemalle, niin he haluavat ensimmäisenä soittaa äidille tai isälle. Kuulusteluissa jopa itkeä pillitetään.”

Aijai! Nyt tuli gangstojen imagoon aika paha särö kun poliisi meni paljastamaan minkälaisia paskahousuja ne kulissien takana ovat. Tosin valkoisilta naisilta heruu nyt vaan lisää sympatiaa kun:
”yhyy, siellä se viaton muhumed-reppana itkee viattomana ilkeän poliisin haavissa”

Nähdäänkö jo seuraava poliisin ampuminen hyvin pian kun ächlämien pitää saada kunnioitus palautettua nopeasti?

tekoja, ei sanoja

Poliisi saa olla mitä mieltä tahansa, mutta niin kauan kun se ei tee mitään, sanomisilla ja mielipiteillä ei ole merkitystä.

Teutjärvi

+Mitäs poliisi sitten voi tehdä, jos lyö pampulla joutuu syytteeseen liiallisesta voimankäytöstä, sama kaiken voimankäytön suhteen, (ämmät) on vesittäneet
lain, ainoa ratkaisu on eteläamerikan malliset partiot joiden nimeä en halua sanoa.

ernesti_loosonen

Kävin miettimään, että onko sana rap lyhenne rappiosta.

petra

Kauas on menty Sugar Hill Gangin positiivisesta kerronnasta,.tosin rap tai konemusiikit ovat vain kokeellista metelia jota ei voi edes musiikiksi kutsua