Ruotsin ”elokapina” pysäytti lentoliikenteen pariksi tunniksi koko Ruotsissa

Ilmastoaktivisteilla on pitänyt kiirettä. Päivän mittaan Ruotsin ”elokapina” pisti paremmaksi, se ei tyytynyt johonkin kusisen pääkadun sulkemiseen vaan laittoi lentoliikenteen poikki hetkeksi koko Ruotsissa.

Esimerkiksi Tukholman citykentällä Brommassa aktivistit liimasivat itsensä kiinni kiitorataan(!). Ainakin yksi henkilö liimasi itsensä pikaliimalla peräti jopa lentokoneen kylkeen.

Ilmastoaktivisti liimasi kätensä kiinni lentokoneeseen.

 

Myös Malmön lentokentän kiitoradalle pääsi ryntäämään henkilöitä, jotka heittäytyivät liimaa selässä kiinni kiitorataan.

Göteborgin kansainvälisellä lentokentällä Landvetterissä aktivistit nousivat koneisiin ja kieltäytyivät istumasta. Sen jälkeen he alkoivat lukea manifestejä koneissa. Alla kuva Landvetteristä koneesta sisältä:

 

Arlandassa sama homma. Arlandassa jouduttiin myös poistamaan lähtevästä koneesta kaksi henkilöä, koska nämä olivat aiheuttaneet koneessa ennen nousua ns. ilmastoälämölöä. Kannattaa huomata, että ruotsalaiset aktivistit olivat vanhempaa porukkaa,  joukossa ihan papparaisia, kuten alla Arlandassa koneesta poistettu ”gubbe”.

Muutamassa paikassa aktivistit olivat köyttäneet itsensä lentokoneen penkkiin.

Ruotsalainen ”elokapina” Extinction Rebellion Sverige on ilmoittautunut iskujen toimeenpanijaksi. Päivän mittaan 14 henkilöä otettiin kiinni ja kymmeniä on käskytetty poistumaan alueilta.

Merkittävin ero Extinctionilla verrattuna Elokapinaan on todellakin se, että Mannerheimintiellä porukka oli hyvin nuorta. Kun taas ruotsalaiset lentokenttäiskijät olivat pikemminkin lähempänä eläke- kuin kouluikää.

Että tässä vinkkiä Suomeen Elokapinallekin.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rullattu

Mutta silti ”kusisen kadun tukkiminen” Suomessa oli paljon vaarallisempaa kun kusisien letokoneiden lentoon pääsyn estäminen.
Sillä ei noilla lentokoneilla sairaita sairaalaan viedä, toisin kun elokapinallisen kadun tukkimisessa, kun hälytysajossa olevat ei päässeet nopeinta reittiä.

Sakari Rajamäki

On elokapinan miekkareissa jätetty väylää ambulansseille. Tietty jos ne päästää yöpymään kadulla, niin ei siitä ambulanssi läpi pääse. Jos ne kerran on jättänyt väylää ambulansseille, niin eiköhän niiden tarkoitus ole ne päästää läpi. Muutama miinutti siinä kyllä menee ambulanssilla aikaa kun elokapinalliset siirtyy sen tieltä pois.

Kosh Naranek

Tuosta tulee noille aikamoiset rapsut. Meinaan että asiaa säädellään kansainvälisesti ja sen mukaisesti on kaikissa ICAO:n jäsenmaissa säädetty kovat rangaistukset kentoliikenteen vaarantamisesta, mitä laskeutuvien koneiden laskun estäminen yksiselitteisesti on. Noista suurin osa ei tuon tempauksen jälkeen ole muutamaan vuoteen hillumassa yhtään missään. Näissä asioissa ollaan kautta maailman aika huumorintajuttomia. Jos Ruotsi meinaa että lentoliikenne maahan jatkuu, niin näitä ei voi painaa villaisella vaikka miten poliittisesti haluaisivat. Sanoisin että tässä kerrankin Egonapina haukkasi suullisen paskaa….

Pirtsakka

Täytyy vain toivoa, että Ruotsin lentoliikenne pysähtyy tyystin. Eivät edes siivellä eläjät pääse lomailemaan siellä turvattomassa kotimaassaan ruotsalaisten ja loppupeleissä kaikkien eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla. Pummit.

Tupe

Katsotaan vaan, niin ei seurauksena ole kuin nuhtelu niin kuin Suomessakin viher-kommari -rikollisille.

Kosh Naranek

En todellakaan usko. Tämä ei ole enää ruotsalaisten sisäinen juttu.

Tupe

Mielenkiinnolla itsekin odottelen uutisointia aiheesta ja varsinkin seuraamuksia.

Huru-ukko

Älä vaan pitkästy odottaessasi, että ainakaan valtavalemedia tai ylenanto kertoisivat. Eikä ole juurikaan mainitoja näkynyt koko tapauksesta meikälisissä ns. laatulhedissä.

Muistaako kukaan

Mitä se suomalainen vihreä lentokoneseisoja sai?

Qroquius Kad

Ai se Virheiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri? No mitä veikkaisit?

Pirtsakka

Kerro nyt. Itse en ainakaan muista?

Pöpitalisti

Palkankorotuksen?

Qroquius Kad

Piti itsekin luntata, kun en muistanut minäkään. Tuon verran siitä kuitenkin napsahti:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/77e6175f-b4dc-40f6-9e87-6b69bcae7037

Vaikka uutimen lopussa mainitaan, ettei tuomio ole lainvoimainen eli ei oltu valitettu hoviin, en löytänyt mistään mainintaa sellaisesta.
Ilmeisesti tuo jäi voimaan.

Kosh Naranek

40 päiväsakkoa? ja 720€ maksettavaa? ei ole kummoiset tulot, laskurin mukaan kk nettopalkka palttiarallaa 1300€… saanut potkut?

Anna-Maria Korhonen

”… ruotsalaiset lentokenttäiskijät olivat pikemminkin lähempänä eläke- kuin kouluikää.”

Johtunee siitä, että Ruotsin nuoriso tahtoo kuluttaa. Se on maksanut ihmissalakuljettajille suuria summia saadakseen urheiluauton tai ainakin paremmanpuoleisen auton. Se tuskin suostuu lomailemaan entisessä kotimaassaan jollakin hitaammalla pelillä kuin suihkukone.

Sakari Rajamäki

Tästä näkee, että Elokapina on vaarallinen ääriryhmä ja siksi sitä pitää vastustaa. Sebastian Tynkkynen teki arvokasta työtä kun kävi kuvailemassa elokapinan miekkareita ja tekemässä sitä mitä valtamedia ei tee, eli kyselemässä heiltä kriittisiä kysymyksiä. Tynkkysen videoilla voi oikeasti olla jotain merkitystä, koska niillä on parhaimmillaan melkeen 300 000 katselijaa. Kun kirkko suunnitteli marssivansa elokapinan kanssa miekkarista Sebu teki siitä ohjelmaa, jonka jälkeen kirkko peru sen marssin kriittisen palautteen määrän takia.

Pirtsakka

Boomereita siellä, boomereita täällä…

Pirtsakka

Ennenkuin tulee enemmän mielen pahoitusta, niin kerrottakoon, että viittasin pääministeriin ja hänen tokaisuunsa, enkä tarkoittanut meitä palstalaisia vaan ylipäätään Ruotsia ja Suomea.

Näinhän se pääministerikin aina selittää. Huumoriahan minäkin yritin, vaan ei tainnut onnistua. Sori nyt taas siitäkin (sanoi se entinen mies)…

juhaII

Vain joutilaat ja tyhmät joutavat ”parantamaan maailmaa” yhteiskunnan kustannuksella, joka aivan itse tukee tällaista toimintaa mukamas ”yhteiskunnallisena vaikuttamisena”. Ja koko tästä paskasta kärsivät ja tietenkin kustantavat selkänahoista revityillä verorahoilla, jota vielä buustataan punaniskojen eläkeiän nostamisella!

Anonyymi

Menisivät vaikka Afrikkaan puita istuttamaan, niin tekisivät jotain hyödyllistä ja näyttäisivät, että ovat oikealla asialla eivätkä vaan lorvailemassa ja hengailemassa kaverien kanssa! Ilmastohätätila Suomessa! Tietämättömyys ja naiivius rehottaa; ei tiedä itkeäkö vai nauraa!

Sellaista

Kyllähän nämä elokapinan pölvästit menivät Suomessakin häiriköimään eräälle hakkuutyömaallekin. Ruotsissakin noilla aika fiksut harrastukset. Tekivät Suomessakin vain päivässä 84 000€ laskun veronmaksajille, saisi laittaa tämän näiden elokapinoiden maksettavaksi.

”Kun poliisi puuttuu yhden päivän ajan mielenosoitukseen, josta se kantaa säilöön toistasataa mielenosoittajaa liikennettä tukkimasta, on lasku veronmaksajille 84 000 euroa.”

Eloapinat

Eikös tässä kohtaa nuo eloapinat olleet ihan asialinjalla. Lentoliikenne on 50% koko euroopan liikenteen päästöistä. Jos lomamatkatkin jatkossa tehtäisiin autoilla, eikä lenneltäisi, niin päästötavoitteisiin päästäisiin todella nopsasti.

Mutta se mitä nämä eloapiant eivät ole ymmärtäneet on se että atk-alalla striimaaminen kuluttaa kaikkein eniten energiaa. Eli Heipat kaikille striimeille, videoille, Netflixeille, Facebookeille, Twittereille, TikTokeille jne… Ja kaikille älypuhelimille. Niiden valmisatminen tuhoaa luontoa ennätyksellisen paljon. Sekä tietysti sähköautoille. Saksastakin kaadettiin 150ha suojeltua metsää että saatiin Teslan tehdas sinne.

T

Lentoliikenne on jotain 4% ihmisen tuottamasta CO2:sta. Niin kauan kuin Kiina ja Intia ovat olemassa, millään mitä teemme ei vaikuta millään tavalla mihinkään CO2:een liittyen.

Sami

Viime vuonna koko maailmaan asennetuista uusista aurinkopaneeleista ja tuulivoimaloista yli puolet asennettiin Kiinaan.

Mutta Kiinan sähkönkulutus lisääntyi samana aikana 11%, joten kivihiilen poltto lisääntyi entisestään.

Lisäksi kiina metsittää hiekkaautiomaitaan 36000 neliökilometriä joka vuosi, joten kiina metsittää hiekkaautiomaita enemmän kuin koko muu maailma yhteensä.

T

Mikä on paras keino poistaa elokapinoijat kiitotieltä? Kannattaa vihjata heille että ilman lentoliikennettä, Afganistanista ei saada enää turvapaikanhkijoita. Eiköhän lentoliikenteen vastustus lopu kuin seinään.

ernesti_loosonen

Olisipa kiva, jos estäisivät afganisteillä lastatun koneen laskeutumisen jolloin kone joutuisi tekemään pakkolaskun.

Puolueeton

Suomen elokapina koostuu nuorista. Mikä saa heidät kapinoimaan?
Ei tietenkään oma mieli, vaan propaganda, jota jokin porukka jakaa. Mistä tämä porukka muodostuu?
Jostain aktivistiporukasta, joilla on omat johtajansa. Keitä he ovat? Siihen en tiedä vastausta. Nämä kuitenkin ovat kohun perimmäinen syy ja heitä on vain muutamia.
Järkevästi toimivassa yhteiskunnassa, nämä henkilöt olisi pidätetty ja pantu telkien taakse.

Qroquius Kad

Winston Churchillin sanoin:

”Joka ei nuorena ole anarkisti, sillä ei ole sydäntä.
Joka ei vanhana ole konservatiivi, sillä ei ole järkeä.”

Aikuisten miesten on asetettava rajat nuorison anarkismille, ettei se tuota vahinkoa. Liiallinen hyvinvointi aiheuttaa yhteiskunnan auttamatonta naisistumista, josta seuraa lapsistuminen.

Niinpä nuoriso jatkaa anarkismiaan vielä aikuisinakin, kun päättävissä elimissä ei ole konservatiivimiehiä, vaan intersektionaalisia feministityttöjä.

Puolueeton

Ei tässä ole anarkismista kysymys vaan typerästä koheltamisesta. Nuoret eivät siihen yllyttämättä lähtisi. Nuoria ei tule tuomita.
Yhteiskunnassa vanhojen anarkistien kiihottaja pitäisi tuomita rikoksista yhteiskuntaa vastaan. Suomessa kiihottaja saa mainetta, pääsee kansanedustajaksi ja jopa asiaan liittyväksi ministeriksi.

Anonyymi

Nykyinen hallituksemme on myös jäänyt lapsen asteelle; vielä 35-vuotiaana ja perheellisenä täytyy saada olla vapaa ja bilettää!

Joo

Ja mulkku winston sanoi myös, että annetaan suomi venäjälle, täys läski kyrpä koko mies ihan kuin suomen sdp jakaa asiota jotka ei ole omia…

pöh

Kohti jääkautta mennään ja ilmastouskovaiset on kauhuissaan lämpötilan noususta.
Hyvä bisneshän se tietty on kun niitä hyödyllisiä idiootteja riittää..

Anonyymi

Vähintään 100 miljardia on laitettu EU-maissa ilmastonmuutoksen hillintään, mutta mitään ei ole tapahtunut. Olisikohan syytä vaatia Kiinalta, Intialta ym. pahiten saastuttavilta mailta jotakin ja kiinnittää huomiota siihen, että ilmastoon vaikuttaa niin monet muutkin asiat kuin ihmisen toiminta; esim. sellaiset asiat kuin aurinko, merivirrat, pilvet jne. Myös kehitysmaiden väestöräjähdykselle pitäisi tehdä jotakin muuta kuin lähettää rahaa. Sen vaikutukset on jo nähty.

Qroquius Kad

Kiinalta voi kyllä vaatia. Mutta siltä on paha tulla mitään ottamahan.
Soon pöyröö vieköhön liian isoo sellasehen.

5.kolonna

Elokapina on hybridisodankäyntiä länttä vastaan.

Antti Tifa

Olen hämmästellyt, ettei vielä ole toteutettu ilmastoitsemurhia. Olishan se komeeta kun joku vetäisi itsensä kaulakiikkuun johonkin sillankaiteeseen kyltti kaulassa. Pelastakaa ilmasto tms. Ideaa saa lainata vapaasti ja suosittelen sitä lämpimästi.

Qroquius Kad

Taitaapa jäädä näkemättä:
oma nahka on EgoApinoille kultaakin kalliimpaa.

Ennemmin me saamme alkaa nähdä terroristisia murhia, joihin suhtautumisessa onkin luvassa travoltamaista kognitiivista diskotanssia tuhotyttöjen hallitukselta:
asiaan on pakko puuttua, vaikka ei millään haluaisi!

murre riepunen

Nyhveröi on suomalainen ilmastohysteerikkö, tokkopa lentokentälle uskaltaa mennä, mutta kaduila makoilu onnistuu, mikäli polliisi on turvana, ja kantavat laitokselle jos alkaa pissittämään.

Särmääjä

Samaa paskaa vaan eri paketissa kuin ne pakkopalautusten vastustamisetkin. Mylvitään ja terrorisoidaan normaalien ihmisten arkea tällä järjettömällä ideologisella pakotuksella. Tämä kun on kansainvälinen terroristiliike, niin siellä on varmasti taustalla isot tahot jotka näitäkin rahottaa.