Espoosta Suomen monikulttuurisuuden pääkaupunki

Tiesitkö, että Espoo on Suomen monikulttuurisin kaupunki, jota joskus tulevaisuudessa on synonyymi alueelle, joka on Suomen rajojen sisällä, mutta jossa ei asu suomalaisia.

Ruotsin Botkyrkaa ja Suomen Espoota voisi verrata siinä mielessä, että molemmat ovat suuren pääkaupunkinsa kupeessa. Botkyrkassa vajaasta 100 000 asukkaasta noin 75 % on maahanmuuttajataustaisia. Tämän huomaa kaikkialla, Botkyrkassa ei yksinkertaisesti ole enää mitään sellaisia alueita, paitsi joitakin taajaman ulkopuolisia alueita kaupungin laidoilla, joissa voi nähdä välähdyksen ruotsalaisuudesta.

Sekin on kuitenkin vain välähdys, kangastuma menneisyydestä.

Espoon Suvela on Espoon keskustan tuntumassa oleva asuinlähiö. HS on tehnyt selvityksen, jonka mukaan Suvelan kouluissa suurin osa lapsista puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea. Kirstin koulun ala-asteen oppilaista 69 % on maahanmuuttajataustaisia. Koulussa on 500 oppilasta.

Viereisen päiväkodin lapsista 93 %, eli 101 lapsesta vain seitsemän puhuu suomea äidinkielenään.

Espoossa on reilu 70 ala-astetta ja kuudessa koulussa yli puolet oppilaista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Niiden koulujen määrästä en saanut tietoja, joissa maahantulijoiden määrä on esimerkiksi 30-50 %. Toisaalta useimmassa koulussa ulkomaalaisten osuus on kuitenkin alle 10 %.

Espoo poikkeaa Botkyrkasta vain yhdessä pikku jutussa: Espoo ei ole vielä samoissa lukemissa kuin Botkyrka. Espoossa asui viime vuoden lopussa hieman vajaa 300 000 asukasta, joista 20 % on ulkomaalaistaustaisia eli noin 60 000 henkeä.

Kun Suomessa puhutaan ”Ruotsin esimerkistä”, niin Espoo on onnistunut asiassa melko hyvin. Mikä funktio on sillä, että kaupunkiin luodaan asuinalue, jossa suurin osa asukkaista on ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, jotka eivät tiedä Suomesta mitään? Kun tämä kehitys on nyt saatu käyntiin, niin sitä ei voi enää pysäyttää vaan sen ainoa kehityssuunta on laajeneminen.

– – –

– Suvelassa syntyneet ja kasvaneet lapset kasvavat Suomi-nimisestä yhteiskunnasta erilleen. Jengiytyminen on helppoa, sillä porukka syntyy ja kasvaa ikään kuin ulkopuolella Suomi-nimisestä yhteiskunnasta.

– Suomen kieli muuttuu kauhean kuuloiseksi walla-kieleksi. Ruotsissa sitä kutsutaan blatte-svenskaksi (blatte = ähly tms). Jo nyt tämä on kuultavissa. Lauseisiin lisäillään suomalaisten tehostesanojen vittu-perkele-saatanan sijasta ”vannon”, ”lupaan”, ja ”veli/ bro”. Suomenkielen raiskausta pahimmillaan lause ”Walla, bro mä vannon, että…”

– Ulkomaalaistaustaisilla lapsilla on niin huono yleistieto Suomeen ja ylipäätään mihinkään liittyvissä asioissa, että sana yleistieto voidaan näissä tapauksissa unohtaa.

Lisäksi tätä eriytymistä lisää se, että suomalaiset välttävät jo nyt lastensa laittamista kouluun, jossa on paljon maahanmuuttajia. Eikä Suvelaan enää muuta suomalaisia.

Suvelan ulkomaalaisten osuus kasvoi vuodesta 2000 vuoteen 2018 7,6 prosentista 37,4 prosenttiin ja nykyään ulkomaalaisten osuss on noin 45 %.   

 

Näin Espoossa ollaan saatu käyntiin samanlainen kehitys kuin Ruotsissa. Kehitys kulkee omaa rataansa, eikä siihen enää voi vaikuttaa. Olkoonkin, että Espoon valtuustossa on ainakin yksi kehityksen kiivas vastustaja Henna Kajava. Mutta yksin ei voi tehdä mitään.

Subscribe
Notify of
guest
53 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Riku Rantala

MUT NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!

Sibyllah

Ja kaarnalaivoja kanssa!

HyvaJatkaa

Aivan ihquuuuuuuuuu!

Luulimme, että Ruotsi on suvereenisti ja yksin monikulttuurisen rikkauden ja ihanuuden tyyssija, mutta onneksi Espoo taistelee Suomaan puolesta! Onnea Espooseen ja jatkakaa samalla tiellä. Teidät palkitaan(autogrillit, moku-mellakat, ammuntaa, raiskauksia, lentoakkoja, kunniamurhia, jne. jne) pian kovasta työstä.

Sorry vaan Espoon valkokaulustyöläiset, teidän kannattaa varautua katselemaan uusia työpaikkoja pikaisesti. Nämä huippuosaajat vie teidän työpaikat, kun heidän taidot ja työmoraali on ihan toisella tasolla teihin verrattuna.

Jortonki

Ranskan kielellä Espoo kirjoitetaan L’Esbo

Huru-ukko

Riku hei. Todellakin TÖKEETÄ, hyvyydestä en menis kehumaan!!

Huru-ukko

Toussa aivan naapurissa tekivät karvaranteet ihan kelvolista ja syötävää pitsaa ja kepappia. Sitten siinä vaihtui tekijät. Vanahalta muistilta menin käymään, nälkäkin oli. Vaan kun siitä tiskiltä näki sen touhun, niin jäi pitsa ottamatta, onneksi en kerinnyt maksaa. Muussutustahan siitä tuli, ei sillä kertaa sen kummempaa. Onneksi. Eipä ole paikan saranat sen jälkeen kuluneet. Eikä kulu!

Pese nyt ne vitun kätesi

Stnan rasisti! Itse en ole käynyt 15 vuoteen yhtäkään pizzaa tai kebabbia ostamassa. Kemuilta. Enkä käy. Minäkin olen rasisti. Ja ihan aiheesta.

Moonman

walla-kieltä olen kutsunut blattefinskaksi, ennenkuin varissuomi keksittiin. Opetusministeriössä, tai mitä näitä virastoja nyt on, kannattaisi huolestua että nyt jo suomalaiset nuoretkin puhuvat varissuomea, mikä lienee seurausta ählyjen kanssa hengaamisesta ja suomalaisille tutusta huonosta itsetunnosta. Kuulostaa naurettavalta kun normaalin nuoren näköinen teini alkaa molottaa sitä puhelimeen. Ihan kuin olisi joku vammainen

Älyllisesti retardeja

Onhan nää nuoret tavallaan vammaisia.

Alpertti

Miksi olisi syytä huolestua? Kielethän ovat kuin ohjelmistoja: syntyneet muokattaviksi ja mukautuviksi. Onhan se kuitenkin jännittävää, kun kieli muuttuu ja syntyy uutta sanastoa ja uudenlaisia rakenteita. Sitä sopii vain ihmetellä.

VMP

Näkisin mielummin asian niin, että vaihdat just uudella rtx 3090ti varrustetun koneesi C-64:ään ja ihastelet sprite grafiikoita tehtyjä muuveja ja kertoisit kuinka sid piiri luo luonollisia ääniä.. Ehkä vielä kerrot ohimennen loistavasta tekoälysovelluksesta kalle kotipsykiatrista jonka logiikka on aika lailla samaa tasoa näiden jutussa mainituiden 8-bittisten ihmisten kanssa.

VMP

No hieno homma siinä on tietenkin se, että kakaratikin osaa ohjelmoida basicillä jos vähän yrittää… Muuta ei sieltä oikein nykystandardeilla saa mitään hyödyllistä saati järkevää ulos…

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
Ingen Gripen

Savupiiputeollisuuden jälkeen Suomenkin piti siirtyä johonkin epämääräiseen palveluyhteiskuntaan jossa olisi korkea elintaso.
Kyseessä oli globalistien keksimä selitys, jonka varjolla teollisuus saatiin luovutettua pois halpamaihin.

Sen savupiipun tilalle tuleekin vesipiippu sekä alhaisen elintason basaaritalous.

Last edited 1 vuosi sitten by Ingen Gripen
Suomi Finland

En koskaan, mistään hinnasta, muuta pääkaupunkiseudulle. Syy siihen ei ole pääkaupunkiseudun suomalaisissa.

Ei vaan huvita ottaa riskejä. Eikä sitä touhua jaksaisi katsella

Moonman

Pk-seutua ei parjata syyttä, mutta siellä on se etu että kun tietää ennalta kemu-mestat ja kaupunginosat jossa voi tapahtua mitä tahansa milloin tahansa, niin niitä on helppo välttää. Lisäksi joka paikassa menee jatkuvasti ihmisiä, jolloin kaikenlainen keppostelu ei onnistu niin helposti koska silminnäkijöitä ja vartijoita riittää. Turussa sen sijaan voi kävellä vaikka keskustassa eikä ketään ole missään, mutta vastaan tulee huumetöhinöissä oleva somalilauma

mari

En minäkään. Mulle riitti vuodet 2009 – 2021. Tuona aikana Helsinki muuttui todella kovaa vauhtia. Suomeen kun tultiin menin 9.luokalle ja koulun oppilaista oli lähes kaikki suomalaisia. Tosin mä en ymmärtänyt heidän puheestaan kuin ehkä 50-60%, koska olin oppinut suomen kielen äidiltäni ja hän lähti Suomesta ulkomaille töihin jo vuonna – 79. Siinä ajassa kieli oli ehtinyt jo kehittyä joten meikä oli ihan pihalla kun kuuntelin muiden ikäisteni puhetta. Mut siinä iässä tottuu nopeasti. Sitten ne alkoi pilaamaan mulle ennen niin rakasta Ruoholahtea ”hajasijoituksella”. Sieltähän on metrossa vain 1 sisäänkäynti ja ne räyhää heti siinä ovien takana. V*tutti tulla illalla duunista ja kuunnella ’ti

mari

…jatkuu ’tissi”, ”perse”, ”nayta mule sun tissi” ym pa*kaa. Ja kun ei enää kesäiltaisin voinut edes olla parvekkeella rauhassa, jumalauta mulla oli iso hieno lasitettu parveke jossa mä tykkäsin iltaisin istua ja lukea, juoda teetä ja rentoutua mut sit nää urpot aloittivat mesoamisen ja huumeiden käytön siinä Ruoholahden torilla ja pilasivat kaiken, stna! No, kuten olen jo sata kertaa sanonut, mulle riitti. Pakkasin kamat ja nyt ollaan täällä etelässä ja parvekkeella saa istuskella aivan rauhassa. Jos tai kun mä muutan takaisin Suomeen, niin valitsen kyllä sellaisen pikku kaupungin tai kylän jossa on järviä, metsiä ja luontoa eikä yhtään vitun matua. Se on saletti.

Kyll vaa Turusski

Onko tämä Turun puukottaja kantis vai nimeänsä veivannut matu? Kävi hississä seisoneen äijän kimppuun:

”Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaan Joonatan Alex Alin tapon yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta yhteensä viideksi vuodeksi vankeuteen.
Puukottamalleen turkulaiselle miehen tulee maksaa muun muassa kivusta, särystä ja kärsimyksestä korvauksia yhteensä yli 12 000 euroa.
Puukon kanssa jahtaamalleen miehelle hänen tulee maksaa henkisestä kärsimyksestä 1 200 ”
(Iltalehti)

Kukavaan

”Onko tämä Turun puukottaja kantis vai nimeänsä veivannut matu? Kävi hississä seisoneen äijän kimppuun:”

Hissikäytös muuttuu.

Tulevaisuudessa yhä useampi ei mene hissiin, jos siellä on jo rikastuttaja. Tai vastaavasti, jos jossain kerroksessa hissiin on tulossa voimavaraa, niin valkoiset poistuvat kyseisen kerroksen kohdalla hissistä.

Anonyym

Eikö sukunimestäkään??

mari

Johan näin on ollut niin mun kuin joidenkin ystävieni kanssa esim Kampin keskuksessa tai vaikka Steissin metroaseman hissi. Jos samaan hissiin oli menossa yksi tai useampi kemu, niin e-hei, ei onnistu. En varmasti mene. Tää kun voi painaa stop-nappulaa ja yrittää aloittaa rikastuttaa. Siinä ei auta kuin potkaista munille ja taittaa niskat. Vähän voimafantasiaa näin leppeän lämpimän yön iloksi. 💥🦵

Onneksi ei ole omassa naa

2008 muutin pois pk seudulta. Viimeisin asuinpaikka oli tuomarila. Eli ihan Suvelan vieressä. Vuosi katseltiin menoa. Ja pois. Sitä ennen martinlaakso ja Vaasankatu Sörnäinen. Jo silloin oli kehitys nähtävissä. Mutta onhan se jo nyky asuinpaikkaankin leviämässä. Tapana on käydä lenkillä iltaisin. Kolmena iltana peräkkäin eräässä kerrostalo asunnosta, heitellään juuri kello 10.30 kun kuljen ohi, tavaroita ikkunasta. Pizzaa on heitelty. Eilen heittelivät joitain särkyviä astioita. Ja ihan kemuja olivat. Niillä on joku stnan vimma aiheuttaa häiriöitä. Kuten vaikkapa lähi-idässä.

Onneksi ei ole omassa naa

Vietnamilaisia asui Suvelassa 80 luvulla. Asuimme siellä kun olin pikkupoika/alkava teini. Kun muutimme siihen tuomarilaan vuonna 2007, ei ollut muita kuin kummituksia, sekä kemuja. Ainuttakaan Vietnamilaista ei näkynyt silloin.

Holy Diver

Eiku toi on normaalia muslimien roskienvientiä. Pihalle vaan. Ruotsissa ovat jalostaneet tuota taitoa huippuunsa, eivät enää edes visko ikkunasta vaan suoraan rappukäytävään. Ideana siinähän on ei-muslimien NÖYYRYYYYYYYYTTÄMINEN sillä joku muu ne paskat joutuu sieltä poimimaan ja se ei ole ikinä koskaan muslimi. Nämä ovat jäätäviä apinoita nämä vasemmiston kultamunat.

Piikivi

Tässä tehdään se virhe, että se. jäte siivotaan sieltä rappukäytävästä. Se pitäisi jättää sinne, kunnes sitä olisi niin paljon, etteivät itekään mahtuisi kulkemaan siellä.

mari

Just näin. Itse ehdotin aikanaan samaa kun pistivät Rinkebyn torin remonttiin. Jättäisivät korjaamatta ja roskat siivoamatta niin saisivat asua omissa paskoissaan.

mari

Niillä, tai ainakin joillakin, on merkillinen tapa kokata ruokaa öisin ja puhua huutamalla (riippumatta kellonajasta kerrostalossa). Eikä liity rämädän paastoon. Mun yks frendi asui Puotilassa matuja seinänaapureina ja ne kokkailu ja kärytti älyttömän pahanhajuista ties mitä moskaa harva se yö. Sitä se teettää kun nukkuu kaiket päivät ja aloittaa ”päivän” vasta sitten kun normaali-ihmiset pääsevät töistä. Valitukset eivät johtaneet mihinkään. Tuli neuvoa ”muuta muualle”. Ei näitä turhaan kutsuta kunniakansalaisiksi, heitä myös kohdellaan sellaisina, erityisesti Helsingissä. Ystäväni muutti muualle. Helsingin kaupunki oikein yllyttäää valkopakoa ja sitten hesari paheksuu ihmisiä kun eivät halua asua matujen kanssa samoilla kulmilla. Menis ite koittaan se yksikin kelopää, Saarikoski.

jorma

Idän suunnalta tulevaan vaaraan varaudutaan nyt hyvin, ainakin sotilaallisesti. Mutta siihen ei juurikaan varauduta, että torjuttaisiin miehittäjä, joka on jo rajojen sisällä. Se on itse asiassa suurempi vaara, kun se paisuu rauhassa koko ajan. Toki putte voi idästä lähettää lisää näitä miehitysjoukkoja tänne.

Ruki Veer

Niin mutta se täällä jo loisiva partavesiarmeija toimii sossurahoilla. Ne kun katkaistaan niin samalla katkeaa tahto valloittaa. Suomessa on silleen vähän paha olla tammikuussa ulkona ilman ruokaa. Sitten on myöskin se pieni mahdollisuus että suomi ei ole ruotsi, että kun meille tarpeeksi ryppyillään niin voi mahdollisesti saada köniinsä. Suomessa on silleen vähän paha olla tammikuussa ulkona ilman ruokaa ja paskaks hakattuna.

Huru-ukko

En nyt äkkiä muista vuotta, mutta Suvelassa oli juurikin uusi koulu ja sen reksinä tosi svakki-idiootti. Tai silloin oli kemuja liian vähän hillumaan. Reksin mukaan heillä oli voimassa Suomen kolujärjestys ja opetussuunnitelma. Ja kemulapsetkin lauolivat jolujuhlassa enkeli tqaivaan ja muita perisuomalaisia joululauluja. Ihan kuin silloin vielä enemmistönä olevat suomalaiset lapset. Vaan niin ne ajat muuttuu ja kemukulttuuri rikastuu. Potenssiin ääretön.
Oli muistaakseni koulun eka joulujuhla silloin kun olin siellä omaisen seuralaisena.

Sekavaa

Niin. Siskoni on idiootti. Asuu espoossa. 🌈 Ääliö. Ex vaimoni on hyvissä väleissä siskoni kanssa. Stnan rasitus. No. Enpä olekkaan puhut siskoni kanssa 2 vuoteen. Serkkuni nai Kurdin. No pojat lähtivät isän mukaan. Tyttäret ovatkin kauppatavaraa. Ne joilla on kokemusta muslimeista, voivat kommentoida. Nyt taistelu islamin mukaan. Äiti ei saa nähdä lapsiaan. Piste. Allah päättää näin. Lasu ei voi mitään.

mari

Tässä on loistava esimerkki miksi en itse koskaan ole, enkä tasan varmasti tule olemaan missään tekemisissä muslimien kanssa, en etenkään seurustelusuhteissa.

Petkuttajille lisää rahaa

Onko Suomessa sama kuin Ruotsissa että jos jäät hyvinvointirikoksesta kiinni, siis petkutat lisissä ja korvauksissa, niin niitä ei oteta sinulta pois vaan maksaminen jatkuu! IDIOTIAA! Ilmankos vilppiä tehdään liukuhihnatyönä.

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/sd-bidragsstopp-for-domda-fuskare

Qroquius Kad

Huijareista en tiedä, mutta sen tiedän, että jos vaikkapa opiskelijalle on maksettu liikaa opintotukea, se peritään tunnontarkasti takaisin.

Sadistiset sossut

Niin. Se riippuu suhteista , sekä pigmentistä. Ja naamavärkistä. Tosi on.

yrittäjä

riku ja tunna kietaisi 1,4 miljoonaa STMn stea-tukia itselleen palkoiksi muka valepakolaisten valeauttamisesta.

mari

Kun ton Rantalan hanuri olisikin mädäntynyt puhki siellä Indonesiassa vai missä se nyt olikin. Ääliö ja huijari.

Pelko, rasismiako?

Muutin itse vuonna 2019 Suvelan kupeesta Espoon keskuksesta pois juuri yllä kuvatun kehityksen vuoksi. Suvelassa tuli käytyä yhteen aikaan päivittäin ja kuljettua mm päiväkodin ohi. Siinä tuli nähtyä, ettei lapsissa tainnut olla ainuttakaan kantasuomalaista. Parrakkaat arabi-isät tai kauttaaltaan kaavutetut + hunnutetut äidit hakivat kirkuvia lapsiaan ja juuri ja juuri kävelemään oppineilla tytöillä oli jo hijabit. Ja sama kehitys Espoon keskuksessa, jos vastaan tuli joku edes valkonaamaa muistuttava, osoittautui tämä joko virolaiseksi tai venäläiseksi. Pahinta minusta kuitenkin oli entisen Fidan tiloihin perustettu koraanikoulu, jonka ympärillä notkui nuoria muslimimiehiä aamu viideltä, kun sitä kautta jouduin kulkemaan asemalle ja iltapäivällä kun jouduin palaamaan asemalle../..

Last edited 1 vuosi sitten by Pelko, rasismiako?
Pelko, rasismiako?

Eikä olotilaa yhtään parantanut Suviniitylle rakennettujen uusien talojen täyttyminen kehitysmaalaisilla. Ja jännitteiden sakeneminen käsinkosketeltavaksi.

Asiaa kirjoitat

Juuri näin. Kirjoitit omat kokemukseni. Ja se Espoon keskus onkin nykyään vaarallinen paikka.

Mr X

Paavo, teet HE-LE-VE-TIN hienoa työtä,kerrot asioita,mitä iltakakat,hs ym pimittää kansalta,jälkiruoaksi yle,mtv3 ym kak. Jos käyttäisin hattua,nostaisin sinulle .

Aksel

Vastustan tätä kehitystä.

Särmääjä

Vartiokylä+Mellunkylä=Botkyrka

Särmääjä

+Vuosaari

Tuholaistorjuntaa

White Flight on faktaa, ja syystäkin. Ei elämästään kannata tuhlata päivääkään noita paskoja sietäen saatikka joukossaan asuen.

Timi T

Suvela = Favela

ennakkoluuloinen

Siteeraan J.Kataista: Fantastista.

*Sipi Pöpilä

Espoon innokkaimmat monikulttuurisuuden kannattajat ovat kokoomujksen kulttuurimarksistilaisen siiven edustajia/äänestäjiä. Asuvat enimmäkseen
alueilla joista ei millään saa tehtyä monikulttuurista koska niissä ei ole ainuttakaan
kaupungin vuokrataloa eikä kaupunki omista länttiäkään maata. Mm westend ja kuurinniitty on hyviä esimerkkejä. Tuhoon matkalla on tosiaan Suvela ja vanhempi osa Leppävaaraa.

Herman Kakansson

Espoossa on varmaan myös monta lespoo?

Qroquius Kad

Koska Espoo on ruotsiksi Esbo, niin varmaankin sitten tämä taiteilijatar

https://www.deviantart.com/lespoo/gallery

olisi ruotsinkielisille juuri sitä?

Sen sijaan outoa on, että kun Närpiö on ruotsiksi Närpes, miten Herpiö voikin olla ruotsiksi Herrvik?