Haluaisitko sakkoja? Se onnistuu helposti

Tumban muutaman päivän takaisen murhatyön taustalta löytyy mielenkiintoinen ja kiehtova ilmiö, jota voisi kutsua todelliseksi monikulttuuriseksi ammatiksi. Kyse on eräänlaisesta suojelurahasta, mutta kuitenkin ihan erilainen ilmiö kuin suojeluraha sen klassisessa merkityksessä.

Suojelurahahan tarkoittaa suurin piirtein sitä, että henkilö, tai useimmiten yritys pakotetaan maksamaan x-määrä rahaa siitä, että yritys voi toimia tietyllä alueella. Jos et maksa, niin firman ikkunat pätkitään säännöllisesti rikki. Kun maksat, niin firman ikkunat pysyvät ehjänä.

Tästä astetta jalostuneempi muoto on “tukku”. Kun pyörität pizzeriakioskia, niin voit hakea myytävät tuotteet tukusta. Vaihtoehtona on ostaa ainakin osa tuotteista “tukusta”. Jos et käytä tätä “tukkua”, niin firman ikkunat ovat rikki joka yö.

“Tukku” on gangsterijengin pyörittämä tukku, jossa yrittäjille myydään normaalia tukkua halvemmalla viinat, tupakat, lihat, limsat ja sen sellaiset helposti hankittavat tavarat. Tämä tukkutavara voi olla varastettua tavaraa, mutta ihan hyvin se voi olla esimerkiksi halpamaista maahantuotua tavaraa. Esimerkiksi Rinkebyssä ja muilla monikulttuurisilla alueilla on melko yleistä, että Coca Cola-limsat ovat pantittomia Saksasta tuotua limsaa.

Sitten on olemassa “sakotus”. Kun ensimmäisessä jutuissa yrittäjä tai henkilö saa vastineeksi “suojelua”, eli maksaa, että ei saa turpaan, ja toisessa yrittäjä saa vastineeksi halpaa tavaraa myytäväkseen, niin sakotuksessa vastineeksi saa pahoittuneen mielen.

Sakkoja voi saada mistä tahansa jutusta. “Katsoit mun autoa liian pitkään, 5 000 kruunua sakkoa”. Tai “Haluaisitko panna tuota muijaa? – Joo voisin panna. Selvä, 5 000 kruunua sakkoa siitä, että haluaisit panna mun muijaa.” Tai “Katsoit oikeudeksesi ohittaa minut, 5 000 kruunua sakkoa.” Tai “Istut minun kantapöydässä, se maksaa 5 000 kruunua”.

Sakko on siis eräänlainen tekaistu velka, jolle ei ole mitään perusteita. Kovapäinen mies sanoo, että mene vittuun sakkojesi kanssa, mutta aina löytyy niitä, jotka pelkäävät ja maksavat. Sakottaja ei yleensä itsekään jaksa vouhkata sellaisten henkilöiden kanssa, jotka osaavat sanoa vastaan, vaan etsii sellaisia henkilöitä, jotka eivät osaa sanoa vastaan ja paine kasvaa.

Yleensä sakotettava on jollakin tavalla sakottajalle tuttu, tai pyörii ainakin samoissa piireissä. Mutta toisaalta on olemassa tapauksia, jossa ihan tavallinen ihminenkin voi joutua sakotuksen piiriin. Esimerkiksi jos “loukkaa rispektiä”, niin voi saada ukaasin, että se on joko tuntu turpaan tai 5 000 kruunua.

Ilmiö ei tietenkään ole mikään sellainen yleinen ilmiö, että aikuisen ihmisen tarvisi pelätä liikkumista sen takia, mutta varsinkin nuoria pitäisi jollakin tasolla valaista asiasta, sillä monikulttuurisilla alueilla se koskettaa jollakin tavalla ihan tavallisia kantalaisia nuoria.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Suomalaiset liikemiehet, jotka yrittivät tehdä bizniztä 1990-luvun Ryssässä ovat kertoneet homman toimineen siellä silloin toisin päin:

kun perusti butiikkinsa, pian tuli käymään kaksi hyvin pukeutunutta, muodollisen kohteliasta pottunokkaista ja kukkakaalikorvaista örkkiä.
He kertoivat the Vakuutuksen™ ottamisen tarpeellisuudesta;
kalliimmanpuoleinenhan se ehkä on, mutta maksaisi itsensä nopeasti takaisin!

Ellei biznizmies halunnut ottaa tätä täysin vapaaehtoista the Vakuutusta™, ei tapahtunut mitään.
Kirjaimellisesti:

kuljetukset lakkasivat tulemasta tai menivät väärään paikkaan, tilaukset eivät menneet perille tai tulikin jotain ihan muuta, maksuliikenne ei kulkenut lainkaan…

Kukaan ei tullut rikkomaan ikkunoita eikä edes uhkailemaan.
Ilmapiiri oli silti niin kelju, että bizniz-finskij otti pian sen the Vakuutuksen™, ja jopa alkoivat asiat rullata!

Ciderwhale

Uusia liikemiehiä tulevaisuudessa
https://luolasto.org/m/48964/?category=2

Kukavaan

Kiitos linkistä. Kannattaa katsoa ja lukea kommentit, jotka ovat kiitettävän realistisia. Vielä on toivoa, kun Suomessa on järjissään olevia kuten nämä kommentoijat.

Suomi Finland

Asian on nyt vaan tultava nuorille yllätyksenä, koska varoittelu on rasismia.

T. rasmuksen tädit

Minä

Heidän mukaansa totuuden kertominen on rasismia ja valehtelu ei ole.

He suojelevat valheilla ihmisiä ihonvärin perusteella, joten he ovat rasisteja. Joka kertoo touuden ihonväristä riippumatta ei ole rasisti.

ro1

NO semmoista nuapurinpoijaat yritti kokkeilla joskus 80-90 luvuilla helssingissä,perssiilleen meni, Ei ollu eikä löytyny yhteistä kieltä. Voeettä minä niin olisin toivonut ja tahtonu,ettei minun bisnespleisin nurkkiin olis kuseskeltu ja paskottu.Uuvenmuan vartioitiliikkeet,ei korviaan lotkautannu,ellei jotakin,kutakin vähintään yritetä hengilä otaa,raiskata, kusta piälle,solvata,tai muuten vaan vittuilla,pahasti ei suasanova. Meni nekin hommat pieleen, Voeettä !

Din Poh

Onko tästä mitään tietoa?
Itse veikkaan amerikkalaisten voittaneen ja ranskalaisten(muslimien jne…) olleen riitapäällä?

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008962842.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Din Poh
ernesti_loosonen

Kommentointi taas estetty, etteivät sinisilmäiset suomalaiset saisi tietää totuutta tappelun aloiitajien etnisyydestä.

Sherlokki suvakko

Tuo “sakko” on aikalailla vanha keksintö koulukiusaamisessa. Esim 90 luvulla tuli multa veljenpoika kysymään, että pitäiskö antaa rahaa, että lopettaisivat kiusaamisen? Sanoin, että ei missään tapauksessa! Kiusaamisella tavoiteltiin myöskin jotain hyötyä. siinä mielessä ei mitään uutta ja ihmellistä. Itse olen -70 luvun koulukiusattu, mutta silloin ei tullut moinen edes mieleen, piti vaan selvitä ja hyvinhän siitä selvisinkin.

uusi Fazer väriltään

Mies uhkaili ihmisiä puukolla Turussa Aurakadulla (iltalehti.fi)

“Esitutkinnassa on useita asianomistajia, joista osa on ala-ikäisiä.”

Olikohan kyseessä ns. Migrikirurgi, sillä nehän ovat usein alaikäisiä ?

ernesti_loosonen

Kyllä näin on hyvin suurella todennäköisyydellä. Medialukutaitosi alkaa olemaan hyvällä mallilla. 👍

Matukka Mutukka

Luulen että Matukka Migrikirurgi suivaantui kun paikallinen hampurilaisnuoriso ei osoittanut hänelle asiaankuuluvaa rispektiä ja hän päätti tappaa heistä muutaman, siinä kuitenkaan onnistumatta. Älysi sentään seistä paikallaan ettei saanut nappia ohtaan poliisin konepistoolista.

Suomi rikastui jokatapauksessa!

Niin, niin...
Kukavaan

Kiitos linkistä. Kommentit hyviä.

Kukavaan

Videon tilanteesta tuli mieleen, että ehkä käyttöä olisi laitteelle jolla voisi tähdätysti ruiskauttaa jotain lamauttavaa kemikaalia pidätettävän päälle. Nyt kun tuliaseella uhataan ja ammutaan, niin voi jälkihoito tulla kalliiksi. Kynnys lamauttamiseen olisi alempi, joten pidätys vaatisi vähemmän aikaa ja miehistöä.

Qroquius Kad

Onhan poliisilla sähkölamauttimiakin, joita voi käyttää vapaammin kuin ampuma-asetta.
Jälkimmäisellä puolestaan on suurempi pelotevaikutus.