Miljoonia euroja käteistä jäi kiinni tällä kertaa Tanskassa

Käsittämättömän suuret käteiskuljetukset Pohjolasta Turkkiin jatkuvat. Nyt jäi seitsemän ruotsalaista miestä kiinni Tanskassa, kun he yrittivät viedä maasta 1,7 miljoonan euron arvosta käteistä eri valuutoissa.

Seitsemän Ruotsin kansalaista otettiin torstaiaamuna kiinni Kööpenhaminan Kastrupin lentokentällä Turkkiin lähtevältä lennolta. Matkalaukuissa miehillä oli yhteensä 1,7 miljoonan euron arvosta käteistä, mm. euroja, kruunuja ja dollareita.

Tulli teki löydön, jonka jälkeen miehet iältään 24–47-vuotiaat otettiin kiinni ja heidät vangittiin eilen epäiltynä rahanpesusta. Tanskalaisen Extrabladetin mukaan miehet eivät ole etnisiä ruotsalaisia, vaikka kansalaisia ovatkin. Miehet kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

 

Näitä valtavia käteiskuljetuksia jää säännöllisen epäsäännöllisesti kiinni Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhteistä kaikille on se, että rahakuljetuksia kuljettavat henkilöt ovat aina matkalla Turkkiin.

Pohjoismaista virtaa rahaa kehitysmaihin

Yhdessäkään tapauksessa, joka on edennyt oikeuteen, ei ole selvinnyt, että mistä rahat tulevat ja miksi niitä kuskataan Turkkiin. Kaikki syytteeseen joutuneet osaavat olla kertomatta kuulusteluissa ja oikeudessa yhtään mitään.

Joitakin arvailuja voidaan heittää. Luultavasti kyse ei ole huumerahasta ainakaan siten, että se olisi ns. voittorahaa. Tietenkin on mahdollista, että rahaa kuskataan Turkkiin, jossa tehdään isompia ostoja käteisellä. Mutta koska yhdessäkään oikeudenkäynnissä ei ole tullut esille mitään huumekuvioita, eivätkä oikeudessa istuneet ole oikein huumemaailman miehiä.

Jää kaksi vaihtoehtoa. Joko raha on jotakin islamilaista terroristirahaa, jolla rahoitetaan esimerkiksi isistä, al-shabaabia ja mitä näitä on. Tai sitten se liittyy jollakin tavalla ns. hawala-systeemiin. Siitä tarkemmin:

Rahansiirrot kehitysmaihin vaikeutuvat

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.