Delta Gymin murhaajalle kova tuomio murhasta: 2 v, 11 kk

Ampumishetki valvontakameralla.
Delta Gymin ampumistapauksen oikeuden päätös on aiheuttanut taas pienoista someraivoa. Tekijä nimittäin tuomittiin 2 vuoden 11 kuukauden nuorisohoitoon ja pieniin korvauksiin omaisille. Lisäksi ampuja päästettiin vapaaksi.

2005 syntynyt Frunze Saghatelyan tuomittiin perjantaina 55-vuotiaan Fredrik Anderssonin murhasta, yleisestä vaaran aiheuttamisesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta nuorisovankilaan kahdeksi vuodeksi 11 kuukaudeksi. (2 v, 11 kk).

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Saghatelyan istuu Ruotsin mallin mukaisesti tuomiostaan nuorisomäärän 1/3, eli on sisällä vankilassa jotain reilu 11 kuukautta. Saghatelyan oli tekohetkellä 16-vuotias, mutta jos ikää olisi ollut 18, niin hän olisi saanut ainakin 18 vuotta vankeutta.

Lisäksi korvauksia tuli maksettavaksi Fredrik Anderssonin vaimolle ja heidän lapsille pienet korvaukset. Lisäksi oikeus päästi Saghatelyan odottelemaan vapaalta tuomion lainvoimaisuutta.

Kolme muuta nuorukaista vapautettiin syytteistä, joita oli mm. avunanto murhaan.

Itse ampumisesta tarkemmin:

Tukholman saliampumisen uhri kuoli niin turhan takia kuin vain voi

 

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.