Saksan poliisi iski hawala-pankkitoimintaan

Saksassa Düsseldorfissa poliisi teki jättimäisiä ratsioita ja pidätyksiä rahanpesusta epäiltyjä henkilöitä vastaan. Operaatioon osallistui yli 1 000 poliisia, kertoo saksakainen Bild.de.

Kiinniotettujen katsotaan toimivan mafian tavalla, jossa rahaa siirretään ja pestään eri toimijoiden välillä. Poliisi teki rynnäkön 85 taloon, toimistoon tai liikerakennukseen klo 04.00 aikaan varhain keskiviikkoaamuna.

Ratsioiden ytimessä on ns. hawala-toiminta, joka on jonkinlainen rahansiirtojärjestelmä perusten islamiin. Toiminnan arvellaan perustuvan paljolti tai ainakin osittain terrorismin rahoittamiseen. Lisäksi kyseeseen tulee rahanpesua.

Ainakin 67 henkilöä tullaan asettamaan syytteeseen.

Hawala-toiminnasta tarkemmin:

Rahansiirrot kehitysmaihin vaikeutuvat