Tiedätkö mikä on Polkadot?

Polkadot on alusta, jota on tohdittu vertaamaan jopa kryptomaailman suureen tekijään, Ethereumiin. Sen kryptovaluutta on nimeltään DOT ja se on noussut kryptoyleisön tietoisuuteen vasta kesällä 2020. Polkadotille on kuitenkin ladattu suuria odotuksia, koska sen ominaisuudet tekevät siitä jokseenkin ainutlaatuisen.

Polkadotin on perustanut Gavin Wood, joka on ollut aikoinaan myös Ethereumin perustajajoukoissa. Polkadot eroaa Ethereumista lohkoketjujen kommunikoinnissa. Polkadotissa lohkoketjut voivat kommunikoida keskenään, kun taas Ethereum mahdollistaa ainoastaan lohkoketjujen sisäisen kommunikoinnin.

Polkadot pyrkii siis yhdistämään eri lohkoketjut toisiinsa, mikä tekee siitä kryptovaluuttojen maailmassa mielenkiintoisen. Se tuo lohkoketjuja yhteen ja sen päällimmäisenä tarkoituksena on toimia kehyksenä lohkoketjujen rakentamisella.

Polkadotin järjestelmän ansiosta hajautettuja sovelluksia voidaan kehittää kaupallisella mittakaavalla. Niitä voi myös isännöidä ja alustalla voi suorittaa niihin liittyviä toimintoja. Jos olet kiinnostunut enemmän kryptovaluutoista yleisellä tasolla, voit lukea niistä lisää tästä linkistä: Cryptomeiser.com/fi.

Polkadotin taustaa

Polkadotin takana on toiminut Gavin Wood, jonka tahtona oli ratkaista lohkoketjua vaivaavaa ongelmaa. Ongelma oli häirinnyt häntä jo Ethereumin aikoina ja ongelmassa lohkoketjut eivät pysty kommunikoimaan eikä toimimaan yhdessä. Kryptomaailmaan sisältyy tuhansia lohkoketjualoitteita, jotka pitävät sisällään lähes äärettömän määrän potentiaalia. Niitä ei Woodsin mukaan pystytä kuitenkaan hyödyntämään täydellä teholla.

Jos verkostot voisivat jakaa tietoa keskenään, voisi se mullistaa koko alan. Polkadot on vastannut omalta osaltaan tähän tarpeeseen. Alustan kautta tietoa voidaan jakaa yksityisistä lohkoketjuista julkisiin verkkoihin ja sieltä takaisin. Se toimii tällä tavoin alan pioneerina, minkä ansioista sijoittajatkin ovat alkaneet kiinnostua siitä.

Miten Polkadot staking tapahtuu?

Kryptovaluuttojen kohdalla puhutaan joskus stakingista. Se on tapa, jolla virtuaalista valuuttaa voi hankkia ilman, että sitä ostetaan. Käytännössä tämä etenee siten, että lukitset tietyn määrän omistamaasi kryptovaluuttaa tietyksi ajaksi. Tällöin tuet lohkoketjuverkoston toimintaa ja vaikuttaa äänelläsi sen kehittämiseen.

Vastineeksi sinulle tarjotaan kyseistä kryptovaluuttaa, jota saat lohkoketjuverkoston toiminnan tukemisesta. Tätä voidaan verrata pankkimaailmassa koron ansaitsemiseen.

Vastakohta staking-toiminnalle on louhinta, jonka avulla voidaan hankkia kryptovaluuttaa. Stakingiin liittyvät protokollat perustuvat aina lohkoketjun käyttämään algoritmiin minkä takia ne vaihtelevat paljon.

Polkadot perustuu uudenlaiselle algoritmille: GRANDPA takaa lohkoketjulle turvallisen hybridikonsensuksen. Polkadot poikkeaa näin ollen muista kryptovaluutan projekteista sekä käytännöllisyydeltään että algoritmiltaan. Sillä on myös keksitetty lohkoketjun hallinto, mikä ei ole tyypillistä kryptovaluutoille.

Polkadotin kurssi

Kryptovaluuttojen arvo mukautuu paljon siitä, miten valuutan käyttämän alustan arvo tai verkon arvo kehittyy. Mitä suositumpi Polkadotin alusta on, sitä enemmän sillä on, mikä tiedostetaan luonnollisesti sen taustajoukkojen keskuudessa. Vuonna 2020 Polkadotin kurssi kiisi 150 dollarin arvosta 300 dollariin vain puolen vuoden aikana. Tällöin DOT-yhteisö päätti kasvattaa tokeneiden määrän moninkertaisesti tiputtaakseen niiden hintaa.

300 dollaria maksava token laskettiin alas vain kolmeen dollariin, joten niiden määrää lisättiin sadan kertoimella. Tämä suoritus teki DOT-tokeneista käytännöllisemmän, mikä on yksi oivallinen esimerkki siitä, miten kryptovaluutat eroavat osakkeista: yhden tokenin hinnan laskeminen voi nostaa sen kiinnostavuutta, joka kysynnän myötä nostaa sen arvoa. Polkadot ei ole kuitenkaan kryptomaailmassa täysin irrallinen saareke, koska sen kurssi riippuu paljon muun kryptovaluuttojen kurssien kehityksestä.

Polkadotin tulevaisuus

Kryptovaluuttojen tunnettuus kasvaa jatkuvasti, mikä lisää niiden käyttöastetta. Käytön lisääntyminen kasvattaa niiden arvoa, mikä puolestaan lisää niiden kiinnostavuutta. Kryptovaluutoista kiinnostuneen kannattaa kuitenkin aina tiedostaa niiden korkeat riskit, jotka omalta osaltaan voivat hidastaa niiden kasvua markkinoilla.

Polkadot eroaa monista lohkoketjuprojekteista monella tavalla ja sen tarkoitus on toimia ratkaisuna ongelmaan, joka vaivaa ja rajoittaa kryptovaluuttojen alaa. Ongelma liittyy ketjujen väliseen kommunikointiin. Polkadot nousi yllättäen suurien kryptovaluuttojen joukkoon, mikä saattaa olla merkki sen vakiintuvasta asemasta markkinoilla.