Marin sanoi ”boomeri”, ja Suomi sekosi

Pakko myöntää, että Sanna Marinin boomer-päivitys on aiheuttanut viikonlopun aikana lievää huvittuneisuutta sekä Marinin, niiden ”boomereiden” ja isojen medioiden suuntaan. Huvittuneisuus jakautuu melko tasan näiden kolmen kesken. Mistäkähän aloittaisi, aloitetaan vaikka isoista medioista.

Toimittajat ovat tohkeissaan selittäneet, että mitä boomeri tarkoittaa. On revitty jostain aidan seipäästä joku tarkoitus, että boomerilla tarkoitetaan jotain sotien jälkeisiä suuria ikäluokkia jonnekin 1965-luvulle asti. Sanan boomeri väitetään tulevan Jenkkilästä, jossa se vastaa suurin piirtein samoina ikävuosian syntyneitä.

Boomeri ei kuitenkaan tarkoita varsinaisesti mitään ikäryhmää. Jos sillä tarkoitettaisiin sotien jälkeisinä vuosina syntyneitä ihmisiä, niin ikäjakauma olisi silloin suurin piirtein +60 vuotta. Se voi tarkoittaa tuon ikäisiä, mutta ei välttämättä. Boomeri tarkoittaa lähinnä kai kaikkitietävää tyyppiä, joka paheksuu päivät pitkät nykyajan ilmiöitä ja asioita. Boomerin suora tarkoitus on kai jotain sellaista, että henkilö on tippunut nykyajan kärryiltä.

Boomerin ikähaarukka on pikemminkin tuollaiset 40-55 vuotta. Tämä ei tietenkään ole veteen piirretty viiva, mutta tuollaiset keski-ikäiset henkilöt suurin piirtein. He kirjoittavat Facebookin keskustelupalstat täyteen mielipiteitään. Mielipiteet ovat yleensä vielä hyvin jyrkkiä ja vahvoja. Kaikki muut ovat väärässä, paitsi he itse. Heidän mielestään jokaiseen asiaan pitää olla mielipide ja se pitää tuoda joka paikassa esille.

Kun on annettu ymmärtää, että boomeri olisi joku +70 vuotias ikäihminen, niin sitä se ei tarkoita. He ovat mummoja ja pappoja, jotka ovat elämänsä jo eläneet ja käyttävät viimeiset vuotensa miten haluavat. Useimmiten ikäihmiset eivät ole mitään jyrkkiä mielipideautomaatteja, vaan monesti päinvastoin. He eivät jaksa enää paheksua ja räyhätä.

 

Boomerit itse ovat nyt tietenkin tuutanneet somen täyteen paheksuntaa. On loukkaannuttu, kun on kuviteltu, että Marin olisi pilkannut vanhuksia. Voi sitä paheksunnan määrää, mitä viikonlopun aikana on näppäreillä hakattu eetteriin. Marinin sanoma ei ollut pilkata vanhuksia, vaan jotain sellaista, että ”hei sössöttäjä, älä polta pelihousujasi”.

Toisaalta sekin huvittaa, että valtion päämies tekee tuollaisia päivityksiä. Marin nimittäin itsekin on boomeri. Hän elää sellaista elämää, että ei ole missään kosketuksissa tavallisen kaduntallaajan elämään. Ajaa päivät pitkät Audin takapenkillä ja jääkaappi täytetään avustajien toimesta. Onhan hän menestynyt poliitikkona, sitä ei käy kiistäminen. Noussut melko nuorena pääministeriksi ja tuskinpa hän sinne on ihan sattumalta päässyt.

Yhtä kiusallinen tapahtuma, kun joskus 80-luvulla, kun meidän heavybändi sai mainetta ja kunniaa ja kaupunginjohtaja kävi kiittelemässä bändiä. Sitä ennen hän oli paheksunut, että heavy on paholaisen musiikkia.

 

Kaiken kaikkiaan, jos minulta kysyttäisiin mielipide (mutta kun ei kysytä), niin vastaisin, että tärkeintä maailmassa on saada sosiaalinen media täyteen hirvittävät määrät paheksuntaa. Top 1 paheksujan maininnan annan tällä kertaa Hjallis Harkimolle, jonka vlogi tuli Youtubessa vastaan. Se herätti lähinnä kiusaantunutta myötähäpeää.

73 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sellaista
Sellaista
25.10.2021 19:41
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Eipä Iltalehden kommenteissa myös kovasti kehumista ollut saanut. Kyllä poliitikkoa pitää saada kritisoida aiheesta. Aika laimeaa menoa, jos lukee miten perussuomalaisia on varsinkin solvattu.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 20:08
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Itse en ainakaan tuollaista ole kirjoittanut. Vaan mielestäni asiallisesti. Muutenkaan naista tuollaiseksi nimittele yleensäkään, vaikka olisi miten ärsyttävä tullut vastaan. Yleensä kyllä ovat olleet ihan mukavia.

K J
K J
25.10.2021 21:37
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Huomasin erään valtamedian kommenttiosiossa jonkun laittaneen salakavalasti mediasi nimen. Ei ole ollut ensimmäinen kerta.

Joo
Joo
25.10.2021 20:25
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

En ainakaan viitannut keneenkään erityisesti, mutta silti poistit kommenttini :(…

Joo
Joo
25.10.2021 23:07
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kirjoitin siinä aikalailla Etten viittaa kehenkään mutta esimerkiksi joku miljoona velassa oleva poliitikko voisi olla hyvinkin rahamiesten määräysvallain alaisena ja hyväksyy tukipaketin kun esim. EK painostaisi, että muuten ei tule palkkio virkaa ja lainat jää maksamatta tälläisen itseään myyvän lorton pitäisi pitää päänsä kiinni ja olla nimittelemättä muita ja tälläisiinhän ei viitata edes rukkasella tms.. 🙂 Vaikka nyt ihan ministereissäkin olisi sellainen jolla on lähemmäs miljoona velkaa niin en kuitenkaan häneen viittaisi vaan tuollainen skenaario saattaisi olla mahdollinen.

Tvaja
Tvaja
26.10.2021 02:50

Lapset nyt nimittelevät vähän kaikkia, kuuluu kehittymättömien aivojen käyttätymismalliin. Noilla lasten kutsuilla on saattanut kannbis kärytä varsin avoimesti.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 22:13

Onko boomerit mersumiehiä kuvan perusteella. Vai onko heillä muitakin autoja. Olisihan AMG- Mersu tietysti kiva laite, ei siinä mitään. Oikealla V8 Biturbo-moottorilla, eikä pattereilla, vaikka AMG-GT C avomalli kesällä.

juhaII
juhaII
25.10.2021 21:37

Marin saa solvata sen ikäluokkien ihmisiä, jotka rakensivat Suomen sellaiseksi, että ”ikäisensä” Sanna saa tuhota sen kivijalkaan äärimmäisen vastuuttomalla ja ”luu ulkona” –politiikallaan jakaen suomalaisten veronmaksajien rahoja EU:n välimerenmaille. Ja kaikki tämä ja paljon muuta pitäen Suomen perustuslakia persepaperina!

”Boomeria” käytti julkisesti Australian parlamentissa punavihreä nuori naispoliitikko, joka vastasi puheensa aikana tulleeseen välihuutoon salista: ”Kyllä tulen kohta siihen Boomer”!

Jos vain hallintoalamaisilta kuten jokaiseen hyväään totalitarismiin kuuluu vaaditaan tahdikkuutta ja demarillista hymistelyä kun maan pääministeri heittää kuraa – ikävä kyllä – naamaan peruskannatajilleen bihile -kunnossa. Silloin asianomaosella on tyylitaju pahasti hukassa aikana…

juhaII
juhaII
25.10.2021 21:47
Vastaa...  juhaII

…jolloin maa ja sen etenkin – taaskin – kanta-asukkaat kärsivät niin taloudellisesti kuin henkisesti lukemattomilla tavoilla!

Boomerointi liittyy oleellisena osana ”kalkkisteluun” ja vanhemman polven epäkunnioittamiseen siinä ,missä ”setämieskin” sulkemalla heidät ulos yhteiskunnasta
”ali-ihmisiksi” jotka eivät tiedä mitään. Ainostaan ovat taakkoja ja esteitä ns. ”kehityksen tiellä”. Ruotsissahan murhataan järjestelmällisesti vanhuksia ja vammaisia, sillä on paljon ihanampaa öösätä rahaa loisiville murjaaneille niin, että vanhuksilta ja jopa lapsiltza viedään maito ”säästösyistä”.
Alkuasukasheimot kunnioittavat vanhuksiaan tavalla, joka pitäisi olla malli kaikille. Kun asioista vastaavat nuorehkot miehet kohtaavat pahan propleemin. Kysyvät he neuvoa ”old fart”, joilla on elämänkokemusta

juhaII
juhaII
25.10.2021 21:59
Vastaa...  juhaII

ja kuunneltuaan heitä. Tekevät he oman ratkaisunsa ottaen huomioon kaikki asiainhaarat.
Korean sodan aikana 1950-1953 kun kiinallaiset sotilaat kärsivät suuria tappioita verissäpäin kurassa ja lumessa. Palasi armeijaa johtava kenraali Pekingiin tapaamaan Maota mitä nyt tehdä? Hän löysi Maon suurista tanssiaisista, jotka hän oli järjestettänyt itselleen ja puolueen kermalle. Tämän nähdessään kenraalilla kilahti ja hän huusi – epäkunnioittavaan sävyyn – suurelle johtajalle:
”PRKL TÄÄLLÄ SITÄ VAIN JUHLITAAN, SYÖDÄÄN, JUODAAN JA LAULETAAN SILLÄ AIKAA KUN PUNA-ARMEIJAN SOTILAAT VUOTAVAT VERENSÄ KUIVIIN KURASSA, PASKASSA JA LUMESSA ILMAN KUNNOLLISTA KALUSTOA JA AMMUKSIA!!!”
Jatkoa en tiedä palasiko kenraali rintamalle… elävänä?

juhaII
juhaII
25.10.2021 22:00
Vastaa...  juhaII

Mitä Marinin ”pikku kivaan” tulee.. ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!”

Nyt meni vähän pitkäksi, mutta niinhän elämässä joskus niin käy.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
25.10.2021 21:35

Ellei joku tiedä vielä mikä on boomer tai epäilee mahdollisesti olevansa sellainen, asian voi tarkistaa helposti:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008357141.html

Tuon testin mukaan minä olen boomer.
Olenko sitten hyvässä seurassa tai en, mutta jos päägangsteri Manna Sariinin mielestä boomerit ovat jotain huonoa ja halveksittavaa, olen oikein ylpeä boomer!

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 22:32
Vastaa...  Qroquius Kad

Vähän tekemällä tehtynä, kuten nuo vaihtoehdot että ei voi valita vaikkapa ”ei mikään näistä”, kuten nuo suosikki TV-ohjelmat ja Musiikki. Pakko valita jokin, vaikka yhtäkään noista ohjelmista en katso ja musiikkia kuuntele noista vaihtoehdoista. No, somea en myös käytä enkä ymmärrä sitä.

En myöskään rakennellut pienenä käpylehmiä ja hiihtänyt kouluun, sinne pääsi taksilla. Ajelin silloin penskana mopolla ja crossipyörällä, sekä traktoreilla ja peltoautoilla maaseudulla. Someista ollut tuolloin -90 luvulla tietoakaan.

Tainnut joku stadilainen tehnyt tuonkin testin.

K J
K J
25.10.2021 21:30

Minä en tiennyt muuta kuin että Simpsoneissa joskus oli repliikki: ”You are boomer!”, ja se oli suomennettu silloin ”törttö” tms. kun Homer oli pukeutunut väärin johonkin bileisiin. Taisi olla kun sillä oli rastafari-lätsä päässä (en ole varma) mutta jouduin itsekin tarkistamaan mikä helvetti on ”boomer”, eli ilonpilaaja.

Sanna on nuori nainen. Itsekin pidin – kylläkin hieman nuorempana – vanhuksia ilonpilaajina. Antaa tytön elää myöhäistä nuoruuttaan ja bilettää eemeleissään Kesärannassa siihen saakka kun pääsee keisarinnaksi keisarinnan paikalle.

Sitten on Antti Rinteen vuoro päästä historiankirjoihin.

Ali Wale
Ali Wale
25.10.2021 21:30

Paavo Lipponen, boomeridemari sanoi aikanaan pressahaastattelussa: ”Böö”, nyt Marin sitten alkoi hokemaan BÖÖ:n sijasta Boomeria. ASH-ASH- ASHole, BÖÖ.

Juho
Juho
25.10.2021 19:04

En pidä Sanna Marinista. Ylimielinen ja huonokäytöksinen. Hän on huonon kyläpoliitikon tasoakin alempana.

Joo
Joo
25.10.2021 18:55

Velkainen horatsu joka myy suomea ja hyväksyy miljardipaketit kun EK pyytää koska muuten ei saa palkkiovirkaa ja sitä saakelin miljoonalainaa maksettua ei viittaa erityisesti keneenkään, mutta näiden nobodybroilereiden kannattaisi pitää päänsä kiinni ja olla nimittelemättä ketään.

Muuten ainakin yhdellä ministerillä on tuollainen laina mutta kuka nyt häneen viittaisi kintaallakaan…

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 19:02
Vastaa...  Joo

Artikkelin väite tuosta että itse on aina oikeassa ja muut väärässä, osuu tähän Mariniin täydellisesti. Tämähän syyttää aina toisia omista sössimisistään, kuten siinä kulttuurijupakassa Antti Kurvista. Samoin syyttää edellisiä hallituksia monesti.

Tehnyt tosiaan uuden velkaennätyksen. Nythän Suomea varoitellaan jo velkaantumisesta. Mutta mitäs tuosta, bileet on kivempia ja Instagram päivittely.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 18:53

Taitaa tämän bileprinsessan matka-auto olla osuvasti se BMW, eikä Audi. Lisäksi aivan liian lapsellinen Suomen pääministeriksi. Harkimo kirjoitti tälle ylimieliselle teinitytölle aivan nappiin osuneen vastineen. Ylimielinen, lapsellinen ja hermot ei kestä yhtään mitään. Lisäksi väistelee aina kyselytunneilta, jos on liian hankalia aiheita. Demareilla taloustaidotkin on lisäksi täysi nollaluokkaa.

Kannattaisi varmaan Patenkin lukea ja pohtia, miksi Marin tässä oli se naurettavuuden kohde, eikä boomerit:

”Pääministeri Marin, me boomerit olemme tehneet pitkän päivän tämän yhteiskunnan eteen ja otamme heti coolimmin, kun pääministeri lopettaa velkarallin ja juhlimisen sekä alkaa keskittyä työhönsä eikä imagonsa rakentamiseen somessa.”

Marin aiheuttaa myötähäpeää joka asiassa.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 18:58
Vastaa...  Sellaista

Marin on myös kertonut pakkomielteisestä juoksuharrastuksesta, yöllä siivoamisesta ja eihän tällä pysy päätöksetkään. Heti kun jostain alkaa nousta mekkala, niin demari pääministeri peruu päätöksen. Kuten nämä leikkaukset. Ei ole hyvä, että pääministeri on tällainen tuuliviiri pakkomielteineen.

Tosiaankin tämä bileprinsessä väitti pokkana, EU-laki menee Suomen perustuslain edelle ja sitten SDP Tytti Tuppuraisen legendaarinen: ”oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 19:48
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Perustelepa millä perusteella ?…Ajaa kaikenmaailman ”vihreä siirtymä”, ilmastonpelastamisia kovemmalla vimmalla, sekä muita agendoja kuin edellisistä yksikään, on kieltämässä polttomoottoreita kovasti ja taloustaidot nolla, kuten velkaantuminen on osoittanut.

Lisäksi kuuluu tähän globaalit nuoret johtajat globalistien kerhoon ja Saarikko samoin.

Eli ajavat myös tuhoisaa EU:n ajamaa Fit for 55, ilmastopakettia joka tuhoaa sähköverkon tuulivoimalla, joka ei kannata. Samoin lopettaa vielä autoilun Suomessa. Tämä vastaavantapainen ilmastopelleily on aiheuttanu Amerikassa Bidenin johdolla inflaation, koska ovat ajaneet öljyntuotannon alemmas siellä. Siitä syystä täälläkin maksaa bensa 2€/litra.

Ruotsi perui myös vastaavan pelleilyn, kuten Bideninkin 150-miljardin paketti.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 19:56
Vastaa...  Sellaista

Ruotsissa yrittivät myös saada yrittäjiä ostamaan sähköisiä työkoneita tukirahallakin, jostain syystä niitä ei ostettu.Tässä syitä:

”pikalatamiseen” tarvitaan pistorasia, joka tuottaa 1 000 volttia ja lataus kestää kaksi tuntia, jota voidaan verrata muutamaan minuuttiin, joka kestää dieselkäyttöisen kaivinkoneen tankin täyttämiseen. Tavallinen lataus normaalilla verkkojännitteellä kestää kuusi tuntia. Hinta on myös muita malleja kovempi: 6 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Lue ihmeessä Jonathan Widelin artikkeleita MV-lehdestä tästä Sannasta, niin valaisee aika hyvin asioita.

Array
Array
25.10.2021 20:39
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sitä on kertynyt 33v. Olen silti huomannut aikojen saatossa, että monesti äänestäjät itse ovat tämän tilanteen luoneet, että pääministeri on aina vain ajanut samaa alamäkeä, kuin edeltäjät. Jyrki Katainen, Stubb ja vaikka Sipilä. Tosin olihan Vanhasellakin vaikka mitä kohuja ja muuta kuten se lautakasa.

Sitten olen myös tietoinen, että kovin valtionomaisuuksien myyjä oli Paavo Lipponen ja SDP. Lisäksi taitettu eläkeindeksi vuodelta 1995.

Tosin Marin on näistä mielestäni saanut jo melkoisesti enemmän aikaan harmia, kuten hiilineutraalius vuoteen 2035 on utopinen, SOTE-uudistuksestakin on tulossa vain iso lasku. Velkaa otettu ennätysmäärä, tuhoisa EU-velkapaketti jota maksamme pitkään. Unohtamatta vihreää siirtymää, joka maksaa liikaa vaarantaa myös sähköverkon toimivuuden.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 20:44
Vastaa...  Array

Lisäksi Marin korottaa vain veroja samoista, mitä edelliset korottivat. Tupakka, polttoaineet, alkoholi jne…Mikäli olisi osaava hallitus, olisi pitänyt perua nämä polttoaineverojen korottamiset välittömästi. Niistä aiheutui logistiikkafirmoillekin vain 80-miljoonan lisälasku polttoaineissa.

Kyllähän myös tämä Rinne ja vappusatku oli jo heti täysi vitsi, mihin monet valitettavast uskoivat. Minusta SDP on aina tyhjien lupauksien puolue. Jutta Urpilainen ja kreikkapaketti sen näyttivät myös. Sitten se aktiivimallin poisto oli täysi koijaus, nythän sekin tulee takaisin.

HenkkaR
HenkkaR
25.10.2021 21:07
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Verotus kevenee tai kovenee, se voidaan aina jälkipyykissä selittää kirjoitusvihreellä.

Muuten tämä kommentti edustaa lähinnä epärelevanttia whataboutismia – se että aiemmatkin pääministerit ovat olleet huonoja, ei tee Sannasta yhtään parempaa, eikä anna aihetta olla kohdentamatta häneen kritiikkiä eikä edes pilkkaa siinä kohtaa kun ministerin oma toiminta ylittää pilkallisuuden rajan – kuten Sannan tapauksessa on tapahtunut hänen sortuessa leväperäisen politiikkansa päälle vielä nimittelyyn aiheellista kritiikkiä antaneille, vieläpä kaiken pitkäaikaisen puolestaloukkaantumiskulttuurin puolestapuhumisen jälkeen.

Toisekseen, Stubb toki oli vähintään yhtä huono, mutta kyllä Lipponen ja Aho olivat parempia, koska ne eivät tehneet vaikutusta – Stubb ja Marin tekivät negatiivisen sellaisen.

Ilmari
Ilmari
25.10.2021 21:21
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

”Verotus kevenee” oli Holkerin hallituksen aikana eli ennen Ahoa.

Joo
Joo
25.10.2021 20:28
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ainahan ne on poliittisabroilereita joiden puolesta päättävät ne jotka sille jatkopaikan hoitavat niitä on ollut siitä asti kun isojako suomessa alkoi… Ei marin todellakaan itse sitä tukipakettia päättänyt vaan ne taustavaikuttajat joille ne ”suomeen” saatavat miljardit menevät. Eli suomen muutamille rikkaimmille sijoittajille jotka eivät muutenkaan suomeen penniäkään maksa mikä sopii SDP:een linjaan oikein hyvin..

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 20:47
Vastaa...  Joo

Marin neuvotteli tässä aika huonon diilin tukipaketin kanssa. Joutui Suomi maksumieheksi enemmän. Ei siinä voitolle jääty.

Joo
Joo
25.10.2021 20:49
Vastaa...  Sellaista

Se on sama vaikka sieltä olisi tullut sama summa takaisin koska ne tosiaan ei suomelle ne rahat tule tai jotainhan niistä saattaa valua mutta..

Joo
Joo
25.10.2021 20:50
Vastaa...  Joo

Suomalaiset veronmaksajat maksaa ihan sama mihin ne menee normaali suomalainen huomaa sen vaan elintasonsa laskuna.

jorma
jorma
25.10.2021 16:49

Oli irvokasta, kun rouva siivooja meni teilaamaan Puolaa viime viikolla. Vaatii ehdotonta tiukkuutta Puolan suhteen, joka puolustaa itsenäistä päätäntävaltaansa. Samalla jakaa miljardeja italialaisille mafioosoille, syö veronmaksajien rahoilla aamiaisia sekä suosii vihervasemmistolaista holtitonta maahantunkeutumista ja joutomiesten ylläpitoa.

Hohhoijaa.

Anonyymi
Anonyymi
25.10.2021 17:12
Vastaa...  jorma

Olisipa yhtä tiukka Suomea koskevissa asioissa, mutta touhu on aivan samanlaista muun maailman rahoittamista kuin saman puolueen Täti Tiukalla joitakin vuosia sitten. Niitäkään Kreikkaan menneitä rahoja ei tulla ikinä näkemään. Kummallista, että kun ollaan tärkeissä (?) EU-kokouksissa, ei näistä neuvotteluista juuri kansalle ole kertomista. Pelottaa joka kerta, kun meiltä osallistutaan näihin kokouksiin ja neuvotteluihin, niin yleensä tuomisina on pelkkää velkaa velan päälle! Milloin alkaa riittää???

Minä
Minä
25.10.2021 18:24
Vastaa...  Anonyymi

Riittää sitten, kun sinun lompsassasi on vain pölyt jäljellä. Ne ilmeisesti saat pitää.

Wittgenstein
Wittgenstein
25.10.2021 16:26

”Boomer” on terminä vähän ”lame” Englanti kun kielenä on länsigermaanisen kieliperheen jäsenistä ilmaisuköyhin; kirosanojakaan ei käytännössä ole kuin yksi ja sekin viittaa sukupuoliaktiin. Toisesta, kielenä huomattavasti rikkaammasta saman kieliperheen jäsenestä löytyy parempi termi, ,jonka määritelmän sekä Marin, että Paavon oivallisesti esiin nostamat Some -viisaat täyttävät kaikilta osin: Besserwisser…

Minä
Minä
25.10.2021 16:22

Boomerilla tässä tapauksessa tarkoitetaan nimenomaan sodan jälkeisiä suuria ikäluokkia. Ei mitään muuta.

Boomerit ovat niitä, jotka nostivat Suomen osaamisen ja vaurauden korkealle tasolle. Nämä marinit osaavat vain kuvitella, että kerran saavutettu vauraus on ikuista ja itsestäänselvää. Ei ole, joten näiden tuhlaajahallitusten toimilla tulee kylmä paluu köyhyyteen. Alas pääsee nopeasti, matka ylös on pitkä ja vaikea.

60-luvulla kiihkeät vasemmistonuoret nimittivät vähänkin vanhempia ihmisiä kalkkiksiksi ja halusivat kalkkikset pois vallasta. Heidän mielestään nuoret ovat viisaampia. Nyt ne huutelijat istuvat vallan paikoilla, eivätkä lähde kulumallakaan pois.

Ei siis mitään uutta tuossa nuoren ja kokemattoman päämisteritären puheissa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
25.10.2021 16:21

On varmaan niin, että nyt siinä 40 – 55 vuoden ikähaarukassa olevilla on mielipide kaikesta ja he tuuttaavat sen eetteriin. Ainakin itse koin joskus lapsena ja teininä, ettei kukaan koskaan kysynyt mielipidettäni mistään ja jos kysyi, sillä ei sitten ollut väliä. Nyt, kun on sosiaalinen media ja kommentointimahdollisuus, niin käytän sitä. Tosin olen vähän kuivakka, ihan kaikesta minulla ei ole mielipidettä.

Sininen luomiväri ei sovi viisikymppiselle, nykyihmiset eivät osaa käyttää pipoa ja käsineitä edes naiset ja huppu päässä ja kädet taskussa kaikki näyttävät hamppareilta, kyllä käytöstavat ovat löystyneet, mistä pääministerin tuuttaus on hyvä esimerkki. Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Terveisin nimim. neiti 49.

Antti Tifa
Antti Tifa
25.10.2021 14:50

Mullon jyrpä ottasa joka jumalan päivä ja syydän ainutta ja oikiaa miälipirettä sekä herjoja und rivouksia nettiin solkenaan.
Joskus pidän viikon tauon kun olen ryyppyreissulla.
Akkoja en pidä minään enkä juur muitakaan.
Tyhymiä ootta kaikki saatana.
Oon ylpijästi puumeri, natsi ja rasisti sekä vaskisti. Haistakaa vit..

Tolppa
Tolppa
25.10.2021 14:50

Marin on idiootti jota valtamedia sekä syyttäjälaitos suojelee maan- ja valtiopetossyytteiltä. Vastuullinen media toisi ja pitäisi Marinin rikoksia lööpeissä ja vaatisi valtakunnan syyttäjältä toimia rikollisen rankaisemiseksi.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 18:45
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tämä bileprinsessa oli selitellyt myös, että EU-laki menee Suomen perustuslain edelle. Tällainen sitten pitäisi olla Suomen pääministerinä, voi helvetti sentään.

Faktus Palmu
Faktus Palmu
25.10.2021 14:05

Noussut melko nuorena pääministeriksi ja tuskinpa hän sinne on ihan sattumalta päässyt” Onpas. Demarit joutuivat heittämään Antti Rinteen vittuun koska se valehteli vappusatasen voimalla eläkeläiset äänestämään demarit ykkösiksi, eihän edes demarit kehdanneet sitä juudasta siellä pitää kun sitä satasta ei ikinä tullutkaan. Eli demarit ovat keplotelleet itsensä taas johtajarooliin ja jokuhan sinne johtopönttöön oli laitettava niin otettiin sitten sopivasti hämäykseksi Antti Rinteen täydellinen fyysinen vastakohta, Sanna suoraan kaupan kassalta. Monen sattuman kautta pääsi typykkä luikertelemaan sinne missä tänään on. Anssaittua tai kovalla työllä? EI HELVETISSÄ. Populistien mainostemppu koko leidi. Kuten akkahallituskin. Päättäjäksi pääsi kunhan housuissa on vagina. Ja nyt saa kansa kärsiä

rellinen
rellinen
25.10.2021 18:08
Vastaa...  Faktus Palmu

Punikkipolpo näitä märätyksiä herroiksi nostaa.

Suomi Finland
Suomi Finland
25.10.2021 14:03

Onko kuvassa Paavon auto ja henkilökohtainen kuljettaja?

Kaanonit kaakkoon
Kaanonit kaakkoon
25.10.2021 13:56

Minä luulen, että kansalaisten ärsyyntyminen ja kyllästyminen Marinin touhuihin vain purkautuu hänen ylimielisten avautumistensa seurauksena.

Pirtsakka
Pirtsakka
25.10.2021 17:16

Näin uskon minäkin.

Faktus Palmu
Faktus Palmu
25.10.2021 13:55

Nyt meni Paavolla vähän metsään. Boomeri on nimenomaan 1946-64 syntynyt kääkkä, nuorempien silmissä semmoinen tyypillinen ”meidän aikana talvet oli kylmempii ja kilometri oli kymmenen kilsaa” jolla on kaikesta vankkoja mielipiteitä eikä nyt oikeastaan tajua nykypäivän meiningistä mitään. Eli ihan helvetin vähättelevä sekä halveksuva termi, mutta silleen söpösti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Baby_boomers

HenkkaR
HenkkaR
25.10.2021 20:45
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Siitä mikä ikäluokka on pahin sössöttämään, voidaan olla montaa mieltä, mutta se onkin sivuseikka. Sen sijaan Patella tosiaan meni artikkelissa asiayhteys vähän pieleen, vaikka tarkoitus varmaan olikin hyvä.

Nimittäin Sannan tarkoitus nimenomaan oli pilkata juuri näitä vanhuksia, jotka esittivät *asiallista*, hyvin perusteltua ja maalaisjärjellistä – jos ehkä aiheestakin kärkevää – kritiikkiä Sannan biletyksiä ja leväperäistä politiikkaa kohtaan.

Ja yleisön triggeröityminen boomeri-nimittelystä nyt on puhtaasti ymmärrettävä ja osuva näpäytys paitsi Sannan itse aloittamaan todelliseen ylimielisyyteen tässä asiayhteydessä, niin myös mm. hänen(kin) pitkään kannattamaan loukkaantumiskulttuuriin mm. tytöttelyä ja muita ”epäkorrektiuksia” koskien.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 22:04
Vastaa...  HenkkaR

Naisvihaa kuulema hallituksen kritiikki on hänen mielestään. Hän oli senkin unohtanut ennen tätä sutkautustaan. Kannattaisi olla vitsailematta, mikäli ei omaa koomikon taitojakaan, Sanna Marin.

Tavallinen nainen ei tytöttelystä suutu, vaan saattaa pojitella takaisin yleensä. Muutenkin jos heille sanot jostain suoraan, tulee sietäkin suorat sanat takaisin joskus kirosanojenkin kanssa, silloin jos tulistuvat.

Last edited 1 month ago by Sellaista
Kerkko
Kerkko
25.10.2021 13:50

Käsittääkseni sana boomer juontaa juurensa käsitteestä ’baby boomer’, suomeksi Suuret Ikäluokat. Tarkoittaa 40-luvulla syntyneitä. Joskus sanat muuttavat merkitystään, mutta alkuperäinen merkitys on tietääkseni tämä.

Moonman
Moonman
25.10.2021 12:51

Loukkaantumiset ja paheksunnat sikseen, mutta entäpä uskottavuus? Hillitöntä palkkaa veronmaksajien rahoista nostavilta ”johtajilta” pitäisi voida edellyttää asiapuhetta ja hillittyä käytöstä, eikä jotain coolia meemeilyä somepäivityksissä. Onko sanna ikinä esittänyt jotain uskottavaa, päämäärätietoista johtamista, vai toiminut vain puhuvana päänä kameroiden edessä kun ohjeistukset annetaan jostain ylempää? (-kyllä, juuri sieltä ylempää mikä ensimmäisenä tuli mieleesi).

Faktus Palmu
Faktus Palmu
25.10.2021 13:56
Vastaa...  Moonman

Venaas vaan kohta Sanna BÄTÄNG Marin täräyttää jonkun jäätävän teiniheiton jolla kalastelee nuoristolta irtopisteitä vaaleihin.

Pirtsakka
Pirtsakka
25.10.2021 17:17
Vastaa...  Faktus Palmu

Osa nuorisoa on kylläkin jo ehtinyt paheksua Marinin heittoja. Ei siinä enää auta kuvaansa kiillottaa.

Maaninen Boomer
Maaninen Boomer
25.10.2021 12:46

Minä näin Maanisen telkkarissa pari päivää sitten. Hän ylisti englanniksi Stefan Löfvéniä maailman parhaaksi kolleegaksi.

Suomi Finland
Suomi Finland
25.10.2021 12:33

Marinin boomer viestittely ei juurikaan kiinnosta. Ei hyvässä, eikä pahassa. Antaa tytön kirjoitella.

Rullattu
Rullattu
25.10.2021 11:36

Osoittaa tasan mikä kalkkuna suomen päämisterinä, luulee olevansa teinipissis vaikka keski-ikä on kohta päällä.

Huru-ukko
Huru-ukko
25.10.2021 14:00
Vastaa...  Rullattu

Jospa sannalle on iskenyt päälle se keski-iän kriisi? Ja sitten vielä identiteetti kriisi. Kun ei tiedä onko vielä teinipissis vai jo vanha kalkkisämmä. Vai onko hetero vai lepakko vai jokin kymmenistä eri sukupuolimonioista. Vaan onnksei on rinnalla ritari nuhteeton ja pejoton, ikioma diileri-ilmari vahtimassa ettei vedä liikaa kokkelia. Liiasta kokkelista kun tulee piimäparta. (kokkeli=kokkelipiimä).

Anonyymi
Anonyymi
25.10.2021 11:35

Itse olen ”oikea” boomeri ja otan kärkkäästi kantaa netissä joka päivä politiikkaan, woke-kulttuuriin ja muuhun hevonp-askaan, jota meille valtamedia yrittää syöttää joka päivä. Sanna Marinilla on noussut se kuuluisa neste päähän, hän on ylimielinen ja mikä pahinta, ei tee elettäkään eikä yritystä saada Suomeen lisää työpaikkoja, vaan velanotto veronmaksajien piikkiin on talouspolitiikan ohjenuora. Lisätaakkana repussa on humanitäärinen maahanmuutto, EU:lle kumartaminen (ja syvään), humanitäärinen maahanmuutto ja maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka. Jos työllisiä ja yrittäjiä ei saada lisää, tuloksena on pannukakku ja katastrofi, hyvnvointivaltion alasajo.

Kantis pois tieltä
Kantis pois tieltä
25.10.2021 12:59
Vastaa...  Anonyymi

Norjassa ovat sosdemit vallassa, samoin Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Heillä on kaikilla samat tavoitteet Pohjolan päänmenoksi eli otetaan lisää velkaa (Ruotsissa 1000 miljardia Miljööpuolueen mukaan) jolla otetaan lisää matuja.
Mikä investointi! Paljonkohan tuottaa plussaa?

Kantisten toivotaan istuvan kotona ja juovan viinaa jotta olisivat tarpeeksi puuduksissa eivätkä tajuaisi mistään mitään. Ruotsin ALKO eli Systembolaget tuo viinaa koteihin.

Sellaista
Sellaista
25.10.2021 22:41
Vastaa...  Anonyymi

Woke- kulttuuri on onneksi Amerikassakin tulossa tiensä päähän.

”Koko demokraattien lainsäädäntöagenda, jolla he kuvittelivat sementoivansa vallan eli erityisesti HR1/S1, joka olisi taannut oikeuden äänestää ilman henkilöllisyystodistusta ja 3,5 triljoonan dollarin Sovintopaketti (engl. Reconciliation package; sisältää mm. em. Vihreän siirtymän ja 10 miljoonalle laittomalle siirtolaisille myönnettävän kansalaisuuden sekä ilmaista kivaa kaikille) ovat kovassa vastatuulessa, koska demokraattisenaattorit Joe Manchin (Länsi-Virginia) ja Kyrsten Sinema (Arizona) eivät pakettia tue.

Woken loppu häämöttää ja hyvä niin.”