Suvakit ja putinistit kolikon kaksi puolta

Nyt kun juuri on pidetty putinistien puoluekokous, aihe on taas ajankohtainen. Tietysti myös suvakit paheksuvat sitä, että VKK:oon puoluekokouksessa levitettiin ryssäpropagandaan, siksi on syytä nostaa esiin ettei heidän toimintansa ole yhtään sen järkevämpää. Heidän sokea uskonsa kohdistuu vain eri asioihin.

Tosiaan Venäjän suurlähetystön edustaja suolsi puoluekokouksessa tuttua ryssäpropagandaa esim. siitä ettei Venäjä ole hyökännyt Ukrainaan vaan kyse on jostain erikoisoperaatiosta. Yksikään VVK:oon edusta ei ole kyseenalaistanut kokouksessa levitettyä Venäjän propagandaa. Muutenkin putinistit ovat alttiita ryssäpropagandalle, sillä heillä uskovat, että valtamedia valehtelee kaikesta näin johdonmukaista ajatella, että se valehtelee myös Venäjästä.

Jos putinistien mukaan valtamedia on automaattisesti väärässä, suvakkien mukaan se on yleensä oikeassa. Ainakin ne uskovat sokeasti valtamedian ajamia agendoja esim. haittamaahanmuutosta, ilmastokiihkoilusta, feminismistä ja homotuksesta. Siitäkin huolimatta, että ne ovat keskenään ristiriidassa. Lämpimistä maista tänne muuttaminen kiihdyttää ilmastomuutosta ja varsinkin muslimimaista tuleva maahanmuutto heikentää naisten ja homojen asemaa jne.

Suvakit pitävät haittamaahanmuuttajia valkoisten uhreina, koska he uskovat valtamedian luomaan uhrinarratiiviin, jossa rasismia nähdään kaikkialla, jopa elintarvikkeissa. Sen sijaan heitä ei juuri kiinnosta haittamaahanmuuttajien rasismi, vaikka se paljon yleisempää kuin valkoisilla. He jopa väittävät ettei valkoisia kohtaa voi olla rasisti. Vastaavasti venäjänpropaganda johon putinistit sokeasti uskovat pitää Venäjää uhrina. Putinistien mukaan se on aina jonkun toisen vika (yleensä jenkkien) jos Venäjä hyökkää johonkin. Vastaavasti haittamamujen perseily johtuu suvakkien mukana heidän kokemasta rasismista. Tästä syystä he ovat valmiita puolustelemaan jopa jengirikollisia. Putinistit kyllä suhtautuvat haittamamuihin kriittisesti, mutta jos puhutaan venäläisistä he heiluttelevat rasismikorttia jopa suvakkeja herkemmin (ei saa sanoa ryssä jne.)

Kun jaan jossain foorumilla PT-median tai jonkin muun vaihtoehtomedian juttuja suvakki keskustelijat sanovat, että tuo on valeuutissivusto ja siksi jakamasi linkki on automaattisesti väärässä. Eikä auta jos pyydän heitä yksilöimään, mikä artikkelissa on pielessä, tai esitän tutkittua tietoa siitä, että vaihtoehtomedioiden uutisointi perustuu pääosin faktoihin. Vastaavasti jos kyseenalaistat putinistien villeimmätkin salaliittoteoriat, niin olet heidän mielestään valtamediaan sokeasti uskova lammas. Tämän ilmiön takia kuulee monesta suusta, että heidät on leimattu molempien ääripäiden toimesta niin suvakiksi kuin rasistiksi.

Haittamaahanmuuttoa on helppo vastustaa asia-argumentein, sillä haittamaahanmuuton edistämisessä ei ole mitään järkeä, sillä he tulevat puremaan auttajansa kättä ja jos haluamme auttaa heittä avun antaminen paikan päällä on vielä moninkertaisesti tehokkaampaa. Kun suvakeille erittää kertoa asiaargumentein miksi vastustat haittamaahanmuuttoa, he reagoivat siihen vain heiluttelemalla rasistikorttia tai ihmisoikeuskortteja. Tai sitten he vain blokkaavat erimieliset keskustelijat.

 

Olen käynyt paljon keskusteluja myös putinistien kanssa ja huomannut eivät he osaa yleensä vastata yksinkertaisiinkaan kysymyksiin. Putinistit esim. väittivät, että ministereistä otettu yhteiskuva oli oli merkki siitä että he kuuluvat vapaamuurareihin. Kun kysyin, että jos ministerimme kuuluvat johonkin salaseuraan, miksi ihmeessä he näyttäisivät sen julkisesti jossain yhteiskuvassa? Kysymykseeni en taaskaa saanut vastausta, vaan sain kuulla, että olen valtamediaan uskova sokea lammas, eikä mun kanssani kannata edes keskustella, koska en osaa perusasioitakaan jne. Kuten yleensä kaikki ääripäät myös putinistien on vaikea sietää erimielisiä, siksi myös he ovat kovia bannailemaan.


Tämä kuva on kuulemma osoitus siitä, että ministerimme kuuluvat vapaamuurareihin.
(Kuva on vaikuttaa kieltämättä hieman hämäräperäiseltä. Tästä johtuen putinistien vilkas
mielikuvitus on lähtenyt laukalle?)

Molempia yhdistää myös vilkas mielikuvitus. Suvakit näkevät rasismia, naisvihaa, homo- ja transfobiaa kaikkialla, putinistit taas salaliittoja. Tämän takia Keijo Kaarisade on saanut läpi valtamedioissa näihin asioihin liittyviä trollauskirjoituksiaan. Suvakit naureskelevat ihan aiheellisesti putinistien saliittohörhöilylle, mutta he itsekin uskovat älyttömiin salaliittoihin jos ne on heidän agendansa mukaisia, kuten rakenteelliseen rasismiin ja patriarkaattiin. Toki patriarkaattia on olemassa haittamamujen kotimaassa, mutta siitä puhuminen on suvakkien mukaan natsirasismia.

Ps. Edellisessä putinismia koskevassa kirjoitukseni kommenttiosiossa vinguttiin, että kaikki NATO:n vastustus olisi putinismia. Tehdään nyt asia selväksi etteivät kaikki NATO:n vastustajat ole putinisteja, mutta kaikki putinistit vastustavat NATO:a. Sen sijaan whataboutismia Venäjän rikoksista pidän kyllä automaattisesi putinismina.

EDIT: Yksi aiheeseen liittyvä asia unohtui vielä kirjoittamatta. Suvakeille rasismi on tosiaan valtavan kamala asia, mutta heitä ei paljoa haittamamujen rasismia hetkauta. Vastaavasti globalismi on putinisteille pahapaha, mutta hekään eivät paljoa Venäjän glopalismista välitä. Ensinnäkin Venäjä on yksi maailman monikulttuurisimmista maista. Ja jos se hyökkää naapurivaltioonsa painostaakseen sitä haluamiinsa poliittisiin päätöksiin ja hyökkääjien joukossa vähemmistöt ovat räikeästi yliedustettuina, voiko enää olla glopalistisempaa toimintaa olla?