Suvakit ja putinistit kolikon kaksi puolta

Nyt kun juuri on pidetty putinistien puoluekokous, aihe on taas ajankohtainen. Tietysti myös suvakit paheksuvat sitä, että VKK:oon puoluekokouksessa levitettiin ryssäpropagandaan, siksi on syytä nostaa esiin ettei heidän toimintansa ole yhtään sen järkevämpää. Heidän sokea uskonsa kohdistuu vain eri asioihin.

Tosiaan Venäjän suurlähetystön edustaja suolsi puoluekokouksessa tuttua ryssäpropagandaa esim. siitä ettei Venäjä ole hyökännyt Ukrainaan vaan kyse on jostain erikoisoperaatiosta. Yksikään VVK:oon edusta ei ole kyseenalaistanut kokouksessa levitettyä Venäjän propagandaa. Muutenkin putinistit ovat alttiita ryssäpropagandalle, sillä heillä uskovat, että valtamedia valehtelee kaikesta näin johdonmukaista ajatella, että se valehtelee myös Venäjästä.

Jos putinistien mukaan valtamedia on automaattisesti väärässä, suvakkien mukaan se on yleensä oikeassa. Ainakin ne uskovat sokeasti valtamedian ajamia agendoja esim. haittamaahanmuutosta, ilmastokiihkoilusta, feminismistä ja homotuksesta. Siitäkin huolimatta, että ne ovat keskenään ristiriidassa. Lämpimistä maista tänne muuttaminen kiihdyttää ilmastomuutosta ja varsinkin muslimimaista tuleva maahanmuutto heikentää naisten ja homojen asemaa jne.

Suvakit pitävät haittamaahanmuuttajia valkoisten uhreina, koska he uskovat valtamedian luomaan uhrinarratiiviin, jossa rasismia nähdään kaikkialla, jopa elintarvikkeissa. Sen sijaan heitä ei juuri kiinnosta haittamaahanmuuttajien rasismi, vaikka se paljon yleisempää kuin valkoisilla. He jopa väittävät ettei valkoisia kohtaa voi olla rasisti. Vastaavasti venäjänpropaganda johon putinistit sokeasti uskovat pitää Venäjää uhrina. Putinistien mukaan se on aina jonkun toisen vika (yleensä jenkkien) jos Venäjä hyökkää johonkin. Vastaavasti haittamamujen perseily johtuu suvakkien mukana heidän kokemasta rasismista. Tästä syystä he ovat valmiita puolustelemaan jopa jengirikollisia. Putinistit kyllä suhtautuvat haittamamuihin kriittisesti, mutta jos puhutaan venäläisistä he heiluttelevat rasismikorttia jopa suvakkeja herkemmin (ei saa sanoa ryssä jne.)

Kun jaan jossain foorumilla PT-median tai jonkin muun vaihtoehtomedian juttuja suvakki keskustelijat sanovat, että tuo on valeuutissivusto ja siksi jakamasi linkki on automaattisesti väärässä. Eikä auta jos pyydän heitä yksilöimään, mikä artikkelissa on pielessä, tai esitän tutkittua tietoa siitä, että vaihtoehtomedioiden uutisointi perustuu pääosin faktoihin. Vastaavasti jos kyseenalaistat putinistien villeimmätkin salaliittoteoriat, niin olet heidän mielestään valtamediaan sokeasti uskova lammas. Tämän ilmiön takia kuulee monesta suusta, että heidät on leimattu molempien ääripäiden toimesta niin suvakiksi kuin rasistiksi.

Haittamaahanmuuttoa on helppo vastustaa asia-argumentein, sillä haittamaahanmuuton edistämisessä ei ole mitään järkeä, sillä he tulevat puremaan auttajansa kättä ja jos haluamme auttaa heittä avun antaminen paikan päällä on vielä moninkertaisesti tehokkaampaa. Kun suvakeille erittää kertoa asiaargumentein miksi vastustat haittamaahanmuuttoa, he reagoivat siihen vain heiluttelemalla rasistikorttia tai ihmisoikeuskortteja. Tai sitten he vain blokkaavat erimieliset keskustelijat.

 

Olen käynyt paljon keskusteluja myös putinistien kanssa ja huomannut eivät he osaa yleensä vastata yksinkertaisiinkaan kysymyksiin. Putinistit esim. väittivät, että ministereistä otettu yhteiskuva oli oli merkki siitä että he kuuluvat vapaamuurareihin. Kun kysyin, että jos ministerimme kuuluvat johonkin salaseuraan, miksi ihmeessä he näyttäisivät sen julkisesti jossain yhteiskuvassa? Kysymykseeni en taaskaa saanut vastausta, vaan sain kuulla, että olen valtamediaan uskova sokea lammas, eikä mun kanssani kannata edes keskustella, koska en osaa perusasioitakaan jne. Kuten yleensä kaikki ääripäät myös putinistien on vaikea sietää erimielisiä, siksi myös he ovat kovia bannailemaan.


Tämä kuva on kuulemma osoitus siitä, että ministerimme kuuluvat vapaamuurareihin.
(Kuva on vaikuttaa kieltämättä hieman hämäräperäiseltä. Tästä johtuen putinistien vilkas
mielikuvitus on lähtenyt laukalle?)

Molempia yhdistää myös vilkas mielikuvitus. Suvakit näkevät rasismia, naisvihaa, homo- ja transfobiaa kaikkialla, putinistit taas salaliittoja. Tämän takia Keijo Kaarisade on saanut läpi valtamedioissa näihin asioihin liittyviä trollauskirjoituksiaan. Suvakit naureskelevat ihan aiheellisesti putinistien saliittohörhöilylle, mutta he itsekin uskovat älyttömiin salaliittoihin jos ne on heidän agendansa mukaisia, kuten rakenteelliseen rasismiin ja patriarkaattiin. Toki patriarkaattia on olemassa haittamamujen kotimaassa, mutta siitä puhuminen on suvakkien mukaan natsirasismia.

Ps. Edellisessä putinismia koskevassa kirjoitukseni kommenttiosiossa vinguttiin, että kaikki NATO:n vastustus olisi putinismia. Tehdään nyt asia selväksi etteivät kaikki NATO:n vastustajat ole putinisteja, mutta kaikki putinistit vastustavat NATO:a. Sen sijaan whataboutismia Venäjän rikoksista pidän kyllä automaattisesi putinismina.

EDIT: Yksi aiheeseen liittyvä asia unohtui vielä kirjoittamatta. Suvakeille rasismi on tosiaan valtavan kamala asia, mutta heitä ei paljoa haittamamujen rasismia hetkauta. Vastaavasti globalismi on putinisteille pahapaha, mutta hekään eivät paljoa Venäjän glopalismista välitä. Ensinnäkin Venäjä on yksi maailman monikulttuurisimmista maista. Ja jos se hyökkää naapurivaltioonsa painostaakseen sitä haluamiinsa poliittisiin päätöksiin ja hyökkääjien joukossa vähemmistöt ovat räikeästi yliedustettuina, voiko enää olla glopalistisempaa toimintaa olla?

 

Subscribe
Notify of
guest
120 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Evplasse
Evplasse
19.6.2022 13:20

Tämäkin kanavaa kuuluu luokkaan, saa olla erimieltä kuhan vain on samaa mieltä

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
19.6.2022 13:23
Vastaa...  Evplasse

Miten niin?

Vitun Spurgu
Vitun Spurgu
19.6.2022 14:00
Vastaa...  Evplasse

Mielensäpahoittaja taas on niin surullinen kun omat foliohattuteoriat eivät kelvanneetkaan muille suurina totuuksina. Voi poloista. Itke vähän, se auttaa. Muista myös juoda jokapäiväinen Jallupullosi niin pysyy kroppa terveenä ja järki skarppina!

Evplasse
Evplasse
19.6.2022 14:17
Vastaa...  Vitun Spurgu

Kaikki rokotetut näyttävät olevan aivan ryssäkiihkossa, yhden totuuden tiellä.

Evplasse
Evplasse
19.6.2022 15:46
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Suomea ollaan viemässä sotaan Venäjää vastaan jos näin käy rajat eivät tule olemaan nykyiset. Venäjä uusi läntinen raja siiryy Torniojoelle.

Evplasse
Evplasse
20.6.2022 08:04
Vastaa...  Sakari Rajamäki

En minä esitä mitään, vaan tulkitsen hallituksen kantoja, huolestuttavaa on Ukrainan sota voi lähteä laajenemaan. Siinä tilanteessa oletetaan Suomen lähtevän mukaan sotaan Venäjää vastaan. Rintamalinja kasvaisi 1300km Venäjää vastaan, tämä sota olisi todella raakaa Suomen osalta. Sota olisi hyvin erilaista verrattuna kahteen edelliseen, kyllä sieltä tulisi massiiviset ohjusiskut suuriin kaupunkiin sitä myöten vilua ja nälkää ilman sähköä ja lämpöä.

Suomi Finland
Suomi Finland
20.6.2022 11:25
Vastaa...  Evplasse

Ei se, että vaikka nyt nöyristeltäisiin Venäjälle ja esitettäisiin mallioppilasta naapurisuhteissa takaa sitä, etteivät Venäjän ohjukset paukkuisi Suomeen vaan vähän myöhemmin sitten.

Nyt tosin Venäjällä on varmasti ainakin nykyaikaisimmat aseet vähissä. Ja armeija on sidottuna Ukrainaan.

Ei Suomi ole turvassa tulevaisuudessa missään sellaisessa skenaariossa, jossa Venäjän valtaapitävien asenne on sama kuin se on nykyisellään.

Oikeastaan ainoa toivomme on se, että tuo asenne vaihtuu. Venäjän täytyisi ymmärtää, että se voi olla ns suurvalta ilman sitä, että se hyökkii naapurimaihinsa. Mutta koska demokraattisen lännen hallintomallin ero venäläiseen autoritaariseen korruptoituneeseen on liian suuri, he kokevat naapurit uhkana. Eli nykyhallinnon täytyy päätyä vaihtoon.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
20.6.2022 12:21
Vastaa...  Evplasse

Siis hallituksen tarkoitus on viedä Suomi sotaan, mutta miksi?

Minä
Minä
19.6.2022 19:09
Vastaa...  Evplasse

Putin on kyllä sitä mieltä, että on väärin, jos Suomi vahvistaa puolustustaan, mutta ei hänkään väitä, että Suomi olisi valmistautumassa sotaan Venäjää vastaan. No, sen verran Suomi kyllä valmistautuu sotaan, mitä yleensäkin kuuluu puolustukseen. Sehän on valmistautumista sotaan ensisijaisesti siksi, että rauha säilyisi.

Joppos123
Joppos123
19.6.2022 23:54
Vastaa...  Evplasse

Millä lihaksilla se ryssä siirtelee enää mitään rajoja? Ukrainan jälkeen siellä on enää vain vanhoja juoppoja ja kakkosrähinän kalustoa.
Ei ryssästä ole enää mihinkään.
Mitä tulee putleristien luuloon tytteleidemme vapaamuurariudesta niin sekin meni 1000% pieleen.
Naisia ei oteta ko järjestöön.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.6.2022 12:34
Vastaa...  Joppos123

Itse asiassa Suomessa ja muuallakin naiset ovat päässeet jo pitemmän aikaa vapaamuurareiksi:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaamuurarit_Suomessa

Kuiva totuus kuitenkin on, että jos vapaamuurareiden kauhistelijat saisivat tiettä, miten tylsä porukka se todellisuudessa on, heille tulisi pettymyksen itku.

Jari
Jari
20.6.2022 16:01
Vastaa...  Qroquius Kad

Uskon kyllä että Karl Steinhauser tietää enemmän vapaamuuraruudesta kuin sinä

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.6.2022 20:35
Vastaa...  Jari

Uskon kyllä, että sinusta tuntuu siltä.

Jari
Jari
20.6.2022 14:35
Vastaa...  Joppos123

Ovatko Elina Leponen ja sanna Marin olleet bilderberg kokouksissa?

Jari
Jari
20.6.2022 15:33
Vastaa...  Jari

Tarkoitin Elina Valtosta

kirjamoukka
kirjamoukka
19.6.2022 22:37
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Tuolta löytyy yllin kyllin uhrivoimaa jaettavaksi putinatseille, mokutuskemuttajille sekä myös sateenkaarivariksille:

https://medium.com/science-and-philosophy/an-epidemic-of-victimism-21717bf364a3

VMP
VMP
20.6.2022 05:34
Vastaa...  Evplasse

Teidän erimielisyys on pelkkää paskan jauhantaa ihan kuin vihreiden jankutus, nekin toistelevat samoja valheita. Teillä itseasiassa valheet on vielä törkeämpiä ja räikeämpiä kun kerrotte jatkuvasti stalinin aikaista propagandaa/väärennettyä historiaa jne… Uppoaa niihin jotka ei päässyt edes peruskoulua läpi..

Evplasse
Evplasse
20.6.2022 12:49
Vastaa...  VMP

Jaa köyhällistökokoomuslaisetko täällä uhoo

jr.
jr.
19.6.2022 13:22

Olen lievästi kallella ”putinismiin”.
Siitä huolimatta tämä oli mielestäni erittäin hyvä ja mielenkiintoinen artikkeli jossa oli mielenkiintoista pohdintaa ja vertailua.
Haluaisin vaan muistuttaa että osa meistä ””putinisteista”” ei ole oikeastaan putinisteja, vaan enemminkin ymmärrämme Venäjän näkökulmia ja kantaa mikä taas johtuu siitä että monilla meistä on erittäin korkeä ymmärrys geopolitiikkaan yms jos vertailupintana on asioihin perehtymätön, tai kuten artikkelissakin mainittiin ”valtamedian propagandan sokaisema” uhri 😉

Ruki Veer
Ruki Veer
19.6.2022 14:05
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Ei se meille muuta kertonut se Martti että ryssillä on kaikilla kusta päässä, ja sen me jo olemme muutama sata vuotta tienneet.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2022 14:12
Vastaa...  Ruki Veer

Siinä esityksessä oli kuitenkin hyvin esillä se, mistä se kusi on tullut ja myös se, että onko sille mitään tehtävissä.

Nyt kun niillä on ydinaseet arsenaalissaan, niin aika vähän on tehtävissä, jolleivat he jostain kumman syystä itse halua tehdä asialle jotain.

Mutta ydinaseista huolimatta on mahdotonta hyväksyä sitä, mitä he edustavat ja mitä he tällä hetkelläkin tekevät.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
20.6.2022 15:59
Vastaa...  Ruki Veer

No ei ainakaan Tarja Halonen ole tota tiennyt, sillä hän piti Putinia ihquna.

Puolueeton
Puolueeton
19.6.2022 14:13
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Venäläiset ajattelevat tällä hetkellä selvästi järkevämmin kuin globalistit eli lännen valtaa pitävät monessa asiassa. Siinä selitys ajattelun toiselle tasolle. Esimerkiksi siirtyminen yhteistyöhön Kiinan ja Intian kanssa on tervettä tulevaisuutta. Länsi on romahtamassa ja Aasian maat astumassa kulttuurin huipulle.

Yhdysvallat on todellinen vihollinen, mutta onneksi on kaukana omalla mantereellaan, mutta sotii tai sanotaan operoi aseellisesti muilla mantereilla.

VKK on ainoa terveesti ajatteleva suomalainen puolue ja saa seuraavissa vaaleissa vallan, jos osaa valita ehdokkaikseen suomalaista rehellistä älymystöä.

Kukavaan
Kukavaan
19.6.2022 15:35
Vastaa...  Puolueeton

”Esimerkiksi siirtyminen yhteistyöhön Kiinan ja Intian kanssa on tervettä tulevaisuutta.”

Venäjän vastaisiin pakotteisiin osallistuvissa maissa on ihmiskunnan määrällinen vähemmistö. Pakoteosallistujamaat ovat lisäksi luisumassa rappioon. Pervoilu ja henkinen itseruoskinta valtaavat niissä alaa.

Venäläiset yrittänevät jatkossa lämmittää suhteitaan myös Etelä-Amerikan ja Afrikan suuntaan. Mutta etnisiä venäläisiä on vain noin 110 miljoonaa 145 miljoonan väestöstä. Etnisyydeltään ei-venäläisiä valkoisia on maailman laajuisesti paljon enemmän. Heidän potentiaalinsa on suurempi. Venäläisten liittolaisiksi jäävät siis Intia, Itäaasia ja painolastiosastona ovat ruskeat maat.
Venäjälle on luvassa paljon pettymyksiä. Kiina ei alistu Venäjälle ja tuskin Intiakaan.

puolueeton
puolueeton
19.6.2022 22:47
Vastaa...  Kukavaan

Mitä maita Venäjä pyrkii alistamaan ja mitä maita se on alistanut?
Kommunistit pyrkivät levittämään aatettaan. Kun aate romahti maat, jotka halusivat vapautuivat kommunistien vallanpidosta melko rauhallisesti.

Alpertti
Alpertti
19.6.2022 18:23
Vastaa...  Puolueeton

Onko siis järkevä ajattelu sitä, että lähdetään naapurimaihin tykittämään kaupunkeja maan tasalle? Vai ovatko uutiset, jotka väittävät venäläisten tykittävän tällä hetkellä ukrainalaiskaupunkeja maan tasalle, vain valtamedian valheita? Vetäisitkö kurkkusalaattipuvun yllesi ja lähtisit ryöstelemään asukkaita naapurimaihin, jos tilaisuus tarjottaisiin osallistua tällaiseen erikoisoperaatioon?

puolueeton
puolueeton
19.6.2022 22:55
Vastaa...  Alpertti

Uskot ukrainalaisten sotavaleisiin, joita media levittää. Monien kuvien pommitetut talot ovat separatistien taloja, joita ukraina on pommittanut.

Huru-ukko
Huru-ukko
20.6.2022 11:45
Vastaa...  puolueeton

Ai että Mariupolissakin oli separaattoreiden taloja lähes kaikki??? Ja jotka ukraina pommitti romuksi?? Herää pahvi.

Joppos123
Joppos123
19.6.2022 23:57
Vastaa...  Puolueeton

Onneksi kyseinen putlerin paskasakki jää historiankirjoihin vain pienenä joukkona maanpettureita.

VMP
VMP
23.6.2022 13:11
Vastaa...  Puolueeton

Miks sä et pysynyt noilla muilla sivuilla kirjoittamassa noita puolueettomia venäjän anekdootteja ja totuuksia?

Kukavaan
Kukavaan
19.6.2022 14:53
Vastaa...  Sakari Rajamäki

”Venäjän toiminnan ymmärtäminen on kuitekin täysin eri asia kuin sen hyväksyminen”

Juuri näin. Suomenkielessä sana ”ymmärtää” sisältää usein ajatuksen, että on samaa mieltä ja hyväksyy ajatuksen. Jos sanoo ymmärtävänsä jotain henkilöä, niin se herkästi tulkitaan jonkin henkilön kannan tai tekojen hyväksymiseksi.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.6.2022 13:14
Vastaa...  Kukavaan

Tuo ymmärtäminen on vähän huono sana Venäjän ja lännen välisten jännitteiden kuvaamisessa.

Ainakin, jos sanaa käytetään yhteydessä, että ”ymmärtää Venäjän turvallisuushuolia”. Kysehän ei ole länsimaiden hyökkäyksen pelosta, vaan Venäjälle on sietämätöntä, että demokraattiset arvot leviävät sen rajoja kohti. Se mikä on vaarassa heidän mielestään, on heidän oma autoritaarinen ja korruptoitunut valtakoneistonsa.

Tämä asia on aivan ilmeinen.

Koska sekä lännellä, että Venäjällä on ydinasepelote, on turha edes spekuloida ajatuksella, että länsimaat esim Nato tai EU lähtisivät valloittamaan Venäjää sotilaallisin keinoin.

Hyökkäys Ukrainaan on yksiselitteisesti Venäjän oma vika ja täysin mahdotonta hyväksyä, koska mitään maata vastaan ei saa hyökätä, ellei maa ole ensin hyökännyt itse.

VMP
VMP
22.6.2022 15:33
Vastaa...  Kukavaan

Kyllä mä ymmärrän, että ryssät on roisto raiskaaja kansaa ja kaikkien olisi hyvä sen verran ymmärtää niitä ja niiden toimintaa

pöh
pöh
19.6.2022 15:20
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Joku koko ajan sanoo että NATO on puolustusliitto josta ei ole uhkaa kellekään., voi olla tai sitten ei?
Joka tapauksessa venäjällä ei natoa nähdä puolustusliittona, siellä se on uhka.
Ja kun neuvostoliitto antoi Ukrainan maa-alueet, Ukraina myös lupasi puolueettomuuden.
Millään lailla se ei tietysti oikeuta venäjän hyökkäystä, mutta siinäkin taustapiru on USA, joka käytännössä on sama kuin nato.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2022 13:39
Vastaa...  jr.

Minusta Venäjä suurvaltapyrkimyksineen kehitysmaaresurssein ja avoimesti valheellisine propagandoineen on niin kertakaikkisen vittumainen maa, että en lähtökohtaisesti edes halua alkaa sitä ymmärtämään tai sen kantoja myötäilemään.

Siis vaikka siinä touhussa sattuisi Juhaa leukaan, niin siitä huolimatta asennoidun tällä tavalla vaikka katkeraan loppuun asti. Eikä Venäjä oikeastaan nykylinjaansa noudattaen voi tehdä mitään, joka saisi minut muuttamaan mieltäni.

Ruki Veer
Ruki Veer
19.6.2022 14:04
Vastaa...  jr.

”korkea ymmärrys geopolitiikkaan”
Tämä on korkeimman luokan komediaa. Minä aion ostaa kaikki julkaisemasi kirjat geopolitiikasta.

E.H
E.H
19.6.2022 14:21
Vastaa...  jr.

Kuule se on semmoinen asia. että mitkään keopoliittisilla sun muilla asioilla ei perustella niitä rikoksia mitä venäjä on tehnyt viimeisten kuukausien aikana Ukrainassa!
Venäjällä on suurelta osin retuperällä ,itämereltä tyyneenvaltamereen , ja jäämereltä musta- /Kaspian merelle Mongolian rajoja myöten leveälti manttaalia ihan kylliksi, jossa sillä riittäisi ihan tarpeeksi tekemistä niiden paikkojen kuntoonlaittamisessa !
Venäjä ei ole tarvinnut mm väkivalloin valtaamaa Karjalaakaan muuksi kuin vainoharhaiseen puolustuspolitiikkaan puskurivyöhykkeenä , muutoin se on suurin osin täysin rappiolla!(olen siellä matkustellut). Eikä sille tunnu riittävän sekään vaan koko Suomikin pitäisi saada ”turvallisuusvyöhyjkkeeksi ” !
Putinismi = venäjän propagandavoitto!

marko
marko
19.6.2022 16:01
Vastaa...  E.H

Ei kannata uskoa kaikkea mitä valtamedia kirjottaa.

VMP
VMP
22.6.2022 15:31
Vastaa...  marko

Eikä kannata ainakaan uskoa yhtään mitään mitä marko niilo petteri F70 on lukenut omista luotettavista lähteistään puutteellisella lukutaidollaan…

Make's perfect sense
Make's perfect sense
19.6.2022 13:28

Ihmisten poliittinen jaottelu oikeisto-vasemmisto akselilla kuuluu 1900-luvulle. markkinatalous voitti eli se siitä. 2000-luvulla on hyödyllisempää jaotella ihmiset (liberaali)nationalisteihin ja (fasisti)globalisteihin.

Trump kertoi YK-puheessaan globalistien ja kansallisvaltion kannattajien välillä olevan syvä kuilu. Ero on selvä. Jokainen joka pyrkii ratkaisemaan kansallisvaltion asioita siirtämällä poliittista/taloudellista valtaa kansallisvaltion ulkopuolisille tahoille tukee globalisteja ja on globalisti.

Yleistäen se mikä köyhdyttää kansallisvaltiota tai vaarantaa sen kansalaisten turvallisuuden on syytä torjua – riippumatta siitä mitä globalistit tai heidän organisaationsa sanovat. Kansallisvaltion etu on keskittyä omiin intresseihinsä – ei heittäytyä konflikteihin.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
19.6.2022 13:53

Venäjä on oma kansallisvaltionsa. Maantieteensä takia suomalaisten on ollut pakko oppia tulemaan toimeen diktatorisesti johdetun naapurinsa kanssa. Vuosikymmenien ajan suomalaiset ovat yrittäneet kehittää idänsuhteitaan, jotta idästä ei enää ikinä tulisi uhkaa suomalaisten turvallisuudelle, vaan molemmat maat hyötyisivät yhteisistä talousintresseistään. Ja aika hyvinhän tuo meni, kunnes idän ja lännen poliitikot epäonnistuivat Ukrainan kriisin ehkäisyssä.

Kaikki tiesivät että Hitlerin ja Napoleonin sotaretket kokenut Venäjä kokisi Ukrainan Nato-jäsenyyden vaarantavan venäläisten turvallisuuden. Mielestäni liberaali-ideologiaan kuluu periaate, jonka mukaan yksilöllä tai valtiolla ei ole oikeutta aiheuttaa vaaraa muille – omasta suvereniteetistään huolimatta. Keskitytään siihen.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2022 14:17

Täytyy niiden olla umpityhmiä, jos ne vieläkin ajattelevat jonkun Hitlerin täällä pääsevän valtaan. Kyllä heidän vihansa länsimaihin kumpuaa ainoastaan siitä, että he vihaavat länsimaita ja niiden demokraattista järjestelmää, koska se on uhka heidän autoritaariselle valtiomallilleen.

Kaikki muistavat, että Saksan epävakailla oloilla ensimmäisen maailmansodan jälkeen oli merkittävä vaikutus siihen, että Hitler pääsi valtaan. Ei missään tapauksessa kannattaisi epävakauttaa nykyistä järjestelmää, koska epävakaus on juuri se, mikä nostaa mielipuolia valtioiden johtoon.

Venäläisille itselleen huomattavasti vaarallisempia ovat heidän omat johtajansa kuten Stalin jne…

Make's perfect sense
Make's perfect sense
19.6.2022 15:12
Vastaa...  Suomi Finland

Voivat olla umpityhmiä ja historian suhteen aivopestyjä. Kun miettii että WWII tappoi 97 tuhatta suomalaista (2,62% väestöstä) ja kaikki edelleen vihaavat venäläisiä sen takia. Niin mitä lie venäläisille opetettu läntisistä sotavoimista jotka WWI:ssa tappoivat 23.2 miljoonaa neuvostoliittolaista eli 13,77% väestöstä. Luultavasti demonisointi on ollut niin rajua että Ukrainan todelliset poliittiset Nato-aikeet ja Ukrainalaiset natsilippuja heiluttevat Azov-pataljoonat ovat jotenkin koskettaneet jotain historiallista vitutushermoa.

Poliitikkojen olisi silti pitänyt estää tämä sota ja ainakin saada se loppumaan. Tänään Stoltenberg ennakoi sodan voivan kestää vuosia, ja kaikkien länsimaiden pitää olla valmis kestämään vuosien talousromahdus.

Eurooppa tarvitsee parempia visioita.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.6.2022 13:20

Ukrainaa olisi pitänyt varustaa sotilaallisesti paljon enemmän. Ilmavoimien ja ilmatorjunnan kehittäminen olisi pitänyt olla aivan eri tasolla, kuten myös panssarivoimien, tykistön ja meritorjunnan.

Ukrainalla ei ehkä olisi ollut varaa maksaa kalustosta, mutta Venäjä ei olisi uskaltanut hyökätä.

Tässä asiassa länsimaiden olisi pitänyt olla Ukrainan sotilaallinen sosiaalitoimisto.

Nyt tuhot ovat niin mittavat, että maailmalle lankeava lasku on kertaluokkia suurempi. Ja sodanuhka koko Eurooppaa koskien on nyt myös aivan eri tasolla.

VMP
VMP
23.6.2022 13:21

Niin venäjähän olisi halunnut tappaa kaikki suomalaiset, raiskata naiset ja lapset sekä venäläistää kansan.Mitä ne poliitkot voi tehdä jos venäläiset hyökkää? Vai tarkoititko kenties, että venäjän poliitikkojen olisi pitänyt estää venäjän hyökkäys? Jos olisit nainen olisit jo iivanan patjana en halua tietää mitä teet nyt..

pöh
pöh
19.6.2022 23:41
Vastaa...  Suomi Finland

Täytyy niiden olla umpityhmiä, jos ne vieläkin ajattelevat jonkun Hitlerin täällä pääsevän valtaan.”

Tohon täytyy puuttua sen verran, että ei nyt ehkä hitleri pääse valtaan, mutta media käytännössä ratkaisee johtajat täällä länsi demokratioissa.
Ja kukas ne mediat omistaa? No sama USA:n eliittikerho eri kiemuroiden kautta.
Me saadaan näennäisesti äänestää, mutta mitään valtaa meillä ei ole esimerkiksi hallituksen kokoonpanoon.
Eikä silläkään kyllä ois merkitystä kun ne kaikki puolueet on läpi mädätetty.

VMP
VMP
22.6.2022 14:57
Vastaa...  pöh

No kukas se omistaa teidän venäläisten median?

E.H
E.H
19.6.2022 14:33

Väärin!
Venäjä ei ole kansallisvaltio!
Venäjä koostuu lukuisista kansoista jotka on vallattu ja alistettu yhden valtakoneiston kutsutaan sitä vaikka Kremlin alle!

Siitähän tässä Ukrainassakin on kysymys, nk myös baltian maiden ja suomenkin itsenäistymisessä eli tuosta hirviömäisestä vähemmistökansallisuuksia alistavasta ,orjuuttavasta maa-alueita rosvoavasta itsevaltaisesta pakkovaltioliitosta eroamisessa!

Kuulostaako tutulta , kun seuraa toisen samanlaisen hirviön kehittymistä Euroopassa ? Ihan sama päämäärä EU:ssa.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
19.6.2022 14:46
Vastaa...  E.H

Ah, olet oikeassa. Suomalaisten Suomi on kansallisvaltio, kun taas Venäjä on vain oma suvereeni valtionsa… kansojen sekasikiö. Pitkän päälle noiden sekasikiöiden kasassa pitäminen kai edellyttää aina jotain hirviöhallintoa tyyliin Stalin, Tito, Mao tai EU-komissio.

VMP
VMP
23.6.2022 13:22

Hienotunteisesti ryssää nuolet.. kunhan aina ryssän yhteydessä mainitaan, että usa ja eu on pahimmat saatanat..

pöh
pöh
20.6.2022 00:58
Vastaa...  E.H

Kuulostaa juuri siltä mitä odottaa saattaa, eli täysin yksipuolinen vääristynyt kuva koko tilanteesta.
Mutta jatka vain iltapulun lukemista niin olet ajan hermoilla.
Venäjä on täysin paska, mutta niin on myös Ukraina ja USA ja eu maatkin voi siihen mukaan laskea..
Mutta on säälittävää kuinka ihmiset ei osaa ollenkaan ajatella niillä omilla aivoilla jotka on sitä varten tehty.

VMP
VMP
22.6.2022 14:59
Vastaa...  pöh

Jatka vain putkosen kanssa seurustelua niin saat tuota loistavaa salaista tietoasi jakaa ympäriinsä, ja se on vain tuulen havinaa jota luulet ihmisten hymähtelyksi jatka samaa rataa..

Edeltävät tapahtumat
Edeltävät tapahtumat
19.6.2022 13:35

Sakarikin tietää että naisia ei Vapaamurareihin oteta, niille on omat järjestönsä. Toisaalta, Vapaamuurari nimeä ei ole suojattu, joten jokainen voi perustaa ryhmän nimeltä Vapaamuurarit. Liekkö sitten sattumaa että neljällä ministerillämme on Vapaamuurareiden käyttämä käsimerkki? Sannalla Baphomedin ”niin alhaalla kuin ylhäällä”.

Mutta asiaan… Sakari on tahallsesti artikkelissaan tehnyt vatakkainasettelun vaikka tietää että asiassa on ainakin kuusi muuta lähestymistapaa. Ja yksi niistä, minusta tärkein, on historijoitisijan näkökanta.

Sodassa tai konfliktissa ei sinänsä ole mitään tutkimista jollei tarkastella sitä kuka tukee ketäkin ja kenelle oapuolet maksavat. Vaan se mitkä tapahtumat johtivat kohfliktiin. Se on se kaikkein tärkein asia.

Ei kun selvittelemään. Hoksaatte kyllä.

F you
F you
19.6.2022 14:58
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Tämä on sitä Persujen kuolonkorinaa, kun kokevat Sinisten kohtalon.

Todella säälittävää kun Extrauutiset, Kansalainen, Pt-media, jne osoittautui kiihko globalisti Natottajiksi.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2022 15:39
Vastaa...  F you

Putinismi vasta säälittävää onkin.

Globalismi ei nyt tähän liity millään tavalla. Nato tarjoaa suojaa Venäjää vastaan. Sen yhteydessä voi tulla jotain ei-toivottavaa, kuten Turkin venkoilukin osoittaa. Mutta lieveilmiöt on pakko kestää. Ja syypää siihen on Venäjä.

soijapojka
soijapojka
19.6.2022 23:15
Vastaa...  Suomi Finland

Globalismi liittyy aivan kaikkeen. Globalistieliitin tavoitteena on kansallisvaltioiden alasajo ja näiden liittäminen rajattomaksi globaalin kommunismin kehdoksi, jossa kaikilla ihmisillä on DigiID, sosiaalinen pisteytysjärjestelmä, digivaluutta ilman käteistä, yksi hallinto yms. Diktaatoreita on jo tehokkaasti poistettu vallasta parin vuosikymmenen ajan, mutta syyrian heppua ei jenkit ole vielä saaneet tapettua. Nyt on Putinin vuoro, hänkin oli WEF jäsen, mutta hyökkäyksen alussa nimi poistettiin listoilta (löytyy toki webcachesta). En ole ihan varma onko Putin mukana tässä globalistien juonessa, ainakaan ihan huonosti ei Venäjällä tällähetkellä mene, rahaa tulee ovista ja ikkunoista kun energiaa tarvitaan joka puolella eurooppaa.

Suomi Finland
Suomi Finland
20.6.2022 11:38
Vastaa...  soijapojka

Tulit tuossa kirjoituksesi alussa kuvanneeksi lähinnä Kiinan kehitystä. Siellähän pisteytystä ja valvontaa tehdään urakalla ja älykkäät kiinalaiset kun valjastavat siihen vielä tekoälynkin, niin on game over toisinajattelijoilta.

Diktaattorin ainoa oikea paikka on periaatteessa mielisairaalan suljettu osasto. Mutta valitettavasti joissain maailmankolkissa on hyvin vaikeaa muodostaa hallinto pehmein keinoin vielä nykyäänkään. Se johtunee siitä, että wannabe diktaattoreita on pilvin pimein ja päädiktaattorin pitää laittaa pienemmät diktaattorit kuriin ja pakottaa heidät pysymään omalla tontillaan. Tällaisessa tapauksessa kansakunta on ajastaan jäljessä kenties vuosisatoja.

Aatu Ampulli-Olkapää
Aatu Ampulli-Olkapää
19.6.2022 18:14
Vastaa...  F you

Olen huomannut saman. Sinänsä harmi mutta kun katsoo toimittajien taustat niin ymmärtäähän tuon. On ex-persua, suvakkia, sini-mustaa, partisaania joista tullut valeoppositioita.

Edeltävät tapahtumat
Edeltävät tapahtumat
19.6.2022 22:58
Vastaa...  Sakari Rajamäki

No, ei tarvitse kuin avata muurarien sininen kirja niin siellä ne kaikki on. Sinäkin ne sieltä löydät.

Taho joka vaatii todisteita tietää olevansa häviöllä mutta vaatii vastapuolta tekemään töitä jotta eteentuleva virhe antaisi mahdollisuuden tarttua ja kääntää tilanne päälaelleen. ”Viisi miks?” on se vanha kikka. Kun peräjälkeen kysyy viisi kertaa että ”miksi” niin tarina alkaa kiertää kehää. Ja siihen en lähde. Jollei Sakari itse viitsi ottaa selvää niin olkoon pimennossa.

Ja mitä taas tulee kommenttiini niin Sakari näyttää tahallaan väärinymmärtäneen ne. Enhän minä sanonut ettei kirjoitus pidä paikkaansa. Sanoin vain että Sakari teki tekstin jossa vahvistetaa vastakkainasettelua jättämällä huomiotta muut asiaan vaikuttavat tekijät.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
20.6.2022 12:49

Kyllä todisteiden esittämisen vastuu on väitteen esittäjällä. Oikeastaan sun on ihan turha alkaa kaivaa sitä sinustä kirjaa, sillä väite ministeriemme vapaamuurariudesta kaatuu jo pelkästään siihen ettei naisia edes oteta vapaamuurareihin.

Se taas kertoo siitä, että putinisteilla on niin kova tarve nähdä salaliittoja kaikkialla etteivät he malta pysähtyä miettimään ovatko heidän väitteensä millään tavalla johdonmukaisia.

Huru-ukko
Huru-ukko
20.6.2022 11:56
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Onhan siinä käsimerkkejä. Ne pitää vain osata tulkita oikein. Esim. tuo mainittu sannan käsimerkki: Toisen käden sormet toisen sormien ympärillä haaveileva ilem kasvoillaan: muistelee mitä se iööimarin mulukku tuntui siinä kourassa kun sitä vemputti koettaen saada sen seisokkiin kuten paperitehtaan. Annamaja sormet ristissä rukoilemassa,ettei vaan suomeenkin tulisi vaaaleihin äänikynnystä jolloin ruåtsalaiset tippuisivat eduskunnasta. Noin esimerkiksi.

pöh
pöh
19.6.2022 13:54

Otsikko oli taas jo sellanen ettei jaksa lukea koko juttua.
Se että ihmiset lokeroidaan ”putinisteiksi” ”suvakeiksi” ”kulkutautimyönteisiksi” jne jne..
Se kertoo enemmän sen lokeroijan tyhmyydestä.
Normaaleilla ihmisillä on aivot joilla voi ajatella useampia asioita eri kanteilta.

pöh
pöh
19.6.2022 14:15
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Tietenkin on ihmisiä joita voi lokeroida vaikka suvakeiksi, natseiksi tai miksi tahansa, mutta et voi ihmisiä tuntematta lokeroida kaikkia jotka on mistä tahansa asiasta eri mieltä sun kanssa. Se on pelkkää tyhmyyttä.
Ja en tosiaan ole mikään vkk kannattaja, kuten sanottu en äänestä enää ketään.
Länsimainen demokratia on jo kuollut.

F you
F you
19.6.2022 15:04
Vastaa...  pöh

Tämä kaikki kumpuaa Pt-median vihasta Reformi Studiota, Molaria, Bäckmaniä, jne kohtaan, kun kehtasivat arvostella ”Putinin Trollit” Jessikka Aroa.

Kertoo hyvin tyypeistä, joiden idoli on Ylen toimittelija Jessikka Aro.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2022 15:43
Vastaa...  F you

Pastori Molari ja Johan Backman. Jos niitä fanittaa, niin se kertoo jo tarpeeksi. Reformi Studiosta en ole kuullutkaan.

Onko joku Bäckman isänmaan asialla? Salli minun nauraa.

Jessikka Aron arvostelu meni niin överiksi ja oli sisällöltään törkeää. Mutta tuo Aron arvostelun kiihkeys on taas hyvä osoitus siitä, että Venäjän asiamiehet ovat syvältä ja poikittain.

E.H
E.H
20.6.2022 16:07
Vastaa...  pöh

”mutta et voi ihmisiä tuntematta lokeroida kaikkia jotka on mistä tahansa asiasta eri mieltä sun kanssa.”

Juuri niinhän sinä itse taidat tehdä:

Mm minut lokeroit tuolla aiemmin ihmisiin jotka ” ei osaa ollenkaan ajatella niillä omilla aivoilla jotka on sitä varten tehty.”

VMP
VMP
22.6.2022 15:06
Vastaa...  pöh

”mutta et voi ihmisiä tuntematta lokeroida kaikkia jotka on mistä tahansa asiasta eri mieltä sun kanssa.”

Mä lokeroin kaikki ihmiset juuri niin, osa on oikeassa ja iso osa väärässä suurinpiirtein kaikesta ja sellaiset ihmiset joilla on mielipiteitä niin ovat yleensä aina väärässä: Faktat on faktoja, mielipiteet mielipiteitä etenkin ihmisillä jotka kertovat olevansa jotain mieltä on mielipiteet yleensä erittäin epärationaalisia.

F you
F you
19.6.2022 15:00
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Sinua voi kutsua sekopääksi ja hulluksi, eli mene hoitoon.

pöh
pöh
19.6.2022 15:09
Vastaa...  F you

No eipä tuokaan ollut kovin järkevää argumentoinia, mutta sallitaan mielipiteet kaikille..

VMP
VMP
22.6.2022 15:13
Vastaa...  pöh

Venäjällä ei muuten sallitaan vain oikeat mielipiteet ja faktat ovat täysin kielletty. Ja älä edes suomea yritä tähän vetää vaikka helppo olisi, on ihan eri skaalassa asiat.

Jake
Jake
19.6.2022 16:14
Vastaa...  F you

Taitaa tää f you olla niitä mielenterveys kuntoutujia jotka on säästösyistä päässy kotihoitoon.

Spede
Spede
19.6.2022 13:57

Ironista ja hysteerisen hauskaa on että vihdoinkin MV ON valeuutissivusto, ainakin 100% aiheissa jotka mitenkään liittyvät ryssälandiaan. Ei tuommoista paskajulkaisua voi nauramatta lukea. Välillä siellä putinistit kyllä ulisee että Mohammed espoossa heittää roskansa pihalle uli uli uli.. Ihan pahkasikaa. Putkonen siellä olettaa että Putin valtaa Suomen ja Putkosella on sen jälkeen edessä makea ja leveä elämä suurena Putinin ystävänä. Putin varmaan lahjoittaa koko Hankoniemen Putkoselle kiitokseksi kovasta työstään.

pöh
pöh
19.6.2022 14:02
Vastaa...  Spede

En ole koskaan vuosiin uskonut MV lehden venäjään liittyviä juttuja, yhtään sen enempää kuin uskon IL uutisiin tai joulupukkiin..

VMP
VMP
22.6.2022 15:15
Vastaa...  pöh

Niin eli sen takia mikään ei ole totta iltalehdessä? Sitä voi katsoa vaikka sen toimittajan muut jutut ja minkä tyyllistä se on ennekuin totuusarvoa alkaa selittämään..

E.H
E.H
19.6.2022 14:05

Hyvin analysoitu, nuo on mietityttänyt itseäkin.

Tuo ministereiden yhteiskuva on kyllä minusta ihan kaunis. Naiskauneutta sopii esitellä.
Kauniita on ministerimme . poliittisesti olen kyllä kyllä heidän kanssaan hyvin jyrkästi eri mieltä hyvin monesta asiasta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
19.6.2022 14:19
Vastaa...  E.H

moni kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2022 14:20
Vastaa...  E.H

Marin on kaunis. Ohisalo ja Li ovat ns semi goodlooking tyttöjä.

Muita en sen kummemmin kommentoi. Ja eri mieltä olen minäkin kuin ministerit.

JUMALAUTA
JUMALAUTA
19.6.2022 17:00
Vastaa...  Suomi Finland

Marin on helvetin tavallisen tyhmän näköinen tissitön perseetön ja aivoton lankku. Noita meillä on maa täynnä.

pöh
pöh
19.6.2022 15:37
Vastaa...  E.H

Siinäpä se ”demokratian” irvikuva tulikin hyvin ilmi.
Kauniita ministereitä pakko olla siis paras hallitus koskaan.
Voi jeesus että ihmiset on tyhmiä, ja joku vielä ihmettelee miksi en enää äänestä.

pöh
pöh
19.6.2022 15:40
Vastaa...  E.H

Jos jallitus tulisi hakemaan sut kotoa ja leikkaisi käden poikki, niin äänestäisit silti toisella kädellä niitä koska marinilla on niin hyvä perse.

E.H
E.H
19.6.2022 19:56
Vastaa...  pöh

En ole näitä enkä heidän puolueittensa äänestäjä.
Naiset on kauniita , se on ihan toinen asia kuin heidän äänestämisensäeduskuntaan tms.
Kansanedustaja ehdokkuus ei ole sukupuolikysymys , ei ainakaan saisi olla miltään puolelta katsottuna.

pöh
pöh
19.6.2022 23:56
Vastaa...  E.H

Ei tietenkään sukupuolella pitäisi olla mitään merkitystä missään, paitsi panemisessa.
Mutta ite todistit juuri että sen sukupuolen takia ihmiset äänestää.
Ja voiko tyhmempää olla, juuri tommosten takia kaikki asiat tässä maassa meneekin päin pebbua.

E.H
E.H
20.6.2022 16:10
Vastaa...  pöh

Ompas omituista päättelyä?

JUMALAUTA
JUMALAUTA
19.6.2022 16:58
Vastaa...  E.H

Naiskauneudella ei ole mitään vitun asiaa eduskuntaan/hallitukseen. Pysyköön se missikisoissa ja pornossa. Vähänkö mielenvikaista että laitetaan kansan etuja pyörittämään pelkästään siksi että jalkovälissä on PILLU ja että ovat nätimpiä katella ku vanhoja ukkoja. Oletteko te kiimassanne edes KUUNNELLEET mitä nuo pillut ovat sanoneet, ja aikovat tehdä?????? Ja jo tehneet??????!!!! Pystyttekö runkkaamiseltanne edes vähän hahmottamaan miten päin VITUN HELVETTIÄ noi TYHMÄT PILLUT ovat kaiken vieneet?????

Pekka ja Inkeri Putinsoma
Pekka ja Inkeri Putinsoma
19.6.2022 14:58

Inkeri ja Pekka Sompulla on kymmenen lasta. So(mp)putelttaan pukeutunut Inkeri sanoo vihaisena ettei se kuulu kunnalle tai valtiolle kuinka monta lasta hän synnyttää (pitäkööt vain päänsä kiinni ja maksakoot). Inkeri ja Pekka elävät hyvin, töissä ei tarvitse käydä, pippeli pelaa ja römpsä työntää uutta lapsilisää maailmaan vaikka 20 kpl:

https://www.expressen.se/nyheter/det-ar-inte-mannen-som-tvingat-oss-att-foda-massa-barn/

HUOMIOIKAA että Somalia on Putinistimaa, saa rahaa Venäjältä ja on Venäjän kompis joka tavalla. Liittolainen…

pöh
pöh
19.6.2022 16:50

Koko venäjä pakotteethan kohdistuu ihan muihin kuin venäjään.
Tekopyhää touhua.
Esimerkiksi raakaöljy, Intia ostaa moninkertaiset määrät halpaa öljyä venäjältä.
Jalostaa sen ja sitten myy sen, tadaa minneppä muuallekaan kun eurooppaan monikerttaiseen hintaan.
Mutta voittepahan pumpulla kuvitella olevanne jotenkin hyvien puolella.

Dirlewangeri
Dirlewangeri
19.6.2022 15:07

Taattua Paskaa-Tuutista jälleen. Kirjoittaja kuuluu ns.kämyskeneen jolla 4v.twitter historia naurettavalla 52-nassukan joukolla. Homosaatiosta kiinnostunut kirjoittajan seuratut(ei ollut vaikea arvata) Hommaforum, Suomen Sisu, Rysky, Uudenmaan Akseli, Sini-Musta liike ja tietysti väkivaltafantasioista ihannoivat Perussuomalaiset. Sakke voisi osoittaa isänmaallisille esimerkkiä ja liittyä Ukrainan pelottomaan ja ihmisläheiseen misantrooppi sotureihin. Tietysti sitä ennen pari swastika tatuointia otsaan niin näyttää ihan Zelenskin valiojoukoilta.

trollille
trollille
19.6.2022 16:38
Vastaa...  Dirlewangeri

No siinäkö se Moktar.Gubta sitten öyhöttää puskastaan taas? S24 maahanmuuttopalsta mädätetty karvahatun toimesta ja tämäkin palsta käsittelyssäsi????

Kukavaan
Kukavaan
19.6.2022 15:14

Oikein hyvä kirjoitus. Selkeä ja helppo ymmärtää. Näillä eväillä on helppo kyseenalaistaa suvakkien näkemyksiä.

Särmääjä
Särmääjä
19.6.2022 18:10

Kaikkein hauskinta on se että jotkut kansallismieliset valittaa natseista ja suvakit puolustaa natseja tän sotahomman myötä. Euroopan yhtä korruptoituneimpaa mafiamaata hehkutetaan jonakin vapauden ja demokratian eturintaman taistelijana ja Kadyrovin muslimijoukkojen kera antifasisfista taistelua käyvä Venäjä vetää kansallismielisiä puoleensa.

Ja tota tekstiä vois pikkasen koittaa oikolukee kun suorastaan vilisee kirjotusvirheitä.

E.H
E.H
19.6.2022 21:22
Vastaa...  Särmääjä

Ne naiset ja lapset ,sekä heidän sotaan jääneiden miestensä ,jotka ovat siitä mainitsemastasi ”korruptoituneimpaa mafiamaasta” Ovat siis ansainneet kohtalonsa?
Heidän monien kotinsa ja kaupunkinsa on tuhottu maantasalle yms. Venäjän ns”rauhanturvaoperaatossa ” se on siis oikein?
Pitäisikö jonkun myös hyökätä samalla tavoin esim Italiaan joka lienee myös hyvin korruptoitunut ja mafiasta peräti kuuluisa? Pistää kaupungit maantasalle ja ajaa miljoonat ihmiset pakolaisiksi, jotka lienee useimmat jotain muuta kuin korruptioon ja mafiaan syyllisiä !

Eikö tämä särmääjän propaganda ole sitä whataboutismia kukkeimmillaan , jolla todelliset syylliset pyritään valkopesemään ja syyttömien kärsimykset ohittamaan olankohautuksella?

Särmääjä
Särmääjä
20.6.2022 08:09
Vastaa...  E.H

Et tainnu ihan ymmärtää ton mun kommentin pointtia.

E.H
E.H
20.6.2022 16:12
Vastaa...  Särmääjä

Ilmeisesti en?

E.H
E.H
19.6.2022 21:08

https://www.youtube.com/watch?v=M8NxlS4DBFg

Tuota ajankohtaista tietoa pidän luotettavana

Kukavaan
Kukavaan
20.6.2022 03:07
Vastaa...  E.H

Kiitos linkistä. Se johtaa videoon ”Pekka Toveri | Venäjän uhka ja turvallisuustilanteen muutos | Suuri Nato-keskustelu 28.5.2022 – Youtube ”

Kannattaa katsoa.

Ceterum censeo
Ceterum censeo
20.6.2022 09:47

Suvakit ja Putinisti ovat kuin Jooseppi ja Aatu. Samaa maata kuin maalarin housut. Erot löytyivät käytetystä retoriikasta, ei juuri mistään muusta.

Runtiti-pou
Runtiti-pou
20.6.2022 18:09
Vastaa...  Ceterum censeo

Aatu oli järkimies. Sinä ja suvakit ja putinistit olette Jooseppi, Jooseppija Jooseppi

Aika Karsia
Aika Karsia
20.6.2022 12:14

Ukraina kieltää venäläisen musiikin ja kirjallisuuden, eikä ihme!

Miksi Suomessa saa Putineerata vapaasti?
Eikö olisi jo korkea aika alkaa karsia kaikkea venäläistä, ottaa hajurakoa?
Ruotsissa ei vastaavaa ongelmaa ole koska Ruotsissa Venäjä/venäläiset eivät ole koskaan olleet ”ystäviä”.

Ville
Ville
20.6.2022 18:06
Vastaa...  Aika Karsia

Olenkin aina vihannut suolakurkkua. Kun se julistetaan venäläisenä perinneruokana kielletyksi, niin minun ei enää tarvitse grillillä pyytää että jättävät suolakurkut pois hampurilaisestani.

Bostongurka
Bostongurka
21.6.2022 00:14
Vastaa...  Ville

Ei se ole suolakurkkua vaan etikkakurkkua. Ihan eri juttu.

Matti Teppo
Matti Teppo
22.6.2022 23:22
Vastaa...  Bostongurka

Joo..Villen napsahtava venäläinen suolakurkku on hyvä mutta taitaa olla boikotissa koska se tosiaan on ryssissä rakennettu..amerikkalainen makea etikkakurkku on sekin hyvä voileivän päälle,valmistaja on kylläkin suomi tai joku ruotsi (felix tms)..tämä diplomaattinen lausunto nähtäköön panoksenani tähän PT-MEDIAn puuduttavimpaan kommenttiketjuun.

Ville
Ville
20.6.2022 17:52

George W. Bushin presidenttikaudet taisivat olla ainoat lähihistoriassa jolloin USAn kritisointiin oli paitsi ”lupa” ja se oli vieläpä muodikasta. (Trump palautti tämän hetkeksi muotiin mutta se oli luonteeltaan erilaista). Olin silloin teini-ikäinen enkä muista että massojen parviäly olisi raivostunut USA-vastaisista mielipiteistä.

Nykyäänhän se on automaattisesti putinismia. Putin teki kyllä melkoisen palveluksen lännelle.

Omnipotentti
Omnipotentti
20.6.2022 20:55

Apropå hallitus:

Suomen ulkoministeri ei osaa edes ruotsinkielen alkeita, miksei mene kielikurssille?
Liian omahyväinen? Englantinsakin on kaameaa kuultavaa.
TV4 Nyheter 19.30 Pekka Haavisto: ”vi har haft en möte. Det är var viktigt med den här möten…”. 🤯

Kukavaan
Kukavaan
21.6.2022 03:22
Vastaa...  Omnipotentti

Kiitos tuon esille ottamisesta. Möte on siis ett-sukuinen. Seuraavassa lauseessa oli myös verbivalinta ”är var”, mutta ehkä se oli normaalia änkytystä.

Uskaltaako tuota Pekkaa päästää pohjoismaisiin kokouksiin. Pilaa Suomen maineen myös kielitaidollaan. Liekö hänen englantinsa samaa tasoa.

Muuten olen sitä mieltä, että Kotuksen eli Kotimaisten kielten keskuksen tulisi laittaa kotimaisten kielten kieliopit ja sanakirjat nettiin. Ja päälle vielä netin kautta käytettävät interaktiiviset jopa keskusteluun pystyvät opetusohjelmat.

Kukavaan
Kukavaan
21.6.2022 03:40
Vastaa...  Kukavaan

Lisäys. Kotus.fi-sivulla on sanakirjoja. Mutta ikävä kyllä siellä on myös somalin kielen ja kurdien puhuman kurmandžin kielen sanakirjat. Julkisia varoja ei tulisi käyttää muukalaisten palvelemiseen ja tukiopetukseen.

Saamen kielen sanakirjaa ei ole.
https://www.kotus.fi/sanat

Se, että vieraskielinen henkilö vaeltaa turvallisten maiden lävitse ja hävittää matkalla passinsa ja esittää turvapaikanhakijaa valehdellen jopa ikänsä viranomaisille, ei tee hänen puhumastaan kielestä kotimaista kieltä.

VMP
VMP
22.6.2022 15:24
Vastaa...  Kukavaan

Mainetta nostaa jos kieltäytyy nuolemasta rpk:een persettä ja puhumasta suomen buurien kieltä.

Virkavaatimus: kielitaito
Virkavaatimus: kielitaito
21.6.2022 07:59
Vastaa...  Omnipotentti

Jos äijä toimii ULKOMINISTERINÄ on A ja O että hän puhuu ainakin virheetöntä englantia.
Se on minimivaatimus. Suotavaa on myös että ruotsia puhutaan kieliopillisesti oikein. On ärsyttävää kuunnella kun joka lauseessa on jotakin päin persettä. Ei se auta että olevinaan puhuu ”suomenruotsia” vaikkei edes ole suomenruotsalainen, kielioppi pitää osata.

Pankaa Pekka pakolliselle kielikurssille. Hän edustaa Suomea maailmalla. Kielelliset taidot pitäisi testata ennenkuin valitaan ministereitä virkoihin joissa on paljon ulkomaisia kontakteja.

VMP
VMP
22.6.2022 15:25

En uskonut, että jopa RKP:een edustajatkin lukevat tätä, kai se nyt on uskottava kun luin tuon tekstisi, tuija?.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.6.2022 13:31

Taas jännitteet lisääntyvät.

Nyt Venäjän ja Liettuan välit joutuvat törmäyskurssille Kaliningradin takia. Liettua ei tosiaan nöyristele Venäjää. Duumassa joku spekuloi Liettuan itsenäisyydellä ja nyt Liettua pisti kuljetusyhteyksiä poikki Venäjän ja Kaliningradin miehitysvyöhykkeiden välille.

Liettua on Nato- maa. Katsotaanpas, painostaako Nato Liettuaa sallimaan Venäjän kulkuyhteydet vai katsotaanko peli loppuun.

Jos Venäjä kohdistaa sotilaallisia toimia Liettuaan, niin sitten käsissämme saattaa olla isompi sotilaallinen erikoisoperaatio, jossa voi tulla uhreja niinkuin toisessa maailmansodassa ja lentopommeja löytyy vielä parin sadan vuoden päästä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
21.6.2022 20:50
Vastaa...  Suomi Finland

Eo kohdista, koska tietää aivan hyvin siitä seuraavan rytinän joka tietää Ryssän loppua roistovaltiona ja minkäänlaisena.