Rajamäki: Vastine Jaakko Kesolle elokapinakeskusteluun

Yle Kioskin Jaakko Keso julkaisi juuri ohjelma viettämistään päivistä elokapina mielenosoitusleirissä Mannerheimintiellä. Myös itse esiinnyt videolla kun keskustelin elokapina mielenosoittajien kanssa.

Keso kuvasi pitkän keskustelun, mutta leikkasi videoon vain yhden kommenttini (kohdasta 16.49 eteenpäin), joka oli irti kontekstista. Pelkästään tämä on syy tehdä vastine Kesolle. Leikatusta kommentista saa sen käsityksen ettei minusta Suomen pitäisi tehdä lainkaan ilmastotoimia, koska meidän päästöt on marginaalisia suurvaltoihin verrattuna.

Onneksi itsekin tallensin keskustelun videolle ja jotta kommenttini ymmärtää oikein pitää kuunnella kohdasta 2.48 eteenpäin. Siitä alkaen elokapinallinen perustelee vaatimuksiaan Suomen tiukille ilmastotoimille sillä, että muut maat ottaisivat meistä mallia.

Sanon siihen, ettei asia pidä paikkaansa, sillä jotain kiinalaisia ei kiinnosta pätkääkään teki Suomi vähän tai paljon ilmaston eteen. Vasta sitten sanon, ettäSe on oikeastaan ihan sama mitä Suomi tekee, sillä on merkitystä mitä suurvallat tekee kuten Kiina tai USA jne.” Vielä tämäkin jälkeen elokapinallinen yrittää vakuutta Suomen antaman esimerkin merkitystä, eli hänkin selvästi ymmärsi, että tarkoitin Suomen antaman esimerkin merkitsemättömyyttä.

Keso teki ohjelmassaan faktantarkistuksen, kun kanssani elokapinallisten kanssa keskustelemassa ollut humaltunut mies liioitteli Kiinan päästöjen suuruutta verrattuna Suomeen, mutta Keso itsekin myöntää tämän liioittelun olevan vain lillukanvarsi. Sen sijaan minusta ei ole lainkaan lillukanvarsi, että elokapina vaatii Suomea hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä, koska se on jopa YLEn haastelemien asiantutinoiden mukaan epärealistinen tavoite. Keso ei mainitse tästä mitään koko 40 minuuttia kestävän ohjelman aikana, eikä edes elokapinan hiilineutraalisuustavoitteesta.

Sen sijaan hän näki tärkeämmäksi asiaksi huomauttaa humalaisen miehen liioittelusta. Itse asiassa myöhemmin videolla tämä mies sanoo elokapinallisille asian, joka osuu suoraan asian ytimeen: ”Onko niin ettei teillä riitä järki viemään teidän asiaanne eteenpäin ja siks pitää laittaa Mansku poikki?” Tässäkin kohtaa sanonta: ”Totuus tulee lasten ja humalaisten suusta” osuu kuin nenä päähän.

Sen sijaan, että Keso olisi tehnyt kriittisiä kysymyksiä elokapinallisille hän selvästi glorifioi liikettä. Tämä on aika kyseenalaista, sillä jos elokapinaan sovellettaisiin samoja standardeja kuin vastarintaliikkeeseen se pitäisi kieltää, koska sen toiminta perustuu olennaisesti lain rikkomiseen.

Kelon ääriliikkeen glorifiointi näkyi esim. siinä, että hän kehui maasta taivaaseen elokapinan fanaattisista johtohenkilöä Anton KeskistäAnton on karismaattinen,komea,muodikas jne. Eikä hänessä ole mitään hihhulividojaIlmeisesti Keso ei ole selvittänyt sitäkään, että Anton on puhunut kansan- ja lasten murhaamisesta ilmastomuutoksen yhteydessä, uhkailut ja painostanut poliisia ja nauranut vielä päälle.

 

Toimittajien yksisilmäisyyden takia on demokratiankin kannalta parasta, ettääärioikeistokin” tekee välillä journalismia. Sebastian Tynkkynenkin teki striimejä mielenosoituksesta ja keskusteli niissä mielenosoittajien kanssa. Ensimmäisessä striimissä mielenosoittajat tulivat innokkaasti puhumaan Sebun kanavalle, mutta seuraavissa striimeissä into laski selvästi ja Tynkkyseen suhtauduttiin jopa vihamielisesti. Sebu osasi tehdä riittävän kriittisiä kysymyksiä elokapinalle joka paljasti etteivät elokapinallisten jutut kestä lähempää tarkastelua.

Itsekin kävin kuvailemassa elokapina leiriä ja haastelemassa elokapinallisia ja havaitsin tämän saman ilmiön. Viimeisessä videossa vastaanotto elokapinallisilta olikin jo varsin nuiva. Vaikkasuvakit” eivät halua, ettääärioikeistotekee juttuja elokapinallisista, olen varma, että kansa halua niitä nähdä. Esimerkiksi sitäkin demareiden kannattajaa, joka huusi kiukkuisesti elokapinallisille Mannerheimintien tukkimisesta kiinnostaisi varmasti katsoa dokumentoimani tilanne, jossa hänen puoleen kansanedustaja puhuu elokapinan mielenosoituksessa ja kertoo: ”Minusta on ihanaa, että olette laittaneet tämän Mannerheimin tien poikki.”

Toiseksi Anton Keskinenkin sanoi videolla: ”Koska me ollaan niin röyhkeitä, että laitetaan katu poikki, niin koen, että siksi meidän pitää olla valmiita keskustelemaan ihmisten kanssa ja kohtaamaan niiden kritiikkiään.

Videolla Keso itsekin myöntää kuuluvansa elokapinan viiteryhmään, eli hänen ohjelma käytännössä kertoo miltä elokapina näyttää kun sitä tarkastellaan punavihreiden lasien läpi.


Keson
ohjelman otsikko on
Mikä Elokapina on ja miksi se ärsyttää?”. Keloa ihmetyttää suuresti miksi elokapina ärsyttää ihmisiä ja arvelee sen johtuvan jostain erilaisuuden pelosta. Minua taas hämmästyttää suuresti miksei Kelo ymmärrä miksi elokapinassa ärsyttää. Jos elonkapina noudattaisi lakia mielenosoituksissaan se ei juuri ärsyttäisi ihmisiä. Pelkästään jo se vähentää ihmisten kiukkua, kun poliisi alkaa heti purkamaan elokapinan laittomia mielenosoituksia.

Kesällä poliisi antoi elokapinan leiriytyä moneksi päiväksi Mannerheimintielle ja paikalla kävi useita kiukkuisia ihmisiä puhuttelemassa elokapinallisia. Vastaavasti syyskapinan aikaan poliisi aloitti heti tien tukkijoiden poistamisen eikä paikalla ei juuri näkynyt vihaisia ihmisiä. Ei maahanmuuttajiinkaan suhtaudu sen takia nuivasti, että ne ovat erilaisia, vaan siksi, että tietyt maahanmuuttajaryhmät ovat yliedustettuina kaikessa perseilyssä. Varmasti Kaukoidästä tulleen maahanmuuttajat eroavat merkittävästi suomalaisista, mutta koska eivät juuri perseile ei heihin suhtauduta negatiivisesti.

Kelon mukaan elokapina ei saa riittävästi huomiota jos ei laita katua poikki. Ei huomion saaminen tarkoita automaattisesti sitä, että saat viestisi läpi. Voihan ihminen vaikka riisua itsensä alasti alkaa juoksemaan kadulla ja näin hän saa varmasti huomiota, mutta auttaisiko se viestin läpi saamisessa?

EDIT: Tein myös videoversion aiheesta.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tyrsky

Ensi kerralla sitten käytetään sitä oikolukutoimintoa, jooko?

Mutenoli iakiva.

Lisää tätä

Hyvä vastine oli. Ja ihan selväksi tuli. Hyvin suomea osaavana ei mitään vaikeuksia luetun ymmärtämisessä. Vaikka pieniä virheitä olikin. Kiitos kirjoituksesta.

hgoerv

Typerää saivartelua.

ernesti_loosonen

On olemassa ennakkotapaus, kun Vastarintaliike kiellettiin hyvin tapojen vastaisena. Herää kysymys, että onko Mannerheimintielle leiriytyminen hyvä tapa. Tai rikoksia tekevän Mantaqa jengin toiminta.

Matti Hyyryläinen

Ihan yx vitun hailee jos jotkut kommunistihipit istuu persiillään kadulla..tehotonta touhua onneksi..samaten toi Mantangagga jengi voisi vielä harkita nimen vaihtoa..tulee muuten myötähäpeä alottelevien konnien puolesta..rispektit kateissa.

Sakari Rajamäki

Britanniasta elokapina on lähtöisin ja sieltä näkee mihin se voi parhaimmillaan pystyä. Briteissä kommunistihipit on pysätellyt metrojakin. Elokapinalliset sanoo, että jokaisen tien tukkimisen jälkeen ne saa paljon jäseniä. Ei ole mitään syytä olla uskomatta tähän. Syyskapinassa ne pysty tukkimaan paljon tehokkaammin teitä kun kesällä. Elokapina on selvästi vihervasemmistolainen liike jolloin sitä vastustamalla vastustaa samalla vihervasemmistoa ja näinollen maahanmuuttoa.

Mitä tulee Matanqaan, niin se on mamurikollisjengi ja tälläiset jengit ovat saaneet Ruotsissa paljon tuhoa aikaan, vaikka toiminta olisi vielä tehotonta on vain ajan kysymys milloin Ruotsin meininki alkaa näkyä Suomessa.

Catilina

Keso on vaan löytänyt oman sisäisen Che Guevaransa. Larp larp.

Sossetant

Jaakko Keso on äärivasemmistolainen toimittelija joka yrittää kovasti esiintyä jonain ”neutraalina”

Kuitenkin kun sen dokumentteja katsoo niin siellä on ne tutut äärivasemmiston lempiaiheet, esim.

Jakomäki-dokumentti jossa monikulttuurista lähiötä pelkästään ylistettiin ja kuinka sillä on täysin tyhjästä syntynyt huono maine eikä siellä ole koskaan ollut mitään ongelmia.

Junien töhrintä-dokumentti jossa töhrijät esitettiin viattomina uhreina ja kuinka loppujen lopuksi niin moni tavallinenkin kansalainen pitää siitä että junien kyljissä on isoja graffiteja.

Antero

Elokapinalaiset ovat lähtökohtaisesti ystäviämme, joista täytyy saada hyviä kansallismielisiä. On silmiinpistävää, että yhtäkään arabia/muslimia ei noissa karkeloissa näy vaikka elokapinalaiset luulevat heitä ystävikseen. Muslimit eivät halua esiintyä noissa tapahtumissa missä on mukana niin monen kirjavaa väkeä ettei omat muslimit kohdistaisi heihin kostotoimenpiteitä, koska tuollaista porukkaa muslimit tosiasiassa vihaavat eniten. He eivät vaan kerro sitä, koska nämä samat elokapinalaiset järjestävät oikeus elää-tapahtumia ja blokkaavat palautuslentoja.

Muut syyt

Taitaa asia olla niin, että matuja siellä ei näy koska Elokapinan mielenosoitukset eivät liity heidän etujensa ajamiseen. Jos tämä agenda olisi mukana niin siitä aiheutuisi epämiellyttäviä kysymyksiä ilmastokriisiä pahentavan kulutuksen lisääntymisestä haittamaahanmuuton myötä jne.
Epäilen kuitenkin, että jossain vaiheessa otetaan esimerkiksi ilmastopakolaisuus yhdeksi teemaksi ja sitten matujen edustus rekrytoidaan mukaan.

Waltsu

Eiköhän monen matun unelma ole mahdollisimman öky auto ja se ei varmasti ole sähkökinneri. Moni on toteuttanutkin unelmansa, lähinnä kai huumekaupalla.

Pasi T

Elokapinalaiset ovat aivopestyjä idiootteja,jotka kuvittelevat, että Suomi voisi pysäyttää ilmastonmuutoksen, vaikka Suomen osuuus koko maailman hiilidioksidipäästöitä on alle 1 %.

Tuollainen väite on yhtä kaukana totuudesta kuin se, että köyhyydessä elävä perhe voisi tulla hyvätuloiseksi, jos lopettaisivat ostamasta uudenvuoden raketteja.

Jos elokapina oikeasti haluaisi vaikuttaa johonkin, heidän pitäisi mennä kiinan osoittamaan mieltään.

Qroquius Kad

Mihinkähän se sitten vaikuttaisi, kun egonapinoitsijat lentäisivät saman tien ojennusleireihin?

Vaan toisaalta, olisihan se sitä Hyvää Esimerkkiä, mitä egonapinoitsijat vaativat Suomen antavan;
kuvaamassani tapauksessa sitä antaisikin Kiina!

Kari Ilmarinen

Hiilidioksidi saa metsät kasvamaan ja kasvit vihertämään. Miksi tämä on täysin unohdettu tässä höyhötyksessä? Lisäksi kylmyys on aina tappanut ihmiskunnan historiassa enemmän kuin lämpö.
Hatunnosta kun jaksat noiden hörhöttelijöiden vääristelyyn puuttua.

Pasi T

Pieni määrä on hyväksi, suuri määrä kuolemaksi.

Tämä koskee paitsi alkoholia, myös montaa muutakin ainetta.

Vielä 1980- luvulla pidettiin itsestäänselvyytenä, että ilmaston hiilidioksidipitoisuus on 300ppm, kuten se oli ollut 1900-luvun alusta asti. 2010- luvulta alkaen pitoisuus on kuitenkin ollut 400pm, eli kasvua aikaisempaan oli 33%.

Onko kysymys maapallon luontaisesta vaihtelusta vai ihmiskunnan aiheuttamasta muutoksesta, siitä on monia mielipiteitä, mutta 33% muutosta ei voi ohittaa olankohautuksella.

GLGL

”mutta 33% muutosta ei voi ohittaa olankohautuksella.”

Sitä ei voi ohittaa olankohautuksella, että moni noista elokapinoijista lentelee ympäri maapalloa hakemassa ”elämyksiä”. Sitä ei voi ohittaa olankohautuksella, että ilmastohörhöilyssä on kyse vallasta ja politiikasta, ei mistään muusta. Elokapinalliset ovat vain hyödyllisiä idiootteja siinä agendassa.

Ali Wale

Toivottavasti suomesta ei tule happi-ja typpineutraalia, sillä olisi ehkä ikävämmät seuraukset kuin koronalla.
Aurinko paistaa ja karavaani kulkee. Autot siis.

Anonyymi

Ärsyttää se, että joko jutussa punavihreitä poliitikkoja myöten sotketaan iloisesti keskenään laillinen mielenosoitus ja tahallinen haitanteko. Paasataan oikeudesta osoittaa mieltä, mutta siihen ei kelpaa viereinen Kansalaistori, koska siihen leiriytyminen ei tuottaisi haluttuja haittavaikutuksia. Lapsellista muutenkin vaatia (!) hätätilan julistamista ja Suomen muuttamista muutamassa vuodessa hiilineutraaliksi; kertoo vain täydellisestä tietämättämyydestä ja ymmärtämättömyydestä. Jo nyt vihreä siirtymä Euroopassa uhkaa energiapula tulevana talvena. Ei yhteiskuntia pyöritetä pitkään aikaan tuulimyllyjen ja aurinkopaneelien avulla! Sen saa luultavasti Saksa ensimmäisenä kokea, kun kaasun hinta nousee taivaisiin.

Sakari Rajamäki

Aiheesta tuli vielä yksi asia mieleen. Tosiaan kun Sebu teki ekaa videota elokapinan miekkaresta he tulivat innokkaasti Sebun videolle kertomaan ideologiastaan. Dimitri Ollikainen kävi videolla jopa 4-5 kertaa. Nyt elokapinalliset puolestaan selittää ettei Tynkkysen kanssa ole järkeä käydä keskustelua, koska hän normalisoi rasismia suomalaisessa yhteiskunnassa. Rasismiortti on näköjään aika monikäyttöinen kortti.

Alla olevan videoni alussa elokapinallinen kertoo näin. (Tuo tyyppi joka näin kertoo on ollut juontajana joissain elokapinan omissa videoissa)
https://www.youtube.com/watch?v=fw7xo2hHrlA&t=207s

Joppos123

”Egokapina” on oikeasti yksi idän taikakääpiön hybridivaikuttamisen osa kuten oli rauhanliike 70 ja 80 luvulla. Taustalla häärii samat rahoittajat kuten silloinkin eli KGB ja nykyisin enemmän GRU. Follow the money on tässäkin kuviossa se ydin.
Sama koskee sitä pientä äänekästä rokotevastaisten porukkaa Suomessa.
Kaikki mikä saa aikaiseksi hajaannusta ja sekasortoa länsimaissa saa taikakääpiön onanoimaan, jos se nyt enää siihen kykenee Shotsin bunkkerissaan.
Ei pidä missään vaiheessa unohtaa sitä tosiasiaa, että viides kolonna on edelleen olemassa ja ne ottavat kaiken hyödyn irti niin ekoapinoinnista kuin koronasta.
Maanpetturin palkka on aina kuolema.

Qroquius Kad

KGB meni historiaan Neuvostoimperiumin myötä.
Sen perillisinä vaikuttavat Venäjän sisäinen turvallisuuspalvelu FSB ja ulkomaantiedustelupalvelu SVR, jonka kautta myös FSB tekee jonkin verran ulkomaantiedustelua.

Luonnollisesti molemmat hybridivaikuttavat parhaansa mukaan, kuten GRU sotilaspuolella.